Pyöräonnettomuus

Selviytyjä

Olin pyöräonnettomuudessa n. 4 vuotta sitten kesällä. Nyt olen 18, mutta usein mietin, että millaista olisi olla kuollut, sillä lähellä se oli.

Olin ystäväni luona käymässä ja lähdimme pyöräilemään niin kuin meillä oli tapana aina kesäisin. Ilman mitään kenkiä ja kypärää. Ihan vaan lähietäisyydelle. Pyöräiltiin siinä jonkun aikaa jossain ja sitten tuli iso ala mäki, joka johti maantielle, se oli niin kuin risteys.

Kun laskimme mäkeä huomasin, että jarrut eivät toimineet pyörässäni. Olin jo silloin mäen loppupuolella. Tietenkään en saanut vauhtia hiljenemään ja auto tuli maantietä pitkin. Vauhtini oli sen verran kova, että kerkesin pyörälläni ihmeenkaupalla laske niin pitkälle, että pyöräni osui yli 80km/h ajavan auton, tien ulkoreunaa lähimpänä olevaan kulmaan ja kaverini näki kuinka lensin korkealle ilmaan ilman kypärää ja kenkiä ja rysähdin siitä suoraan asfaltille. Kuljettaja pysähtyi ja länttäsi 50mk käteeni hyvitykseksi pyörästä ja sitten häipyi paikalta nopeaan.

En itse muista mitään siitä lentämisestä tai siitä kun pyörä iskeytyi autoon. Oli todella ihme että minulle ei tullut muita vammoja kuin murtunut varvas ja tuki laitettiin toiseen polveen. Muuta ei tullut. Olisin hyvin voinut kuolla. Usein toivon että olisinkin kuollut. Minulla on nykyään bulimia ja olen masentunut ja tuo kolarin saattaa olla siihen osasyy. Se on jättänyt pahoja traumoja enkä koskaan ole siitä voinut puhua kenenkään kanssa. Se vain vaipui unholaan. Ooen ihan toivoton nykyään. Tuosta alkoi tunteiden patoaminen sisälleni ja nyt puran niitä oksentamalla useita, useita kertoja päivässä. Vaikka turhana täällä sitä ruikutan. Ja sanon nyt sen mikä minulle on tyypillistä: mitäs olin niin hölmö, että lähdin pyöräilemään ja vielä sellsilla olemattomilla varustuksilla.

8

1727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minäkin...

      Sinun pitää hakea ammattiapua (terveyskeskus, työterveydenhuolto tms.)tai voit soittaa auttaviin puhelimiin, joista saat varmasti neuvoja. Missään tapauksessa älä syyttele itseäsi, sillä elämässä tapahtuu aina asioita, joille ei voi mitään. Olet kuitenkin hyvin selvillä tuon kolarin vaikutuksista elämääsi ja ongelmiisi, joten älä epäröi enää, vaan tartu puhelimeen.

    • itsekin välillä kolaroiva

      Hei!

      Erittäin ikävää kuulla että olet joutunut tuollaiseen pyöräonnettomuuteen noinkin nuorena vielä.Tottakai tuollainen onnettomuus voi jättää hyvinkin traumaattisia jälkiä mieleen,on kuolema tai hyvinkin vakava loukkaantuminen ollut lähellä.Usein tuollaisissa tilanteissa ihminen pysähtyykin miettimään miksi jäin eloon?Elämäsi tarkoitus ei ollut vielä loppua,se että syyttää itseään ei auta mitään.Ehkä et osannut silloin vielä kun ajoit kolarin käsitellä asiaa vaan olet nyt vasta alkanut pohtimaan sitä. Oletko koskaan keskustellut asiasta tämän ystäväsi kanssa joka oli kanssasi sinä pyöräonnettumuudessa?Ehkä hänen kanssaan pystyisitte jotenkin käymään asiaa läpi.

      Itse olen ajanut kolarin mopolla,selvisin siitä hengissä mutta sain siitä traumoja.Ajoin sen ystäväni kanssa joten kävimme asiaa monesti yhdessä läpi,kerroimme omia tuntojamme mitä tunsimme missäkin vaiheessa onnettomuutta.kaverini ymmärtää minun tuntemuksiani paremmin kun hän oli siinä mukana vaikkei hänelle mitään sattunutkaan:)

      Tuntuu että mieltäsi kuitenkin hiertää ehkä muutkin asiat kuin pelkkä onnettomuus.Bulimia on jo sairaus joka täytyy hoitaa.Olet nuori ja selvinnyt hengissä noinkin pahasta pyöräonnettomuudesta.Sinun kannattaa hakea apua esim.terveyskeskuskpsykologilta tai juuri soittaa auttaviin puhelimiin. Pikkuhiljaa huomaat kun alat purkamaan asioita jotka mieltäsi painaa että mieli kevenee.On todella vaikeaa alkaa puhumaan ammattiauttajan kanssa omista asioista mutta sinulla on vielä koko elämä edessäsi ja koskaan ei ole liian myöhistä käsitellä vanhoja traumoja.Jos vain tuntuu että pystyt puhua jollekkin ammattiauttajalle niin kannattaa hakea apua:-)

      Tsemppiä sinulle todella paljon ja koita jaksaa!=)

      • Aloittaja

        En ole ollut sen silloisen ystävän kanssa missään yhteyksissä vuosiin. oikeastaan montaa kertaakaan sen onnettomuuden jälkeen. En voi kuvitellakaan hänen kanssa puhuvani siitä asiasta. Enkä kyllä kenenkään muunkaan. Olen vaan jotenkin nyt loukussa.


        Tuossa ensimmäisessä kirjoituksessani oli virhe. Se onnettomuus tapahtui siis jo n.6 vuotta sitten.

        Hyvää kevään odotusta nyt kuitenkin kaikille!


      • Myös yksi
        Aloittaja kirjoitti:

        En ole ollut sen silloisen ystävän kanssa missään yhteyksissä vuosiin. oikeastaan montaa kertaakaan sen onnettomuuden jälkeen. En voi kuvitellakaan hänen kanssa puhuvani siitä asiasta. Enkä kyllä kenenkään muunkaan. Olen vaan jotenkin nyt loukussa.


        Tuossa ensimmäisessä kirjoituksessani oli virhe. Se onnettomuus tapahtui siis jo n.6 vuotta sitten.

        Hyvää kevään odotusta nyt kuitenkin kaikille!

        Hei!

        Näitä lapsuuden ja nuoruuden onnettomuuksia joissa kuoleman käsi koskettaa on varmaan kaikilla. Itsellä on myös pari läheltä piti tilannetta.

        Se että lähes kaikilla on samoja kokemuksia ei vähennä kuitenkaan sinun kokemaasi. Olit siis noin 12 v kun tuo onnettomuus tapahtui. Et ole kuitenkaan sitä koskaan kunnolla työstänyt. Omat onnettomuuteni olen aikanaan (toisesssa oli toisena osapuolena onneksi kokenut konstaapeli) työstänyt vanhempieni kanssa. Syyllisyyden tunteet ovat kuitenkin tuttuja ja ajatukset mahdollisesta kuolemasta. Kuoleman läheisyyden kokeminen on yksilöllistä. Toisille se on vapauttavaa; toisille se on taakka. Yllättävä piirre kuoleman pelkäämisessä on myös se että jotkut pelkäävät sitä niin paljon, että nopeuttavat sen tuloa.

        Et ole syyllisyytesi kanssa yksin. Et ole pelkosi kanssa yksin. Kannattaa hakea keskusteluapua. Terveyskeskuksen lääkäriltä voi hakea lähetteen psykologille. Ei siinä pitkiin terapioihin tarvitse sitoutua. Todennäköisesti löytyy toimiva terapiamuoto jossa nuo asiat saa työstettyä aika nopeastikin.

        Suosittelen. Elämä odottaa!


      • 6 vuotta sitten......
        Aloittaja kirjoitti:

        En ole ollut sen silloisen ystävän kanssa missään yhteyksissä vuosiin. oikeastaan montaa kertaakaan sen onnettomuuden jälkeen. En voi kuvitellakaan hänen kanssa puhuvani siitä asiasta. Enkä kyllä kenenkään muunkaan. Olen vaan jotenkin nyt loukussa.


        Tuossa ensimmäisessä kirjoituksessani oli virhe. Se onnettomuus tapahtui siis jo n.6 vuotta sitten.

        Hyvää kevään odotusta nyt kuitenkin kaikille!

        oli jo eurot....onkohan siitä onnettomuudesta kuitenki jo kauemmin..


    • traumat

      Ikuiset traumat on myös jättänyt polkupyörävarkaudet, ei se muuksi muutu.

      Persoonallisuus on menetetty ikuisiksi ajoiksi.

    • kuski123

      se olin minä.

    • Päälleajettu

      Tervehdys.

      Luin juuri tekstisi ja ajattelin itsekkin, ettei kannata jäädä itsekseen asiaa pohtimaan. Kaverit ja vanhemmat ovat hyvä tuki ja jos heidän kanssa ei pysty keskustelemaan, niin kannattaa ilmoittaa terveyskeskukseen, josta he osaavat sitten viedä asiaa eteenpäin.

      Nuorena on vielä se positiivista, että silloin luut vielä uusiutuu hyvin, mutta silti olisi ollut paikallaan käydä näyttäytymässä mahdollisesti jopa sairaalassa - sitä ei koskaan tiedä mitä on tapahtunut, vaikka päälle päin ei näy mitään vahinkoja.

      Autoilijalta sinänsä 50 mk heittäminen ja paikalta lähteminen on todella vastuuton teko. Asiasta olisi pitänyt keskustella myös lapsen (sinun) vanhempien kanssa ja miettiä vähän teon seuraamuksia. Syypääksi en ala ketään osoittelemaan - se on poliisin tehtävä, mutta ihmisen terveys on nyt kyseessä ja on tärkeää, ettäjokaisessa onnettumuudessa tarkastetaan ettei kukaan todellakaan loukkaantunut. Tällaisessa tapauksessa olisi magneetti- tai röntgenkuvaus olleet ehdottomia.

      Itse tulin 3 vuotta sitten auton päälleajamaksi (n. 100 km/h) kun pyöräilin pientareella (ei ollut pyörätietä sillä tiellä). Auto tuli takaani, joten ei ollut mitään mahdollisuutta väistää kun kuski oli nukahtanut rattiin ja poikkesi ajoradaltaan. Jatkan nykyäänkin selviämistä vauroiden kanssa, mutta olen itsekkin onnellinen siitä ettei tullut mitään neliraajahalvausta tai vastaavaa. Mieltä tuollainen kaivertaa, mutta siitä eteenpäin jaksaminen vahvistaa. Apua saa pyytää ja sitä varmasti annetaan - vaikka keskustelemalla foorumilla. =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      4
      1529
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      18
      1153
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1029
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1028
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1021
    6. 4
      922
    7. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      918
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      3
      911
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      5
      903
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      882
    Aihe