vaativa lemmikki?

...koiranomistaja...

Kaikille joilla on kokemusta fretin sekä koiran omistamisesta (ei tarvitse olla samaan aikaan) niin kysyisin: Eikö olekin totta,että fretti on ainakin jokseenkin paljon haastavampi lemmikki kuin esim.koira?

Olen ainakin itse saanut sellaisen käsityksen (vaikka en pahemmin ole fretteihin perehtynytkään) niin,että fretit ovat melko työläitä eläimiä...
Tarvitseeko frettiä jollakin tapaa kouluttaa? Kuinka iso häkki fretillä pitää vähintään olla
ja kuinka kauan fretit keskimäärin elävät?

En itse oli hankkimassa frettiä,mutta serkkuni kyllä on,vaikkei hänellä taida olla minkäänlaista käsitystä siitä,ettei fretti ole kuin vain jokin eläin jyrsijän ja koiran väliltä...Sillä hän näet ilmeisesti luulee,että fretti on vähän sama kuin jokin kani ja ainakin helpompi kuin koira...

Joten haluaisinkin kuulla kaikki mahdolliset huonot puolet fretistä?

8

2867

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -------------

      fretti on sellanen otus tosiaan mitä ei voi oikeen verrata mihinkään muuhun eläimeen. se on tavallaan kuin kissanpentu, kiivaan ja häijyn luonteen, piikinterävien hampaiden kanssa jotka uppoutuvat ihoon/lihaan toooosi monta kertaa varsinkin jos pennun ottaa.

      fretti on myös tosi vikkelä, omapäinen joka saattaa välillä pistää kaikki koristeet sun muut uuteen järjestykseen.

      en sanoisi että olisi helpompi kuin koira.. kouluttamiseenkin menee aikaa ja kärsivällisyyttä rutkasti! se on petoeläin (ja sitä ei voi muuttaa), varsinkin pureminen on monilla ongelma plus että niillä on terävemmät hampaat tosiaan kuin kissalla.. puremisen lopettaminenkin voi viedä pari vuotta, joissain tapauksissa leikkaaminen auttaa (siis hormoonit pois).

      ja frettejä kun ei suositella lapsille/nuorille ja syystäkin, että koitappa valaista serkkuasi hieman ettei ole liikkeellä tyyliin "jee mä haluun fretin ku ne on niin ihanii"..
      koska tuolla asenteella fretti kärsii koska ei tiedetä miten pitäisi toimia missäkin tilanteessa ja aletaan vihaamaan koko otusta kun on niin ilkeä (vaikka se kuuluu niiden luontoon)..



      mutta niiden ihana ja herkkä puoli onkin sitten toinen juttu, josta joku varmaan jatkaa?=)

    • ....

      Fretti kyllä on vaativampi kuin koira tai melkei mikään muu lemmikki. Ei frettiä mitenkään erityisesti tarvitse kouluttaa, meillä riittää se että kakkalaatikolla käy ja nimen kyllä herra tunnistaa kun kutsuu, mutta välillä ei jaksa tulla. Huonot puolet fretistä hmm, välillä haju, pahat tavat ja että meijän herra ei enää osaa käydä laatikolla :/

      • freetulit

        Sitä tarvitaan, varsinkin kun "sitä itteänsä" on takuulla joka nurkassa, ja kun saat miljoonannen kerran toimitettua takaliston laatikkoon,ja näätä livistää,ja juoksee ekaan nurkkaan...lentelee ärräpäät varmana. Siinä vaiheessa on laskettava vain hiljaa sataan, vedettävä syvään henkeä ja istuttava hetkeksi alas.
        Illalla kun kuljeksit pyjamassa, ja pienet hampaat iskee 10 kertaa peräkkäin nilkkaan kiinni,vaikka kuinka toruisit, toisilla ei tuota pysty edes kitkemään pois.
        Sillon kun nakki on hereillä, on sen kanssa leikittävä,oli sitten kaverille menoa,biletykset tai kotihommia ym. Ne on jäätävä odottelemaan,ja pötkön kanssa oltava.Turhautunut fretti ei ole kovinkaan mukavaa seuraa,ja saattaa juuri siksi osoittaa mieltään jätöksillä nurkkiin ja puremalla,sekä ns.pahan teot.
        Nämä on siis perinteiset asiat,jotka tulee eteen. Lisäksi odotettavissa on esim.koriste-esineet palasiksi, kukkamullat lattialla,sisukset tyynystä pihalla...*huokaus*
        Nyt tuli kamala olo,koska on meidän Freetulit kuitenkin kaikkien kamaluuksien ja kommellusten jälkeen,aivan mahdottoman Rakkaita.
        Pitkää Pinnaa ja Rakkautta, eikä väkivaltaa missään nimessä...Onnea vaan,tuleville Fretin omistajille, sillä ekat kuukaudet on täyttä He*****iä! :D


      • totta on

        12 vuotias tyttö miksei poikakin voi ihan hyvin olla fretin hoitaja jos vanhemmat ovat mukana fretin hoidossa ynnä muussa :)


      • 2:den huoltaja
        totta on kirjoitti:

        12 vuotias tyttö miksei poikakin voi ihan hyvin olla fretin hoitaja jos vanhemmat ovat mukana fretin hoidossa ynnä muussa :)

        Totta! Mutta 12 vuotiaankin on velvollisuus siivota niitä ulosteita nurkista, vaikka kuinka on kiire mennä kavereiden kanssa tai lukea kokeisiin.
        Päävastuu on toki vanhemmilla, mutta vastuullinen vanhempi ei osta hetken mielijohteesta 12 vuotiaallekkaan ylipäätänsä mitään lemmikkiä.


    • Vastaus:

      Kysyisin: "Eikö olekin totta, että fretti on ainakin jokseenkin paljon haastavampi lemmikki kuin esim.koira?"

      Vastaus: Ei pidä paikkansa!
      Koira pitää kouluttaa, myöskin ottaa huomioon rotu/ ominaisuudet. Koira on paljon haastavampi lemmikki kuin Fretti. Koira vaati ulkoilua 3-4 kertaa vähintään päivässä. Myöskin vähintään perus koulutuksen.

      Koirista löytyy paljon tietoa esim. kirjoja yms. Fretistä taas ei Suomessa löydy tarpeeksi tietoa Suomeksi. Jonka takia tietoa lajista on vaikea saada. Jonka takia voi tulla hoidosssa tai ruokinnassa virheitä. Jos ei hanki tarpeeksi tietoa lajista ennen eläimen hankintaa.

      Fretistä sanottiin ennen että se on kuin "kissa/koira" .

      Minusta Fretti on kuin kissan pentu. Eikä sen vaikeampi ole kyllä lemmikkinäkään. Mutta eläimet ovat yksilöitä, joka pitää muistaa.

      "Huonot" puolet:

      - Jos ei opi sisäsiistiksi

      Fretti vaatii paljon tilaa ja oman huoneen.
      Ei sovellu ensimmäiseksi lemmikiksi (yleensä). Vaativampi lemmikkinä kuin jyrsijä.

    • vempuliini

      Kyllä miekin sanoisin että fretit ovat hankalampia kuin koirat(tämäkin riippuu myös hyvin paljon luonne eroista mutta näin yleisesti).Tietenkin fretissä on se helpompaa ettei tarvitse lenkittää eikä vie aivan niin paljoa tilaa, voi ottaa kerrostaloonkin.Mutta fretti vaatii älyttömästi aikaa.

      Mutta fretit ovat frettejä ja siitä syystä niiden omistajat niitä varmaan rakastaakin:).Vaikka ne ovat ärsyttäviä ja keksivät kaikkea omistajiensa päiden menoksi niin paljon saa anteeksi nuo suuret kauniit nappisilmät ja pusut nenänpäähän saavat miut ainankin heltymään.Fretit ovat kyllä kovin palkitsevia eläimiä, alku on aina vaikeaa ja vie aikaa ennenkuin luottamus ja johtajuus asiat ovat kunnossa mutta loppupeleissä alku vaikeuksien yli päästyä ei niitä voi kuin rakastaa.Hienoimpia hetkiä myös on kun reetu tulee syliin rullailemaan ja käpertyy siihen loppupeleissä nukkumaan

    • ZamZam

      en pidä frettiä niiin vaativana että se oisi hakalaa. se vain vaatii minun mielestäni tietyntyyppisen ihmisen jolle sopii lemmikiksi fretti.
      On totta että fretin kouluttaminen ei ole niin helppoa kuin koiran(itse paljonkin koiria kouluttaneena siis tiedän mitä on koiran koulutus)
      mutta yleisellä tasolla mielestäni fretti on helpompi kuin koira mutta vaativampi kuin kissa. Fretn kanssa täytyy tosiaan välillä keksiä luovia menetelmiä kitkeekseen jonkin pahan tavan esim pureminen. täytyy olla sellainen ihminen joka fretin homaa että osaa sanoa ei osaa olla tiukka ja periksiantamaton. aivan kuin koiralle opettaa paikallamakuuta siittä paikalta ei inahdeta ja liikettä hiotaan ja hiotaan ja hiotaan tuntitolkulla viikossa, pienissä erissä. jos luonteeltaan on periksiantava esim että jos nyt tämänkerran mutta ei sitten enään, niin vaarana voi olla että freetu jos on vähnkin rautahermoinen junttaaja hän ottaakin vallan ja valmis noidankehä alkaa.
      toivottavasti en nyt loukannut ketään ja painotan että tämä on vain minun mielipiteeni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      415
      1730
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1358
    3. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      175
      1355
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1285
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1036
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      900
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      110
      845
    Aihe