Huomioimattomuus

Trvu

Jotain tuosta löysinkin, mutta jos joku on tätä "jäätymistä" tehnyt, niin tulokset kiinnostaisi. Meillä on kohta kaksivuotias tervu-uros ja pääosin johtajuus on hanskassa, mutta nyt (olisko 2-v uhma??) on alkanut sisälletulo kanittamaan aika pahasti. Eli koira on ulkona ja sitä kutsutaan, niin ei aina tule. Olen sitten jättänyt ulos (aidattu piha) ja mennyt noin 15 min päästä kutsumaan uudestaan ja jos ei vieläkään tule, niin tätä jatketaan...yleensä sitten on jo kuistilla istumassa ja tulee nätisti sisään. Ajattelin, että tuo huomioimattomuus voisi olla hyvä kokeilla, mutta tarkempia ohjeita kaipailisin, kun jossain oli, että ulkona voi huomioida jne, niin kuinka oikeasti kannattaisi toimia. Entä koulutushommat? Täytyykö laittaa jäihin siksi aikaa, kun tuo huomiohomma menossa? Kuinka kauan sitä jatketaan, jne, jne. Kiitokset jo etukäteen vastauksista

9

1031

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • esineellä

      Huomioimattomuus on perseestä. Mitä se siinä sitten opppii, muuta kuin olemaan välittämättä sinusta. Kohtahan sieltä ilmestyt sitten uudelleen huutelemaan, voi mennä tai olla menemättä sisään kun sattuu siltä tuntumaan..

      Ei, ei ja ei. Koiralle on opetettava että sen on TULTAVA kun käsket. Et sinä siellä hyviksesi ole huutelemassa.

      Suutut (äänensävy) ja nakkaat sitä kiukkuisesti jollain jos kieltäytyy tulemasta. Siis jollain harmittomalla tietenkin, esim. koiran omalla nippuun laitetulla taluttimella vaikkapa.

      Tehoaa herkkiin belgeihin yleensä todella hyvin. Osuminen ei ole oleellista, pelkkä lähelle heittäminenkin tehoaa.

      Kun koira väistää esinettä ja/tai luimii kiukullesi heti perään reipas ja iloinen luoksetulo kutsu (eli ei enää vihaisesti) ja reippaat kehut kun tulee. Voit vaikka vauhdittaaksesi juosta vähän karkuun. Muista palkata iloisesti kun tulee.

    • ei tullut

      kutsuttaessa, jätin sen ulos pariksi tunniksi. Huomasin, että koira oli kuistilla jo tunnin päästä ja yritti haukkumalla päästä sisään, mutta en kiinnittänyt mitään huomiota. Jos koiraa käy kutsumassa liian usein ja päästää heti sisään, kun se on kuistilla, se ei hoksaa kenen säännöllä mennään.

      Jos koira ei tule heti ensimmäisellä kerralla, kannattaa pidentää väliä niin, että koira joutuu odottamaan sisään pääsyä tosissaan. Näin koira hoksaa, että olisi kannattanut tulla heti kun pyydettiin. Jos käyt pyytämässä koiraa sisälle useamman kerran koira vain tottuu siihen, että kohta taas pääsee, ei kannata vielä mennä...

      • pipa72

        otat sen vaan hihnaan ja talutat sisälle.säästyt turhalta kitarisojen ulkoiluttamiselta tms...kyl se sit jossain vaihees tajuu et tullaan sit ku käsketään.mulla sama ongelma oman koiran kans,ku koira vaan tykkää olla paljon ulkona.jos rupeaa heittelemään koiraan päin remmillä yms. ni sen saa vaan väistelemään.


      • ei turhia
        pipa72 kirjoitti:

        otat sen vaan hihnaan ja talutat sisälle.säästyt turhalta kitarisojen ulkoiluttamiselta tms...kyl se sit jossain vaihees tajuu et tullaan sit ku käsketään.mulla sama ongelma oman koiran kans,ku koira vaan tykkää olla paljon ulkona.jos rupeaa heittelemään koiraan päin remmillä yms. ni sen saa vaan väistelemään.

        Aivan samaa mieltä.

        kun käsketään silloin totellaan ja tullaan jos ei muuten niin haetaan.

        Muutoinhan koira saa itse päättää milloin tulee sisälle ja milloin ei, pahimmassa tapauksessa se jonkin ajan kuluttua päättää kaikessa milloin tottelee ja milloin ei. Ei koira osaa ajatella "että olisi pitänyt mennä heti sisälle" jos sen jätät sinne ulos vaikka pariksi tunniksi.


      • koiraa
        ei turhia kirjoitti:

        Aivan samaa mieltä.

        kun käsketään silloin totellaan ja tullaan jos ei muuten niin haetaan.

        Muutoinhan koira saa itse päättää milloin tulee sisälle ja milloin ei, pahimmassa tapauksessa se jonkin ajan kuluttua päättää kaikessa milloin tottelee ja milloin ei. Ei koira osaa ajatella "että olisi pitänyt mennä heti sisälle" jos sen jätät sinne ulos vaikka pariksi tunniksi.

        ei saa kiinni, ei kannata lähteä pelleilemään ja juoksemaan sen perään. Silloin huomioimattomuus on paikallaa. Eri asia, jos koira antaa itsensä hakiessa kiinni.

        Huomioimattomuudessa on tosiaan tärkeää, ettei koiraa huomioida heti, kun se haluaa (esim. päästämällä sisälle), vaan annetaan koiran odottaa huomiota tai kuten tässä tapauksessa sisälle pääsyä jonkin aikaa. Näin koira nimenomaan huomaa, että olisi kannattanut tulla heti...


    • avuksi

      luoksetulon pitäisi aina olla kiva asia. Kannattaisi kokeilla jonkin aikaa makupaloja. Siis ei asennetta, että silloin tullaan ,kun käsketään, puhumattakaan rankaisusta koiraa heittelemällä. Vaan tekemällä sisääntulon todella houkuttelevaksi vaihtoehdoksi.

    • KOIRAT

      Minä teen että annan mennessä namupalan.Kun haluaan koiran tulevan sisälle menen koiran luo en niin että hän luulee minun olevan hänestä kiinnostunut ja annan haistella namua ja menen sisälle.Sisällä annan namun ja kehun kuinka hieno ja hyvä hän on.Nykyisi meillä ei ole ongelmia.

    • KatiS

      Sinulle nim. avuksi: se että heittää koiran lähelle esim. hihnan ei ole rangaistus vaan tehoste. Sillä on juuri tarkoituksena herättää koiran huomio muusta ja kuulemaan se käsky jonka sille annoit. Ihmiset sekoittavat liian usein koiran koulutuksen ja arkikäyttäytymisen keskenään. Koulutettaessa koiraa, sille annetaan makupaloja ja ne on koiralle ns. temppuja ja pyydettyä työtä joista se saa palkkaa, mutta arkikäyttäytyminen on osattava ilman palkkaa. totteleehan ihmisetkin ilman herkkuja, koska ne tietävät että on sääntöjä, joita pitää noudattaa ja taas sitten sitä työtä tehdessä ihmisetkin saa palkkaa. Jos haluaa tietää lisää huomioimattomuudesta ja em. kerrotusta, kannattaa käydä www.koiraneuvola.fi ja sieltä keskustelupalsta. hyvää tietoa, jossa luodaan aito suhde koiran ja ihmisen välille ja koira tottelee mielellään, koska se tietää että sinä määräät arjessa ja tempuista sitten saa sen palkan.

    • KatiS

      Niin vielä lisään, koiraa ei saa käydä huutamassa useasti, koiraa ei saa myöskään mennä hakemaan, koska sanallista käskyä on toteltava. Tämä tarkoittaa sitä, että jos koira ei tule kun huudat, laitat oven kiinni ja odotat kun koira tulee ovelle ja on valmis tulemaan sisään. sitten avaat oven ja ns. häädät koiran ovelta. Kun koira on epävarma mitäs nyt tapahtuu, huudat sen iloisesti siään ja kehut kun se tulee. Tällä osoitetaan se, että jos se ei tottele sinua, etsikööt itselleen uuden kodin. Sinä et ala hyppimään sen tahdon mukaan ja huutele sitä ja avaa ovea kun koira sisälle haluaa vihdoin tulla. Eli osoitat sille häätämällä sen, että sinä päätät milloin koira saa tulla sisälle ja jos ei eka käsky tehoa, etsikööt uuden kodin. Ja kun koira hämmentyy se TÄYTYY aina sen jälkeen iloisesti "ottaa takaisin kotiin" jolloin se tulee takuuvarmasti jatkossa aina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe