Reservin ylennykset!

Ressu

Kuinka helpolla ylennetään reservissä ja kuinka korkealle tavallinen sotamies voi enintään yleneä reservissä ja auttaako asiaa yhtään jos osallistuu vapaaehtoisesti sotaharjoituksiin kun kerta reserviliittoon kuulun?

8

2566

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korppi

      Ensimmäisen ylennyksen saa yleensä ensimmäisen kertausharjoituksen jälkeen (miehistö, alikessut ja vänskät). Miehistöön kuuluvat ja ryhmän johtajat voivat yletä aina sotamestareiksi asti kun taas upseerit majureiksi. Ylennyksen voi saada vähintään viiden vuoden välein mutta aika hiljaista on yleensä. Moni reservinupseeri on taas vielä 60 vuotiaina luutnantteja koska upseerilta jo vaaditaan reserviläisaktiivisuutta sekä siviilikoulutukselle vastaavaa virkaa sodan aikana.

    • joo
    • khkone

      Sotamies eli jääk,tykkimies,matruusi, lentosotamies yms. sekä korpraalit voivat yletä vain alikersantiksi.Tämä on siis normaalikäytäntö.Tasavallan presidentti voi ylentää alunperin miehistöön kuuluneen reserviläisen aina ylikersantin arvoon saakka. Näin onkin muutamille käynyt.Itse tunnen erään res.kersantin, jolla oli 7v.sitten korpaalin natsat kaulassa.

      Miehistön ylennykset reservissä ovat erittäin tiukassa, jos vaikka vertaa upseereihin ja aliupseereihin.Yhtenä syynä voi olla, että tavallinen riviressu ei erotu massasta kertausharjoituksissa vaikka hoitaakin hommansa mallikkaasti. Kantahenkilöstö tarkkailee joukkuueen johtajien työskentelyä ja joukkueen johtajat taas alijohtajiensa toimia.

      Pelkästään MPK:n kurssit ja PV:n vap.eht.treenit eivät yleensä riitä ylennyksiin.Kovia harjoituksia sekä sodan ajan sijoitusta tarvitaan jotta kaulaan tulee lisää rautaa. Tietysti poikkeuksia on.Lisäksi "oikeiden" henkilöiden tunteminen auttaa asiaa.

      Julkkisten, urheilijoiden ja yritysjohtajien reservin ylennykset ovat poikkeuksia.Niitä ei voi tavallinen ryynääjä ymmärtää.

      • Nimi

        "Itse tunnen erään res.kersantin, jolla oli 7v.sitten korpaalin natsat kaulassa."

        Voisitko vähän kertoa millä keinoin yleni noin nopeasti korpista kessuksi? YK-joukkoja? Reserviläistoimintaa?


      • khkone
        Nimi kirjoitti:

        "Itse tunnen erään res.kersantin, jolla oli 7v.sitten korpaalin natsat kaulassa."

        Voisitko vähän kertoa millä keinoin yleni noin nopeasti korpista kessuksi? YK-joukkoja? Reserviläistoimintaa?

        Kyseessä on reserviaktiivi kiltatasolla sekä valtakunnallisella järjestötasolla.Lisäksi siviiliammatti on varmasti vaikuttanut asiaan.Lisäksi ko.henkilöllä on varmasti henk.koht.suhteet kunnossa pv:n ihmisiin (sot.läänin esikunta,varuskunta jne.).


    • Res.Vänrikki

      Eli siihen aika pitkälle todellakin vaikuttaa siviiliammatti ja -osaaminen,varsinkin kun puhutaan reservin upseereista!

      Ja valitettavasti suhteet oikeisiin henkilöihin vaikuttaa aika paljon myös,jopa varusmiesaikanakin ei sua ylennetä sotamiehestä korpiksi tai alikessusta kersantiksi ellei sulla ole "hyvät" välit ryhmänjohtajiin ja ennenkaikkea kouluttajiin.

      Se on vähän väärin kyllä mielestäni että mielistelemällä kapiaisia niitä ylennyksiä hankitaan mutta niinhän se on aina ollut ja on edelleenkin,tämä pätee jopa kantahenkilökunnankin ylennyksissä!

      Tiedän tapauksia jossa sellaisia henkilöitä jotka ei ole ansainnut ylennystä ovat niitä saaneet kun taas ne jotka ovat oikeasti pätevämpiä ja ansaitsivat ne jäävät ilman ylennystä pelkästään vaan sen takia koska eivät ole niin läheisiä tuttuja isojen herrojen kanssa.

      • khkone

        Niinpä niin, reservin ylennysten kanssa on kuten työelämässäkin; pitää tuntea oikeat henkilöt, mielistellä yms.

        Alkuperäiselle kysyjälle:kuulut reserviläisjärjestöön - hyvä! Osallistu paikalliskerhon toimintaa, pyri sen hallituksen jäseneksi.Ole aktiivinen.Käy MPK:n kursseilla, PV:n vap.eht.harjoituksissa.Jos ei ole sodan ajan sijoitusta, niin ota yhteyttä sot.läänin esikuntaan ja ilmoita halukkuudestasi "kovaan sijoitukseen".Tuloksena voi olla kutsu kovaan harjoitukseen.Siellä on sitten toimittava särmästi, seurusteltava ryhmyreiden ja etenkin joukkuuenjohtajan kanssa.Pitää erottua massasta, jotta suorituksesi huomataan (positiivisesti). Tuloksena voi olla ylennys, ehkä.


    • Anonyymi

      Reservin ylennyksen edellytykset:
      - reserviläiselle on määrätty sodanajan tehtävä
      - edellisestä ylennyksestä on kulunut ylentämiseen vaadittava määrä kertausharjoitusvuorokausia
      - ylennystä on esitetty.

      Eli nuo kaikki kolme kohtaa pitää toteutua. Käytännössä ensimmäisen ehdon täyttyminen johtaa seuraavankin täyttymiseen, koska tällaisilla reserviläisillä on paljon kertausharjoituksia. Mutta nämä kaksi eivät kuitenkaan riitä, koska ylentämistä pitää esittää esimiesportaassa.

      Reservin ylennysjuhla on hieno tilaisuus. T. reservissä ylennetty

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2723
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2070
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1817
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1696
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 95
      1625
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe