Ubikinoni saattaa

hidastaa

Q10-ubikinoni saattaa hidastaa Parkinsonin taudin etenemistä

Parkinsonin tauti on aivotoiminnan häiriö, jossa potilas alkaa kärsiä vapinasta, liikkeiden hidastumisesta ja lihasjäykkyydestä. Taudin syytä ei tunneta, mutta nykyään aiheuttajaksi epäillään ympäristötekijöitä. Amerikkalainen tutkimusryhmä on osoittanut, että vahvalla ubikinoni-lääkityksellä voidaan mahdollisesti hidastaa taudin etenemistä ja estää vaurioita aivosoluissa.

Ubikinoni-lääkitystä kokeiltiin 80 parkinson-potilaalle, joilla tauti oli vasta todettu, mutta peruslääkitystä ei oltu vielä aloitettu. Potilaat jaettiin neljään ryhmään, jotka saivat ubikinonia neljästi päivässä yhteensä 300, 600 tai 1200 mg sekä placeboryhmä. Jo kahdeksan kuukauden seuranta-aikana havaittiin potilailla henkisten ja motoristen kykyjen vilkastumista placeboryhmään verrattuna. Myös eläintutkimuksissa on osoitettu, että ubikinonilla pystytään suojaamaan aivojen vaurioituneita kohtia.

Tutkimusjohtajana toiminut Clifford M. Schults (Kalifornian Yliopiston neurologian laitos) selvitti, että solujen energiamoottoreina toimivat mitokondriot tuottavat molekyylejä, jotka jakavat energiaa kemiallisissa reaktioissa solujen sisällä. Ubikinoni toimii osana sähkönsiirtojärjestelmää, mutta myös antioksidanttina ja pro-oksidanttina. Schults huomasi, että parkinson-potilailla on mitokondrioissa erityisen vähän ubikinonia.

Joissakin harvinaisissa mitokondriosairauksissa ubikinoni-vajaus on dokumentoitu. Näissä tapauksissa ubikinoni-hoito on auttanut dramaattisesti. Iän myötä kudosten ubikinoni-tasot laskevat, mutta syytä tälle ilmiölle ei vielä tunneta. Terveillä ihmisillä Q10-entsyymiä syntyy solujen mitokondrioissa kemiallisten reaktioiden tuotteena.

Ubikinoni–tutkimusta on tehty parkinson-potilailla koko 90-luvun ajan. Tutkimusryhmä varoittaa, että kokeita täytyy tehdä vielä useilla sadoilla parkinson-potilailla, jotta saadaan varmuudet Q10–terapian tehokkuudesta.

1

1962

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • deevitamiinia

      Virallisia suosituksia korkeampia D-vitamiinitasoja puoltavia tutkimuksia tulee jatkuvasti, viikoittain. Ravitsemusneuvottelukunnan matalat (10µg/päivä) D-vitamiinisuositukset näyttävät yhä fossiilisemmilta. Ne riittävät vastasyntyneelle sekä kissoille sekä pienille koirille.

      Riittävä D-vitamiinin saanti lisäravinteena ehkäisee Parkinsonin tautia. Tutkimuksia D-vitamiinin puutoksen yhteydestä useisiin sairauksiin julkaistaan jatkuvasti. D-vitamiinin puute on yleistä Suomalaisilla. Tämän vuoksi useat asiantuntijat ovat ruvenneet kannattamaan nykyisten saantisuositusten nostoa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimuksen mukaan D-vitamiinin puutoksella havaittiin olevan yhteyttä myös Parkinsonin tautiin. D-vitamiinin puute on yhdistetty parkinsonin tautiin lukuisissa eri tutkimuksissa jo vuonna 2007.

      Riittävä D-vitamiinin saanti vaikuttaa myös suoliston bakteerikantaan. D-vitamiinin merkitystä suoliston terveydelle puoltaa se, että suolistossa on D-vitamiinireseptoreita. Lisäksi D-vitamiini säätelee suoliston limakalvon läpäisevyyttä ja suoliston inflammaatiota.

      THL on tehnyt valtavan karhunpalveluksen kansanterveydelle ja -taloudelle vastustamalla vitamiinien ja muiden ravintolisien käyttöä. Pelkästään D-vitamiinin riittävä saanti säästäisi terveydenhuollon kuluissa arviolta 2,5 miljardia euroa vuodessa. Summa on lähes yhtä suuri kuin valtion puolustusmenot (2,7 mrd).

      Suomessa kaikki potee D-vitamiinin puutosta kohdusta hautaan, jos ei syö sitä purkista RIITTÄVÄSTI (50-150 µg/vrk) läpi vuoden ja läpi elämän.

      D-vitamiinin puutos lisää riskiä sairastua lukuisiin eri sairauksiin. Toki tarvitsee muutenkin syödä kunnon ruokaa eikä elää leivällä ja margariinilla. Nykyinen virallinen D-vitamiinin suositus ja saanti ruuasta riittää ehkäisemään vastasyntyneillä riisitaudin, ei muuta. Kiitoskukkasen sairastumisestaan voi lähettää THL:ään.

      D-vitamiinin lähde ihmiselle on aurinko. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain huhtitoukokuun vaihteesta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Talvella UVB-indeksi on nolla.

      Ruuan merkitys D-vitamiinin lähteenä on vähäinen. Suomalainen saa virallisterveellisestä ruokavaliosta, runsaasti kalaa ja suositusten määrän D-vitaminoituja maitotaloustuotteita sekä teollisia rasvoja alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa syödään pääosin kasvatettua kalaa, jossa ei ole D-vitamiinia, johtuen kalan rehusta, joka ei sisällä D-vitamiinia. Suomessa kaksikolmasosaa syötävästä kalasta on kasvatettua Norjan lohta tai Suomalaista kirjolohta. Kasvatettujen kalojen D-vitamiinipitoisuudet ovat vain neljäsosa villiin kalaan verrattuna eli n. 2µg / 100 grammaa kalaa ja pannussa paistettuna tästä määrästä häviää vielä noin puolet eli jäljelle jää 1µg / 100 grammaa kalaa. Toiseksi eniten syödään pakasteseitä, jossa D-vitamiinia on 1µg / 100 grammaa kalaa. Myös suurin osa siiasta on kasvatettua, jossa on D-vitamiinia n. 5µg / 100 grammaa kalaa. Villin kalan lajien välillä vaihtelua esiintyy paljon, keskiarvon ollessa n.8µg / 100 grammaa kalaa.


      Voi siis kysyä, miksi Suomessa viranomaiset eivät laadi suosituksia, jotka perustuvat todelliseen tutkittuun tietoon vaan noudattavat pohjoismaisia suosituksia.


      Meillä tutkitaan vain asioita, joihin saadaan rahoitusta lääketeollisuudelta ja tulosten pitää olla niiden intressien mukaisia eli lääkkeitä ja rokotuksia aina vain lisää...Hienointahan on, kun saadaan lietsottua oikein kunnon hysteria, silloin rokotteiden ja "lääkkeiden" kauppa oikein kukostaa. D-vitamiinista ei tulla Suomessa tekemään yhtään asiallista tutkimusta


      LÄHTEET:

      http://www.parkinsoninfo.fi/parkinsonin-tauti/d-vitamiinin-puutos-saattaa-jopa-kolminkertaistaa-parkisonin-taudin-riskin

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=1769

      http://www.vitamindwiki.com/tiki-index.php?page_id=484

      http://www.vitamindwiki.com/tiki-browse_categories.php?parentId=67&sort_mode=created_desc

      http://www.vitamindcouncil.org/blog/study-finds-low-vitamin-d-status-is-linked-with-endothelial-dysfunction-in-newly-diagnosed-parkinsons-patients-09-2015/

      http://www.sciencedaily.com/releases/2014/01/140116190206.htm

      http://www.studio55.fi/irtiarjesta/article/-aitini-parkinsonin-tauti-parani-vitamiineilla-/135966

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10792
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      208
      2882
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1686
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1607
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1536
    Aihe