Maito aiheuttaa osteoporoosia

y.e

Myytti siitä, että osteoporoosi johtuu kalsiumin puutteesta ei ole totta. Se on luotu maitotuotteiden ja kalkkitablettien myynninedistämistarkoituksissa. Maissa, joissa ruokavalio sisältää korkeimmat kalsiumpitoisuudet, kuten Suomi ja USA, esiintyy eniten osteoporoosia. Maidon juonnin ja kalkkitablettien käytön lisääminen ei paranna tilannetta. Ks tarkemmin:http://www.milksucks.co.uk/osteo.html Suomenkielellä asiaa on sivuttu esim. tässä : http://www.vegaaniliitto.fi/esitteet/10mm.pdf

20

4595

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jozzucca

      Ruotissta kantautui pari vuotta sitten tieto, että osteoporoosiluvut olivat nousussa. Tähän epäiltiin syyksi maitoon lisättyä A-vitamiinia.
      Suomessahan maitoon lisätään vain D-vitamiinia, joten samast ei suomessa voi olla kyse. Tosin täälläkin vitamineja popsitaan purkista melko tiheään tahtiin. Ehkäpä itselääkitsijät aiheuttavat osaltaan osteoporoosia itselleen.

    • ertgqw4tg

      Se ei ole myytti. Lue tarkemmin tuo sinun lähettämäsi mainoslinkki. Maissa kuten SUomi ja USA on myös eniten läskejä ja vähän liikuntaa, Ja liikuntaa tarvitaan luiden kunnon saavuttamiseksi...

      Maidon juonti ei ehkä paranna enää huonoa tilannetta yksistään, mutta yhdessä liikunnan ja muun kohtuullisen ja terveellisen ruokavalion kanssa varmasti on hyödyllinen luille.

    • osteoporoosia"?

      No olipa harvinaisen harhaanjohtava otsikko sinulla! Linkkisikään ei noin sano. Kalsiumin puute johtaa kyllä osteoporoosiin. Mutta vaikka kalsiumia saataisiinkin tarpeeksi, ei se riitä, ellei saada myös D-vitamiinia tarpeeksi. Sehän on ongelma näissä pohjoisissa maissa (Suomi, suuri osa USA:sta), joissa aurinko ei paista tarpeeksi ja iholla muodostuu liian vähän aktiivista D-vitamiinia. Tästä asiassa on kyse, ja siksi PELKKÄ maidon juominen ja kalkkitablettien syöminen ei korjaa tilannetta. Pitää syödä MYÖS tarpeeksi d-vitamiinia. Eikä se d-vitamiini kalsiumkaan onnelliseksi yksinään tee, osteoporoosin kehittymiseen vaikuttavat myös monet muut asiat, kuten tupakointi ja liikunta.

      Ei kannata uskoa ihan kaikkia nettisivuja, netistä löytää aivan mitä tahansa mihinkään perustumattomia teorioita. Hyvänä esimerkkinä se veriryhmään perustuva ruokavaliosuositus, josta pari vuotta sitten hössötettiin kovasti.

      • lisäksi rasva

        vaikuttaa kalsiumin ja D-vitamiinin imeytymiseen. Sen vuoksi on järjetöntä, että rasvattomiin maitotuotteisiin lisätään D-vitamiinia, ja sitten mainostetaan, että tämä on täsmätuote osteoporoosin ehkäisemiseksi. Ei ole.

        Kun nauttii D-vitamiini- tai kalsiumtuotteitta, tulisi aina nauttia samalla pieni määrä rasvaa. Tämä hoituu jo sillä, että nauttii pillerinsä aterian yhteydessä. Mutta huom! Ei Kahvin! Kahvin mukana hulahtavat kalsiumit vessanpönttöön.

        Kaikkein helpoiten ja luonnollisimmin kalsiumia ja D-vitamiinia saa kalasta. Kalan rasva auttaa myös imeytymisessä.


    • paljon osteoporoosia!

      Tuon väittämän mukaan. Kas kun lääkintäihmiset eivät ole huomanneet, että miljoonat maidonjuojat,juustonsyöjät ja muiden maitotuotteiden käyttäjät kävelevät ihan irrallaan ilman informaatiota tietoa tekemästään tyhmyydestä. Kuulun minäkin siihen joukkoon,mutta mittaus ikäihmiselläkin näytti; ei osteoporoosia!

      • näppylät

        Kyllä kaikki lääkärit tämän tietävät, ettei maito erityisesti vahvista luustoa. Niin kutsuttua julkista salaista tietoa.


    • A ja O

      Osittain alkuperäisen postittajan väitteessä on hieman perääkin, sillä suurimman kalsiumin saannin maissa lonkkamurtumariski on korkein:

      http://www.unsystem.org/scn/archives/rwns03/p045.gif

      Toisaalta vegaaniruokavaliokaan ei ole ratkaisu, sillä vegaanien luuntiheys on heikompi ja murtumariski on hieman suurempi kuin sekaruoan syöjillä. Syynä on sitten usein jo liian vähäiseksi jäävä kalsiumin saanti.

      Kaavion lähde: Abelow BJ, Holford TR and Insogna KL (1992). Cross-cultural association between dietary animal protein and hip fracture: a hypothesis. Calcified Tissue International,50,14-18.

      • selittä

        miksi on pahaksi kehittynyt osteoporoosi vaikka ei ole käyttänyt maitotuotteita laisinkaan.


      • A ja O
        selittä kirjoitti:

        miksi on pahaksi kehittynyt osteoporoosi vaikka ei ole käyttänyt maitotuotteita laisinkaan.

        Luit huolimattomasti. En ole puhunut maitotuotteita vastaan. Niitä kannattaa käyttää kohtuullisesti. Maitotuotteet eivät kuitenkaan ole mikään ratkaisu osteoporoosia vastaan, toisin kuin meijeriteollisuus ja viralliset tahot yrittävät selittää.

        Ongelma on paljon kokonaisvaltaisempi. Suurin riskitekijä on huono perimä. Myös monet lääkeaineet aiheuttavat luuntiheyden heikkenemistä. Luustoa voi vahvistaa mm. runsaalla liikunnalla. Myös ravinnolla on vaikutusta, mutta asia on paljon monitahoisempi kuin vain kalsiumiin liittyvä. Runsas D-vitamiinin saanti (vähintään 25 mikrogrammaa päivässä) on tärkeää.


    • imeytyy,hiiva tekee luukadon,juokaa körttiläiset viinaa,se tuhoo hiivan

    • että viljojen

      gluteeni ehkäisee D-vitamiinin imeytymistä ja tätä kautta aiheuttaisi osteoporoosia. Tai oireilemat on keliakia jos sellaista on.

      • mutuilija minäkin

        olen kanssasi aivan samaa mieltä,totesin sen kohta pari vuotta sitten et jätin gluteeniviljat pois, vointi ja kivut väheni ja siitäpä se eli ruuan imeytymättömyydestä ojohtuen hukkaan on menneet nekin vitamiinilisät kun kaikki huuhtoutui löysän ulosteen muodossa vessanpönttöön. pitäis oikeesti lääkärikunnan alkaa heittää pois höpinät ruisleivän terveysvaikutuksista. kroonisen ripulin siitä saa kun ei passaa...


    • D3

      D-vitamiini (kolekalsiferoli eli D3-vitamiini)

      10 mikrog = 400 IU

      Suomessa ja muissakin maissa 40. leveysasteen pohjoispuolella väestö potee piilevää D-vitamiinin puutetta, joka vaikuttaa haitallisesti terveyteen. Merkittävin riskiryhmä ovat lapset. Johns Hopkinsin sairaalan uusi tutkimus viittaa siihen, että lasten ja nuorten D-vitamiinin puute voi lisätä riskiä sairastua mm. diabetekseen, astmaan ja sydäntauteihin. Amerikan lastenlääkäriyhdistys vaati äskettäin lasten D-vitamiinin saantisuosituksen kaksinkertaistamista.

      Suomessa suositus on 7,5-10µg / vrk, mutta se on auttamattoman vanhentunut uudempien tutkimustulosten valossa.

      Viralliset D-vitamiinisuositukset Suomessa perustuvat nimenomaan riisitaudin ehkäisyyn.

      D-vitamiinin saanti on keskimäärin naisilla 5,2 µg/vrk ja miehillä 7,1 µg/vrk, mikä on liian niukkaa.

      Auringon ultraviolettisäteily käynnistää ihollamme D-vitamiinin tuotannon toukokuusta elokuun loppuun ainaostaan keskipäivällä kello 10-15, jos 1/3 osa ihosta on paljaana ilman aurinkovoidetta eli vähintään käsivarret ja reidet. Tarpeellinen määrä D-vitamiinia syntyy iholla, kun oleskelee auringossa parikymmentä minuuttia 3-4 kertaa viikossa.

      Ylimääräinen kolekalsiferoli (D3-vitamiini) varastoituu rasvakudokseen. Ylipainoisilla henkilöillä on vaarana, että iholla muodostunut kolekalsiferoli katoaa rasvakudokseen eikä ole käytettävissä.

      http://docs.google.com/View?docid=dcpx6378_193fbjzj7


      Lisäravinteena parhaimpia ovat D-vitamiinivalmisteet, jotka ovat öljyssä. Niitä on 2 valmistetta saatavana Suomessa.

      Bioteekin teho D 25µg pellavansiemenöljyssä tai Pharma Nordin D-Pearls 20µg kylmäpuristetussa oliiviöljyssä.
      Kummassakaan ei ole lisä- eikä makeutusaineita :)

      Pharma Nordin D-Pearlsit ovat todella pieniä helmiä ja näinollen niitä pystyvät syömään perheen pienemmätkin (ne voi myös purra rikki).

      Lisäksi on deetippoja vauvoille (vesipohjainen), jotka ovat D3:sta.

      D2-tipat lapsilla kannattaa unohtaa kokonaan (Jekovit ja Devitol), koska ovat huonosti imeytyvää ja synteettistä D2-vitamiinia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että D3-vitamiini imeytyy jopa 70 % paremmin kuin D2-vitamiini.

      http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article123043.ece

      Jekovit ja Devitol ovat lääketehdas Orionin valmisteita, joten ihan normaalia että niitä vielä on markkinoilla ja niitä suositellaan yleisesti terveydenhoitoalalla.

      Lasten D-vitamiinisuositukset (7,5µg) suomessa perustuvat nimenomaan riisitaudin ehkäisyyn. Kokemukset ovat osoittaneet, että tämän vaikutukseen saamiseksi D2-tipat riittävät, jos niitä annetaan ohjeiden mukaan.

      Monien asiantuntijoiden mielestä lasten D-vitamiinin saannin tulisi olla nykyistä suurempi. Neuvoloiden pitäisikin suositella teholtaan vahvempia D3-tippoja D2-tippojen vaihtoehtona.

      "Odottaville äideille suositellaan 50µg D3-vitamiinia vuorokaudessa."

      Sehän ei ole se virallinen suositus, joka on noin 7,5–10µg / vrk myös raskaana oleville, vaikkakin ihan liian vähän. Kanadan pediatrinen yhdistys sen sijaan suosittelee tuota 50µg / vrk määrää. Brittitutkimuksessa odottaville äideille annettiin 20µg / vrk. Tuolla annoksella ainoastaan pienellä osalla naisista ja vauvoista oli riittävät D-vitamiinitasot (>80 nmol/l), suurimmalle osalle se ei siis riittänyt.

      D-vitamiini on tärkeää immuunijärjestelmän ja keuhkojenkin toiminnalle ja kehitykselle. Raskausaikaisen D-vitamiinin puutoksen arvellaan olevan suurin mm. astmaa aiheuttavista tekijöistä.

      Suomessakin jo hyvin monet lääkärit ja asiantuntijat suosittelevat D-vitamiinia 20µg / vrk läpi vuoden. Todellisuudessa tarve saattaa olla huomattavasti suurempi.

      """"Suomessa D-vitamiinin viitearvot ovat verestä mitattuna 20-105 nmol/l. Etelän maissa vastaavat arvot ovat 105-163 nmol/l. Ero on huikea, meidän yläraja on heidän alarajansa. Suomalaisten arvo tulisi olla vähintään 80 nmol/l, jotta oltaisiin suositeltavalla keskitasolla. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkien Suomalaisten tulisi käyttää D-vitamiinilisää läpi vuoden vähintään 20µg / vrk.""""

      http://www.biovita.fi/suomi/pdf/D-vitamiini.pdf

      http://www.osteoporoosiliitto.fi/sivu.php?artikkeli_id=699

      http://www.mm.helsinki.fi/tutkimus/tiedotteet/2008/080519_viljakainen.html

      http://fi.wikipedia.org/wiki/D-vitamiini

      http://terveesti.blogs.fi/2007/10/31/d_vitamiini_merkityksen_aliarviointi_on_~3225287/

      http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=752216

      http://www.terveysportti.fi/terveysportti/ekirjat.Naytaartikkeli?p_artikkeli=tab00240

      http://www.terveyshymy.fi/artikkelit/d-vitamiinin-puutos-on-suuri-terveysriski

      http://www.aamuposti.fi/Uutiset/Arkisto/2009/01/11/Asiantuntijat-vaativat-D-vitamiinin-saantisuositusten-pikaista-nostamista

    • Kalkki-Kaisa

      Ei mikään myytti, vaan totuus, mutta ainahan on poikkeuksia, mm. perinnöllisyys. Sama miten kalsiuminsa saa kunhan sitä jo vastauksissa mainittua D-vitamiinia on tarpeeksi, että kalkki imeytyy. Tämän päivän Hesarissa artikkeli uusista tuulista saantisuositusten suhteen.

      Liiikunta ja muut elämäntavat huomioitava myös.

    • Kalkki-Kaisa

      Mitä kummasta tänne pomppivat vanhat kysymykset? Harmittaa kun on vastaavinaan jollekin, mutta sitten huomaa kysymyksen olevan viime vuodelta? No pitää vain katsoa tarkemmin, mihin vastaa.

      • A2 maitoa kauppoihin

        Nykyinen suomalainen maito ja maitotuotteet tekevät osan väistöstä sairaaksi. Estävät kaikkien tärkeiden mineraalien imeytymisen suolistosta ja näin aiheuttavat kaikenlaista sairautta.
        Maitotuotteet pois ja gluteiinin (vilja) saanti vähemmäksi niin kansa voi paremmin.
        Tai Suomeen myyntiin erikseen A1 ja A2 maitoa. A1 maidoa useimman elimistö ei siedä.


      • maitoallerginen
        A2 maitoa kauppoihin kirjoitti:

        Nykyinen suomalainen maito ja maitotuotteet tekevät osan väistöstä sairaaksi. Estävät kaikkien tärkeiden mineraalien imeytymisen suolistosta ja näin aiheuttavat kaikenlaista sairautta.
        Maitotuotteet pois ja gluteiinin (vilja) saanti vähemmäksi niin kansa voi paremmin.
        Tai Suomeen myyntiin erikseen A1 ja A2 maitoa. A1 maidoa useimman elimistö ei siedä.

        Voisiko maito esim. aiheuttaa atooppisen ihon ja atooppinen iho ei pystyisi muodostamaan D-vitamiinia auringonvalosta. Maitoallerginen atoopikko jolla alhainen D-vitamiini taso seerumissa.


    • osteo
    • sannnnnnnnnnna

      maidosta ei mitään hyötyä luustolle koska siitä ei saa oikeeta D-vitamiinia mitä ihminen tarvitsee! väittäkää ihmeessä vastaan mutta niin se on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2619
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      210
      2405
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2292
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      186
      1787
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1298
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1243
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe