Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hajalla.

Minä tunsin kerran tytön.

Sillä tytöllä oli kauniit silmät, voi kuinka ne olivat kauniit. Ne tuntuivat aina hymyilevän, aivan niin kuin tytön kalpeat huuletkin. Tyttö ei muuten ollut kaunis, mutta ei rumakaan. Melko tavallinen, jos ihmisiltä kysyttäisiin. Maantienharmaa tukka ja kalpea iho, hänellä oli jokin sairaus, joka sai ihon muuttumaan kalpeaksi. Nenä oli lyhyt ja leveä, leuka liian terävä. Otsa oli korkea ja kulmat raskaat. Posket olivat pehmeän pyöreät, keskellä oli pienet kuopat. Eli melko tavallinen tyttö. Mutta ne silmät, ne olivat kovin kauniit.

Tyttö oli todellakin nauravainen. Hän hymyili silloinkin, kun se ei muiden mielestä ollut sopivaa. Silmät ilakoivat kujeita, joita tyttö teki. Ei hän niitä kiusallaan tehnyt, vaan saadakseen huomiota. Kuopuksena hän oli aina se viimeinen. Se olikin tytön heikko kohta. Hän pelkäsi, ettei häntä enää huomattaisi. Että hän vain jonain kauniina päivänä katoaisi. Yrittäisi huutaa, mutta kukaan ei kuulisi. Sitä tyttö pelkäsi, enemmän kuin mitään muuta. Ja se teki tytöstä heikon.

Tyttö oli kovin ujo. Pienenä kiharapäänä hän oli vielä ollut seurallinen. Hän oli löytänyt ystäviä, minne tahansa menikin. Ystävät olivat erilaisia. He saattoivat olla aikuisia tai lapsia, vanhuksia tai nuoria. He saattoivat puhua eri kieltä ja olla erivärisiä, mutta tyttöä se ei haitannut. Hän kommunikoi heidän kanssaan täydellisesti, tuli mutkattomasti toimeen kaikkien kanssa. Hänellä oli luontainen kyky asettua toisen ihmisen asemaan. Mutta kun tyttö kasvoi ja kasvoi, hänestä tuli aina vain ujompi. Aivan kuin ujous olisi kasvanut häneen enemmän kiinni jokaisen sentin myötä. Hän pelkäsi uusia ihmisiä. Hän pelkäsi uusia tilanteita. Hän pelkäsi väkijoukon ahtautta. Ja lopulta tyttö pelkäsi kaikkea, mikä ei ollut tuttua ja turvallista.

Tyttö ei silti ollut yksinäinen. Tai niin ulkopuoliset asian näkivät. Hänellähän oli perhe ja ystäviä, tärkeitä ihmisiä. Mutta tytöllä oli salaisuus. Hän ei tuntenut itseään kokonaiseksi. Hän tunsi itsensä pieneksi ja ohueksi, niin kevyeksi, että maailman tuulet saattaisivat ottaa hänestä kiinni ja viedä mukanaan. Pahinta salaisuudessa oli, että tyttö toivoi niin käyvän. Hän tahtoi paeta maailmaa, mutta ei tiennyt miten. Siksi hän yritti sopeutua itseensä ja ajatuksiinsa. Mutta tyttö ei tiennyt, että se rikkoi ja repi häntä aina vain pienemmäksi.

Minä en tiedä, miksi tyttö oli sellainen. Hän oli niin hyvä ja kiltti, mutta sisältä niin kovin hauras. Hänen sielunsa oli kipeä ja haavoja täynnä. Muut luulivat hänen olevan ehjä. Muut eivät tienneet kuinka tyttö iltaisin rukoili Jumalaa, jotta tämä ottaisi tytön pois maailmasta. He eivät nähneet hänen kyyneliään, kun hän sulkeutui koulun vessaan viiltämään ihoaan. Hän satutti itseään, koska toivoi, että kipu sisällä katoaisi. Mutta se ei kadonnut, vaan suureni jokaisen viillon myötä. Eikä kukaan muu kuin minä tiennyt kuinka lopussa tyttö oli.

Tyttö keitti kuorensa kovaksi ja läpäisemättömäksi. Edes ystävät eivät päässeet tuon kuoren läpi, vaikka luulivat päässeensä. Tyttö joutui valehtelemaan ystävilleen ja läheisilleen, jottei paljastaisi sisintään. Silti joka päivä hän toivoi, että joku tulisi poran kanssa ja kaivautuisi väkisin hänen ajatuksiinsa. Hän ei uskaltanut kertoa, koska pelkäsi. Hän pelkäsi, että kun hänen heikko kohtansa löytyisi, sitä alettaisiin pommittaa. Hän ei luottanut keneenkään, ei edes omaan vereensä niin paljon, että olisi uskaltanut antaa sielunsa muiden käsiin. Mutta tyttö ei tiennyt tekevänsä itselleen pahaa. Hän ei tiennyt, että ajatukset saattaisivat tuhota hänet, jos hän ei kertoisi. Tyttö oli yksin omien ajatustensa kanssa, koska oli itse ajanut itsensä siihen.

Silloin tällöin joku pääsi tytön salaisuuden jäljille. He olivat tarkkanäköisiä ohikulkijoita tytön elämässä. Mutta he satuttivat tyttöä tiedollaan. Kerran tyttö erehtyi kertomaan pienen palan kivustaan. Ensin se tuntui hyvältä, mutta sitten kuulija käytti tietoaan väärin. Hän teki sen mitä tyttö oli pelännyt, pommitti suoraan siihen heikoimpaan kohtaan. Ja niin tyttö joutui vahvistamaan kuortaan. Hän vahvisti sen ja päätti, ettei kukaan läpäise sitä enää milloinkaan. Mutta tyttö oli vain ihminen, erehtyväinen, kuten kaikki muutkin. Kuori lävistettiin auki moneen otteeseen ja pommit putoilivat aukkojen läpi.

Kun tyttö vielä kasvoi ja ymmärsi enemmän maailmaa, hänelle tuli iso ongelma. Hän tiesi, ettei jaksaisi yksin kipunsa kanssa. Mutta hän ei voinut luottaa. Hän ei ymmärtänyt, että läheiset ihmiset olivat siinä ja olisivat auttaneet häntä kaikkien niiden vuosien ajan, jotka hän oli kärsinyt. Hän olisi tahtonut ottaa ohjat omiin käsiinsä ja viedä tuskansa pois, mutta tiesi satuttavansa läheisiään. Hän tiesi heidän välittävän, mutta ei nähnyt mahdollisuutta kertoa. Hän päätti kestää kipunsa yksin.

Tyttö itki tuskaansa iltaisin ja rukoili apua Jumalalta. Hän ei edes tiennyt uskoiko Jumalaan, mutta hänellä ei ollut muutakaan. Hän pyysi jonkun vierelleen, jonkun joka auttaisi häntä. Ja eräänä iltana, kun tyttö oli juhlimassa ystäviensä kanssa, apu vihdoin saapui. Hän ei tiennyt, oliko apu Jumalan lähettämä vai ei, mutta hän kiitti siitä Jumalaa. Hän kiittää vielä tänäkin päivänä.

Tyttö sai apunsa. Tytöllä on vieläkin haavoja, mutta ne ovat tikattuja ja arpeutuneita. Kaikki haavat eivät vielä ole parantuneet, mutta kipu ei ole enää niin paha. Se ei enää hallitse tytön elämää. Hän on ottanut ohjat käsiinsä ja hänellä on vierellään turva, joka auttaa, kun ohjat uhkaavat tippua. Hän on vihdoin oppinut luottamaan ja häneen luotetaan. Hän on oppinut, että hän voi rakastaa. Ja kaikkein tärkeimpänä, hän on oppinut, että myös häntä voidaan rakastaa.

Mistä minä sen tiedän, te kysytte. Miten tunnen tytön niin hyvin, jos hän ei ketään ole päästänyt lähelleen. Helposti. Minä tunnen hänet paremmin kuin kukaan muu.

Minä olen se tyttö.




Tämä tarina olisi voinut päättyä toisellakin tavalla. Nyt on sinun vuorosi kertoa minulle, millä tavalla.

1

293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Katselen haavojani. Ne peittävät käsivarttani ranteesta ylöspäin kyynärtaipeeseen saakka. Ne ovat kipeitä ja osa niistä on ehkä tulehtunutkin. Ainakin luulisin niin.

      Auringon valo sattuu silmiini, kun käännän katseeni ulos ikkunasta. Istun huoneessani ja mietin. Miksi kävi näin? Mitä minä tein? Viillän yhden viillon lisää käsivarteeni ja samalla sydämeeni. Veri, joka ilmestyy iholleni ja valuu peittoani suojaavalle paperille on tummaa.

      Viillän kerran, toisen ja kolmannenkin. Niin kauan, että ranteessani lukee pieni sana. Yksin. Vaikka minulla on ystäviä, olen silti yksin. He luulevat olevansa syvälläkin sisälläni. He luulevat, että tietävät minusta kaiken, mutta eivät he tiedä... Minä en kerro. Ja parempi niin.

      Oveeni koputetaan. Veitsi katoaan paperiin käärittynä peiton mutkaan, haavoitettu, verinen käteni kätkeytyy paitani hihan alle, jossa paperi imee verta pois. Avaan oven ja näen sen takana Stellan. Ystävän.

      "Hei! Mitäs sulle? Arvaa mitä!" tämä huudahtaa ylipirteään tapaansa ja hyppii suorastaan innostuksesta. Huoh... miten joku voi olla noin rakastettava ja hermostuttava yhtäaikaa? Suloista.

      "Hyvää, kuten aina. No, anna tulla vaan. Suorastaan puhkut kertomisen halua", sanon ja samassa hän alkaa selittää, kuinka "maailman ihanin poika" puhui hänelle ja kysyi numeroa ja sopi treffit. Kuuntelen häntä ja hymyilen pientä, katkeraa hymyä. Miksen minäkin voi olla tuollainen? Rasittava ja niin suloinen... että oikein itkettää.

      Yhtäkkiä huoneessa on hiljaisuus. Käännyn katsomaan mitä Stella tekee ja kauhukseni huomaan hänen kädessään veitsen. Minun veitseni. Hän pitelee sitä pelokkaana, silmät suurina. Kun hän kohottaa katseensa, näen hänen tietävän. Olen pulassa.

      "Sinäkö?" hän kysyy hiljaa ja pudottaa veitsen järkytyksen voimasta. Lasken käteni hänen olkapäälleen, mutta hän nousee kiireesti ylös ja pakenee ovelle. "Miksi? Luulin, että olit älykäs. Että olit NORMAALI! Mutta mitä sinä teet!?"

      "Stella..." yritän sanoa, mutta hänen huutonsa keskeyttää yritykseni.

      "PYSY KAUKANA MINUSTA!" hän huutaa ja juoksee pois. Vajoan istumaan sängylleni ja suljen silmäni. Painan pääni käsiini. Se tuntuu niin raskaalta kantaa. Kunpa olisin voinut estää tämän, mutta nyt on myöhäistä.

      Mutta miten?


      Tästä saatte te sitten jatkaa ^^ Hieno tarina piententeostentekijä ^^

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      88
      2313
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2019
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1853
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1400
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe