pienet adhd:t?

miten jaxatte?

Haluaisinkin nyt tietää te ketkä olette saaneet adhd diagnoosin lapsestanne, että milloin itse huomasitte asian? minulla on 3v8kk poika jolla puhuttiin jo ensimmäisen kerran vihjailevasti pväkodissa vuosi sitten että vois pojalla olla adhd.Tiedän paljon adhd:sta koska sitä on paljon suvussani ja lähi ympäristössä ja huomaan kyllä paljon pojassani vastaavia piirteitä(levottomuutta, keskittymis kyvyttömyyttä,empatian puutetta yms.)hän ei esimerkiksi pysty ymmärtämään lyödessään että se sattuu kovin vaan naureskelee ilkikurisesti ja lopulta kun pyytää anteeksi, sama voi toistua uudestaan ihan hetken päästä.
jäin nyt kotiin tämän pojan kanssa koska meille on tulossa toinen lapsi(la 24.3) ja nyt kun olemme olleet kotona huomaan ettei tälle lapselle riitä mikään, yxin ei pysty leikkimään, eikä paikoillaan pysymään.olen nyt rytmittänyt päivämme kokonaan, ruokailut, ulkoilut, reuhomis ja rauhoittumis/ nukkumis vaiheet samoihin aikoihin, mutta sekään ei tunnu tepsivän, kun on tylsää niin alkaa se loputon pahan tekeminen ja kiusaaminen(purraan, lyödään ja tavaroita lentelee) oliskin nyt todella kiva tietää jotain hyviä neuvoja muilta äideiltä miten he ovat saaneet pvänsä sujumaan edes joten kuten, jos vaikka saisi arjen rauhoitettua ennen kuin vauva syntyy, muuten taitaa mopo lähteä käsistä helposti.se vielä mainittakoon että poika aloittaa nyt parin vkon päästä puisto toiminnan, joka hiukan helpoittaa tilannetta, entä oliko virhe ottaa poika pois pväkodista.? kiitos niille jotka jaxoivat tämän lukea ja vastata.

12

1508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilmeisesti

      kokeilee rajojaan. Luo teille säännöt. ja rangaistus rikkomisista johdonmukaisesti. dr philin metodit. jäähyineen ja palkintoineen. Jäähyn kesto 3 min. 3 v.

      • Nimetön

        on jäähyt käytössä, kolme min kun tekee jotain ei sallittua,mutta ei siis juurkaan mitään vaikutusta.


    • tukea ja
      • fkeddd

        meillä poika 3v 10kk. ei pysty keskittymään mihinkään edes tv:n katseluun), ei leiki millään juoksee paikasta toiseen ja pahoinpitelee vauvaa. ei voi jättää samaan huoneeseen ilman valvontaa. Karkaa jos päästää ulos tai vie kauppaan. Ihania lapsia.


      • Nimetön
        fkeddd kirjoitti:

        meillä poika 3v 10kk. ei pysty keskittymään mihinkään edes tv:n katseluun), ei leiki millään juoksee paikasta toiseen ja pahoinpitelee vauvaa. ei voi jättää samaan huoneeseen ilman valvontaa. Karkaa jos päästää ulos tai vie kauppaan. Ihania lapsia.

        samaa tämä poika touhuaa, kun ollaan ulos lähdössä niin ennen ku olen itse ehtinyt pukea ni on jo juossut johonkin ulos.ja juuri tämä agressiivisuus on kamalinta,miten joku ei ymmärrä että lyödä ei saa.meilläkin tosiaan vauva tulossa ja kauhulla odotan miten lapseen reagoi.


    • pitkä kokemus asiasta!

      Olen kolmen lapsen äiti, ja tämä adhd oli toinen lapseni, seuraavaan lapseen onkin sitten se 18v ikäeroa, koskapa adhd tarvitsee kaiken mahdollisen tuen joka on saatavilla, kasvaakseen yhteiskunta kelpoiseksi. Parhaimmillaan adhd on silloin kun hänen parhaimpia puoliaan tuetaan aktiivisesti, (esim, meillä, poika oli kolmas koulun matematiikka kilpailussa 9 luokalla)

      Niitä onnistumisen riemuja tarvitaan,(joten järjestä niitä) ja niistä tulee kullan arvoisia, sillä maailma potkii adhdtä päähän kyllä joka mutkassa, etkä pysty sitä vanhempana estämään.

      Mieti mitkä ovat lapsen vahvuudet, missä asioissa hän on hyvä? Kehitä niitä eteenpäin, ja luo hänestä niissä asioissa paras. Se auttaa itsetunnon luomisessa. Sitä tarvitaan.

      Muodosta suhteestanne läheinen, jaksa kiinnostua hänen asioistaan, (vaikka enemmän kuin tavallisen perheessä olevan pienemmän lapsen) sillä, "menetetty" adhd, on vaikea takaisin saatava.

      Vältä päästämästä lastasi "väärään seuraan" koskapa häneltä puuttuu oma arviointi kyky. Koita aina tietää missä lapsi liikkuu, (sitten teininäkin) tässä niitä läheisiä suhteita sitten tarvitaankin, ja jos niitä ei ole, niitä ei "ottamalla" sitten enää saa.

      Lykkyä teille vaan tulevalle taipaleelle, omani jo kohta valmistuu ammattiin, on menossa työharjoitteluun. (vielä asuu kotona, enkä laittaisi vielä yksin asumaankaan)

    • Eräs vaan

      Epäilen, että poikasi tarvitsee enemmän virikkeitä ja käyttäytyy pahanilkisesti, kun arki äidin kanssa on liian tylsää.

      Vaarana on, että vauvan synnyttyä jumiudutte entistä enemmän neljän seinän sisälle ja poika pitkästyy.

      Puistotoiminta on hyvä. Laittaisin myös takaisin päiväkotiin.

      • Nimetön

        yritetään päivän mittaan keksiä niin paljon kun vaan ovään mahtuu, ulkoillaan todella paljon koska siitä poika tykkää ja on liikunnalliseti tosi lahjakas, että ei kyllä ole virikkeistä kiinni,jos on ulkona juostu pari tuntia ja sitten kotiin syömään ja ruokaa ei malttais paikkallaan syödä ja kiitokseksi ihan vaan ohi mennen tulee nyrkistä jalkaan tai puru käteen.sen ymmärrän että tylsää hänellä siltikin tuntuu kanssani olevan, en tietenkään kykenen leikkimään ja touhuamaan hänen kanssaan ihan samalla tasolla ku ton ikäset lapset...


      • entiset potkut/iskut
        Nimetön kirjoitti:

        yritetään päivän mittaan keksiä niin paljon kun vaan ovään mahtuu, ulkoillaan todella paljon koska siitä poika tykkää ja on liikunnalliseti tosi lahjakas, että ei kyllä ole virikkeistä kiinni,jos on ulkona juostu pari tuntia ja sitten kotiin syömään ja ruokaa ei malttais paikkallaan syödä ja kiitokseksi ihan vaan ohi mennen tulee nyrkistä jalkaan tai puru käteen.sen ymmärrän että tylsää hänellä siltikin tuntuu kanssani olevan, en tietenkään kykenen leikkimään ja touhuamaan hänen kanssaan ihan samalla tasolla ku ton ikäset lapset...

        No, mitäs teet kun olet saanut nyrkiniskun tai potkun? Sinun puututtava siihen välittömästi! Kai olet osoittanut,että sinuun sattuu? Liioittelu on sallittua näissä tapauksissa! Jos pystyt kyyneleet saamaan aikaiseksi, niin hyvä, ja muista ulvaista tuskasta vääristynein kasvoin (vaikkei todellisuudessa niin paljoo sattuisikaan). Lisäksi otat saman tien joko kädestä/jalasta kiinni, katsot silmiin ja sanot rauhallisen selkeällä mutta tiukalla äänensävyllä "lyödä/potkia ei saa" ja sen sijaan näytät kädestä pitäen mitä niillä tehdään, eli kädellä paijataan, jaloilla kävellään/heilutellaan tuolin reunalla kuitenkaan kehenkään osumatta. Toistaa saat ulvaisuja ja tiukkaa komentelua useamman kerran ennen kuin se menee jakeluun, jos menee.

        Eräs vanhanajan opettaja kertoi, kuinka hänen luokallaan oli poika, joka aina nyrkillään muksautti jokaista hänen ohitseen menevää. Toiset lapset itkivätkun sattui, mutta poika ei tajunnut. Kerranpa opettaja sanoi nyrkistä saaneelle tytölle, että nyt on tytön tehtävä samoin pojalle. Vasta tämän jälkeen poika lopetti, koska vasta nyt ymmärsi sen todella sattuvan. Ei ollut ymmärtänyt sitä, koska kun itselleen niin teki, niin silloin se ei satu. Opettaja kertoi koulupäivän jälkeen pojan äidille asiasta, joka yllättävää kyllä näki asian todellisen laidan, ja myönsi heilläkin olleen ongelmana saada lapsi käsittämään kuinka paljon se todella sattuu. Poika ei tehnyt enää niin.
        Eli lyhyesti "Siperia opettaa".
        HUOM! EN KEHOTA RYHTYMÄÄN VÄKIVALTAISEKSI LASTA KOHTAAN!

        Mutta kehottaisin vakavasti miettimään minkä viestin lapsillenne annatte, kun alistutte potkimisiin/lyömisiin! Te, äidit/isät, jotka voitte, ottakaa lapsi tällöin tiukasti syliin, niin, ettei pääse satuttamaan itseään eikä toisia eikä kiinnipitäjää. Pidätte vain rauhallisesti kiinni, vaikka vikuroisi. Kun rauhottuu, pusu ja hellyydensanat tms. Seuraavaan kertaan menee jo pidemmän aikaa.

        Tai sitten opetatte käytännössä HYVÄKSYTTÄVÄT tavat purkaa kiukkua ja turhautumista. Nämä lapset tarvitsevat kaiken käytännön opetuksen ja lisäksi niiden harjoittelemisen. Ei auta sanoa vain ei saa, jos kiukuttaa lasta. Vihan/suuttumisen purkautumiskanava ja keinot näytettävä konkreettisesti, minkä sallitte.

        Toiset iskee kiukkunsa tyynyyn, jos puhua eivät pysty just silloin (asiat puhuttava myöhemmin eli syyt selvitettävä).
        Pelkkä paikallaan pysyminen on todella suuri rangaistus hermoileville lapsille, ja jos sen käyttöön ottaa, on siitä sitten pidettävä kiinni ja kannettava lapsi sinne rangaistuspaikkaansa niin kauan kuin siellä on ollut tarvitseman ajan.

        Ja saanen huomauttaa, että ei tarvitse olla adhd, jos yli 3v juoksee kuin päätön kana. Sen ikäisillä useimmilla on ääretön kiire joka paikkaan ilman ylivilkkautta. Käsite käveleminen on vieras pikkuiselle, jolla on niin paljon katseltavaa mielenkiintoisessa maailmassa!


    • onko mahdollista?

      Eli maksuton puolipäivähoito esim. tai vaikka kaksi täyttä päivää viikossa? Meillä oli tällainen järjestely toimiva. Kuntamme on linjannut, että kaikki kuntoutus on maksutonta alaikäiselle, ja sillä perusteella sitten paikka oli.

      Toisissa kunnissa tosin saatetaan vaatia jokin diagnoosi, jota teillä ei siis ole, mutta toisissa kunnissa riittää jo epäilys tuen tarpeesta.

      Mieluummin kannattaa pyrkiä saamaan kuntoutusyyllä, kuin lastensuojelullisilla perusteilla ihan jatkoa varten. Päiväkodissa kävi meillä myöskin terapeutit tutkimuskäynneillään, joten ei tarvinnut kuljetella poikaa pitkien matkojen päähän pienempien kanssa itse. Samalla terapeutit näkivät lasta siellä "ongelmallisessa" ympäristössä, ja pystyivät neuvomaan pk:n henkilöstöäkin samalla. Tähän kyllä jouduimme "antamaan luvan", muutoin ei tuo suora ohjaus olisi ollut mahdollista.

    • kahden erityisen isä

      Meillä on kaksi lasta, joilla on autismi diagnoosi. Toinen on enemmän ja toinen vähemmän. ADHD:tä ei ole.

      Elämä on paljolti riitaa ja raskaita asioita. Minusta olen tullut töissäkin tyhmemmäksi. Se nuoruuden into ja luovuus on kadonnut. Raskas yksityiselämä verottaa jaksamista.

      Saamme lapsiamme hoitolaan kaupungin kustantamana noin kerran kuukaudessa. Ne viikonloput auttavat jaksamaan edes hiukan.

      Itse toivisin, että tulevaisuus toisi mukanaan jotain positiivista, mutta en tiedä, voiko sellaista odottaa.

      Puoli pulloa tai koko pullo viiniä joskus lauantaina ruuan kanssa auttaa kestämään edes jollain lailla. Alkoholi auttaa, kunhan ei tuhoa sillä elämäänsä.

    • meitä....

      Mulla ihan saman ikäinen kuin sulla 3,8v vanhempi ja nuorempi 9kk. Vanhemmalla ei diagnosoitua adhd, mutta pitkin terapioita ravataan, kun kaikenmaailman häiriötä on. Vahva epäilys, että diagnoosin tulee vanhempi saamaan jossain vaiheessa. Olen kaiken lisäksi yksinhuoltaja jo nuorimman syntyessä. Tuolloin katsoin parhaaksi pitää vanhempaa pk:ssa osa-aikaisena kun vauva syntyi, koska tiesin että voimavarani ei vauvan kanssa olisi riittänyt vanhemmalle, joka tarvitsisi jatkuvasti huomiota/tekemistä. Sitten muutimme ja päiväkotia ei heti ole tullut täällä uudessa paikassa ja kertoa voin, että aika raskasta on. Lisäksi aloitin hiljattain työt ja kyllä se niin vaan on, että se työmaa alkaa vasta varsinaisen työpäivän jälkeen. Hiljattain myös sain mustan silmän kun poika tirvaisi ohimennen. Sitä sitten pari viikkoa puuterilla peittelin ja kirosin elämää. Suosittelen kyllä lämpimästi että laitat poikasi vaikka sitten osa-aikaisesti päiväkotiin, koska siellä virikkeitä ja kavereita. Mun poika tylsistyi kun joutui oleen useamman kuukauden poissa hoidosta ja silloin tilanteet kärjistyi todella pahoiksi. Nyt kun hoidossa, tosin väliaikaisesti sellaisessa missä ei valitettavasti muita lapsia kuin hän ja veljensä, niin hieman helpottaa ne päivät kun hoitoa on, mutta vapaapäivinä show alkaa aina uudestaan. Odotan kuin kuuta nousevaa että kunnalta järjestyisi pk paikka missä myös muita lapsia. Jaksamista sulle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2052
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      55
      1924
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1885
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1588
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1388
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1330
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1316
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe