Praha marras-/joulukuussa?

OK-matkoille

Millainen paikka Praha on marras-/joulukuussa? Onko siellä esim. joulumarkkinoita? Mieleni tekisi lähteä Prahaan joulun alla ja olisi mukava lukea muiden kokemuksia paikasta. Onko kellään kokemuksia OK-matkojen Prahasta? Ja mitä em. matkanjärjestäjän hotelleista voisitte suositella?

5

3165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jonathan24

      Mie olin puoltoist vuotta sitte Prahassa viikon.
      Ja juuri O.K matkojen reissulla. Tykkäsin kyseisestä paikasta tod. paljon. Liikkumisesta sen verran, et metrolla meno on halpaa ja turvallista. Taksit on myös turvallisia ja vie varmasti perille mutta voivat helposti huijata hinnoissa. Suosittelen metron käyttöä mutta silmät kannattaa pitää auki. Ilmapiiri oli mielestäni aika rento ja ihmiset oli kyl ystävällisii. Ja jos olet oluen ystävä, niin siellä tuntuu ku ois taivaassa : )

      • sotavento

        Metroverkosto on kattava ja toimiva, kaupunki aivan upea, mutta niistä metroista...

        Eivät todellakaan ole turvallisia; suuri osa turisteihin kohdistuneista ryöstöistä tapahtuu juuri niissä. Tyypillinen tapaus on metroon mentäessä aiheutettu ruuhka, jonka aikana turistin laukusta viedään kaikki mahdollinen.
        Edes oma varovaisuus ei riitä, tästä on omakohtainen kokemus. Vaikka ne silmät olisivat auki, on täysin voimaton, kun iso jengi käy päälle, ilman väkivaltaa tosin, mutta kuitenkin.

        Rahat jemmaan vaatteiden sisään, mieluiten ei esim. käsilaukkua mukaan lainkaan, ei kännykkää tai kameraa. Kaikki lähtee. Metroasemalla kannattaa tarkkailla, mitä porukkaa sisään on tulossa. Nämä jengit on helppo tunnistaa. Useimmiten ovat Baltiasta tulevia joukkoja, jotka systemaattisesti yhden illan aikana putsaavat tietyllä metrolinjalla turisteja.
        Esim. pariskunnalla vain yksi luottokortti mukana, jos tarvis, ja rahaa vain arvioidun kulutuksen verran.


    • Praha on erinomainen lomakohde talvellakin. Olen itse käynyt kyseisessä kaupungissa kahdeksan kertaa ja väittäisin, että juuri varsinaisten turistikuukausien ulkopuolella paikasta saa kaikkein eniten irti. Kun matkustaa vaikkapa tammikuussa, ei minnekään tarvitse jonottaa ja lomailu sujuu muutoinkin rennommin.

      Olen itse käyttänyt mainitsemaasi matkayhtiötä. Mielestäni huoneistohotelli on paras vaihtoehto. Jos sinulla on matkaseuraa, niin tällöin se taitaa muuten olla tavallisen hotellihuoneen kanssa vieläpä samanhintainenkin (?), vaikka tilaa on huomattavasti enemmän.

    • talvellakin

      Praha on hyvä kohde talvellakin, joulutoreilla on tunnelmaa. Kerran käytiin juuri tuon mainitsemasi matkatoimiston matkalla. Hotelli oli nuhruinen ja tupakansavuinen, ja yksi retki, jolle osallistuimme, oli täyttä hölynpölyä. Lisäksi matkan hintaan sisältynyt lentokenttäkuljetus kaikkien hotellien kautta liikenneruuhkassa kesti lähes 2 tuntia.
      Tämän kokemuksen jälkeen olemmekin ostaneet liput ja majoitukset aina suoraan netistä. Homma on toiminut ja rahaa on säästynyt.

    • prh

      Vietin viime adventin Prahassa. Joulutorit auki ja mieletön tunnelma. 5.12 siellä on Mikulaksen päivä eli ihan vappumeiniki Prahalaisittain. Suosittelen, on näkemisen arvoinen. Säät suosi meitä, liki 10c. Itse räätälöin matkani, lennot tarjouksesta ja hotellit/pensionaatit halpoja turistisesongin ulkopuolella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe