Kilpikonnan kilpi

Apua tarvitseva!

Kilpikonnani on yhdeksän vuotias ja muutaman viimeisen vuoden aikana kilpi on kasvanu vähän pyramidikasvuston mukaisesti ja näyttää ns. littanalta. Kilpeä koittaessa kilpi myös painuu ihan vähän alaspäin sitä kevyesti painaessa.

nyt olen ostanut perusruoan (salaatin jne.) lisäksi liitujauhetta ja eläinkaupasta pellettejä, jotka on tarkoitettu maakilpikonnille.

millaisilla määrillä minun kannattaisi lisäravinteita antaa jotta kilpi saataisiin kuntoon ja normaalin kokoiseksi?

kiitos neuvoista.

7

1178

Vastaukset

 • Onko konnasi maa- vai vesi-/suokilpikonna? Jos kyseessä on maakilpikonna, älä anna mitään eläinkaupan lisäravinteilla terästettyjä pellettejä.. niissä on aivan liikaa proteiinia yms. epäsopivia ainesosia. Ne vain pahentavat pyramidi kasvuisuutta. Ainoa eläinkaupoista saatava valmisruoka, joka on maakilpikonnille OIKEASTI sopiva, (johon olen törmännyt) on PAT eli Pre Alpin Testudo pelletit.

  Jos kyseessä on suo- tai vesikilpikonna voit antaa muitakin pellettiruokia, niiden proteiinien tarve on suurempi kuin maakilpikonnien.

  Oletan nyt kuitenkin kyseessä olevan maakilpikonnan. Konna tarvitsee kalkin lisäksi mineraaleja ja vitamiineja, joita saa Nutrobal nimisestä valmisteesta, jota myydään eläinkaupoissa. Itse laitan sitä veitsenkärjellisen jokaiseen ruoka-annokseen. Liitujauhetta laitan hiukan enemmän.

  Vitamiineista nimenomaan D-vitamiini on tärkeä konnan kilven kannalta. D-vitamiini auttaa kalkkia imeytymään elimistön käyttöön. Sitä saa Nutrobalin lisäksi UV-B säteilystä, jota saa auringon valosta seka tarkoitusta varten suunnitellusta loisteputkesta. UV-B valo on välttämätön, vaikka konna saisikin myös jauhevalmistetta.

  Myös suo-/vesikilpikonna tarvitsee vitamiini lisiä ja kalkkia pitääkseen kilpensä kunnossa. Koska en tiedä paljoakaan niiden ruokkimisesta, en osaa antaa ohjeita määrien suhteen. UV-lamppu on myös tarpeellinen, oli kyseessä mikä konna tahansa. Se on ilmeisesti paras sijoittaa suoraan lämmittelytason yläpuolelle.

  Toivottavasti oli jotain apua, kysele vain lisää jos mieleen tulee aiheeseen liittyviä kysymyksiä :)

 • Kannattaisi näyttää kilpikonnan kilpeä lääkärille sillä jos kilpikonnan kilpi tulee liian isoksi niin siinä käy vähän huonosti.

 • vie kilikonnasi äkkiä lääkäriin

  • Eläinlääkärissä tosiaan käyty on mutta eläinlääkäri ei kilpeä kummemmin kommentoinut eikä todennut "sairaaksi". Kilpi ei siis tosiaankaan ole vielä pehmeä vaan painuu ihan hitusen jos sitä kevyesti koittaa.

   UVB-valaisin kilpikonnalla myös on, mutta kun kilpikonna pienempänä ostettiin niin eläinkauppias kielsi käyttämästä UVB-valaisinta samanaikaisesti Nutribal-jauheen kanssa. Siksi olen jättäny Nutribalin vallan pois. Olenko mahdollisesti saanut väärää tietoa UVB-valon ja Nutribalin yhteensopivuudesta?

   Kiitos neuvoista, jätän siis pelletit pois, jos niistä kerran on enemmän haittaa kuin hyötyä ja ostan Nutribalia liitujauheen lisäksi.


  • Apua tarvitseva! kirjoitti:

   Eläinlääkärissä tosiaan käyty on mutta eläinlääkäri ei kilpeä kummemmin kommentoinut eikä todennut "sairaaksi". Kilpi ei siis tosiaankaan ole vielä pehmeä vaan painuu ihan hitusen jos sitä kevyesti koittaa.

   UVB-valaisin kilpikonnalla myös on, mutta kun kilpikonna pienempänä ostettiin niin eläinkauppias kielsi käyttämästä UVB-valaisinta samanaikaisesti Nutribal-jauheen kanssa. Siksi olen jättäny Nutribalin vallan pois. Olenko mahdollisesti saanut väärää tietoa UVB-valon ja Nutribalin yhteensopivuudesta?

   Kiitos neuvoista, jätän siis pelletit pois, jos niistä kerran on enemmän haittaa kuin hyötyä ja ostan Nutribalia liitujauheen lisäksi.

   "Olenko mahdollisesti saanut väärää tietoa UVB-valon ja Nutribalin yhteensopivuudesta? "
   Kyllä olet...


 • joo

 • voiko kilpikonnat olla homoja

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  144
  6111
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  160
  2448
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  34
  829
 4. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  30
  483