Vapaaehtoinen selibaatti

ei puutteessa

Tällä palstalla käsitellään selibaattia lähes aina ongelmana. Halusin tuoda toisen puolenkin esiin. Seksittömyys voi olla vapaaehtoistakin. Seksistä voi tulla liian suuri asia, jos vain siihen keskittyy. Jokaisella on tietysti henkilökohtaiset tarpeensa ja seksin merkitys voi olla hyvinkin erilainen eri ihmisille. Kuvittele, kuinka paljon energiaa sinulla voisi olla käytettäväksi johonkin aivan muuhun, jos keskittäisit seksuaalienergiasi toisaalle. En elä suhteessa, joten selibaattini on helpompi hyväksyä, eikä se aiheuta harmia kenellekään. Joissain kulttuureissa, esim Intiassa, selibaatti on luonnollinen osa elämää. Se ei ole koko elämänmittainen rupeama, vaan tarkoitus on elää naimaikään asti selibaatissa. Avioiduttua on luonnollista jatkaa sukua ja harrastaa seksiä, kunnes noin viisi-kuusikymppisenä taas pidättäydytään seksistä ja keskitetään huomio henkiseen kasvuun.

5

1142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nihi

      Kuinka se seksuaalienergia käytännössä suunnataan henkiseen kasvuun?

    • seks. tarpeet

      Olet osittain oikessa, jokaisella on omat henkilökohtaiset tarpeensa ym. mutta parisuhteeseen kuuluu myöskin seksi, toivottavasti. Kuten sinäkin sinä et elä parisuhteessa etkä tarvitse seksiä, olet tehnyt aivan oikean ratkaisun, et tukehduta toista ihmistä joka olisi mahdollisesti mennyt kanssasi avioliittoon ja haluaisin normaalia parisuhdetta (eli myöskin sitä seksiä).

      Pystyn hyvinkin kuvittelemaan kuika paljon enemmän energiaa, elinvoimaa ja mielenpirteyttä minullakin olis jos saisin kokea erotiikkaa ja toisen läheisyyttä mitä kaipaan. Pakko selibatti ei vie ainostaan henkisiä voimia (näkyy valitettavsti myös ns. lyhytpinnaisuutena puolisoa kohtaa) vaan myös työmotivaatiota ja tehokkuutta, en ole niin latautunut, motivoitunut työelämässänikään kuin pitäisi.

      Esimerkkinä Intia on huono. Mikäli tutustuu ko. kultuuriin huomaa että siellä prostituutio erittäin yleistä, suurin osa miehistä käyttää kastittomien palveluita hyödykseen, tästä johtuu mm. korkeat tautiprosentit varsinkin eräillä alueilla. Myöskin Intian ollessa Britannian siirtomaa siirtomaa isäänät eivät pystyneet katselemaan siirtomaansa temppelsiden kuvituksia juuri niiden sisältämän vahvan eroottisen sävyn vuoksi.Eli se mmoista henkistä kasvua Intiassa.

      Oliko Kamasutra Intialainen kultturiteos?

    • Lína

      Hei "Ei puutteessa"

      "Tällä palstalla käsitellään selibaattia lähes aina ongelmana". Totta on. Ydinajatus suurimmalla osalla (minä mukaan luettuna) tänne kirjoittelevista on "miksi elämme puutteessa".

      Kirjoitat: "Seksittömyys voi olla vapaaehtoistakin. Seksistä voi tulla liian suuri asia, jos vain siihen keskittyy". Asiahan on näin, että seksistä varmasti tuleekin ongelma, pakkomielle, jos keskittyy vain siihen.
      Täällä palloilevat ovat paineessa, sillä sitä seksiä ei ole, ja koska seksittömyys ei ole heidän vapaaehtoinen valintansa, vaan pakon sanelema juttu. Ongelma ei ole siis siinä, että seksi sanelisi heidän elämäänsä, vaan siinä, että puoliso "sanelee" heidän seksielämäänsä. Minulle asiasta on tullut ongelma, juuri tästä syystä!

      Hyvä huomio tuokin: "Kuvittele, kuinka paljon energiaa sinulla voisi olla käytettäväksi johonkin aivan muuhun, jos keskittäisit seksuaalienergiasi toisaalle". Mutta omalla kohdallani tuo ei toiminut. Koetin selibaattivuosien alussa tehdä juuri niin: keskittää huomioni muihin asioihin. Sellainen tie ei kuitenkaan kanna pitkään, jos seksittömyys ei ole osa sinua. Minulla on valtavat halut, enkä pysty enää kieltämään sitä tosiasiaa itseltäni.

      Lisäksi kirjoitat näin: "Joissain kulttuureissa, esim Intiassa, selibaatti on luonnollinen osa elämää. Se ei ole koko elämänmittainen rupeama, vaan tarkoitus on elää naimaikään asti selibaatissa. Avioiduttua on luonnollista jatkaa sukua ja harrastaa seksiä, kunnes noin viisi-kuusikymppisenä taas pidättäydytään seksistä ja keskitetään huomio henkiseen kasvuun".

      Intiassa jo yksistään perheiden lapsiluku kertoo siitä, että selibaatti ei kuulu parisuhteeseen. Se mitä periaatetta noudattavat naimattomat yksilöt on asia erikseen, eikä liitykään mitenkään siihen, mistä kirjoittelemme. Sillä pohdimme seksittömyyttä parisuhteessa, jossa toinen osapuoli pihtaa. Eri kulttuureista, kun on puhe, otan uudenlaiseksi esimerkiksi juutalaiset ja muslimit. Heillä on oikeus hakea avioeroa sillä perusteella, että puoliso ei hoida velvollisuuttaan vuoteessa.

    • vapaaehtoinen selibaatti!!

      mä olen vapaaehtoisesti selibaatissa!!

      olen sinkku ja en tykkää yhden illan suhteista, joten kun en seurustelu kumppania ole tavannut elän puutteessa. mielelläni heräisin jonkun vierestä ja kaikkeni antaisin mutta en vaan voi jos ei ole suhdetta yllä.
      nyt jo kolmas viides kk. menos ja halut kyl hyrrää mut pitäydyn mielummin kuin kokisin kaameen morkkiksen vain puolen tunnin hyvän olon tähden...

      • Nimetön

        onko se selibaattia jos itteensätyydyttää??
        itse teen sitä vaikka millä eri välineillä.
        en voisi ottaa aina uutta munaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10762
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3053
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      207
      2871
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1666
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1607
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1516
    Aihe