Kumpi

kummiksi?

Ongelmani seuraavanlainen.. Itselläni on 2 sisarusta sisko ja veli, molemmat haluaisivat kummiksi tulevalle pienokaiselle. Molempia en kuitenkaan samalle lapselle hauaisi ottaa, kun todennäköisesti hankitaan lissäkin lapsia tulevaisuudessa.

Kuinka päättää niin ettei kummallekkaan tule "pahamieli". Ovathan tosin joka tapauksessa eno ja täti, mutta kuitenkin.

7

928

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -kummi-vm-07-

      Empä tiedä onko millään tavalla järkevää, mut kerron silti mitä heti ekana tuli mieleen.. :)

      Onko miehelläsi sisaruksia tai muita hyvin läheisiä sukulaisia?

      Jos valitsisitte lapselle vain 2 kummia voisi perustella että tahdotte kummisedän ja -tädin, yhden kummankin suvusta.
      (jos näin perustelee ni sitten olis toisen lapsen kohdalla mielestäni meneteltävä samoin, koska tämä ei-kummi VARMASTI muistaa tämän perustelun..)

      Tai en tiedä tarviiko sitä omaa valintaa millään tavalla perustella, jonkun jutun yhteydessä (hyvissä ajoin!) tuoda ilmi ni ei ole sitten suuri pettymys toiselle sisaristasi -jos siis he "olettavat" että molemmista tulisi kummeja.

      Ja jos sopiva tilaisuus tulee ni voihan asia esittää ei-kummi-sisarelle siten että haluatte "säästää" toisen "hyvän" kummin tulevalle lapselle :)

      • joskus perusteena

        Eli vanhemmalle pikkusisaruksista ensin kummius ja nuoremmasta sitten seuraavalla kerralla. Näin tehdään monissa tuntemissani suvuissa.


      • 1xäiti ja 2xkummi
        joskus perusteena kirjoitti:

        Eli vanhemmalle pikkusisaruksista ensin kummius ja nuoremmasta sitten seuraavalla kerralla. Näin tehdään monissa tuntemissani suvuissa.

        Hei!
        Ettei asiasta tulisi liian helppo niin minullakin on ehdotus ;) .
        Oletan että aloittaja on perheen äiti eikä isä. Meidän suvussa on tapana antaa perheen ekalle lapselle sylikummi isän puolelta ja toiselle lapselle äidin puolelta. Eli äidin sisaruksista se joka valitaan ekalle lapselle pääsee 'vain' tyttö- tai poikakummiksi ja se joka joutuu odottamaan seuraavaa lasta pääsee sylikummiksi. Joten äidin sisaruksista se joka joutuu odottamaan palkitaan myöhemmin sylikummiudella.
        Ja nyt vielä kaikille tyttö- ja poikakummeille tiedoksi että en todellakaan yritä tällä viestillä sanoa että te olisitte jotenkin huonompia. Tätä kaaviota on vain vähän vaikea selittää...
        Onnea vanhemmille pähkäilyyn!


    • äippä85 p05,p07

      edettiin näin elikkä esikoisen kummiksi miehen sisaruksista oli helppo valinta koska isosisko oli käynyt jo rippikoulun mutta pikkuveli ei joten miehen siskosta miehineen kummit ja sitten minun siskoista valittiin nuorempi koska isosiskoni sanoi että häntä ei haittaa,hänellä on jo kummilapsia ja pikkusiskollani ei ollut yhtään joten siskoni oli niin ymmärtäväinen ja sanoi että hän tulee sitten seuraavalle ja nyt kuopus 5kk ja hän sai isosikostani kummin ja miehen veljästä tuli myös kummi.

    • täti ja kummitäti eri lapsi

      ihan ajatus sinulle aloittaja. miksi pitää vanhempien sisaruksista tehdä kummit? he ovat jo valmiiksi tätejä enoja ja setiä. eikö teillä ole läheisiä rakkaita ystäviä kummeiksi? omalla siskollani on kaksi poikaa joita molemmilla useampi kummi jotka valittu pariskunnan rakkaista ystävistä... tätä kannattaa miettiä.

      • niin.

        Jotenkin kummastuttaa se, että niin monet valitsevat kummeiksi sukulaisia. Sukulaisethan ovat sukulaisia ja oletettavasti läsnä lapsen elämässä joka tapauksessa. Kummius voisi olla enemmänkin kunniatehtävä hyville ystäville. Muutenkin jotkut suhtautuvat näihin kummiasioihin niin kammottavan vanhakantaisesti. Esim. ensimmäisen lapsen kummi isän suvusta, toinen äidin jne...En ymmärrä.


    • menee meillä

      Ikäjärjestyksessä on sekä veljeni että minä lähteneet sisarusparvea hyödyntämään :) Minä ja mieheni tyydymmen varmaan kahteen lapseen, joten kakkonen saa kummiksi toivon mukaan molemmat pikkusiskoni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      445
      4778
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1702
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1438
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1339
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1296
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1171
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      865
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe