Riihimäki on hyvä paikka olla ja asua

rixuiksu

En ymmärrä, että miksi ihmiset tällä palstalla lähes aina moittivat Rixua? Paikkahan on oikein mukava asua ja elää. Palvelut löytyvät, ihmiset ovat mukavia ja naapurit hiljaisia. Lapsille on leikkipaikkoja ja pyörätiet aurattu. Kaksi alkoakin löytyy eli ilolientä on saatavilla.
En löydä valittamista vaikka ole Riihimäellä asunut jo yli 20 vuotta.

Jos nyt jotain pientä valittamisen aihetta väkisin hakee niin se on se, että Hyvinkää on ehkä liian lähellä...

53

6471

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kansa miettiny

      Kun paljon ihmiset valitta, minun mielestä kans oikein hyvä paikka asua, kaikki palvelut hyvin saatavilla.
      Ja mikä oli hyvä kun tuli risma saa melkei kaikki saman katon alta, hyvin mielestäni kesällä ollu istutuksiakin kaupungilla, viihtysän näkönen.

      • olen viihtynyt

        Ei valittamista. Mukava ja viihtyisä kaupunki ja palvelut todellakin paranevat koko ajan uusien kauppakeskusten myötä.


    • ^!!?!!^

      Joo-o. On se jännä. Itse olen tällä syntynyt, hieman aikaa muualla asunut ja takaisin palannut. Kun käy muualla niin osaa kyllä arvostaa tätä kaupunkia. Ei se ole kummoista muuallakaan. Kaikkea on. On vanhoja tuttuja, kaikki peruspalvelut lähellä, ei turhaa jonotusta mihinkään ja jos haluaa jotain ekstraa mitä täällä ei olisi niin hyppää junaan ja kipasee käväseen. Ai, että on kiva taas tulla kotiin ja käpertyä viltin alle.

      • rixuiksu

        Ei se ruoho ole todellakaan vihreämpää aidan takana.
        Kyllä täältä löytyy kaikkea mitä normaalisti tarvitsee ja jos todellakin haluaa jotain ekstraa niin ei muuta kuin hakemaan lähikaupungeilta. Hesakaan ei ole tosiaan kovin kaukana eli noin tunnin matkan päässä.
        Niin se on, koti on se paikasta parhain, varsinkin Riihimäellä.


    • mutta sitä löytyy muualtakin.

      Onko hiipinyt pieneen mieleen, että Riihimäkeä mollaavat viestit tulisivat muualta?

      • rixuiksu

        Kyllä on tullut tuo asia mieleen, koska eihän Riihimäkeä oman kaupungin asukkaat mollaa vaan ne muualla asuvat eli ne, jotka eivät tiedä Riihimäestä mitään.


      • kehut myös

        yhdestä ja samasta näppiksestä! Paska kaupunki ja ihmiset perseestä!


      • Niinpä niin
        kehut myös kirjoitti:

        yhdestä ja samasta näppiksestä! Paska kaupunki ja ihmiset perseestä!

        Eipä osunut oikeaan, ei sitten lähellekkään...


      • eihän niitä riihimälkeläisi...

        Tämä on paikka, jossa ei ole ajatusta eikä elämää.


      • Anonyymi
        rixuiksu kirjoitti:

        Kyllä on tullut tuo asia mieleen, koska eihän Riihimäkeä oman kaupungin asukkaat mollaa vaan ne muualla asuvat eli ne, jotka eivät tiedä Riihimäestä mitään.

        Eihän Riihimäen asukkaat tietenkään mollaa omaa kaupunkia, sieltähän ne saa omat aineet myös


    • Nyk. PK-seutulainen

      Olen asunut Riihimäellä 20vuotta sitten ja silloin oli kokemukseni huono, kun asuin Peltosaaren alueella ja onni rankaisi pahan kerran.
      Mutta se ei ole Riihimäen vika vaan ihan oman huonon tuurin ja ajan vika jolloin kaikki huono tapahtuu.
      Olen sen jälkeenkin käynyt siellä eikä yhtään ole tuntunut pahalta ko. kaupunki.
      Olenkin mielenkiinnolla seurannut Riksua ja ajatellut muuttaa takaisin, mutta en kylläkään enään Peltsikkaan vaikka onkin hyvällä paikalla ihan aseman vieressä.
      Kehitystä on todellakin tapahtunut siellä ja tapahtuu edelleen ja vielä positiiviseen suuntaan, ajatellen työpaikkojen saantia jne...

      EI muuta kuin GO RIksu GO...

      Ei se hyvinkääkään paska paikka ole vaikka onkin lähellä, mut riksu on ehkä lillasti parempi.

    • ps

      Että ihan 4 vuotta vanhan ketjun kaivoit esille?

      Mene takaisin vilttisi alle,ei täällä Riihimäellä sinunlaisia kaivata,etenkään Peltosaaressa.

    • Ei hyvinkääläinen

      Hyvinkää on kehittynyt kaupunki jonka väestö on tullut lähinnä etelän suunnasta, ovat koulutettuja, jne. Riihimäki taas vanha vankilakaupunki, jolla ei mitään annettavaa! Ihmiset superjuntteja, vittusaatanaa kuuluu niin nuorten kuin varttuneiden suusta. Eli ihmiset ovat vulgaareja, eli hieman yksinkertaisia, rahvasta! Mitä Riihimäellä on erikoista? ; Vankila, ongelmajätelaitos, Peltosaari, huumeongelma, väkivaltaongelma, jne!!!
      "oletko nähnyt miten ihmiset elivät 1970-luvulla? Mennään Riihimäelle niin näet!"

    • ama3

      Herranjumala, miten menee mielipiteet 50/50!
      Itse en tiedä Riihimäeltä kuin nuorisoteatterin ja hotelli seurahuoneen :D
      Silti tahtoisin, että joku kertoisi ihan perus paikkakuntalaisena, että kannattaako sinne muuttaa?? Olisin opiskelemaan tulossa ja minut sitten varmaan jaetaan tähän narkkarit/juopot/pummit- osioon, kun en ole töihin tulossa... EI OLE TÖITÄ! Kaikki hakemukset voin esitellä, jos joku kehtaa sanoa, (niinkuin edellisessä keskustelussa sanottiin) että tee töitä tai kuole!! Ja mahdollista työtä vartenhan mä opiskeen tulisinkin.... Ja mä olen tulossa juurikin sellaiselta paikkakunnalta, jossa on tämä sama jaottelu (työttömät-opiskelijat-pummit ja ihmiset) silti täällä on ollut ihan kiva asua jo 25 vuotta mutta työtä ei ole luvassa, enkö pääse täällä opiskelemaan sitä alaa, jolle aion... Eli : FIKSUT RIXULAISET, kannattaako liittyä vahvuuteen??

    • Paska paikka

      Kyllä se nyt on vain niin, että Riihimäki on liian sisäänpäin kääntynyt paikka ja avohoito potilaita liikkuu liikaa. Varsinkin jos on tunnettu henkilö. En saa ikinä olla siellä rauhassa baarissa. Menneisyydelle en mahda mitään. Minä muutuin Riihimäki ei muuttunut.

      Paska paikka.

      • Anonyymi

        Asuin joskus kaikki tuntee kaikki ja tietää jokaisen asiat. Pieni sisäänpäin lämpiävä paikka. Ei minusta kovinkaan kasvava.kaupunki.En muuta ikina


      • Anonyymi

        Joo äkkiä muualle lähdin enkä palaa


    • ama3

      No mutta oletko sinä siis julkkis?? :o Itsehän olen vaan opiskelemaan tulossa, eikä mua kukaan tunne... Eikös se ole vähän niinkin, että niin metsä vastaa, kun sinne huutaa?? En siis tarkoita nyt sitä, että julkisuus olisi huono asia, mutta ajattelin vaan, että jos nyt sinne muutan, enkä itse aiheuta hankaluuksia, niin saanko elää rauhassa?? Pakko kysyä... (saa vastata, mut ei o pakko hei) Ootko sä kenties Katajan Janne, Hirviniemen Aku tai Hirvosen Anita... Eikös nää oo kaikki Riksulaisia? :D Ja itselläni ei ole kyllä ollut tapana häiriköidä ketään, koska ihmisiä ne on julkkiksetkin... Anteeksi voin pyytää ihan valmiiksi jo sitäkin, että tapanani on kyllä katsella/ihailla pitkään jos jonkun julkkiksen näen, mutta en mä silmille käy, tai suuhun tuppaa koskaan, jos näen julkkiksen siviilissä. (oon nähnyt aika paljon heitä eläissäni.)

      • jee riihimäkeen

        Olet tunnettu tai et ja kun menet johonkin paikalliseen, niin kyllä siellä mulkoillaan. Riihimäki ei ole vielä mielestäni kaupunki, vaan kylä


    • ajgfkafgja

      Lääkäreitä Riihimäellä ei todellakaan voi kehua, ainakaan sairaalan ja terveyskeskuksen puolelta.

      • kokoomus

        Riihimäki on ihan surkea kaupunki, paikalleen jämähtänyt kohta taas kriisikunta, eikä kaupunkin johdolta löydy ajatuksen (oikean) häivääkään päästä.

        Täällä ei ole mitään muuta järkevää kuin blogisti joka kopioi lehdistä juttuja ja sen apuri, vara vara sellainen tuomari joka tulee blokistin perässä ja aina välillä vinkaisee jonkun älyttömyyden, koska niin on käsky käynyt


      • Anonyymi
        kokoomus kirjoitti:

        Riihimäki on ihan surkea kaupunki, paikalleen jämähtänyt kohta taas kriisikunta, eikä kaupunkin johdolta löydy ajatuksen (oikean) häivääkään päästä.

        Täällä ei ole mitään muuta järkevää kuin blogisti joka kopioi lehdistä juttuja ja sen apuri, vara vara sellainen tuomari joka tulee blokistin perässä ja aina välillä vinkaisee jonkun älyttömyyden, koska niin on käsky käynyt

        Taisit sekoitta. Hyvinkää on kriisikunta,jota johtaa sopulilauma.
        Kaupunginjohtaja valittiin jostain takaoven kautta jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taisit sekoitta. Hyvinkää on kriisikunta,jota johtaa sopulilauma.
        Kaupunginjohtaja valittiin jostain takaoven kautta jne.

        Tuntee Hyvinkään, on siellä lapsensakin kasvattanut. Viimeisimmät työsuhteet olleet lyhyitä. Hyvinkäällä ajatellaa, että sehän hienoa, on käynyt hakemassa monenlaista kokemusta.


    • khö khöh

      Muuttakaa Hyvinkäälle

      • mahtava tulevaisuus

        Oon kanssasi samaa mieltä. Muuttakoot tyytymättömät muualle, sinne missä on hyvä olla.
        Vapaa maa. Itseänsä kehuneet varmasti löytävät itselleen kyllin hyvän paikan, ettei tarvii täällä "kylillä" kärvistellä. Ja varsinkin jos nää valopäät elää kunnan kustannuksella...tervemenoa!


    • niksu9

      Hohhoijaa... Onko ketään tervepäistä Riksun puolesta puhuvaa, joka voisi valaista onko siellä ylipäätään mukava asua, millainen miljöö?? (Enkä kaipaa nyt näitä iänikuisia narkkarit , pummit, sisäänpäin lämpiämiset ja katutappelut aiheita, vaan) voisikohan joku kertoa vaihteeksi jotain hyviäkin puolia Riihimäestä?? Kai siellä nyt jotain hyvääkin on kun siellä niinkin paljon asustaa porukkaa...? Millainen kaupunki on Riihimäki? Millaisia Tapahtumia? Onko Riksu nk. "kesäkaupunki", eli onko kesäisin enemmän elämää?? Ja miksi Riihimäellä asuu nii hirveesti porukkaa, jonka mielestä se on niin paska kaupunki? Onko syy TAAS Peltsikan ja Sipusaaren ym. vuokralähiöiden maineen???

    • Tyytyväinen

      En asu vuokralähiössä, joten olen jäävi puhumaan Peltosaaresta tmv. mutta juuri Riihimäelle muuttaneena voin sanoa, että tykkään. Kaikki lähellä ja ihmiset ystävällisiä ja mukavia. Mun aiempi kokemuspohja ihmisistä on Pohjanmaalta ja eri puolelta Uuttamaata ja voin sanoa, että Riihimäellä on todella avoimia ja ystävällisiä ihmisiä, jopa kauppojen kassoilla. Keskustaa pidän vähän rumana, varsinkin Prisman ympäristöä, mutta tää alue missä itse asun on mukavaa luonnonläheistä seutua. Muutin tänne työn perässä enkä ole katunut. Se mitä Peltosaaressa olen kulkenut, näin entisenä Kontulan asukkina voin sanoa, että ei tunnu missään ja rauhassa olen junalta yölläkin saanut kulkea ilman minkäänlaisia pelkoja.

    • Käppäilijä88

      Itse olen asunut ympäryskunnassa 18 vuotiaaksi (20km päässä Riihimäen keskustasta) ja aina olen tykännyt Riihimäestä kaupunkina. Onhan tää yt hieman ankea ja ankeemmaksi mennyt vuosien varrella mutta kuitenkin..
      Peltsissä olen käynyt muutaman kerran ja aina on jotain omituista tapahtunut kun on päässyt jo entisen Valtsun ohi kävelemään.. Ihan ensimmäiset talot rautatienvieressä on rauhallisia, enkä koe niitä semmoisiksi "kauheiksi" ja asuinkelvottomiksi jos nyt niin voi sanoa..

      Nyt ollaan asuttu Lemmenmäessä vuoden verran avokin ja koiran kanssa ja tykätty kovasti. Ainoa miinus on tää sijainti, joka ei ole mitä mieluisin junalla töihin kulkevalle.

      Muuttoa Ilomäkeen kaavaillaan, kavereita ja sukulaisia asunut/asuu siellä päin ja ei ole ollut valittamista. Onkohan enää niin villi meno kuin on saanut lukea? Katseltiin kaupungin vuokra-asuntoja ja en kyllä löytänyt esim. Perjalantieltä kaupungin vuokrataloja? Ovat vissiin vähän kauempana

      • Anonyymi

        Asuin 30 vuotta sitten. Tylsä kaupunki keskusta ei häävi. Ihmiset juoruaa toisten asioista. Takanapäin puhuvaa kieroa porukkaa. Muutin pois ja en ikinä muuta jos muuttaisin en tosiaankaan Riihimaelle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asuin 30 vuotta sitten. Tylsä kaupunki keskusta ei häävi. Ihmiset juoruaa toisten asioista. Takanapäin puhuvaa kieroa porukkaa. Muutin pois ja en ikinä muuta jos muuttaisin en tosiaankaan Riihimaelle

        Hirvee paikka muuttakaa vaikka Hartolaan tai Sysmään ei ikinä Riihimäelle


    • Anonyymi

      Olet selkeästi jo laitostunut ja menettänyt toivoisi päästä pois.

      • Anonyymi

        Jospa kommenttisi tavoittaa aloittajan 13 vuoden takaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jospa kommenttisi tavoittaa aloittajan 13 vuoden takaa.

        Asun enemmin ihan missä tahansa mutta en Riihimäellä. Ankea paikka eikä juurikaan ole vuosien varrella kasvanut


    • Anonyymi

      Jos tykkää, että kytätään ja vedetään vääriä johtopäätöksiä, niin sitten on hauskaa.

      • Anonyymi

        Sitten pitäisi vielä tykätä siitä, että ammutaan e-aseella. Kaksi kertaa tänään, viimeksi päähän-Todistaja oli näkemässä vaikutukset.


    • Anonyymi

      MINKÄLAISIA IHMISIÄ

      Iltapäivällä palasin likomärkänä lenkiltä. Autokatoksen päädyssä oli kolme lintua aivan paikoillaan. Koiras mustarastas, vanha varis ja joku kolmas. Eivät reagoineet minuun mitenkään ohi kulkiessani, Olivatko vaihteeksi tapettuja nk, ennenkin esim, kyyhkynen, keltasirkku(?) ja punatulkku.- Olin ottanut kuvan kahdesta ensimmäisestä ja punatulkulle muutama kerran sanonut, että on niin komea, että pitäisi kuva ottaa.

      Jos rupeaa vituttamaan, saatan kirjoittaa koko sairaan tarinan tänne.

      JA MINULTA KYSYTÄÄN, MINKÄLAINEN IHMINEN OIKEIN OLEN.

      • Anonyymi

        Ehkä on parempi kirjoittaa tarinaa jkv. auki.

        Keväällä saapui keltasirkku(?) ja lensi pihakoivuun laulamaan täysin rinnoin. Niska kenossa kuvailin sitä ja kuvanhan stalkkerit saattoivat käydä katsomassa kamerastani tai läppäriltä.
        Joskus sitten kuvasin sepelkyyhkyn kulkiessani Matin pihan ohi. Ja punatulkulle vain puhuin kuvaamisestani. (Minulla on tarkka kuvaus päivämäärineen muistiinkirjoitettuna. nyt kirjoitan muistinvaraisesti)

        Lähdin aamulla autolla kauppaan. Ajoin hitaasti pihalla ja käännyin talon päätyyn. Siinä keskelle ajoväylää oli asetettu selälleen kyyhky, jolta oli kaula leikattu poikittain auki, muuten ihan siisti. Pysähdyin kiersin linnun . Talon seinän vieressä lyhyt tummatukkainen nainen veti röökiä ja katseli naureskellen. Kun palasin kaupasta, kyyhky oli siirretty ajotien viereen. Ihan siistissä kunnossa.

        Joskus myöhemmin, kun menin pihalle B-talon leskirouva syöksyi minua kohtia huutaen: tttuolla on kuollut lintu. Menin katsomaan B-talon oven eteen. Siellä oli kuollut keltasirkku. Päällepäin ei näkynyt, miten oli henkensä menettänyt. Otin linnun käteeni, panin pensaiden juurelle sanoen sen menevän luonnon kiertokulkuun.

        Taas myöhemmin olin kävellen tulossa kotiin. Jo matkan päästä näin, että B-talon ovesta tuli pitkä, mustiin pukeutunut mies, joka kantoi rintansa edessä jotakin, jonka arvokkaasti asetti maahan. Häipyi. Menin sinne katsomaan. Siellä oli maassa kuollut urospunatulkku.

        Minulle on kertynyt kokemusta tämän jälkeenkin, että jos otan kuvan linnusta, se katoaa sen jälkeen vakituiselta olin/pesintäpaikaltaan. Mutta kun luonnossa tapahtuu kaikenlaista, en voi todistaa.

        ETTÄ MINKÄLAISET IHMISET TAPPAVAT LINTUJA TÄSTÄ SYYSTÄ.


    • Anonyymi

      Kaikenlaista on tapahtunut kertomani jälkeen. Vähän aikaa sitten sama leskirouva läväytti minulle: et voi sitten enää muuta kuin katsella linnun kuvia netistä.

      • Anonyymi

        Ja linnut ovat pieni sivujuoni. Tavallista elämää on hankalaa hoidella, ei sentään melkein mahdotonta nk.vielä pari vuotta sitten.

        Alkuperäisasukkailla on sikäli hyvä, että heillä on tiivis verkosto, saavat tukea ja sikäli paha, että on tiivis verkosto. että haittaa jo yksilön vapautta.


    • Anonyymi

      Juoruavaa kateellista paskanpuhujaa koko kaupunki täynnä. Älä muuta ikinä Riihimäelle

    • Anonyymi

      Hämptonista muuttaneena tykkään täällä siitä että katukuva ei ole musta ja pysäköinti on vapaata. Kiva kylä, kaikki lähellä !

      • Anonyymi

        Riihimäellä on HULLU n..ä.
        Pelkään.


      • Anonyymi

        Tervetuloa vaan, itse kaipaisin Hämptonista vähän lisää vettä tähän kaupunkikuvan, mutta pärjäähän sitä näinkin.


      • Anonyymi

        Asumisen kannalta Riksu onkin erittäin hyvä kaupunki. Jos vertaa yleisesti asumiskustannuksia (osakehuoneisto / omakotitalo /vuokralla). Stadiin verrattuna hinnat ovat kuin toiselta planeetalta (siis edullisempaan suuntaan). Jopa lähikaupunki Hyvinkäällä on jo kalliimpaa. Sitä se maakuntaraja aiheuttaa. Uusimaa vs. Kanta-Häme.

        Riksussa on pieni, mutta kaupungin näköinen keskusta ja ympäristössä on upeita omakotitaloalueita, vanhoja ja uusia. Kaupungissa on rauhallista ja väljää, mutta jos haluaa nähdä ruuhkaisempaa menoa, niin voi käväistä lähellä olevissa Hämeenlinnassa, Lahdessa tai Stadissa.

        Mitään suurempia tapahtumia ei onneksi kaupungissa järjestellä, jolloin säästyy myös niiden tapahtumien oheisilmiöistä. Muutaman kymmenen kilometrin etäisyydellä taas happeningiä riittä, joista on mukava päästä nopeasti koti-riksun rauhaan.

        Aktiviteettejä eli ns. harrastuksia ja muuta sen kaltaista toimintaa löytyy kyllä joka lähtöön. Itsestä on vai kiinni niihin hakeutuminen.

        Myös ihmisiä ja persoonia riittää joka junaan. Sekin on itsestä kiinni minkälaisesta seurasta pitää tai ei pidä. Hakeutua voi voi sitten kumpaan ryhmään haluaa.

        Siis Riksu on ihan hyvä kaupunkina.


    • Anonyymi

      Heippa. Me muutimme Konalasta Riihimäkeen toissa syksynä. Ihanan rauhallinen kaupunki. Täällä panostetaan näköjään valtavasti kaupungin ulkonäköön. Työmatka ei ajallisesti pidentynyt paljoakaan.

      • Anonyymi

        Onneksi olkoon tästä muutosta! Jokainen, joka on ollut edes vähän aikaa sekä Konalassa, että Riksussa tajuaa piankin Riksun paremmuuden.


    • Anonyymi

      Ennen Konala kun riksu. Kyllä tää muuttaja huomaa kun asuu jonkin aikaa. Ei se junamatka oo kovin kiva ravata vuosia. Riihimäellä ei töitä oo. Asuin aikoinani ja lähdin ihan älytön mesta. Kaikki tuntee toisensa juoruavat toisistaan. Eikä mitään hyvää ainakaan. Ei töitä ei kunnon kauppoja ei ravintoloita ei oikeestaan yhtään mitaan
      Jos haluu istuu illat kotona niin joo. Mutta mä haluun tehdä kaikkee ei siellä oo oikein mitä ees harrastaisi
      Pois lähdin enkä tosiaankaan palaa

    • Anonyymi

      Juna matka Riihimäeltä Hesaan on rankka jos kuljet vuosia 2 tuntii istut junassa päivittäin
      Asun ennen hesassa ja muuttaisin lähemmäs duunipaikkaa. Jaa iltaisin aikaa muuhunkin kun matkustaa

    • Anonyymi

      Kuljin ja totesin ei enää. Takas hesaan muutin hyvä niin

    • Anonyymi

      Helsinki hyvä paikka asua töitä riittää ja nyt on asunto jakin hyvin tarjolla

    • Anonyymi

      Tänne vaan ei tarvii ustuu himassa työttömänä

    • Anonyymi

      Työttömyys on pahinta

    • Anonyymi

      Joo, mutta koti siellä pitää pestä.

      t,
      Willis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe