TANSKANDOGGI

Marihhh

Moi.
-Olen kauheen kiinnostunut kyseisestä rodusta ja haluisin tietää sopiiko kerrostaloon?
Vieressä on paljon metsää ja muutenkin hyvät lenkki mahdollisuudet pitää vapaana koiraa...
-Ja haluisin tietää minkä luonteisia teillä on nämä tanskandogit?
Olen saanut sellaisen käsityksen että ne olisi tosi ystävällisiä ja hyvin opetettavia?
Kaverilla oli tanskandogin ja dobermannin sekoitus ja se oli aivan ihana kauheen lempeä jne... :)
-Haukkuuko koira paljonkin? ja miten tulee toimeen muitten koirien kaa ja tuleeko toimeen aika pientenkin tai keskikokoisten kanssa?

5

1023

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • doggityttö

      me ainakin asutaan kerrostalossa ja meillä on vuoden ikäinen doggipoika. ollut pennusta asti. aluks kaikki oli kauhuissaan et asutaan kolmannessa kerroksessa ja ei ole hissiä, kun kaikki oli sitä mieltä ettei doggi ja rappuset sovi yhteen. IKINÄ ei ole rappusten kanssa ollut mitään ongelmaa ja kun rokotuksissa käyty niin eläinlääkäri aina kehunut kuinka hyvinä ja suorina poitsun jalat on pysynyt. kun monilla kuulemma vääntyy jalat esim jo siitä jos pentuna pidetty liian raskasrakenteisena (ylensyötettynä).
      Tanskandogit ovat erittäin lempeä luonteisia, meillä tulee lasten kanssa hyvin toimeen ja meillä on myös perhoskoira ja se on tosi varovainen sen kanssa :) meil oli tos pentujakin ja niitten kans tykkäs olla, meni makoilee vaan ja nautti ku pennut kiipeili sen päällä ja aina tunki päänsä pentulaatikkoon ja siit oli vaan kivaa ku pennut roikku sen huulissa ja korvissa :) en oo koskaan nähnyt meijän dogin suuttuvan mistään. ainoo mitä puolustaa ni on oma ruokakuppi ja luut. meillä ei ainakaan hauku juurikaan, joskus kun ulkona menee joku toinen koira joka haukkuu tjn ni kovasti yrittää alkaa vastailemaan, mut ei tarvii ku emännän tai isännän vilkasta vihaseen siihen päin ni menee hiljaseks. Vaikka dogit onki vähä kohloja ison kokonsa puolesta ja välil tuntuu hyvin yksinkertaisen tyhmiltä :) niin todellisuudessa ne on hemmetin fiksuja koiria :) suosittelen kyllä lämpimästi. pentunaki oli tosi helppo, ei pahemmin tuhoja tehny kun hampaitten vaihdon aikaan sai hieman eteisen seinä kyytiä ja sisäsiistiks oppi tosi nopeasti, olin oikein yllättynyt. et eipä oikeestaan mitään pahaa sanottavaa. oikeestaan jos jotain huonoo pitää sanoo niin se et kokonsa puolesta ylettyy siis uskomattoman korkealle et pöydille ei pidä unohtaa mitään herkkuja ja meil ei ainakaan hännän korkeudella pidetä mitään koriste-esineitä, kun ne helposti tulee sillä hännällä huitastua alas ohikulkiessa :)

    • Heidi-Maaria

      Heips,
      Itselläni ollut kaksi doggia: toinen kanssani 12 vuotta ja olen aktiivisesti harrastanut rodun kanssa,lähes kaikkea muuta,mutta en näyttelyitä.
      Yleisesti doggia pidetään "sohvanvaltaajana" ja totta onkin, että se on erittäin mukavuudenhaluinen,oman koirani kanssa kuitenkin kävimme harrastamassa esim.tokoa ja hakua,jolloin toinen puoli löytyy rodusta, koska se on suuri eläin,sillä on valtavasti voimaa joten suosittelen kaikille että doggi saisi mahdollisuuden purkaa sen meiningin muuhun kuin olohuoneen sohvan tuhoamiseen :)
      Rotua on jalostettu paljon ja tämän vuoksi se on erittäin sairas rotu:tärkeää siksi onkin,että hankkii Dogin luotettavalta hyvältä kasvattajalta joka osaa ensimmäisen dogin kanssa neuvoa ruokinnasta, paljonko pentuna saa lenkittää jne.jotta sen jalat eivät väänny jne.Doggien kanssa kokee paljon ja ne ovat Koiria isolla K:lla.Rotu on kuitenkin vaikea kasvattaa sairauksien vuoksi ja suosittelenkin ottamaan selvää erittäin tarkkaan rodusta ennen kuin sellaisen hankkii. koomisiin tilanteisiin joutuu varmasti ja joskus koko voi tuoda myös vaaratilanteita: tuttuni doggi hyppäsi vastaan kun hän tuli kaupasta kotiin; lensi vanerioven läpi ja vietti 3 viikkoa sairaslomaa palkkatyöstään sen jälkeen (ymmärsin,miksi koirani kasvattaja painotti,ettei edes pentuna dogin saa antaa "halata" mammaa :) )Kerrostalossa doggi viihtyy oikein hyvin,mutta tarvitsee paljon liikuntaa aikuisena. Kerron mielelläni maailman parhaasta rodusta lisää, ota rohkeasti yhteyttä :)
      Terkuin
      Heidi-Maaria

      [email protected]

      http://www.lepetitchien.fi

      • <<<

        YKS MUN UNELMAKOIRISTA OIS DOGGI < JA SITTE 90 NELIÖN OMAKOTITALO < OLISI UPEAA ASUA JOSKUS AIKANAAN 7 KOIRAN KERA 100 NELIÖN OMAKOTITALOSSA JA KERROSTALOSSA KAHDEN NARTTUDOGGIN KERA


    • Akulaku

      Meillä on ollut kanssa tanskandogin ja doberin sekoitus ja sen ihanampaa coctailia ei ole. Koira oli lempeä kuin lammas ja hirveän hellyydenkipeä. Sylikoira! Tosin se ei voinu ymmärtää kun istui sylissä niin miksi ei etupää mahtunu kanssa syliin. Ottaisin samanlaisen kun jostain löytyisi.Tuli toimeen kaikkien kanssa.

      • Anonyymi

        Tollasen kun sais


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3910
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      604
      3717
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3702
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2351
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      63
      2291
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      327
      1988
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1967
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1806
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1479
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1372
    Aihe