reumakuume

särkynyt sydän

Kuulin että ystäväni sairastaa reumakuumetta.Itse en tästä sairaudesta oikein mitään tiedä,joten siksi kirjoitan tänne ja kysyisin neuvoja.Eli mistä tarkemmin on kysymys ja onko se hengenvaarallinen? onko kenelläkään kokemuksia että siitä olisi selvinnyt onnellisena loppuna?

3

4000

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ystävä jollekkin minäkin

      kannattaa googlata ja valita sitten asiallinen sivusto

    • tiia maria

      Kuulin myös että ystävälläni on reumakuume.Itse en tiedä sairaudesta juuri mitään.Jonkun verran olen googlettanut ja katsonut,mutta olisi mielenkiintoista myös kuulla miten muilla tämä sairaus on mennyt eteenpäin.Voiko siitä parantua kokonaan...??? toivon asiallisia vastauksia.

      • OLE HYVÄ

        Oma sairauteni ei vastaa nykyaikaa. Olen sairastanut reumakuumeen, joka tulehdutti myös sydämen, eli reumaattinen sydänlihastulehdus samalla.
        Tuosta on aikaa jo 43 vuotta. Sydäntulehduksen vuoksi jouduin olemaan 6 viikkoa täydellisessä vuodelevossa. En saanut edes sängyn laidalla istua, saatikka huuhtoa käsiäni vieressä olevalla lavuaarilla vaikka kuinka hiki oli.

        Pesivät sänkyyn – eli sängyssä minut ja jos jossain tarvitsin käydä, pyörätuolilla raijasivat. Tuntuihan se oudolle, kun olisin voinut ihan hyvin mielestäni kävellä, vaan kun siihen aikaan ei ollut tietoakaan saatavilla, eikä lääkäritkään sitä siihen aikaan antaneet. Antibioottia sain injektiona ja paikat oli mustana, ja mokkurana, kun ne kovettuivat antibioottipistoksista. Antibioottia sain päivittäin sairaalassa lihakseen, mutta sairaalan jälkeen muistaakseni viikottain, vai olisikohan ollut kolmen viikon välein. Jotenkin vain tuo viikottain tuntuu tutummalle, mutta vuoden ajan minä sitä sain.

        Googlessa on hyvä selvitys kyllä reumakuumeesta, vaikka sivullisen on sitä vaikea ymmärtää. Mutta minä, joka taudin olen sairastanut, minunkin tauti noudatteli ihan googlessa kertoman mukaista rataa. Paitsi lopussa, loppu ei ollut minulle niin hyvä.

        Tautiin ei siis kuole, eikä invalidisoidu nykytietämyksellä jos huolehtii että noudattaa hoito-ohjeita. Nykyisin on hyvät lääkkeet, että jos noudattaa ohjeita, voi säästyä jopa sydänsairauden kehittymiseltä.

        Lue googlesta HIIPPALÄPPÄ, joka entisajan reumakuumeisille usein kehittyi vuosien kuluttua reumaattisesta sydäntulehduksesta.

        Sen sanon, että jos ystävillänne on reumaattinen tulehdus sydämessä, hänen tulisi noudattaa 100 %:sesti hänelle määrättyä vuodelepoa, jos mieli säästyä sydänvaurioilta.

        Vaikka minä noudatinkin ohjeita, silti vuosien saatossa tulehdukset aiheuttamat arpimuodostelmat ovat nyt sydänsairauteni yhtenä tekijänä. Sen tulehduksen jälkeen sydämen toiminnassa oli aina jotain outoa. Siihen aikaan ei ollut tietämys eikä lääkkeet sitä luokkaa kuin nyt. Ja sydänfilmilaitteistokin oli hyvin alkeellista kalustoa siihen aikaan.

        Rytmitettiinkin sydän uudelleen 25 vuotta myöhemmin tuosta reumakuumeesta.

        Jos vaan ei "urheile" eli uhmaa sairautta, vaan hoitaa sen annettujen ohjeiden mukaan ja levossa pysyy, tuskin jää mitään invaliditeettiäkään.

        Nivelkivut jatkuivat ja puoli vuotta myöhemmin diagnosoitiin nivelreumaksi Heinolan Reumasairaalassa. Välttämättä tällä nivelreumalla ei tarvitse olla mitään yhteyttä tuohon reumakuumeeseen. On vaan voinut aktivoitua siitä tulehduksesta.

        Tämän päivän tilanne, 43 vuotta myöhemmin: Sydämen ultraäänessä selvästi osoitettavissa sydänlihaksessa ne arvet, jotka ovat syntyneet sydäntulehduksen seurauksesta. Kammioiden väliset läpät vuotavat kuin seula. Sydäntautitilanteeni on hankala. Myöskin nivelreuma aktiivi, ei tehoa mitkään tunnetut reumahoidot.

        No tämä ei ollut mieltä ylentävää, mutta huomioikaa aika, mitä tuohon aikaan oli hoitomahdollisuuksia ja tutkimuslaitteita ja mitä nyt.
        Minä olisin ystävienne suhteen hyvin hyvin optimistinen ja samalla sydäntä kunnoittava, ja mielellään lepoa, jos on tulehdus sydämessä. He ovat ilmeisesti aika nuoria ihmisiä vielä, kuten minäkin siihen aikaan kun tuota reumakuumetta sairastin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      784
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe