Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mummon sydämeen mahtuu vain yksi

lapsi!

Minun äidilläni eli lastemme mummolla on 3 lastenlasta,joista vain yksi on hänelle tärkeä ja se on siskoni lapsi, josta hän puhuu kaikkea hyvää sukulaisille, ystäville ja tutuille minulle jatkuvasti ja tämä on todella rasittavaa!!! Meidän kahdesta lapsesta hän ei puhu kenellekkään mitään, vaikka olisivat kuinka taitavia ja tehneet vaikka mitä ja tämän tiedän siitä, kun näen sukulaisiamme tai perhetuttujamme, niin he eivät tiedä meidän lastemme kuulumisista mitään, mutta siskoni lapsen kaikki pienimmätkin tekemiset ovat hyvinkin tarkkaan tiedossa. En ymmärrä, että kuinka isovanhemmalle vain yksi lapsenlapsi voi olla ylitse muiden. Onko jollain muullakin kokemusta tällaisesta ja mitä tällaisessa tilanteessa voisi tehdä????

14

1380

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...............

      miltä sinusta tuntuu ja kysy, miksi.

    • Sudokumummo

      Ehkä sun äitis puhuu siskolles vain sun lapsista ja sulle siskos lapsista?

      Meillä ainakin aikoinaan oli noin. Kyllä otti päähän hirveästi. Sitten puhuttiin asiasta siskon kanssa. Sisko oli yhtä katkera kuin minä, että mummo vaan toistemme lapsista puhuu.

      Huomaan välillä itsekin tekeväni samoin. Kun toisen lapsen lapset ovat kylässä niin silloin pyörivät toisenkin lapsen lapset mielessä ja kun ne ei ole siinä niitä kuitenkin puhumalla muistelee.

      Sukulaiset ja perhetutut nyt ovat olevinaan tietämättä kohteliaisuuttaan, että voivat rupatella. Monet äidit kertovat niin mielellään omien lastensa tapahtumista, että on tylyä sanoa, että "joojoo, oon kuullut ton jo".

      Tuo hurja kateus syö sinut. Yritä vaikka siskosi kanssa puhua asiasta ensiksi, jos et heti äidillesi viitsi sanoa.

      Koeta puhua rakentavassa hengessä, älä tuolla katkeralla ja syyttävällä sävyllä.

    • opettaa

      Tutulta kuulostaa..

      Tilanne on vielä niin, että jos on vaikka kaksi lapsenlasta vieretysten niin aina toista kehutaan ja toinen jätetään huomiotta tai alennetaan arvostelemalla huonommaksi. Yksi lapsenlapsista on ihan ressukka ja huonolla itsetunnolla varustettu, niin että mummi aina yrittää kehua tätä raasua. Hän vain tekee sen niin, että muut lapset tuntevat olevansa huonompia kuin tämä introvertti tapaus. Tällaisessa tapauksessa tulisikin huomioida kaikki lapset tasapuolisesti, eikä niin, että pesueen reppanoin saa eniten huomioita ja muut vahvemmalla itsetunnolla varustetut ulospäinsuuntautuneet lapset alennetaan.

      Ajan myötä onkin käynyt niin, että lapsemme ei enää halua olla mummin ja ukin kanssa tekemisisää, kun saa heidän kanssaan vain pahan mielen. Lapsenlapsen murrosiässä mummius ja ukkius mitataan..

      • mumi

        itse osaisi olla tasapuolinen kaikille lastenlapsille.
        Mulla kun on ollut noita sijoitettujakin yhteensä viisi kappaletta, niin olen pyrkinyt myös heidän kanssaan toimimaan siten, ettei kukaan olisi toistaan parempi.
        Olen onneksi myös lapsilta saanut palautetta siitä, että ovat kokenee, mun olleen tasapuolinen kaikkia kohtaan.
        Huomaan,että rakastan lapsenlapsiani yhtä paljon, mutta eri tavalla, koska ovat omia persooniaan ja vielä toinen on poika ja toinen tyttö.
        Poika oli ensimmäinen ja häneen minulla on ihan erityinen suhde, koska oli mulla niin paljon hoidossakin.Tytön kanssa vasta nyt, kun hän on jo neljä vuotias alamme lähentyä.
        Syynä on se, että tyttö oli pitkään kiinni vain äidissään, eikä oikein päästänyt lähelle.
        Hän ei myöskään oikein ymmärtänyt suomea, joten kommunikointi oli vaikeaa.
        Nyt kun hän on oppinut enemmän suomea, niin löydän hänestä jatkuvasti uusia hauskoja puolia.
        Saan siitä tytöstä varmaan mainion "kaverin" pian.
        Hän haluaisi tulla mun luo jatkuvasti, varmaan on tavallaan "nälkäinen" mumiin tutustumisen suhteen, sekä myös suomen kielen kehittämisen suhteen.
        Aivan ihania ovat kumpikin omalla tavallaan.
        Jännitän suorastaan mitä tapahtuu, kun tyttäreni saa lapsen.
        Pelkään vain, että en pääse tarpeeksi lähelle, jos ja kun asuvat toisessa maassa, niin tapaamiset jää harvemmiksi väkisinkin.
        Toisaalta olen tosi onnellinen, että pojan lapset ovat jo isompia, kun tytär saa oman vauvansa, ettei ole monta vauvaa yhtäaikaa.
        Mun äidille järjestettiin niin, että kolme vauvaa syntyi ihan perä perään.
        Serkun (joka oli kuin mun sisko, asui meillä) kanssa saatiin lapset samana päivänä, vain puolitoista tuntia ikäeroa ja veljeni sai omansa
        parin kuukauden päästä.
        Lapsista oli tietysti kivaa, kun oli leikkikavereita, aina kun kokoonnuttiin.
        Tapaamisia olikin jatkuvasti. Se oli ihan kivaa aikaa. Mun äiti ei koskaan tehnyt eroa kenenkään välillä ihan samanlainen isoäiti oli kaikille omien lasten lapsille, kuin myös serkun lapsille.
        Kaikki kutsuivatkin häntä isoäidiksi.
        Mun äiti oli vasta 45 ja isä 43, kun heistä tuli isovanhemmat. Oikein kolminkertaiset vielä kertaheitolla.


      • Meidänlapsetparhaat

        On huonoa kasvatusta kehua lapsia toisten kuullen. Kiittää voi hyvästä käytöksestä, mutta kehuminen ei ole asiallista. Kiitos kuuluu molemmille lapsille, tai niin monelle kuin huoneessa on. Kohteliaisuus ja tasapuolisuus opitaan jo lapsena, joten minä sanoisin tällaisessa tilaisuudessa hyvin reippaasti, että se toinen lapsi on myöskin reipas ja kasvanut kovasti sitten viimeisen, ja on niin suoraselkäinen ja iloinen lapsi. Ja nämä lapset ovat serkkuja ja kovasti samanlaisia, vaikka toinen onkin pienempi. Mutta on nuorempikin. Isompi pitää hänestä huolta.
        Hyvä puhe ja kiitos eivät maksa mitään.


    • sinne mahtunu

      eli tuttu, liiankin tuttu ja kipee tilanne.

      mä en sinne mummin sydämeen koskaan mahtunu.

      oon nyt 36 v ja kärsin tosta todella paljon. on erittäin tuttu tilanne. jopa perintöasioissa haluais ohittaa mut.

      kaikessa muussakin. oli näin ihan lapsesta lähtien.

      yritin aikani, sitten lopetin. en jaksa enää. tunnistan tuon oireyhtymän niin hyvin ja vieläkin sattuu.

      muutkin suvussa tietää sen. mummo ei myönnä mitään.

      emme ole tekemisissä. hän sen itse valitsi.

      suosiota ei kannata kalastella. se ei vaan tule tossa tapauksessa. en tiedä mistä johtuu. hyvin surullinen ilmiö.

      toivon teille kaikkea hyvää. mulla on pahin takana.

    • syrjittiin

      Niin tuttua.. Minun veljeni oli ukilleni (mummo oli jo kuollut)se ainoa lapsenlapsi, vaikka meitä oli kaikkiaan kuusi lastenlasta. Hänellä itsellään oli neljä tyttöä vaikka toivoi edes yhtä poikaa, ja kun veljeni syntyi antoi vain veljelleni huomiota. Minut ohitettiin kaikessa, hyvä jos koskaan edes puhui minulle. Kyllähän se lapsena tuntui pahalta, mutta nyt jo edesmennyt ukkini saa minulta jo ymmärrystä, kun tiedän tuon ajan ihmisten asenteet sukupuolia kohtaan.

    • tuttua..

      Minä olin se, joka olin kolmesta lapsenlapsesta "turhin". Serkkuni oli ainoa, jota meidän mamma hyysäsi. Isoveljeni oli suvun ainoa poikalapsi, hän sai hieman huomiota. Minä en juuri yhtään.

      Esimerkiksi joululahjat ja tämä on vain yksi esimerkki. Serkkuni sai lukumääräisesti aina kaksi kertaa niin paljon lahjoja, kuin me veljeni kanssa yhteensä. Siis meille tuli pakolliset yksi per lärvi, serkku sai neljä. Tämä on niitä asioita, joita pienikin lapsi osaa ihmetellä.

      Sitten myöhemmällä iällä, olisinko ollut jo yläasteella, rupeaa tämä nainen ihmettelemään, miksi en vieraile hänen luonaan tai soita hänelle. Siinä vaiheessa oli näet tullut tavaksi "käydä mammalla" kaksi kertaa vuodessa: syntymäpäivä- ja joululahjan hakumatkalla.

      Silloin on jo hieman myöhäistä. Toinen isoäideistäni kuolikin minulle täysin tuntemattomana henkilönä, vaikka olinkin jo 25 täyttänyt. Sääli. Uskoisin, että hänellä olisi silti ollut minulle jotain annettavaa, tarkoitan henkistä perintöä. Sitä olen nyt saanut vain toiselta puolelta sukua.

    • mummoille

      on muistaminen ja auttaminen.voi viedä ulos lukea lehteä tehdä ruokaa siivota paljon muuta.mummolle kaikki lapset on tärkeitä.he jotka asuu kauempana eikä pääse auttamaan ja lähelle eivät voi päästä mummon kertomaan juttuun kuin se joka todella panostaa mummon auttamiseen ja antaa vireyttä mummonkin elämään

    • Hyödykekö

      Miksipä mummo ei voisi suosia jotakin, voihan lapsenlapsen vanhemmat suosia toisia isovanhempia. Kokemukseni yhden lapsenlapsen mummona on masentava. Olemme mieheni kanssa tarpeellisia vain silloin kun he tarvitsevat ilmaista lastenhoitoa tai muuta hyödykettä. Lasta aivopestään kehumalla toisia isovanhempia ja heidän hankkimiaan tavaroita. Joulu on pyhitetty toisille isovanhemmille. Heille se on "perinne". Muille perinteiden luominenkin tehdään mahdottomaksi. Ehkä tälläkin on tarkoituksensa. Opetellaan sitä vielä.

    • ihanokeijuttu

      Eihän tuossa ole mitään sen kummempaa kuin että mummo ei peittele sitä et on yksi ylitse muiden. pitää ilmeisesti juuri tuon lapsen persoonasta erityisesti :)

    • nytjokolmekymppinen

      Henkistä perintöä voi saada ihan suvun ulkopuoleltakin, joksu ja monestikin parempaakin.. itse saanut sitä lapsena partioharrastuksesta siellä olevilta aikuisilta, koulussa opettajilta, naapureilta, kavereiden vanhemmilta jne.. ei se verisukulaisuus ole mikään tie onneen! :D

    • tuulikkib

      Minusta mummot ja ukit vastatkoon suhteistaan haudassaan. Jos lapsenlapset ei tuu hautajaisiin niin olkoon sitten niin. yleensähän mummot ja vaarit kostaa eletyn elämänsä ilkeilynä, siihen ei voi kukaan mitään. Nykyisin ei mummotkaan halua lapsenlapsia hoitaa olkoon sitten hoitamatta, mutta toisia on väärin valinnoista syyttää. Harvemmin kannattaa vanhemmille ihmisille sanoa asioita mitä ovat vanhalla iällään hiukka kykenemättömiä ymmärtämään

    • Niinmenee

      Lastenlasten arvottaminen tiettyyn järjestykseen ja toisen suosiminen toisen kustannuksella on kylmäveristä manipulointia, piittaamattomuutta ja hyvin tuhoisaa lapselle. Sille paapotullekin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1985
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1380
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    6. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1267
    7. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe