Yritin luoda uutta käyttäjätiliä Vistaan, siis järjestelmänvalvojan lisäksi normaalikäyttäjä. (On kuulemma suositeltavaa?)
Onnistuin, mutta... eipä ollut kiva yllätys kun havaitsin, että kaikki "nollautui".
Sähköposti... hävisi kaikki yhteystiedot, eli kavereiden osoitteet ja viestit..
Eipä löytynyt tiedostoja koneelta. Kaikki oli aloitettu niin sanotusti "puhtaalta pöydältä", Eli...
Kuvat-> tyhjä
Musiikki-> tyhjä
Nettin en edes yrittänyt, tokkopa olisin edes päässyt
Onneksi kirjautuminen koneelle järjestelmänvalvojana ja kaikki on kuin ennenkin.
Kysymys: Miten nämä tiedot voisi siirtää tälle "normaalikäyttäjälle", vai pitääkö vaan tyytyä siihen "järkkärin" osaan?
Osaa vaan olla niin epäselvä systeemi........
Onnistuin, mutta... eipä ollut kiva yllätys kun havaitsin, että kaikki "nollautui".
Sähköposti... hävisi kaikki yhteystiedot, eli kavereiden osoitteet ja viestit..
Eipä löytynyt tiedostoja koneelta. Kaikki oli aloitettu niin sanotusti "puhtaalta pöydältä", Eli...
Kuvat-> tyhjä
Musiikki-> tyhjä
Nettin en edes yrittänyt, tokkopa olisin edes päässyt
Onneksi kirjautuminen koneelle järjestelmänvalvojana ja kaikki on kuin ennenkin.
Kysymys: Miten nämä tiedot voisi siirtää tälle "normaalikäyttäjälle", vai pitääkö vaan tyytyä siihen "järkkärin" osaan?
Osaa vaan olla niin epäselvä systeemi........
Vastaukset 2
Vanhimmat
järkkärin tiliä, jos et kytke UAC:tä pois käytöstä.
Normaalitilin voit luoda henkilölle, jolle haluat antaa vain rajoitetut oikeuydet.
Joku foliohattu voi olla eri mieltä.
Vistan uudistuksen tarkoituksena on, ettei järkkärin tililläkään voi tehdä mitään sopimatonta klikkailematta varoituksiin OK:ta.
Sähköpostit ovat tilikohtaisia. kun luot uuden tilin, sille tulee uusi sähköpostitili.
Jos et poistanut vanhaa tiliä, niin kirjautumalla sille löydät postisi ja voit ne kopioida uudelle tilille (ohje löytynee windowsin ohjeesta tai MS:n sivuilta).
Vaikka olisit poistanut tilin, niin voi löytyä vielä users (käyttäjät) kansiota tai jostain, jollet poistanut myös käyttäjätilin tietoja (muistaakseni XP:ssä kysyi tuota poistaessa tiliä , joten se on kai käytäntö Vistassakin)
pitääkin.
Sähköpostit, kuvat, musiikki
ovat käyttäjä (tili) kohtaisia joten eihän ne
tietenkään muille näy.