suolitukos?

.....

midän poika yleensä kakkaa kunnon köntsiä mutta tänään tuli sellainen pikku rusina vain. poika on ollut aika apean oloinen. meillä ei ollut parafiiniöljyä ja päivystävä eläinlääkäri käski antaa jotain öljyä, niinpä annoin rypsiöljyä. nyt parin tunnin odottelun jälkeen löytyi harmaa löysä kasa jossa ei ollut mitään kiinteetä mutta ainakin sitä oli paljon. myös fretti tuntui heti pirteemmältä. se on juonut ja syönyt tänään. pitäisikö huomenna antaa vielä parafiiniöljyä? pelkään että jos hirveesti öljyän sen sisuksia niin ei sitten ruoka imeydy. kertokaas viisaammat kuinka toimia. kiitos

7

1513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      käytiin lääkärissä ja pojalla oli suuri mätäpaise takajalkojn lähellä. se imettiin tyhjäksi ja sai antibiootit. onneksi ei ollut mitään vakavampaa, tästä kuulemma selvittiin säikähdyksellä :)

    • tietojen

      mukaan voit antaa parafiniöljyä vielä huomenna, eli pari öljy päivää ok. ruoka ei tosiaankaan kyllä imeydy samalla lailla, mut lähtis se tukos kokonaan pois. ruuan lisänä vois antaa nutri plussaa niin sais fretti lisäravinteita siitä. mut tarkkaile tosiaan ettei eläin pääse kuivumaan, fretillä se voi tapahtua todella äkkiäkin, koska aineenvaihdunta on nopea.

      • freetulit

        tiedon mukaan Osittaisessa tukoksessa parafiiniöljyä (1½-3ml/2-3 tunnin välein).Oireet tällöin:pienet tai ohuet ulosteet,väsymys,mahdollisesti oksentelu.
        Jos ei ulosta ollenkaan,oksentaa, ei syö,eikä juo tai muutenkin olo heikkenee,kannattaa ottaa pikaisesti yhteyttä eläinlääkäriin,saattaa olla että leikkaus vain pelastaa fretin.
        Jos annat parafiinia, juuri se tulee muistaa,ettei ravinto imeydy kunnolla,eikä nesteet.Silloin on hyvä antaa toipumisruokaa ½- 1½tuntia ennen öljyn antamista.(waltham- Royal Canin)


    • ....

      eli tosiaan käytiin lääkärissä ja suolitukoksesta ei ollut kyse vaan mätäpaiseesta joka oli vatsanahan alla ja koska se oli niin suuri se painoi suolta ja siksi niin pienet kakat. nyt se on tyhjennetty ja antibiootit aloitettu

    • frettihullu

      mitä tehdä kun fretille tulee suoli tukos ja miten sille annetaan ensi apua??

      • AnuP.

        Jos epäilet suolitukosta eli fretti ei kakkaa, kipuilee ja on väsynyt, tosiaan lähdetään antamaan sitä parafiiniöljyä ensin. Hyvin nopeasti fretin kanssa on kuitenkin lähdettävä eläinlääkäriin, sillä suolitukos voi olla hengenvaarallinen. Itse odottelisin enimmillään yhden yön, ainakin jos itsellä ei ole kovin vahvaa kokemusta freteistä, jolloin osaa arvioida vähän tilannetta.

        Kakkojen kanssa kannattaa pitää mielessä, että jos antaa raakaa ruokaa, voi ne näyttää joskus vähän hassuilta vaikka kaikki on kunnossa.

        Itseltäni on monta vuotta sitten menehtynyt yksi fretti suolikiertymään, joka jollain tavalla aiheutti painetta ja sisäisen verenvuodon. Samaisen eläimen kanssa oli usein käyty eläinlääkärillä mahaongelmien takia ennenkin, mutta viimeisellä kerralla apu ei ehtinyt ajoissa.

        Frettihullu, tosi paljon tietoa löytyy Varsinais-Suomen frettifoorumilta http://www.vs-fretit.fi/bb/viewforum.php?f=24, se on tosin suljettu kirjoittelulta.
        Jos haluat keskustella ja kysellä "pitkän linjan" frettiharrastajilta, suosittelen että rekisteröidyt frettiliiton foorumille. Siellä on vielä hiljaista, koska se on vasta avattu. Useimmat, minä mukaan lukien, eivät välitä käydä täällä suomi24:ssä vaan keskustelevat mieluummin foorumilla.


    • väätäkäs

      Parafiiniöljy on frettilääkekaapin pakollinen osanen.
      Kuten myös sideharso, pienet ruiskut, betadine-liuos ja toipumisruoka nutrisal jauhe.
      Vastuutonta omistaa suolitukokselle hyvin altis eläin, ilman että kotoa löytyy ensiapua!
      Ensiapu suolitukokseen tosiaankin on riittävä nesteytys ja parafiiniöljy, yleensä tuo onkin ainut hoito mitä tarvitsee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4902
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      288
      3019
    3. 134
      1787
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1607
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1149
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1109
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    Aihe