Kokemusta ruotsin kielikylpykoulutuksesta?

kiinnostunutt..

Onko kellään kokemusta tuosta koulutuksesta (vaasa-kajaani)? Minkälaiset oli pääsykokeet? Entä oottako tykänny opiskelusta? Ite oon vähä kiinnostunu tuosta ja aattelin hakea sinnekin.. Mutta vähän vielä mietityttää.. Kiitos!

3

727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työskentelevä

      Olen viittä vaille valmis kiky-ope ja voin lämpimästi suositella koulutusta! Kiky-opettajien työtilanne on hyvä, varsinkin Etelä-Suomen suunnalla. Koulutushan on siitä monipuolinen, että saat luokanopen pätevyyden ja ruotsin kielen aineenopen pätevyyden = kaksoiskelpoisuuden (palkka on sitten heti parisataa euroa enemmän/kk). Ja vaikka et koulutuksen jälkeen työskentelisikään kiky-opena, niin koulutus antaa sinulle myös yleisopetuksen luokanopettajan pätevyyden.

      Pääsykokeista en osaa oikein tarkalleen sanoa, ovat muuttuneet siitä, kun itse laitoin hakupaperit - siis lähinnä on muuttunut se tavallisen luokanopepuolen koe. Kiky-koulutukseen on kuitenkin pääsykokeissa myös ruotsin kielen osaamista testaava tilanne, itselläni oli yksilöhaastattelu. Lisää tietoa pääsykokeista saat sekä Kajaanin opettajankoulutusyksikön sivuilta (www.kajaaninkampus.oulu.fi) ja Vaasan yliopiston sivuilta (humanistinen tiedekunta/pohjoismaisten kielten laitos/kielikylpy).

      Eli rohkeasti vain hakemaan! Kiky-opiskelijoiden kesken muodostuu myös vahva ryhmähenki eli saat todella hyviä ystäviä! Onnea pääsykokeisiin!

      • Toinen kiinnostunut

        Täällä toinen kiinnostunut. Mietin sitä ruotsinkielen haastattelua eli minkä tasoinen ruotsin osaaminen vaaditaan, että opiskelemaan pääsee?


      • pärjää
        Toinen kiinnostunut kirjoitti:

        Täällä toinen kiinnostunut. Mietin sitä ruotsinkielen haastattelua eli minkä tasoinen ruotsin osaaminen vaaditaan, että opiskelemaan pääsee?

        Kyllä haastattelutilanteesta ihan lukion ruotsin taidoilla selviää. Tärkeintä on olla oma itsensä, sillä opettajan työssä persoonallisuudella on iso rooli, näin myös kiky-open työssä. Kielitaidon ei tarvitse olla täydellistä, rohkeudella ja avoimuudella korvaa kielitaidossa ilmeneviä puutteita. Haastattelutilanteessa ei testata kielioppia, vaan sitä, kuinka uskallat ilmaista itseäsi ruotsiksi. Ruotsin kielisen haastattelutilanteen haastattelijat tulevat pääosin Vaasan yliopistosta tai Vaasan kielikylpykouluista. Haastattelijat puhuvat selkeää suomenruotsia ja ymmärtävät, että haastattelutilanne on monelle jännittävä kokemus, eli sanoissa sekoaminen tms. on ihan luonnollista.

        Opiskelun aikana ruotsin kielitaito karttuu sitten kuin huomaamatta ja opintojen loppuvaiheessa huomaatkin puhuvasi sujuvaa ruotsia ja kykenet opettamaan ruotsiksi. Vaasan yliopistossa pyritään
        kehittämään opiskelijoiden suullista kielitaitoa, ja niinpä siellä oli ainakin omana opiskeluaikanani mahdollisuus suorittaa ruotsin opintoja myös hieman eri tavoin (tavallisesta luento-opetuksesta ja harjoituksista poikkevalla tavalla, eräänlaisena pienryhmäopetuksena).

        Eli rohkeasti vain hakemaan!!! Pätevistä kiky-opettajista on huutava pula ja työpaikka on aika varma juttu (etenkin Etelä-Suomen suunnalla) valmistumisen jälkeen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1858
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1798
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1761
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1567
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1118
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe