Päästökauppa

Suuri bluffi - eli puhallus

Surkuhupaisaa päästökauppaa!

Kyllä kuluttajia vedätetään ja sen se ansaitsevat - vai ansaitsevatko!

Otetaanko asioista selvää - ja valitaan vaaleissa paremmat päättäjät?

Tässä tietoa äänestäjille! Vaaleissa äänestetään myös energian hinnasta - joten jotain tarttis tehdä!

Päästökauppa tarkoittaa järjestelyä, jossa haitallisia päästöjä tuottavat laitokset ovat velvollisia omistamaan kutakin tuottamaansa päästömäärän yksikköä kohti tietyn määrän päästöoikeuksia, joita nämä laitokset voivat ostaa ja myydä keskenään.

Päästökaupalla pyritään kustannustehokkaalla tavalla rajoittamaan haitallisia päästöjä. Päästöluvat myöntää päästökauppaviranomainen. Suomessa päästökauppaviranomaisena toimii Energiamarkkinavirasto.

Euroopan unionissa toteutettavan päästökaupan ensimmäisen kauden (2005-2007) piiriin kuuluvat yli 20 MW:n tehoisten polttolaitosten ja joidenkin teräs-, mineraali- ja metsäteollisuuslaitosten ja prosessien hiilidioksidipäästöt.

Suomessa päästökaupan piiriin kuuluu n. 550 yritystä. Toisessa vaiheessa kauppaa aletaan mahdollisesti käydä myös metaanin, dityppioksidin ja fluorikaasun päästöoikeuksilla.


Päästökaupan vaikutukset

Euroopassa suurin osa hiilidioksidipäästöistä syntyy energian tuotannosta, joten päästökaupan vaikutukset näkyvät selvästi energian hinnassa.

Hiilidioksidin päästöoikeuden hintaa nostaa sähkön tuotantoon käytettävän hiili- ja kaasuvoiman kustannuksia, eli tekee niistä vähemmän kannattavaa. Toisaalta päästöttömän energian, kuten vesi- tai ydinvoiman, tuottajien ei tarvitse maksaa hiilidioksidipäästöistä, ja näin ollen päästötön energia saa kilpailuetua. Lyhyellä aikavälillä seurauksena on energian hintojen nousu, sillä Euroopassa ei ole tarjolla riittävästi saastuttamatonta energian tuotantoa, joten osa sähköstä joudutaan tuottamaan hiili- ja kaasuvoimalla, joiden hintaa päästöt nostavat.

Päästöoikeuksien hinta

Hiilidioksidin päästöoikeuksien hinta oli vuoden 2006 alussa noin 30 € hiilidioksiditonnilta. Huhtikuussa 2006 hinta romahti noin 15 euroon tonnilta.

***

Kun päästät - maksat. Kuka päästää eniten ja kuka maksaa ja kenelle?

Mihin menevät maksetut rahat? Menevätkö ne Fortumin johdon optioihin? Näkikö Lilius ruotsalaisena ekonomina (Ruotsissa asiat ensin esillä) päästökaupan mahdollisuudet kartuttaa Liliuksen suvun omaisuutta miljardeilla euroilla? Aivan oikein - sen vuoksi luotiin optiojärjestelmä.

Suomessa on pakko ostaa energiaa ja siis päästöjä.
Päästökauppa on varmaa tuloa ja tuottoa sähköstä hyötyville.

Kun päätökaupan päästöjen hinta romahti 50 %, alensiko se energian hintaa?

Ei alentanut - mutta se lisäsi Fortumin johdon optioita.

Miksi Energiavirasto ei valvo kuluttajien etuja Suomessa?

Energiavirasto on perustettu valvomaan ainoastaan yritysten etuja - tilastoimalla - ohjaamalla ja neuvomalla. Onpa siellä kuluttajillekin tehty ohjelma jolla vertailuttaa sähkön hintaa?

Kallis
Kalliimpi
Kallein

Olen vertailuttanut useaan otteeseen sähkön hintaa omakotitaloa sähkön säästöä varten.

Olen käyttänyt netin vertailusovelluksia, olen lähettänyt tarjouspyyntöjä suurimmille energiayhtiöille, olen soitellut puhelimella.

Tulos on ollut se, ettei nykyistä sähköyhtiötä kannata vaihtaa.

Sähkön hinta on suunnilleen sama kaikilla. Pienet hintaerot johtuvat siitä, haluaako tehdä pitempiaikaisen sopimuksen vai toistaiseksi voimassaolevan.

Sähkön hinnassa siirtoa ei voi kilpailuttaa. Veroa ei voi kilpailuttaa. Ainoastaan energian hintaa voi kilpailuttaa ja se on kaikilla suurinpiirtein sama.

Joten hölmöläisten touhua tämä energian maksu on.
Kun sähkön maailmanmarkkinahinta putoaa kymmeniä prosentteja, kun päästöoikeuksien hinta putoaa 50 %, kun Norjan vesialtaat ovat täynnä ...... ja niin edelleen.

Sähkön hinta vain kallistuu ja Fortumin johto saa miljoona optiot - vai olivatko ne jo miljardeissa.

Mitä tekee hallitus? Ei mitään!
Mitä tekee Energiavirasto? Ei mitään!

Tai kyllä ne sanovat - kilpailuttakaa!

Tiedoksi Energiaviraston päästökaupan MUSTA LISTA!

Seuraavat toiminnanharjoittajat eivät ole palauttaneet vuoden 2006 päästöjä vastaavaa määrää päästöoikeuksien 49 §:n mukaan:

- Salon kaupunki
- Loimaan Kaukolämpö Oy
- Laitilan Lämpö Oy
- Suomussalmen kunta.

Ottaakohan Loimaan Kaukolampö tai Laitilan Lämpö uusia asiakkaita?

7

1509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se on SAKSAN etu

      tuo päästökauppa on Saksan uusi tapa valloittaa Eurooppa,
      ennen Saksa yritti sodalla, nyt sivistyneillä keinoilla.

      kun saksa saa mm. suomen lamaan, se voi myydä tuotteita suomeen ja tulla perustimeen liikkeitä,
      ollaan jo melko pitkällä,
      suomessa useita yrityksiä tuetaan verovaroin,
      jos tuo
      rahankierrätys vielä lisääntyy 10 %,
      on se todellinen lama.


      jotkut on sanonut että raamatussakin sanotaan "saksan sota on viimeinen"

    • Newille

      Päästökaupasta aiheutuu jättimäiset kulut kansantaloudelle. Samaan aikaan, kun esim. Kiina viittaa kintaalla hiilidioksidi päästöille, eikä edes vaivaudu sammuttamaan palavia hiilikaivoksiaan. Mitään pitävää todistetta päästöjen ilmastovaikutuksesta ei ole. Päästökauppaan pitäisi sitoutua vasta sitten, kun kaikki valtiot siihen ryhtyvät. Tällä menolla Eurooppalaiset antavat vain kilpailuedun Kaukoidän maille.
      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000109&posting=22000000032424285#22000000032424285

      • Pietro

        Koko päästökauppa idea on ihan ahterista, sillä ei vähennetä yhtään päästöjä.
        Tai edes kehitetä tuolla järjettömällä rahamäärällä joka niihin menee.
        Vähemmän saastuttavia tekniikoita, tarkoitus onkin viilata tavallista tallaajaa silmään.
        Mutta ennustus koska poliittiset päättäjät eivät saa mitään aikaiseksi.
        Vuonna 2030 viimeistään ollaan tilanteessa, että päästökauppojen kustannuksella pääomiaan kasvattaneet.
        Ovat ihan yhtä ( pissassa ) kuin muutkin ja siihen ei sitten enään auta vaikka olisi kuinka paljon rahaa tai muuta omaisuutta, eivät kuitenkaan pääse tältä pallolta karkuun.


      • satakuntalainen
        Pietro kirjoitti:

        Koko päästökauppa idea on ihan ahterista, sillä ei vähennetä yhtään päästöjä.
        Tai edes kehitetä tuolla järjettömällä rahamäärällä joka niihin menee.
        Vähemmän saastuttavia tekniikoita, tarkoitus onkin viilata tavallista tallaajaa silmään.
        Mutta ennustus koska poliittiset päättäjät eivät saa mitään aikaiseksi.
        Vuonna 2030 viimeistään ollaan tilanteessa, että päästökauppojen kustannuksella pääomiaan kasvattaneet.
        Ovat ihan yhtä ( pissassa ) kuin muutkin ja siihen ei sitten enään auta vaikka olisi kuinka paljon rahaa tai muuta omaisuutta, eivät kuitenkaan pääse tältä pallolta karkuun.

        Hei te olette ymmärtänyt aivan väärin koko homman.Me saamme niin edullisesti tuotteita ja energia(lähes hankinta hintaan)että isojen firmojen täytyy keksiä jotai millä maksaa raaka aineet(jotka he ovat hankkineet lähes ruoka palkalla tai lapsi työvimalla).Vai jäiköhä jollekkin joku ropo taskuun jonka piti saada kiertoon(tai ainakin kierrättää vero paratiisi pankkiin). Ja muistattehan vanhan sanonnan, kun kolikko kirstuhun kolahtaa niin sielu taivaasen vilahtaa... ...p****t sanon mina pelkkää riistoa.


    • Anonyymi

      Päästökauppa on aivan selkeä silmänkääntötemppu. Mikäli ymmärsin niin Suomi voi ostaa Nambiasta päästöikeuksia niin paljon kuin keskimääräinen teollisuusvaltio tupruttaa saastetta taivaalle. Nabimiassa kun ei paljon saastetta synny. Näin suomi voi 20 kertaistaa nykyisen saastuttamisen joka ei saastuta kun saasteesta on maksettu Namibialle. Talousnerot ovat lukunsa mutta pääsyökauppa on menee yli kaiken muun järjellisen logiikan. No parasta siinä on se että jokainen maa mailmassa voi ostaa Nambiasta tuon pääsyöoikeuden siellä kun ei saastetta synny eikä ala syntymään vaikka kuinka moni maa ostaa saman päästön moneen kertaan.
      Vaikuttaa ihan Made in Germany systeemiltä.

    • Anonyymi

      Luin selonteon joka koostui lähinnä rahasta ja sen siirtymästä kirstusta toiseen .
      Täysin epäselväksi jäi se missä kohdalla ne päästöt vähenee. Sellaisesta ei kerrottu mitään. Kaupitellaan päästöjä sinne ja tänne, silläkö ilma korjaantuu.
      Tässä linkki lukekoon kenen kärsivällisyys riittää tyhjän jauhahantaan.
      Minä yritin ihan tosissani mutta kun ei tyhjää jaksa niin ei millään jaksa kerta kaikkiaan.
      http://www.taloustieteellinenyhdistys.fi/images/stories/kak/kak12006/kak12006honkatukia.pdf

    • Anonyymi

      RED ALERT RED ALERT RED ALERT.

      Suomessa etenee Kommunistinen vallankumous kengurunloikilla ainakin Helsingissä. Kommunisteja ja Venäläisiä sekä heidän yhteistoimintamiehiään ovat virastot ja poliisi täynnä.

      Heitä on aluehallintovirastossa, Löytyy Pasilan poliisista, Laakson sairaalasta ja halliinto oikeudesta. Jos olet tietoinen tai epäilet ääneen Venäläismiehityksen käynnistelyä noissa paikoissa sinut tyrmätään.

      Pasilan poliisin Venäläiskätyripoliisit katkaisevat aloittamasi rikostutkintapyynnöt. hallinto oikeus ja aluehallintovirasto tyrmäävät tekemäsi valitukset. Lopuksi Laakson sairaala kirjoittaa sinulle hullun paperit ja aloittaa kanssasi pakkolääkinnän ja sinut pakkohaetaan holhoukseen.

      Venäläiset ja Kommunistipsykiatrit Laakson sairaalassa surmaavat sinut lääkkeillä joita kirjoitetaan sinulle reilu yliannos- Lääkärit pyrkivät pitämään vapaustaistelijan siinä mielentilassa, että hän vain kuvittelee kaiken Venäläisistä. Oletteko huomanneet miten moni skitsofreniadiagnoosin saanut puhuu Venäläisagenteista tai miehitysuhasta.. Eräs Helga nimeä käyttvä psykiatri on suuresti epäilyksen alaisena ja hänät kannattaa pitää silmällää Helsingissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2986
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2731
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1469
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe