Miten valmistetaan riisiviini? Poikkeaako sen valmistaminen mitenkään tavallisesta.
En tarkoita alkuperäistä japanilaista sakea.
Riisiviini
9
9982
Vastaukset
- pontikkamestari
kaikki alkoholikäyminen niin oluessa kuin riisipohjaisissa juomissa perustuu valkuaisaineen käymiseen, Siksipä riisiviinin pohjana käytettävä riisimäski on ensin idätettävä, jotta riisi muuttuisi valkuaisaineeksi. Monet olutlaadutkin sisältävät riisiä, joka mallastetaan ennen hiivan lisäämistä.
- valkuaista
tarkoitus on saada sokerit ja/tai tärkkelys esille, siitä käytetään etanolia - eli alkoholia.
Riisiä ei välttämättä käytetä oluessa lisäämään alkoholia vaan antamaan makua. Tosin itse en pidä oluesta jossa on käytetty riisiä. - bodari
joisi mielellään valmistamaasi proteiinipirtelöä - jota valkuaisen käyttämisellä saa aikaiseksi.
Hiilihydraatit ne sopivat viinan, viinin ja oluen valmistamiseen.
- kiireinen viininteki
Riisiviinin valmistus ohje.
- 900 gr. pitkäjyvä riisiä
- 1.100 gr sokeria
- 450 gr survottuja rusinoita
- 3,5 lit. vettä
- 4 tl viinihappoa
- 1 tl pektolaasia
- 1 tl viini ravinnetta
- 0.5 gr vinsvavla (en tiedä suomalaista nimeä)
Champanja tai Cherry hiivaa
Viinin valmistus ottaa noin 7 kk.
Huuhdo riisit hyvin ja laita survottujen rusinoiden kanssa likoamaan yön yli. Laita vettä ainoastaan sen verran että riisi ja rusinat peittyvät. Ota seuraavana påivänä riisi ja rusinat nylon pussiin (säästä liotusvesi) Keitä sokeriliemi 3.5 litraa vettä.. Anna jäähtyä ja lisää hiivaravinne,taniini sekä liotusvesi. Hämmennä seosta hieman. Kun seos on varmasti huoneen lämmin lisää vinsvala ja sekoita seos jälleen Peitä astia liinalla ja anna seoksen seisoa 1 vrk. (24 tuntia) Lisää viinihiiva ja sekoita seosta päivittäin 2,en viikon ajan
Ota pois nylonpussi ja anna nesteen valua astiaan (älä puristele tai muuten jouduta toimintaa) Juoksuta seos toiseen astiaan ja asetta vesilukko Anna käydä 3 kk. jonka jälkeen juoksutat viinin uudelleen toiseen astiaan noin kolmeksi kuukaudeksi,eli kunnes viini on selvinnyt. Lisää käymisesto ja noin 10-12 päivän jälkeen viini on pullotettavassa kunnossa.
toivottavasti tästä on apua sinulle ja muillekin riisviinin ystäville. Itselläni ei ole kärsivällisyytta odottaa niin kauan aikaa. - keksiä
Riisiä yks kilo neljä kaupan palaa tuore hiivaa, sokeria kaksi kiloa, Käden lämpöistä vettä 13 litraa. Tarvitset vesilukollisen käymis asastian. Ravistele astiaa viinin käymisen aikana noin kerran vuorokaudessa. Kun vesilukon pulahtelu on loppunut, viinisi on valmista pullotettavaksi ja jäähdytettäväksi. Saat noin 12% alkoholia sisältävää viiniä. Voit yrittää maustaa viiniäsi tiiviste mehulla esm.
- setapi
sake_jake kirjoitti:
riisistä hiivalla
http://www.esake.com/Knowledge/Making-Sake/making-sake.htmlei tuore hiivaa tulee kiljua eikä säily
- Anonyymi
Riisi viinassa ei käytetä hiivaa ei käymis astiassa vesi lukkoa valmistuu noin 3 kk. kunnes on itse pysähtynyn käymsen ja on kullan keltaista.. Aine osat Riisi rusinat sitruunaa sokeri ja Fariini sokeri , Rosenteja löytyy, en vain muista määriä. Niitä etsin jos joku muistaisi. Se käy hedelän ja sokerin voimalla. Menee jalkoihin.
[email protected] - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Riisi viinassa ei käytetä hiivaa ei käymis astiassa vesi lukkoa valmistuu noin 3 kk. kunnes on itse pysähtynyn käymsen ja on kullan keltaista.. Aine osat Riisi rusinat sitruunaa sokeri ja Fariini sokeri , Rosenteja löytyy, en vain muista määriä. Niitä etsin jos joku muistaisi. Se käy hedelän ja sokerin voimalla. Menee jalkoihin.
[email protected]Tämmöstä olen joskus poikasena juonu, pätkähtää päähän aika lujasti.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 427065
- 323968
- 473401
- 412968
- 172746
- 372238
- 162206
- 412173
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons472127- 402088