Aihe

Kiinalainen ruohosipuli

Kiinalainen ruohosipuli

Tietääkö joku tarvitseeko tälläinen mitään erityistä hoitoa. Itelläni ei lähde kasvamaan millään:|

4

1007

  Vastaukset

  • Kiinansipulia (Allium tuberosum Sprengel).Se muistuttaa ulkonäöltään tavallista ruohosipulia,mutta kukkavanat ovat niin sanotusti täyteläiset (ruohosipulilla ontot) ja niiden aromi on samankaltainen kuin valkosipulissa.Kiinansipuli on monivuotinen ja tupastava kuten ruohosipulikin,mutta kiinansipulin talvehtiminen on epävarmempaa kuin ruohosipulin.

   Kasvatus on samantapainen kuin ruohosipulillakin,lisätään joko jakamalla (jos onnistuu talvettamaan) tai siemenistä.Siemenlisäyksessä kasvatetaan 5-10 yksilön ryhmätaimia,jotka ovat istutuskuntoisia 1,5kk:n päästä.Kiinansipulin viljely on kuitenkin useimmiten yksivuotista.

  • Minulla on samanlainen ongelma kuin ketjun aloittajalla. Keväällä aurinkoiseen, melko syvämultaiseen paikkaan istutetut siemenet ovat lämpimän kesän aikana työntäneet kukin muutaman noin kymmenen sentin mittaisen varren. Sama tulos oli kasvihuoneeseen istutetuilla kiinansipuleilla. Antamasi linkki ei (elokuussa 2020) enää toimi.

   • Vaatinee taimen kasvatuksen sisällä tai kasvihuoneessa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1756