Trexan

mietityttää

onko kukaan käyttänyt trexania psoriin, haluisin kuulla kokemuksia ja kuinka kauan on syöty ja millä annostuksella jos on alkanut auttamaan???miten sivuvaikutuksia, onko ilmaantunut?

13

10111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kelaus

      varmaan aika paljonkin viestejä Trexanin käytöstä kun selaa viestejä tuolta alempaa.

    • kokeillusti

      Tervehdys.
      Olen itse viimeisen noin viiden vuoden aikana syönyt useamman trexan kuurin, on mahdottoman vaikeaa sanoa että auttaako se, vai onko ihon ns. petraantuminen johtunut muistakin syistä. Määrä on kerran viikossa 20mg ja lääkärin mukaan voisin nostaa sitä jopa 30mg jota en kuitenkaan ole kokeillut.
      Sivuvaikutuksia ei ole ollut ja otan Acid.fol. 5mg 5-10 tuntia trexanin ottamisen jälkeen.
      Trexania käytettäessä on muistettava käydä maksa-ja munuais kontrollissa vähintään kolmen kuukauden välein. Viinaksia ei silloin kannata nappailla ollenkaan. Trexanin annostelu menee hyvin pitkälle ihmisen koon mukaan, itse olen 188/95 joten annokseni on aika suuri.
      Tuttavan vaimo n.160/58 ottaa toiseen vaivaan 10mg ja saa usein pahoinvointi kohtauksia.
      Trexanhan on solunsalpaaja eli varsinaisesti syöpälääke, joten aivan lääkärin ja suosittelen ihotauti lääkärin juttuja. hyvää kesän odottelua.

    • mistä roikkuu

      Minulla oli kokeilussa Trexan. Jouduttiin kk:n jälkeen lopettamaan haittavaikutusten vuoksi. Hiukset alkoivat lähteä päästä, ikenet vuosi verta ja tuli mustelmia. Mitään positiivisia vaikutuksia ei ollut. Aika monelle Trexan kai kuitenkin sopii.

    • trexan....

      oon käyttänyt trexania about viisi vuotta ja nyt on menossa injektiona 15mg, koska alkoi maha oireilemaan. minulle on määrätty tämä lääke nivelpsoriin ja ihottumaan ei ole siitä pahemmin ollut apua. yleensä lääkkestä ei ole tullut mitään vaivoja. labra-arvotkin ovat olleet ok. silloin noin viisi vuotta sitten, kun aloin trexania käyttämään, se tehosi hyvin nivelvaivoihin..nyt tuntuu kuin olisi teho mennyt...katotaan nyt..

    • psoriaatikko

      Olen sairastanut psoria 35 vuotta. Käyttänyt trexania pariin otteeseen ensi runsaan vuoden jakson ja sitten vuoden humiraa ja taas trexania vajaan vuoden. Sain pitkällisen ja kivuliaan vatsahaavan, verenpaineongelmia ja rytmihäiriöitä.
      Onko kukaan muu kokenut samalla tavalla em. lääkeaineita käytettyään. Nyt olen lääkerasvojen varassa, psoriasis kukkii mutta sivuvaikutukset ovat kadonneet.
      60 kymppinen psoriaatikko!

    • pätkä54

      Minulla psoriasis puhkesi Oxiklorin käytöstä.Sairastan SLE:tä ja nivelrikkoa.Nyt Trexan 12,5mg kerran viikossa.Folvite menee kaikkina muina päivinä paitsi ei Trexan päivänä.Oireet lievittyneet,tietysti annosta voisi nostaa reumalääkärin mukaan.Ei minulla ole ollut vielä sivuvaikutuksia.Onhan noita muitakin lääkkeitä tarpeeksi.Psori oireilee säärissä,nilkoissa,kyynärpäässä.

      • Psoriton

        Monet lääkkeet aiheuttavat enemmän haittaa kuin hyötyä.

        Kannattaa kokeilla Paganon ruokavaliota ja muuta luonnonmukaista hoitoa.


    • pätkä54

      Näinhän se on.Olin tässä reumalääkärillä ja Trexan nostettiin 15mg kerran viikossa.Psorias mennyt niveliin.Tuota ruokavaliota voisi kokeilla.

    • CU ja psori yms.

      Metotreksaattia eli Trexanin vaikuttavaa ainetta minulle kokeiltiin ehkä n. 20 vuotta sitten. Iho oli kuin vauvan pylly, mutta sivuvaikutukset (hiusten lähtö, kynsien hajoaminen ja kolesterolin nousu) pakottivat lopettamaan aika nopeasti.

      Olen miettinyt, oliko minulla liian iso annostus, en jaksa muistaa, millaisia määriä otin. Psoria olen sairastanut jo noin 45 vuotta, nyt myöhemmin minulle iski colitis ulcerosa. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin Trexan voisi auttaa molempiin?

    • tipao

      Minulla Psori iholla ja nivelissä parikymmentä vuotta nyt parivuotta sitten alkoi mennä varvasniveliin ja viime keväänä nilkkoihin. Reilu vuosi sitten aloitettiin Trexan 15mg viikko. Ei vaikuttanut tarpeeksi ja vuoden käytön jälkeen nostettiin 25mg/viikko. Nyt kahden kuukauden kääytön jälkeen alkaa tuntua että helpottaa. Otan Trexanin aamupuuron jälkeen ja siitä 5-10h sisällä Foliferia 5kpl.
      Pystyin eilen hiihtään 1,5h rauhallisesti. Ihana kun puolenvuoden jälkeen pääsee ulos lenkille.
      Kaikille hyvää kevättä ja kantavia hankia.

    • TimoJu

      Psoriasista iholla ja räjähti oikein huolella käsiin ja jalkoihin jolloin aloitettiin Trexan. Parhaimmillaan 20mg mutta melko huono olo aina viikonloppuisin jolloin tuon otan, pudotettiin 15mg annokseen ja nyt jotenkin sietää. Iho parani kyllä tosi nopeasti eikä nyt oikuttele. Tuo lääke tosin tekee pahan olon, väsyttää toisinaan paljon, eli viikonloppuna ei kovin ihmeellisiä asioita aina tehdä...

    • Anonyymi

      Itellä aloitettiin kans trexan 15mg kerran viikkoon ja siitä foolihappo 10mg 4-6h trexanin jälkeen. Pientä pahoinvointia ja väsymystä kyllä aiheuttaa mut iho ainakin tuntui voivan nyt vähän paremmin

      • Anonyymi

        Söin Trexania muutaman vuoden kunnes vaihdettiin keväällä biologiseen lääkkeeseen. Nyt "iho kauttaaltaan terve", lukee lausunnossa. Mitään sivuvaikutuksia ei ole ilmennyt, turvakokeet ok, käytännössä koko sairaus on historiaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1820
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe