Kokemuksia Törleyn kuohuviineistä

Skumppa

Olen aikeissa lähteä Viroon ostamaan juomia juhliini ja pongasin listalta sekalaisen sarjan edullisia Törleyn kuohuviinejä.Kaipaisin kokemuksia mausta ja sopivuudesta synttärijuhlille. Jos on joku suosikki tässä sarjassa niin vinkit otan kiitollisena vastaan...

5 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Unkarilaisen Törleyn kuohuviinit ovat hyviä, kuivia viinejä. Eivät sijoutu mihinkään kärkipäähän, mutta hinta-laatu-suhde on hyvä.

  Juhliin sopivat mm. Törley Sec, joka on melko kuiva ja Törley Talisman Demi Sec, joka on astetta makeampi.

  Jos haluat panna 3-4 €/pullo enemmän likoon, tuossa alla oleva Cristal Cava esimerkiksi on hyvä valinta. Hintaero näihin Törleyn tuotteisiin vain pari euroa, mutta laatusuhde vielä parempi. Muistan nähneeni tätä kyllä Tallinnassakin myynnissä.

 • Törley (Classic) Dry-Sec maksaa Alkossa 7,19 €, eräässä tallinnalaisessa liikkeessä 4,87 €. Alkossa 47,6 % kalliimpaa.

  Espanjalainen Freixenet Gordon Negro Brut maksaa Alkossa 8,90 €, em. tallinnalaisliikkeessä 7,18 €. Alkossa 23,9 % kalliimpaa.

  Kumma juttu, että unkarilaistuotteen kohdalla hintaero venähtää noinkin paljon isommaksi!

  Törleyn kuohuviinit ovat ihan juotavia ja kelpaavat tarjottavaksi vaikka synttärivastaanotollakin. Omaan suuhuni tuo kuiva sopii paremmin – ostaisin sitä, vaikka makeampia Törleyn laatuja saa alle 4 eurollakin.

  Ja saattaisinpa ostaa vieläkin mieluummin tuota espanjalaissuosikkiani (Freixenet), vaikka se vähän kalliimpaa onkin.

  Luulen myös, että valtaosa viiniä vähemmän juovista ihmisistä suosisi kuohuviineissä vähän makeampaa linjaa kuin minä. Minun suuhuni sopivat kuohuviinit olisivat monelle ”liian happamia”.

 • Maistoin yhtenä päivänä Törleyn viiniä, kun entinen vuokraisäntämme vaimoineen kutsui meidät kotiinsa. Mukavan makea maku.

 • Tällaiselle silkkikikkelille, jolle kaljan kitkerot ei vaan käy suuhun, nämä kuoharit on merkittävä henkireikä. Näitä tulee vedettyä siinä missä karvaisemmat uroot vetää kaljaa.

  Nyt on Törleyn Talisman tässä pöydällä. Joten sananen hänestä.

  Sanoisinko että erittäin pätevä kalsakännipönttö. Teho-painosuhde pätevämpi kuin kaupan siidereissä. Olisko tonkka jossain 8-9€ kantturoissa ja voltteja 12.

  Suositus 8-10 astetta, itsellä varmaan 10+ lähtö (ihan vaan jääkaapista). Bauttia 10min hengähtelyä lasissa ja maut alkaa hiljalleen purkautua. Suoraan pullosta on vähän iskevä kuten melkein kaikki kuoharit. 10 Minsan jälkeen alkaa menettää happojaan, jota turha pyörittely lasissa vielä kiihdyttää.

  Kaikin puolin onnistunut ostos. Ei olisi mitenkään virhe ostaa jokunen pullo kypsymään vuodeksi - pariksi.

  Muutoin varsin makea kuohuviiniksi ja siten omaan suuhun erittäin helppo imautella. Tässä runoillessa muuten tullut pyöriteltyä lasillinen käytännössä valkkariksi, mutta iloisena yllätyksenä on varsin pätevä myös siinä roolissa.

  Hyvä ostos!

  • ..Sen verran muuten jatkan vielä, kun juuri huomasin, että on ihan mielettömän hyvä paahdetun ruisleivän kanssa.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.