Juhlavaa ruokaa viinin kanssa?

DikDek

Saatiin lahjaksi mustaviinimarja/mustikka/variksenmarja-viini. Ajateltiin sen kanssa tehdä kotona jotain hyvää, ehkä hieman juhlavaakin ruokaa. Osaisiko joku sanoa, minkä tyylinen ruoka tuollaisen viinin kanssa sopisi? Lihaa, kanaa, kasviksia? Ja missä muodossa? Jos olisi vielä ihan reseptiäkin tai linkkiä reseptiin laittaa, niin olisi mukavaa. :)

5

959

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinkään

      Mustaviinimarja/mustikka/variksenmarja-viini kuuluu paremminkin Kotiviini-keskusteluun. Voi olla ihan käypää seurustelujuomaa, mutta tuskin niinkään kotonaan ruokapöydässä. Yleensä tuonkaltaisissa tuotteissa on makeuttakin aivan liiaksi ajatellen käyttöä ruokapöydässä.

      Jälkiruokaviinin korvikkeeksi tuollaista ehkä voisi ajatellakin, jos makeutta on tarpeeksi.

      Viini tehdään viinirypäleistä. Marja- ja hedelmäviineille on toki sijansa, mutta en puhuisi niistä viineinä.

      • Viinit viininä

        Viini nimihän tulee viinirypäleistä. Eli kyseessä on käynyttä rypälemehua. Eipä sitä voi sanoa, onko se sitten parempi vai huonompi kuin kotimaisista raikkaista marjoista ja hedelmistä tehty viini. Periaate molemmissa sama: Tehdään mehua, mitä hiivalla ja sokerilla käytetään.

        Mutta alkuperäiseen kysymykseen. Varmaankin tuollaisen viinin kanssa olisi hyvä noin tunnelmankin puoleen olla kanssa jotain perisuomalaista, hienoa ruokaa - vaikkapa kunnon hirvipaisti. Tietysti se on ihan täysin oma makuasia, minkälaisista ruuista ja juomista tykkää.


      • mieltä,
        Viinit viininä kirjoitti:

        Viini nimihän tulee viinirypäleistä. Eli kyseessä on käynyttä rypälemehua. Eipä sitä voi sanoa, onko se sitten parempi vai huonompi kuin kotimaisista raikkaista marjoista ja hedelmistä tehty viini. Periaate molemmissa sama: Tehdään mehua, mitä hiivalla ja sokerilla käytetään.

        Mutta alkuperäiseen kysymykseen. Varmaankin tuollaisen viinin kanssa olisi hyvä noin tunnelmankin puoleen olla kanssa jotain perisuomalaista, hienoa ruokaa - vaikkapa kunnon hirvipaisti. Tietysti se on ihan täysin oma makuasia, minkälaisista ruuista ja juomista tykkää.

        muuta " Tehdään mehua, mitä hiivalla ja sokerilla käytetään. " on totaalisen väärä uskomus.
        Viini tehdään rypäleistä ja hiivasta ja siihen EI lisätä sokeria. Rypäleet murskataan ja yleensä kuorien annetaan olla mukana ainakin käymisen alkuvaiheen, ei välttämättä - mutta yleensä. Halvat bulkkivalkoviinit tehdään suoraan viinimehusta, ilman kuoria.

        Kotiviinin tai marjaviinin voidaan tehdä lisäämällä sokeri, mutta viini nimikkeellä myytäviin juomiin ei lisätä käymisen aikana sokeria.
        Jälkikäytettävät viinit ovat asia erikseen, kuten esim samppanjat johin lisätään hieman sokeria toisen käymisen alussa.


        Kotiviinit jotka on tehty marjoista kuuluvat yleensä osastolle jälkiruokaviinit, ja voivat olla aivan oivia sellaisia. Muista, viinin tulisi olla makeampi kuin jälkiruoka. Nyt pitäsi olla joku tuntuma viinin makeudesta ennen kuin voi valita sopivan jälkiruuan.


    • ruoka- vai jälkiruokaviini

      Suomalaiset marjaviinit ovat usein makeita, en laittaisi paistia sellaiselle kaveriksi.
      Jos olet varma, että viini on kuivaa, oikean ruokaviinin tyyppistä, niin sitten paistia naudan/porsaanlihasta, miksei tuo jo ehdotettu hirvi tai porokin. Ehkei ihan pippuripihviä kuitenkaan.
      Suomalaisia juureksia (lanttu, porkkana) suurina lohkoina uunissa lisäkkeeksi.

      • Kotiviinipuolelta vahingossa

        Olit todella rohkea, kun uskalsit kysyä täältä viinisivulta kotimaisen viinin käyttötarkoitusta. On täällä sen verran snobia porukkaa luvalla sanoen.
        Oman kotiviinin vannoutuneena ystävänä voin kertoa, että meidän perheessämme aikuisikäinen nuoriso vaatii joulupöytään kotiviiniä ja sen avulla menee niin kinkut kuin laatikotkin, eikä tunnu lainkaan liian makealta. Makeuskin on makuasia. Varmaan pullon kyljestä näkee makeustason. Ja vaaleaa viiniä vaalealle lihalle, tummaa tummalle noin karkeasti ottaen.

        Ei, ei, en tule enää näille sivuille, pysyn kotiviinin puolella!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nyt se on selvitetty: Sanna Marinin hallitus lisäsi menoja 41 miljardilla

      ”vasemmistohallitus oli katastrofaalisen huono”, sanoo kokoomus. Sanna Marinin (sd.) hallituksen tekemät menolisäykset
      Maailman menoa
      228
      17199
    2. Purra sössi kaiken 2 vuodessa, itkee nyt Marinin perään

      Nyt on taas sama vanha itkuvirsi, kun ei omat taidot riittänee. Kaikki on taas muiden syytä. No miten sen "Tunnin juna"
      Maailman menoa
      172
      12242
    3. Eli persujen rääkyminen Marinin hallituksen velanotosta oli sitä itseään

      "Valtiovarainministeriön mukaan Marinin hallitus lisäsi valtion pysyviä menoja 3 miljardia eikä 11 miljardia euroa." El
      Maailman menoa
      47
      6017
    4. Orpon hallitus runnoi Tunnin junan ilman tarvetta

      Näinkö valtiontaloutta hoidetaan? Siis asiantuntijoidenkin aikoja sitten kannattamattomaksi laskema Tunnin juna tehdään
      Maailman menoa
      65
      4888
    5. MTV3 - Auerin poika todistaa videolla, miten Anneli pahoinpiteli lapsia!

      Kello 10.04 – Ainakin kerran viikossa se löi. Löi muitakin sisaruksia, mutta ei isosiskoa. Nuorinta siskoa en ole nähny
      Henkirikokset
      14
      4825
    6. Orpon hallitus paskoi kaikki hommat

      ja "yllätäen" ilmestyi raportti Marinin hallituksen tuhlailusta, raportti tuli kuin TILAUKSESTA.
      Maailman menoa
      21
      3977
    7. Lindtman ylivoimainen suosikki pääministeriksi

      Lindtmania kannattaa pääministeriksi peräti 50 prosenttia useampi kuin toiseksi suosituinta Kaikkosta. https://www.ilta
      Maailman menoa
      84
      3595
    8. Sanna Marin - Maailman paras talousasiantuntija?

      PersKeKoa pukkaa? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000011636623.html
      Maailman menoa
      136
      3026
    9. 263
      1499
    10. Mitä toivot joululahjaksi ja

      mitä antaisit kaivatullesi? 😃
      Ikävä
      85
      1031
    Aihe