John Rambo

Vanha on iskussa.

Nooh, onkos kukaan nähnyt tämän uuden Rambo elokuvan? Jos olette, pistäkää ihmeessä kommenttia.

Joillain muilla suomalaisilla foorumeilla porukka on tykännyt.

15

1251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katsoja

      Kävin eilen kaverin kaa Tampereella kattomassa. Ensi-illan kunniaksi oltiin aivan kännissä, kaveri sammui alkuteksteissä ja minä katoin jurissa tunnin verran kunnes tuli laskuhumala ja oli pakko lähteä pois. Eli mitään ei jäänyt käteen, joten imutin päivällä leffan koneelle ja katsoin sen ihan selvinpäin!
      Ramboleffana aika rankka, lihaa ja verta lentää ihan vauhdikkaasti. Suht realistisesti kuvattu, plussaa siitä. Plussaa tulee myös Rambon fläsbäkeistä. Vaikka Rambo on aika legenda, ramboleffoille ei voi antaa viittä tähteä. Syytä siihen en keksi mutta niissä on jotain sellaista mikä estää viiden tähden antamista. Ehkä sen takia koska loppujen lopuks Rambo on yks niistä tuhansista äksönleffoista. Sekin harmitti ettei Rambo ottanut kertaakaan paitaa pois.
      Burman tilanteesta en tiedä tarkkaan, joten en tiedä oliko pahisten toimintatyyli "oikea" vai yliammuttu.

      Leffaa suosittelen kaikille Rambofaneille, muista en tiedä...

      • Kungi

        Eipä oo muuta sanomista toho arvosteluun kun et Rambohan se alotti ton suoraviivaisen action-genren sillon aikoinaan. Tämä uusi Rambo toimii erittäin hyvin vaikkei olisi alunperin Ramboihin tutustunutkaan samoin kuin Rocky Balboa-leffa. Stallone nosti näillä itsensä taas Actiontähtien kärkeen vaikkei siellä varteenotettavia kilpailijoita ole ollutkaan.
        Uuden Rambon raakuus on samaa tasoa kuin Pelastakaa sotamies Ryanissa eli ei pahimmasta päästä lähellekään. Action-elokuvat julistettiin kuolleiksi 90-luvulla ja nyt 2000-luvulla ne on jälleen herätetty eloon kiitos Stallonen. Ei tarvitse enää tyytyä b-luokan van damme tai statham leffoihin kiito siitä.


    • arvijoija.....

      Ihan ok, sanotaan näin. Olisi voinut olla parempi mutta toisaalta ei ollut mikään älytön pettymyskään.

      Ramboelokuvat voisi jakaa kahteen osaan niin että ykkönen (First Blood, 1982) on kokonaan oma juttunsa ja sitten loput muodostaa oman kokonaisuutensa.

      Paras näistä tietysti on ensimmäinen osa. Elokuvan realistisuus, aitoudentuntu ja vielä 70-lukumainen fiilis kaikki tekee siitä hyvän ja vakavasti otettavan leffan.

      Kakkososassa Rambosta tulikin kuin joku "super-rambo" (amerikanlippu kädessä), kun aikasemmin se oli vaan vietnamin veteraani joka ei tule toimeen itsensä eikä yhteiskunnan kanssa. Paljon realistisemman oloinen henkilöhahmo kuin näissä myöhemmissä osissa.

      Tämä neljäsosa jatkaa samaa linjaa kuin kaksi aikaisempaa. Otetaan tuttu ja turvallinen sekä toimiva peruskaava ja homma lähtee näin käyntiin.
      Rambo asustelee tässäkin itsekseen (tällä kertaa Thaimaassa) ja mietiskelee elämäänsä. Sitten tulee joku joka sanoo että olis semmonen keikka nyt, lähetkö? Aikansa mietittyään Rambo tietysti lähtee ja siitäpä se sitten meneekin loppuun asti. Tässä mielessä kaikki toimi niinkuin kahdessa aikasemmassakin. Kamerakuvaus tosin olisi voinut olla hiukan rauhallisempaa. Taistelukohtauksissa on vaikea nähdä missä kukakin on. Joku ampuu, jossakin taas ukko kuolee. Toinen viskaa kranaatin, äijä hajovaa jossakin. Mutta vaikea on hahmottaa minkäänlaista "rintamaa" tai "asemaa" missä kummatkin puolet ovat. Lopussa on vielä varsin ärsyttävältä tuntuva "suuruusmusiikki" mikä on valitettavasti jenkkileffoissa vieläkin muotia.

      3/5

      • _sodan usva_

        "Taistelukohtauksissa on vaikea nähdä missä kukakin on. Joku ampuu, jossakin taas ukko kuolee. Toinen viskaa kranaatin, äijä hajovaa jossakin. Mutta vaikea on hahmottaa minkäänlaista "rintamaa" tai "asemaa" missä kummatkin puolet ovat."

        Sitähän se sota realistisuudessaan on, eikä mitään selkeitä action-kohtauksia :)
        Sori, oli pakko hieman viilata pilkkua.


      • Numero 3

        Tervetuloa Kylään,numero 426. Kylä on maailma,ei ole mitään muuta. Toivottavasti viihdyt! :) Numero 3.


    • lasisilmä

      kävin juuri katsomassa ramboa,kyllä oli mannaa vanhalle rambo fanille,parempi kun odotin,aivan loistava.surullista on kyllä se, että tuolla ja muualla todella ihminen (lue pedot) tekee noin, tappaa lapsia ja kokonaisia kyliä,onneksi tämä oli elokuva.

    • 112358

      Täytyy ymmärtää, ettei kyseessä ollut ns. Rambo 4, vaan edellisien Rambojen "päätösosa", joka kokoaa tarinan yhteen. Tästä nimi John Rambo (eikä Rambo 4). Elokuva onnistui kokoamaan Rambon maailmankuvan ja tarinan yhteen mielestäni hyvin. Monet kohtaukset todistivat Rambon olevan pessimisti, joka on kadottanut uskonsa maailmaan. Tarinan edetessä vanhat sankarin vaistot heräävät henkiin ja osoittavat, että usko ihmiseen ei ole täysin kadonnut.

      Edellisten osien muistelu jäi lyhyeksi. Kyseisen unikohtaus oli kuitenkin toteutettu näyttävästi ja siitä myös Rambo-tarinoiden ulkopuolinen henkilö saattoi ymmärtää. Itselle muodostui nostalginen tunne luita ja ytimiä myöten.

      Musiikista valittajat vaietkoon. Äänimaailma oli mielestäni erinomaista ja sopi elokuvan tunnelmaan täydellisesti.

      Toimintakohtaukset trailereiden perusteella eivät pitäneet paikkaansa. Ne olivat jopa HURJEMPIA itse teatterissa. Verta ja lihaa lensi, niin paljon että teki mieli sulkea silmät. Elokuva onnistui kuitenkin näyttämään mitä sota todella on. Sota ja kuolema ei näytä kauniilta (kuten Van Dammen ammuskellessa, jolloin ihmiset kaatuvat) Elokuvassa näytettiin myös mieliinpainuvasti miltä tantere näyttää sotimisen jälkeen. Näky ei ole kaunis...

      Ramboissa on aina ollut myös poliittista sanomaa. Milloin kritiikkiä sodasta palaavien veteraanien kohtelua vastaan tai kylmän sodan kärjistämistä. Tällä kertaa Syltty oli valinnut aiheekseen Burman tilanteen. Kansanmurha ja väkivalta on arkipäivää Burmassa ja ymmärrykseni mukaan (korjatkaa jos olen väärässä) Syltty kuvasi elokuvan lähes kokonaan paikan päällä. Aika iso riski, mutta Syltty oli kokenut sen tarpeelliseksi.

      Tärkeimpänä mielestäni on vaikutelma, joka elokuvasta jäi. Vain harva elokuva yltää lähelle Rambon tasoa. Nostalginen hurmio, riemu sankarin paluusta ja "oikeuden toteutuminen pahiksille" on ainutkertaista tässtä elokuvassa. Vaatii munaa tulla toimintasankariksi elokuvaan yli 60-vuotiaana parinkymmenen vuoden tauon jälkeen. Vielä enemmän vaatii saada elokuva toimimaan. Tämä elokuva oli mielestäni täydellinen "naula Rambon arkkuun". Vaikka/kun saaga loppuisikin tähän ei se surettaisi mahtavan päätösosan johdosta.

      Viime vuosina toimintaelokuvien taso on laskenut valtavasti. Rambo uudisti toimintaelokuva genreä samoilla tavoin kuin 80-luvulla. Rambo toimi(i) SUUNNANNÄYTTÄJÄNÄ! Kun maailma tarvitsi sankaria paikalla ei ollut Fantastic Four, Bilbo Reppuli tai muu liirumlaarumi. Paikalla seisoi vahvana ja ylväänä yksi mies: John Rambo...

      P.s. En ole ihastunut!

      • kylläkin on

        pelkkä "Rambo", ei "John Rambo". Viidettä Ramboa ollaan tekeillä ja sen sanotaan ilmestyvän ensi vuonna!!!!


      • Rambo2

        Minusta Rambo 4 on oikein hyvä,mutta se on siitä huono,koska siinä ei esiinny Rambon ystävää ja mentoria eversti Trautmania eikä Rambo-puukkoa mutta silti erittäin hyvä,joskin ensimmäinen Rambo on parempi.


    • Rambo-fani

      Vaikka oonki tämmönen ''kova jätkä'' nii kyl tuli aika haikee olo tos IV:n lopus ku Rambo näkee jonkun kyltin missä lukee ''RAMBO'' ja John kävelee eteenpäin muistellen menneitä :( RIP Eversti Trautman

      • ManWithoutName1977

        Tiedätkö mikä se kyltti oli? Muistatko elokuvan alussa, kun se lähetyssaarnajanainen kysyi Rambolta: "onko sinulla ketään sukulaista/perheenjäsentä". Ja Rambo vastasi: "Ehkä isä". Rambo palasi kotiin isänsä tykö. Se oli sellainen iso karjatila, jonka porteilla oli se kyltti missä luki karjatilan omistajan nimi: "Rambo". Siihen perustuen, että tilalla oli hevosia, Rambon isä saattaa siis olla vielä elossa. Rambo sitten lähtee kävelemään tänne tilalle, kohti päärakennusta tapaamaan isäänsä. Hän palasi siis kotiin.
        Tämä oli käsittääkseni loppukohtauksen pointti.

        Hyvä leffa minusta, vaikka melekoista riehumista.

        ManWithoutName1977


    • johnny puukko

      hassua, luin joskus alkuperäisen kirjan, se kolahti ja siitä tehty leffakin oli ok. Mut nämä myöhäsemmät jatkeet ovat täyttä kuraa.

      • viva sylvester!

        Eläköön John Rambo!


    • surkeeolitekele

      juus nähty on. aika lihava oli stallone siinä ja muutenki näytti väsyneeltä. ja ihan liikaa kajalia ja ripsiväriä.

    • känissä.

      Rambo 2. Ei olisi pitäny kattoa. Olen humalassa. Rambo. Oli paska...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3065
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      106
      2411
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2207
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      156
      1992
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1827
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1257
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe