Mies ei tee mitään!

raivona

Pakko jonneki purkaa tätä vitutusta. Eli mies ei tee kotona yhtään mitään ja se saa mut raivon partaalle! Eilenki meni hermo ja juoksin makuuhuoneeseen itkemään ja voin sanoa et jos vauva olis jo olemassa niin olis varmaan lentäny seinään.
Mä teen ruoat, tiskaan, ruokin kissat, petaan sängyt, järjestän kotia, pesen pyykkiä, siivoan miehen jälkiä jne. Asiasta huomautan päivittäin mut ei vaan mee sen jakeluun. Minkä vitun takia?!? Jos käsken tehä sen jotain niin sanoo vaan et joo mut kuitenkaan ei mitään tapahdu. Ja vaikka sanon että en jaksa tällasta niin ei auta. Mikä vittu sitä vaivaa? Onko muiden miehet tällasia? Tai no onneks ei oo mies vaan poikaystävä.. Ja sitte se vielä ihmettelee ku huudan ja oon raivona koko ajan. Ku jumalauta edes jotain tekis joskus käskemättä. Ihan ku pikkulapsen kans eläis.. Oon nyt 26 2 rv. En mielestäni paljoa vaadi jos edes joskus laittais edes pyykit kuivumaan!

32

10809

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 29+4

      Meillä mies saattaa,huom SAATTAA,pestä lattiat,jos viikon anelen(lääkäri kielsi kantamaan mitää painavaan/kävellä pitkiä matkoja/tekemään ylipäätään mitää rasittavaa,oli hieman huolissaan ku kävin polilla viikkositte,oli suu hieman auennu).Pyykit pistän kuivumaan,laitan ruoat,siivoan yms.Mutta lattiaa en uskalla pestä,ku pitää kantaa vesisankoa =(
      Nytki oon pyydelly jo 6pvn aikana,jos herra vaikka vois pestä lattiat,mutta oon vain kuullu vastaukseksi "joo kohta".Koskahan on tämä kohta?.Onko se todella vaikeaa pestä lattiat?Kyllä hänellä on aikaa ahertaa auton kimpussa,ja leikkiä koiran kanssa,mutta ei aikaa pestä asunnon lattiaa...
      Pitäisköhän munki jättää siivoamatta,ja ruoat laittamatta(miehelle siis),sänkyä petaamatta,likaset pyykit koppaan ja likaset astiat laittamatta koneeseen..

      • juttu täällä

        mutta meillä minä teen melkein ihan mielelläni kaiken mutta ärsyttää kun mies ei voi arvostaa tätä minun siisteyttäni vaan jättää tavaroitaan joka paikkaan ja roskaa ja likaa paikkoja eikä viitsi siivota omia sotkujaan....hän on perheessämme se kaikista suurin sotkija...nyt hän on onneksi kolme yötä pois kotoa niin voimme pojan (4v) kanssa nauttia siisteydestä!!!
        Hyvä motto on: sekaista saa olla mutta ei sikaista!


    • Jo kaksi mukulaa

      Joo. Kyllähän se meinaa sitä olla että jatkuvasti saa sitä ukkoa kehottaa tekemmään sitä, tätä ja tuota.Meillä jämähdetään kattomaan telkkaria tai tietokonetta. Oma-aloitteisuutta ei ole sitten nimeksikään. Ipanat huutaa jaloissa niin siihen ei kerta kaikkiaan havahduta ja kämppä on kuin räjähdyksen jäljiltä niin se kelpais kyllä meidän isännälle. Mitä sitä suotta siivomaan. Ukot on putkiaivoja ja ne ei pysty tekemään kahta asiaa yhtä aikaa. Tsemppiä sinne, potku persuuksiin tekee aina ihmeitä! :)

    • tee joo

      Meillä on kahdeksan kuukautta sitten sovittu, että rempataan yks huone ja tehdään siitä meidän makuuhuone. Kun sitten vauva ilmoitteli tulostaan, niin olin tyytyväinen, että saadaan makuuhuone alakertaan. Nyt kun olen muutaman kuukauden jokapäiväisesti kysellyt, että tehtäiskö jo se remppa, niin mitään ei silti tapahdu. Ajattelin vähän vauhdittaa hommaa ja kannoin tavarat olkkariin ja aloittelin repimään vanhoja tapetteja pois. Sekään ei auttanut. Viikon katseltuani tätä remonttisotkua päätin lopulta itse tapetoida (ensimmäistä kertaa elämässäni). Nyt sitten ukko alkoi valittaa, ettei jälki ole riittävän hyvää. No, ois tehnyt itse.

      Eilen tapetoin, tänään laittelin listat paikoilleen ja siivosin ja nyt kauhulla odotan, että montako kuukautta menee siihen, että herra kantaa tavarat oikeisiin huoneisiin, sillä itse en ole tosiaankaan kykeneväinen kantamaan huonekaluja (sohvaa, sänkyä, tietokonetta...) portaita ylös alas. Laskettuun aikaan on nyt reilu kuukausi.

      Että jos nyt edes hoitais ne miesten hommat, jos ei sitten niitä naisten kotihommia. Kolme lasta on ennestään, joten hommaa riittää. Sairaalasta en ainakaan tule kotiin ennen kuin meidän makuuhuone on kunnossa.

      Ärsyttää vielä, kun itse joutuu asumaan tässä remontti sotkussa. Miestä ei tunnu haittaavan.

      Ja itse olen todennut, että kun mies sanoo joo, niin se tarkoittaa ei. Jos sitten sattuu olemaan samaa mieltä, niin keskustelee asiasta huomattavasti enemmän.

      • Anonyymi

        . Eillä on ollut remontti kesken 9 vuotta


    • se kun en yksinkertaisesti

      enään koskenut mihinkään mieheni jättämään tavaraan,siis siivonnut sitä pois ja esim tiskannut,ja pesin vain omat pyykit..sängynkin jätin kiusallani miehen puolelta petaamatta..niin jopas rupes herra heräämään:)ruuankin tein vain itselleni..aikansa kaaosta oli mut ei enää

    • huu

      Meillä ollut samanlaista... Miehesi on vaan tottunut että kaikki tahdään hänen puolestaan...
      Minäkin tein melkein kaiken yksin kun olin raskaana. Se oli selvä koska mies oli töissä 12h päivässä, 6pvä viikossa. Kun vauva syntyi ei minullakaan enää ollut aikaa tehdä kaikkea. Mies oli lapsen syntymän aikoihin työtön, onneksi koska tuollaisista työajoista ei olisi tullut mitään.
      Kuinka monet riidat meilläkin on ollut liittyen kodinhoitoon!
      Kokeileppa tätä: Peset ainoastaan omat pyykkisi. Anna miehen kasan vaan suurentua, kyllä se silloin viimeistää tajuaa että pitäisi pyykkiä pestä kun puhtaat vaatteet loppuu! Jos kysyy sinulta että oletko pessyt vaatteeni niin vastaa että kuule siellä ne on. Laita koneeseen!
      Ruuan kanssa tee samoin. Teet vain itsellesi.
      Siivoamisen kanssa voit kokeilla sitä että annat olla! Uskon että sinun tulee olemaan vaikeaa katsella kaikkea sotkua mutta uskoisin että jossain vaiheessa se mies tarttuu siihen imuriin kun ei kestä itsekkään sotkua katsella. Jos alkaa vaan ihmettelemään että miksi täällä näin sotkuista on niin vastaat että eipä ole kukaan siivonnut!
      Itse olen huomannut että ei kannata käskeä. Mies vaan ajattelee että mikä määräilijä sinä tässä talossa olet eikä varsinkaan tee mitään. Vihjailu toimii meillä parhaiten!

    • aloittaja. . . .

      Toi on meilläkin tuttua et kyllä auton kans jaksaa nysvätä mutta ei kotihommia tehä. Äijä tulee töistä ja istuu koneelle autoja kattomaan ja siinä se ilta sitte meneeki piereskellessä. Auto on jo 3 kertaa vaihdettu lyhyen ajan sisällä. Just saatiin taas vaihteeks uus auto ja nyt pitää jo kattoa taas uutta, ja tuolla tuo auto seisoo pihassa ku ei toimi eli herra kulkee mun autolla töissä.
      Ja sitte vielä se että mies on pariin otteeseen ollu viikonloppuna yötä pois kotoa ja ilmottamatta, ja vaikka jään kotiin itkemään niin se vaan häipyy. Ja jälkeenpäin sanoo että "olisit säki vähän mukavempi niin olis mukava olla kotona". Voi vittu onko se ihme jos en oo mukava ku tollasta tekee!

      • yhteistä aikaa illalla.

        tosiaan kissoista ja kahdesta aikuisesta niin paljon kotitöitä, että et kerkeä niitä miehen työpäivän aikana hoitaa?
        Itse teen kotitöitä n.2-5 tuntia päivässä ja ehdin hyvin vaikka perheessä 5 henkeä koira.


      • mä. . .
        yhteistä aikaa illalla. kirjoitti:

        tosiaan kissoista ja kahdesta aikuisesta niin paljon kotitöitä, että et kerkeä niitä miehen työpäivän aikana hoitaa?
        Itse teen kotitöitä n.2-5 tuntia päivässä ja ehdin hyvin vaikka perheessä 5 henkeä koira.

        kerkeän ne hommat tehä, ei siitä oo kysymys. Mun mielestä vaan miehen pitäis tajuta auttaa kotiaskareissa.


      • marjeema 25

        Teitä on hei kaksi henkilöä taloudessa!
        Ei siis paljoa, että niitä kotitöitä ei loppupelissä ole älyttömästi.

        Jos sulle on sanottu:" Olisit vähän mukavempi niin olis mukava olla kotona!"

        HALOO!

        Oisko syytä tossa ottaa vinkki. Aloit varmaan leikkiä kotia liika aikaseen.
        Muistapas niitä hetkiä, kun vielä seurustelitte, kun tutustuitte.
        Ootko samanlainen NYT?

        Et varmana, vaan sulla on joku ihme käsitys, että nyt täytyy tehdä hirveesti töitä, kun tää on niinkon koti.

        Auton kanssa nysvääminenkin on jonkinverran tärkeetä, että vaihtaa renkaat jne.
        Ota toi autojuttu asiallisesti, huom, asiallisesti tapetille. Kahden auton pito tulee älyttömän kalliiksi.

        Kotitöistä ehdottasin:
        osta valmista safkaa niin paljon kun kehtaat, älä ala ihmeellisimmin kokata joka päivä. Kokkitaidot kehittyy kuitenskin vähitellen.
        Heti ei tarvii rasittaa itseään sapuskoista liiemin.
        Pari kertaa viikossa korkeintaan imurointi.
        Petaa vain oma puolesi vuoteesta, ei kauhean raskas homma.
        Aamulla töihin lähtiessä vie roskat itse.
        Pese vain omat vaatteesi. Jos mies pyytää pesemään omansa, pese, mutta tee vain eri pyynnöstä. Mutta älä huuda, sano vain, että eihän hän pese sinunkaan kuteitasi.

        Lääppäise tiskipöytä puhtaaksi iltaisin, mutta muuten anna olla niinkon on.

        Jos mies levittää tavaroitaan ympäri huushollia, niin laita ne kaikki yhteen paikkaan kasaan kerran viikossa, esim. vaikka tyhjään pyykkikoriin. Etsiköön siitä tarvittaessa.

        Älä nipota kotihommista, vaan näytä tekemättömyydelläsi, ehkä hän alkaa ottamaan osaa.
        Mies ei pahuuttaan ja ilkeyttään jätä tekemättä. Se vaan ei tajuu, sen äiti on hoitanut kotona kaikki, joten anna armoo.
        Koeta etsii miehestä hyviä puolia ja kiitä niistä. Kehuskele.
        Älä lähde kielteiseen ajatteluun, teillä loppuu suhde muuten alkutekijöissä.
        Ymmärrä, että pentumies ei kasva hetkessä, siihen menee aineskin pari-kolme vuotta ennekuin se alkaa tajuta kotihommien päälle jotain.


      • tälle
        yhteistä aikaa illalla. kirjoitti:

        tosiaan kissoista ja kahdesta aikuisesta niin paljon kotitöitä, että et kerkeä niitä miehen työpäivän aikana hoitaa?
        Itse teen kotitöitä n.2-5 tuntia päivässä ja ehdin hyvin vaikka perheessä 5 henkeä koira.

        vittuako täällä riekutte, se joka on kotona pitää torpan kunnossa! Oli se sitte ukko taikka akka!


    • rv37

      Meillä minä saan tehdä melkein kaiken...ihme ku oon saanu miehen imuroimaan kun olen sanonu että kauheen raskaita kotitöitä en enää tee...ja sekin tuntuu olevan liikaa pyydetty!ihan kun oiski raskas elämä jos istuu 24h koneella tai muuten vaan on!
      ja sit vielä kehtaa kaiken päälle tehä ryyppyreissuja!tosin nyt olen tullut siihen pisteeseen että ulos ukon heitän jos viel lähtee dokailee...
      on se kyllä muutenkin kun meillä on aika eri käsitys siisteydestä...noh oot sitte huomauttelemas et imuroitko tuoltakin ja pyyhitkö hellan kun se on yleensä pommin jäljiltä!

      • miesmies

        Täällähän jotkut puhuu miehistä kuin koirista. No, koira on juuri sellainen kuin millaiseksi sen kouluttaa ;)

        Itse kouluttauduin vaimon opastamana hyvään oppiin eli huomasin, että äiti pentele oli kasvattanut minusta aikoinaan paapomalla lussun. Älkää vaan syyllistykö siihen, muuten aiheuttatte itkua ja harmia tulevaisuuden vaimoille ja äideille.

        Nykyään olen miehenä aikamoinen pirttihirmu.Olen tehnyt kodista paikan, jossa kuria noudatetaan talvisota-hengessä. Itse olen tosi tyytyväinen, tehtävät jakaantuvat tasapuolisesti ja tehokkaasti.

        Kiitos vaimoille ja äideille.


    • mulla kotona

      Mulla on aivan erilainen mies. Herään, nousematta sängystä, niin ensimmäisenä sillä on kädessä asidofilusjugurtti ja rautapilleri. Se on ehtona sille, että saan kahvin, jonka se on jo keittänyt. Sekin odottaa sängyn vierellä. Se suukottelee ja kysyy miten voin. Se tekee oman diagnoosinsa mun voinnista ja päättää pitää aamupäivän vapaata töistä ja hoitaa lapset ja meidän asioita. Ottaa pienet lapset mukaan ja lähtee pankkiin ja kävelylle. Kieltää mua koskemasta mihinkään. Se tulee kotiin, mä teen ruuan ja se imuroi (mäkin huomaan, että se lattia on aika hiekkanen koirien jäljiltä).. Sellanen se on. Tämä on meidän neljäs lapsi, joka on tulossa ja eilen tunnusti yöllä, että olisi se viideskin tervetullut, jos vaan mä jaksan vielä yhden raskauden. Ja mikäs tässä on jaksaessa.. Välillä huono omatunto, että pitäisi tehdä enemmän, mutta mies ei anna. Eilen se jäi katsomaan kun olin suihkussa ja sano, että olen niin kaunis kun olen raskaana. "Kuin luontoäiti, voimakas ja naisellinen." Itestä tuntuu suonikohjujen ja painon (32 vkoa) kanssa kaikkea muuta kuin kauniilta.

      • siisti mies

        odotan nyt ensimmäistä lastani ja heti alusta asti mies haluaa auttaa siinä, missä pystyy. meillä on muutto parin viikon kuluttua ja siksi päiväksi mies käski mun mennä vaikka kavereita tapaamaan ja illalla leffaan. kuulemma työkavereittensa kanssa saavat hommat hoidettua ja mä voin sit jo etukäteen hänelle kertoa, minne tavarat laitetaan.

        mieheni on myös erittäin siisti, joten ei ole mitään valittamista. välillä tosin sängyn alta jää imuroimatta jne, mutta en viiti alkaa tuollaisista valittamaan. ihanaa kun saa vaan levätä ja nauttia puhtaasta asunnosta. eilen ehdin laittaa vaatteet kuivumaan, ennen kuin mieheni huomasi pesuohjelman loppuneen ja hän oli siitä jopa loukkaantunut. tekisin mielelläni jopa enemmän täällä kotona, kun välillä päivisin miehen ollessa töissä on jopa tylsää kun ei ole mitään kotitöitä hoidettavana. siitä asti, kun muutettiin yhteen on mieheni myös hoitanut ruoanlaiton (mä kun olen vähän uusavuton sen suhteen).


    • tosin toivoa on

      meillä ollu ihan samat ongelmat ja monesti meinannu ero tulla sen takia..

      MUTTA kun viimisille viikoille pääsin 36--> niin yllättäen mies tajusi että hänen pitää auttaa.. nyt jotkut askareet sujuu ihan ilman sanomatta.. ja ymmärtää että hänen täytyy myös osallistua.. mies on huolehtivaisempi ja selvästi ymmärtää vasta nyt mitä raskaana oleminen on.. miehet kun tajuu niin myöhään... uskon että sun miehes havahtuu myös...
      mulla viikkoja nyt 41 4

    • ei toimi

      niin pankaa ne toimimaan. Voitte tilata kotiin siivoojan, ruuanlaittajan, tapetoijan tai mikä homma ikinä onkaan hoitamatta. Ja sitten lasku miehelle siitä.

    • jeanne

      Lopeta miehen jälkien korjaus.

    • ..............................

      Tuliko tämä laiskuus ilmi vasta nyt kun lapsi on tulossa, vai miten olette tuossa tilanteessa?

      Luulisi, että tuollainen näkyisi jo seurusteluaikana ja ennen lapsia, mutta kaipa näköjään niinkin voi käydä, että muuttuu noin yhtäkkiä.

    • jeanne

      Jatkan vielä...:)
      Siis sanat ei monestikaan tehoa vaan se, että näytät että olet tosissasi. Miksi mies muuttuisi kun palvelu pelaa...
      Vinkkejä:
      Erottele miehen pyykit erikseen äläkä pese niitä.
      Miehen lojuvat roippeet kasaa yhteen kasaan kun siivoat (jos siis sun on oman mukavuutesi takia siivottava)Kun laitat ruokaa, älä laita miehelle.
      Kun tiskaat tiskaa vain omat tiskisi, kerää syrjään miehen tiskit.

    • Tuatto

      Jos kohtelet ihmistä kuin pikkulasta hän käyttäytyy kuin pikkulapsi. Aivan turha nillittää kenenkään jos siippa ei tee mitään kun on muuttanut kotinsa täyshoitolaksi.

      Lopetat vain sen passaamisen: pesköön siippa oman pyykkinsä, tehköön itse oman ruokansa, siivotkoon omat jälkensä. Jos ei onnistu, kulkekoon paskaisissa vaatteissa, syököön kylmää HK:n sinistä, hukatkoon kaikki tavaransa. Jos tämä taas häiritsee sinua niin häivy.

      Jos taas valitset kotiorjana olemisen niin omapahan on asiasi.

    • äiti*3

      Minua rupes huvittamaan kun vilkasin tota sivua, missä on noi kaikki uusimmat jutut, kun tämä sinun oli ylivoimasesti eniten luettu, että taitaa olla tuttua aika monelle.Ite ratkasin asian siten, että tein jääkaapin oveen tehtävälistan, josta rastiteltiin kumpikin ne kotityöt mitä tehtiin.Näin ukkokin tajusi, mitä kaikkea kodinhoitoon kuuluu ja oppi arvostamaan sitä näkymätöntä työtä, mitä minä tein.Eikä se sit kehdannu luistella kotitöistä, kun oli mustaa valkosella, mitä kumpikin oli tehny.Senhän voi sit vilauttaa anopille tai appiukolle, jos ei muuten tehoa..

    • huoh...

      Meillä ihan sam ajuttu...hermo menee välillä ihan kunnolla mieheen, kun ei minkäänlaista oma-alotteisuutta löydy! En haluaisi naputtaa koko aika, mutta lopulta räjähdän, kun ei mitään tehdä. Viimesillään olen ja välillä niin puhki ja joka paikkaa kolottaa, kun on tuo esikoinenkin vielä hoidettavana.

    • Kiitos aloittajalle

      NIIIIIN tuttua....

      Oma-aloitteisuus puuttuu, kyky ajatella ja nähdä kodin/lasten tarpeita jne jne... Niin tuttua meilläkin!

      Joskus tuntuu, että huushollissa olen minä ja kolme lasta. Olen vastuussa KAIKESTA, ihan kaikesta, teen ajattelutyön koko perheen puolesta. Päätän ruoat, aikataulut, kyläilyt, vaatteet, pyykit, siivoukset, kaiken, siis KAIKEN. Miehelle on kaikki "aivan sama, päätä sä"...

      Ei minua se haittaa, että saan kaiken vastuulleni, olen meistä se järkevämpi ja ajattelevampi, osaan hahmottaa kerralla pitemmänkin aikavälin asioita kuin seuraavan 5-minuuttisen, mutta se alkaa käydä hermoon, kun nekin asiat, jotka ovat miehen vastuulla, ovat jotenkin siirtyneet minun huolekseni. Kuten nyt uusimpana auton katsastuksen varaaminen!

      Mieheni ei juurikaan ajattele. Esimerkki: jos hän on lähdössä lasten kanssa pihalle, hän tulee A I N A luokseni kysyen, mitä pannaan lapsille päälle. Hän ei ole oppinut katsomaan ensin lämpötilaa ja säätä eikä ole myöskään oppinut, miten puetaan milläkin säällä, vaikka on tuon saman iänikuisen kysymyksen esittänyt satoja kertoja, ja olen vastannut satoja kertoja "oletko katsonut, paljonko on lämmintä ja tuuleeko vai sataako"... Ihmetyttää, miksei mene jakeluun!

      Mies tekee, kunhan nalkuttaa. Hän valittaa nalkutuksestani ja siitä että hiillyn niin herkästi, kun "en mä voi mitään sille millainen olen, mä olen tällainen etten osaa ajatella". Aikansa podin huonoa omaatuntoa siitä, etten hyväksy miestäni, kunnes tajusin: minun muuttumaton luonteenpiirteeni on hiiltyminen ja raivostuminen, jos joudun jatkuvasti sanomaan samoista asioista. Niinpä totesin miehelle, että "en mä voi mitään sille, etten jaksa hermostumatta vastata samaan kysymykseen miljoona kertaa, olen tämmöinen että hermo menee". No eipä HÄNKÄÄN voinut valittaa nalkutuksesta enää :DDD

      Joo eipä se tästä parane. Nalkutan ja komennan ja huolehdin kolmesta lapsestani, joista yksi on yli 30v... olisi kiva kun olisi kaksi aikuista taloudessa, mutta minkäs teen...

      Joskus nuorena miehen rahankäyttö oli kyllä holtitonta, ja minua kävi jurppimaan kun MINUN rahoillani ostettiin ruokaa jääkaappiin ja hän törsäsi omansa baarissa ja harrastuksissa. Kun hän oli juhlimassa ja oli jo tuhlannut vikat rahansakin, ja lainannut kaveriltaan, eikä soittanut koko yönä kotiin jne jne raivostuin siinä määrin, että pistin jääkaapin ja ruokakaapin sisällön puoliksi (veitsellä, purkkeihin...). Kun tuhlaajapoika palasi aamusella kotiin, esittelin ikävän systeemin, joka oli käytössä loppukuun (kunnes opintotuki tulisi), melkein 2 viikkoa: hänen eväänsä tässä kasassa, minun tässä. Lisäksi, minä en ostanut hänelle lisää ruokaa enkä mitään muutakaan. Itseäni hemmottelin kyllä :D olihan mulla siihen rahaa säästynyt :D Tuo opetus kyllä sai miehen katsomaan ettei vikoja rahojaan törsää, ehkä joku sama systeemi kotitöissäkin toimisi...?

      • Rainora

        Minun entinen mieheni oli juuri tuollainen. Meillä ei ollut edes lapsia... Asioita, joita hän osasi hoitaa mallikkaasti ja oma-aloitteisesti olivat erilaiset raha-asiat sekä työnhaku. Mutta arjessa muuten hän oli täysin avuton. Hän jätti minun vastuulleni kotitöiden lisäksi käytännössä kaikki päätöksenteot ja usein minun piti häntä auttaa hänen omissa jutuissaankin (esim. tietokoneen kanssa) osasin tai en, muuten hän murjotti. Usein hän ei edes viitsinyt itse yrittää, vaikka ohjeet olisivat olleet saatavilla, vaan minun piti lukea ne ohjeet ja sitten hoitaa homma hänen puolestaan. Jos jossain oli vähänkin tekstiä englanniksi, hän käytännössä kieltäytyi lukemasta sitä, vaikka se olisi ollut ala-astetasoa. Nosti kädet pystyyn heti ja alkoi huutaa, ettei tajua. Siis edes lukematta sitä tekstiä. Tarvitseeko sanoa, että minua ei kukaan auttanut, kun en osannut jotain? Vuosienkaan samassa talossa asumisen jälkeen hän ei myöskään tiennyt, mistä esim. roskapussit löytyvät, vaan aina piti kysyä minulta. Sama päti moneen muuhunkin asiaan.

        No, olihan usein mukavaa tuntea itsensä tarpeelliseksi, ja kaikki päätökset sain tehdä mieleni mukaan. Miehen mielestä ne olivat aina ok. Mutta koin myös olevani suhteen ainoa aikuinen. Meille lopulta tuli ero, ja nykyään minulla on uusi mies. Hämmästyin, kun tajusin, että vihdoin olen suhteessa aikuisen kanssa, joka kantaa itsekin vastuuta omista ja yhteisistä jutuista.

        Joku ehdotti sitä, että tekee jääkaapin oveen listan kotitöistä, ja siihen merkitään, kuka tekee mitäkin. Minulla ja entisellä miehelläni oli kaksi versiota tästä, molemmat tietysti minun aloittestani järjestettyjä. Eihän mies juuri edes tajunnut, että kotitöitä on olemassa muita, kuin tiskaaminen ja imurointi (niitäkään ei juuri tehnyt vaatimatta). Yksi versio oli, että tein listan joka huoneeseen siellä olevista töistä, esim. kylppärissä pyykinpesu ym, keittiössä tiskaaminen jne. Sitten sarake minulle ja miehelle, ja työn tekijä laittoi rastin sarakkeeseensa. Mies tietysti piti järjestelyä ikävänä, koska sehän suorastaan hieroi hänen naamaansa sitä, ettei hän tehnyt mitään. Mitään parannusta ei tapahtunut, minä kerrytin rasteja, hän ei.

        Toisessa versiossa jaoimme kaikki kodin työt keskenämme tasan, siten siis, että yksi homma oli aina kokonaan jomman kumman vastuulla. Tästä tehtiin lista, mustaa valkoisella. Mies ei parantanut tapojaan, vaikka jopa oli mukana tämän järjestelyn suunnittelussa.

        Joten hienoa, että jollain toimii, meillä ei toiminut. Olen onnellinen, että en hankkinut lapsia tuon entisen miehen kanssa. Olisin kyllä saanut katua.


    • .........

      Sama juttu täälläkin. Olen todennut, että nainen on miehen aivot. Mies ei osaa pukea edes lasta ilman, että itse kertoo mitä päälle laitetaan.

    • NAINEN.

      Elämässä on muutakin kuin siivoaminen...

    • elitte kauan enne vauvaa

      eikö sitä toista oppinukkaan tunteen.semost seo het sänkyyn vaan ja nipoispäin.

    • osallistun kotitöihin

      Teen meillä yleensä aina ruuat ja käyn ruokaostoksilla. Siivoan keittiön ja imuroin tarvittaessa. Luutuhommista vastaa vaimo, koska ei ole kelpuuttanut minua niihin hommiin.

      Lapsi syntyi lokakuussa ja hoidan sitäkin ihan mielelläni. Ja yleensä viikonloppuisin laitan äitin nukkumaan eri huoneeseen, jotta hänkin saisi nukkua täysiä öitä.

      Tavarat ja vaatteet jäävät ja tipahtelevat sinne tänne, mutta sille en voi mitään. Vaimo kyllä asiasta joskus huomauttaa, mutta hän on jo sopeutunut tilanteeseen ja toki olen yrittänyt parataa tapojani.

    • aina ymmärrä auttaa

      ellei kauniisti pyytele. Sitten, kun ne pyynnöstä joskus tekevät jotain avuksi, esim. tiskaavat kerran kuussa, niin tulevat eteesi ja sanovat, että "katsos nyt kun meikä tiskasi, että enhän minä mikään patalaiska ole, enhän ;)" ja kaipaavat kiitosta ja taputusta :-) juu on kokemusta asiasta. Miehet ai aina vaan ymmärrä.

    • Anonyymi

      Olen ollut naimisissa 26 vuotta tällaisen äitinsä paapoman miehen kanssa ja yrittänyt kasvattaa pojistani toisenlaista, mutta vaikeata se on, kun pojat ihailevat isäänsä, joka mm. jättää likaiset kalsarit ja sukat metrin päähän pyykkikorista lattialle, vaatteensa heittää olohuoneen tuoleille (useille) myöhempää tarvetta varten ja kenkänsä parkkeeraa heti ovesta vasemmalle, koska näin lapsuudenkodissakin vuonna 1988 tehtiin - lapsuuskodissa vaan siinä ei ollut portaikkoa. Mikään järkisyykään tai anelu ei mene jakeluun 5-kymppiselle miehellekään.

      Asiaa ei myöskään auta kasvatuksessa tullut maalainen ”naisten ja miesten työt” - ajattelu. Aina vedotaan siihen, että ”täytyy renkaatkin vaihtaa tai auto pestä” ja käytettyjen autojen jatkuva ropaaminen on suorastaan pyhää. Renkaiden vaihtoon mieheltäni menee 30 minuuttua ja jokainen nainen tietää, että renkaat vaihdetaan kaksi kertaa vuodessa - kokonaista tunnin vuodessa! Muut kotityöt ruoanlaittoineen - oli koneita tai ei - vie minulta joka päivä vähintään kaksi tuntia eli yli 720 tuntia vuodessa.

      Toki mieheni tulo rahaa kotiin, mutta se ei riitä. Asumme omakotitalossa, mutta kaikki paikat on rempallaan, kun mies ei innostu oma-aloitteisesti edes niiden korjaamisesta (vaikka osaisi), ja ei varsinkaan tee, jos nainen vaatii. Tyytyisin pienempäänkin tulotasoon ja taloon, jos vaan saisin asua kunnossa olevassa talossa. Mieheni ei kuitenkaan halua muuttaa.
      Ero on käynyt omassa mielessäni päivittäin.

      Älkää siis hyvät nuoret naiset suostuko moiseen asetelmaan. Jos olet työssäkäyvä, sinulla on oikeus vaatia kotitöiden jakoa. Ja varokaa äitiyslomalla heittäytymästä kotiorjaksi, vaikka olisi vaihteeksi kivaakin. Mies olettaa sen jatkuvan sittenkin kun pitä palata töihin. Eihän saavutetuista eduista halua luopua. Jos on viikkoja ja vuosia herännyt öisin kolmesti yössä syöttämään lasta, on päivisin todella väsynyt. Ei se lapsen hoito (äitiysloma) nimestään huolimatta lomaa ole. Kaikki apu kotitöihin on tarpeen, varsinkin jos odottaa vaimolta muitakin palveluksia.

      Se, että mies ei jaa kotitöitä ja korottaa oman työnsä ykköseksi elämässä, on osoitus siitä, ettei välitä puolisostaan.
      Kukaan nainen ei myöskään tietääkseni halua parisuhdetta aikuisen lapsen kanssa. Eli miehistykää miehet!
      Miehille tiedoksi: siinä vaiheessa, kun puoliso ”nalkuttaa” on jo kiire ottaa uusi asenne kotitöihin ja kotiin. Ovesta kun osaa lähteä ulos myös nainenkin - tarvittaessa lapset kainalossa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      297
      3276
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1619
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1331
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1240
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1220
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1151
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      157
      1034
    Aihe