Kummilahja

kertokaa

Olemme kummeja pienelle tyttövauvalle. Kastajaiset ovat tulossa. Mitä kivaa voisimme ostaa tytölle? Emme ole vielä muille lapsille kummeja, siis ensimmäinen ja tämä vauva on esikoinen kyseisessä perheessä. =) Muistatteko yleensä lapsen nimipäivänkin, esim. kortilla? Ainakin syntymäpäivät ja joulu. Rippikoulu ikään on varmaan hyvä muistaa kummilastaan? Entä mitä voisi ostaa 1v. 2v. lahjaksi? Millasia nämä Hackmanin muumi-aterimet esim. on? Onko netissä jotain sivuja, mistä voi katsella lahjaideoita ja semmosia erikoisia yms. Kastajaislahjaksi ostamme varmaankin jonkun hopeisen jutun kultaliikkeestä. Ei ehkä sitä lusikkaa. Onko siihen kummilusikkaan pakko laittaa nimeä? Vai laitetaanko se yleensä? Kertokaa kummi juttuja ja lahjaideoita! :) Kiitos!!

6

2984

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kummitäti86

      Ristiäislahjaksi on kultasepän liikkeessä paljon muutakin kuin kuin se lusikka ihan näin niinkun ajatuksena. Esim. on olemassa sellainen vaha johon voidaan painaa lapsen jalka taikka käsi ja siitä jää kiva muisto. Lisäksi siihen tuli lapsen syntymäaika ja paino ja pituus sekä nimi. Itse ostin sellaisen pienen sinisen soittorasian joka on neliskulmainen ja sen kanteen laitettiin kummipojan tiedot. Rasian pystyi avaamaan ja sinne voi ajan kanssa kerätä vaikkapa ensimmäiset hampaat yms. Lisäksi rasian jokaisella neljällä sivulla oli tila valokuville.
      Nyt kun poika sitten täytti tuossa 1v niin ajattelin hankkia jotain erikoisempaa, joten tilasin netistä oman rekisterikilven. Siihen tuli pojan nimi ja syntymäaika. Rekkari voidaan tilauksen mukaan laittaa lastenvaunuihin tai polkupyörään. Se toimii samalla myös heijastimena.
      Osoitehan on www.rekkarit.fi
      Toivottavasti minusta oli jotain hyötyä..

    • kertokaa

      Kiitos vastauksesta. Ajattelimme, että ostamme nyt valokuvakehyksen, jossa on vahamuotti mukana. Minkälainen tämä lahjanet.com tilaus paikka on? Ilmeisesti ihan samat laadukkaat tuotteet myynnissä kuin kultaliikkeissä. Tietääkö joku minkähintainen tämä valokuvakehys vahamuotilla maksaa kultaliikkeissä? Miten kaiverrus asian kanssa pitäisi tehdä? Sanooko vanhemmat kummeille valmiiksi nimen, jos pitäisi tietää tähän kaiverrukseen, vai miten parasta? Etunimi me kyllä jo tiedetään, mutta ei toisia nimiä? Mutta onko toisia nimiä yleensä kaiverrettu kastelahjoihin?

      • kerro koko nimeä

        tai on olemassa vaara, että joku toinen ostaa samanlaisen lahjan, voi kaiverruksen antaa lahjakorttina. Eli lahjan oston yhteydessä sovitte kaiverruksesta ja usein se sisältyykin hintaan. Oikeudesta kaiverrukseen annetaan lahjakortti ja vanhemmat hoitavat sen sitten ajallaan. Tämä toimii tietenkin vain silloin kun ostatte lahjan vanhempien kotikaupungista.

        Kyllä ne toiset nimet yleensä kaiverretaan lahjoihin, samoin syntymäpäivä, -paino, -pituus, -kellonaika ja joskus kastepaikkakin.


      • kertokaa
        kerro koko nimeä kirjoitti:

        tai on olemassa vaara, että joku toinen ostaa samanlaisen lahjan, voi kaiverruksen antaa lahjakorttina. Eli lahjan oston yhteydessä sovitte kaiverruksesta ja usein se sisältyykin hintaan. Oikeudesta kaiverrukseen annetaan lahjakortti ja vanhemmat hoitavat sen sitten ajallaan. Tämä toimii tietenkin vain silloin kun ostatte lahjan vanhempien kotikaupungista.

        Kyllä ne toiset nimet yleensä kaiverretaan lahjoihin, samoin syntymäpäivä, -paino, -pituus, -kellonaika ja joskus kastepaikkakin.

        Selvä. Onko muillakin vierailla sitten tapana ostaa tällästä hopea/tina lahjaa kastajaisiin? Kummit kai ne yleensä jotain tällästä ja kaiverruttaa. Tosin ukki ja mummu saattaa. Meillä onkin nyt kaksi vaihtoehtoa. Joko tuo valokuvakehys vahamuotilla tai sitten valokuva-albumi jossa tina kansi ja voi laittaa kanteen valokuvan ja se pysyy hyvin pystyssä pöydälläkin. 100 kuvalle paikat. Kai nämä kaksi lahjaa ihan hyvä kummeilta? Jompi kumpi nuista. Ajattelimme että kaiverramme sen valmiiksi, ennen kastajaisia. Jospa ei muilla samanlaista. Ja muille kummeille kyllä ilmotamme mitä aijomme ostaa kastelahjaksi, ettei niiltä ainakaan samanlaista. Kummilusikkaa emme osta, päätimme niin.


    • kummius

      Kun mietitte jo nyt mm. pitääkö nimipäivänä muistaa, tai ikää mihin saakka kummilasta kuuluu muistaa, niin vähän mietityttää, mitä kummius teille merkitsee?

      Tärkeintä ei ole ne lahjat, vaan ihmissuhde jonka luotte lapseen. Jos luotte hyvän kummisuhteen, niin se ei varmasti pääty kummilapsen rippikouluikään. Lahjojen ostaminen onkin sitten toinen juttu, että loppuuko se. Teette kuten itsestä tuntuu. Jotkuthan eivät harrasta lahjoja edes toisilleen, siis pariskunnat.

      Me pyysimme veljeäni ja hänen vaimoaan esikoisemme kummeiksi. Tiedän että toki jotain lahjojakin tulevat hankkimaan vuosien varrella, mutta ei niillä ole suurta merkitystä. Hankkikaa tekin ihan mitä tahansa, mikä tuntuu sopivalta.

      Minä odotan, ja tiedän lapseni kummeilta saavankin, että lapsi saa tärkeitä ihmisiä ympärilleen. Ne muistot kun itsekin olen lapsena saanut vaikka kevälomalla viettää viikon kummivanhempien luona, tai teini-iässä sain kummien luota yösijan, kun tuli iso riita vanhempien kanssa, tai kun tappelin kummivanhempieni pojan kanssa siitä että hän rakastui minun ystävättäreeni ja sitten jätti hänet ja sitä pohdittiin yhdessä kummien kanssa... Siis ne ihan läheiset ihmissuhteet!! Suhtautukaa vauvaan uutena ihmisenä, joka tarvitsee teitä -ei tavaroita.

    • täti

      Olen samaa mieltä siitä, että kummien tärkein tehtävä on olla tarvittaessa tukemassa vanhempia kasvatustyössä ja lahjat ovat sitten mukavia yllätyksiä, ei pakollisia velvollisuuksia jokaisena nimi ja syntymäpäivänä tai jouluna.
      Mutta laatulahjat.fi sivustolta löytyy kivoja tuotteita, johon saa lapsen nimen, päivämäärän tai vuosiluvun, ihan mitä haluaa.
      Lisäksi on lastensatu.fi, josta saa tilattua kirjoja, jossa kummilapsesi saa olla tarinan päätähtenä, lisäksi kirjaan kirjoitetaan seikkailemaan hänen 2-3 ystäväänsä/sukulaista, ikä ja kotipaikka. Kirjan etu- ja takalehdelle kirjataan omistuskirjoitus ja lahjoittaja.
      Todella mahtava muisto elämän varrelle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe