Paraisilla järki voittamassa

vesitietoa

Paraisten kh päätti äänin 5-4 olla vielä mukana Turun seudun vesi Oy:n hankkeessa . Otsikossa oleva vihje siitä ,että järki on voittamassa tarkoittaa että jo 4 kh:n jäsentä ymmärtää mistä oikeasti on kysymys.Valtonen on kutsuttu kuulusteltavaksi Paraisille ennen kuin valtuusto tekee lopullisen päätöksen jatkosta.Valtuuston jäsenille tiedoksi,että TSV:n vesihankkeelle on tulossa satojen miljoonien vakuusvaatimus josta osakaskunnat vastaavat yhteisvastuullisesti,se vahvistuu viimeistään EU kierroksen jälkeen.Hankkeen kokonaiskustannukset tulevat olemaan vähintään 300milj.euroa ja reunaehtoja tulee huomattavasti lisää ennen kuin pisaraakaan vettä tipahtaa Paraisten puolelle.Tuo vetäytymisen hinta n.900000euroa ei tule konkretisoitumaan koska TSV ei pysty vastaamaan alkuperäisen suunnitelman mukaisista velvoitteista.

1

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • irti kahleista

      TURKU teki Virttaanharjun tekopohjaveden ympärille kahleet eli panttivankisopimuksen. Se tarkoittaa yli 800000 euron sakkoa sille kunnalle, joka aikoo irrottautua tekopohjavedestä. Paraisilla on kuitenkin mahdollisuus harkita oman erillispykälämme mukaan asiaa, mikäli TSV:n hanke on epätarkoituksenmukainen ja liian kallis. Nyt hanke on ylittänyt kaiken sopivuutensa, se on kallis, epäeettinen ja täysin luonnonvastainen.

      Poliitikot ovat joskus viime vuosituhannella sopineet, että annetaan valta, voima ja rahat tässä asiassa TSV:lle. Nyt on syytä ottaa kaikki tieto vastaan tai muuten on hyvin paljon mahdollista, että saamme saastunutta vettä.

      Tämä TSV:n suunnitelma on iso puhallus. Pikku talousarviomenoista jaksetaan narista, mutta tässä tulisi kuulla todellisia asiantuntijoita eikä enää asianosaista TSV:tä. Muualla Euroopassa Venäjää lukuunottamatta tällainen slaavilaisella mentaliteetilla tehty järjenvastainen suunnitelma olisi mahdoton.

      Hollannissa pohjavesiä ei kertakaikkiaan saa pilata. Elohopeaa ei saa olla yhtään. Se on kuudenneksi pahin ympäristömyrkky, se tekee ihmiset englantilaisen sananlaskun mukaan hulluiksi kuin hatuntekijät. Elohopea luonnossa esiintyvänä läpäisee aivoeriesteen ja on tuhoisa sikiöille. Tamperelainen elohopeasta väitellyt tohtori Tarja Toimela on vakavasti vaatinut metyylielohopean mittauksia.

      Asian tekee vaikeaksi, että valvonta nykymenetelmin on mahdotonta. Paraista erikoisemmassa asemassa on vielä Kaarina ja ennenkaikkea Paimio, joka ei edes tarvitsisi tätä tekopohjavettä. Se vuosia sitten ilmaisi tarpeekseen , 8 %:ia koko määrästä ja allekirjoitti panttivankisopimukseen yli 800000 euron sakon, jos he rikkovat sopimuksen. Luottamusmiehet olivat täysin ulkona ja ylittivät valtuutensa.

      Meillä on Paraisilla ja Turun seudulla järkevämpiä yhteishankkeita. Turun vetämät kolossaaliset hankkeet vesiasiassa, jätevedessä ja ennenkaikkea jätteenpoltossa ovat olleet katastrofaalisia.

      Nyt kannatta katsoa tarkkaan, emämunaus on uskomattoman lähellä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 189
      2188
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      2012
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      161
      1776
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      156
      1662
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1257
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      12
      1239
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      13
      1164
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1158
    Aihe