Onko maitoallergiaa??

mikä mättää?

Hei!

Nyt mä kysyn kaikilta allergikkojen äideiltä: Onko nämä maitoallegian oireita?

Meidän poika itki mahavaivoja ensimmäiset 2kk. Oletimme niiden olevan normaali mahavaivaitkuja koska mitään muita oireita ei nähty mahdollisesta allergiasta.
Nyt 3kk ikäisenä pojalla on huudot alkanut taas. Tissi ei maistu, hylkii sitä. Kuitenkin kun on lopulta niin väsynyt ja nälkäinen, suö tissiä ahnaasti. Hetken aikaa syötyä alkaa huuto. Keho menee tosi jäykäksi, aivan niin kuin vatsaan kävis. Epätavallista itkua ilmaantuu myös kesken unien. Poika alkaa kesken unien yhtäkkiä huutamaan täyttähuutoa niin kuin johonkin kävis kipeää. Rauhottuu ainoastaan kantelemalla uneen.
Pojalla on vauvasta asti ollu ihttomaa poskessa. Todella rosoiset, kuivat ja punaset posket. Olemme ajatteleet sen olevan atoppista ihoa ja rasvotaan sitä jatkuvasti,mutta mikään ei tehoa. Nyt on näiden päivien aikana ilmestynyt jalkataipeisiin sitä samaa kuivaa punottavaa ihottumaa joka herkästi menee rikki ja tulee verta.

Pojalla on ollu nyt 1,5kk ripulia. Se kakkaa kerran päivässä tai 2-3pv välein vaihtelevasti ja aina se kakka on TODELLA vetelää keltaista ripulia. Neuvolassa sanovat sen olevan vaan normaalia, nämä kaikki oireet ovat kuulemma normaalia. EI TODELLAKAAN NÄMÄ OIREET OLE TERVEEN VAUVAN, eli siis mikä mättää??

12

3967

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olla

      Meillä oli neitillä jo laitokselta lähtiessä ripulia ja oksenteli toisinaan kotona kaaressa eväät. Levottomuutta myös jo laitoksella. Nyt 5 kk vanha ja noin 1 kk sittten todettin maitoallergia.
      Tosiaanki herää ihan vaan yhtääkkiä huutamaan tai sit parahtelee kesken unien kakka oli löysä kunnes saatiin soija maito.
      Ollaan kokeiltu Almirone pepti apteekista ja nyt soija maito ollut viikon mutta ei vielä oireet täysin hävinnyt.
      Aina vaan neuvolassa sanottiin että se on koliikkia kunnes tuli ihottumaa kaulalle ja rinta kehään sekä taipeisiin.
      En sit vielä tiedä onko tää maito se sopiva...
      Ei kuulemma ole neuvolan mielestä enään muita vaihto ehtoja.

      Vie ihmeessä vauva lääkäriin niin kyllä asiat alkaa selvetä.

      • allergikon äiti

        Ei neuvola ole oikea paikka hoitaa allergisen lapsen korvikkeen etsintää. Apteekin maitoihin ei saa Kelakorvaista ilman erikoislääkärin lausuntoa.Eli ei muuta kuin lääkäriin vaatimaan lähete lastenpolille tutkimuksiin, jos ei teillä ole vakuutusta tai muuten rahaa yksityiseen allergologiin. Kyllä se sopiva maito löytyy, ja Kela maksaa 72% maidon hinnasta, kunhan on asianmukaiset tutkimukset tehty ja niistä todistus Kelaan toimitettu. Terveyskeskuslääkärin kirjoittamilla lappusilla ei ole tässä asiassa mitään virkaa.


    • allergikon äiti

      Kyllä tuo allergialta kuulostaa. Maito on yksi aika todennäköinen vaihtoehto, mutta voi lapsesi olla allerginen jollekin muullekin mitä sinä syöt. Hakeudu lääkäriin. Neuvoloissa tiedetään todella vähän pikkuvauvojen allergioista. Jos teillä on vauvalle vakuutus, niin kannattaa varata aika allergioista tietävälle lastenlääkärille tai lasten allergologille.

      Maitotuotteet voit jättää omasta ruokavaliostasi pois pariksi päiväksi ilman lääkärin lupaakin. Ja jos joudut julkiselle puolelle lähtemään apua hakemaan, voisi olla hyötyä siitä että sinulla olisi vähän näyttöä siitä millainen vaikutus sinun maidottomalla ruokavaliollasi on vauvan vointiin.

      Muita todennäköisiä vatsavaivojen aiheuttajia ovat kananmuna ja kotimaiset viljat (vehnä, ohra, ruis ja kaura), mutta myös esim. peruna tai jonkun tietyn eläimen liha voivat olla syyllisiä, tai sitten ihan mikä tahansa mitä sinä syöt.

      • keltainen narsissi

        Moikka

        Kannattaa miettiä todella, et menisit allergia lääkärille.
        Mutta tosiaan, kannattaa katsoa mitä itse syö ja juo, kannattaa kokeilla ehkä enemmänkin kuin 2 päivää..
        Maitotuotteiden juonti..sekä myös jäätelö ja esim. tumma leipä, kaali ruoka, herneet...sitrushedelmät ja se kananmuna..siis kaikki ruoka-aineet joista saa helposti itsekkin ilmavaivoja, myös maustetut ruoka-aineet ovat huonoksi vauvalle, myös sitrushedelmät voivat aiheuttaa esim. ihottumaa.
        Kuulostaa tosiaan siltä, että hänellä on suolistossa kipua ja kaikki mitä itse syöt menee suoraan vauvalle...


    • -----------

      tuo on ilmiselvää maitoallergiaa, vauvat vaistovat sen itsekin ja sen takia hylkii rintaa. kokeilkaa riismaitoa jos voi antaa, meilläki on maitoallergia ja soijakaan ei oikein sopinut. ottakaa mahdolliset muutkin allergiat esiin (meillä maidon lisäksi, venhnä ja kananmuna ja luonnollisesti niitä pitää sitten itekkin välttää jos imettää.)

      • Kyllä selvää

        maitoallergiaa ole. Ensinnäkin monesti rintaa syövän lapsen kakka on keltaista todella löysää tavaraa.
        Taipeissa ja poskissa oleva ihottuma ja vatsavaivat voivat viitata niin moneen ruokaan jota äiti syö.
        Sitrushedelmät on yksi niistä mutta tuskin niitä päivittäin tulee popsittua eli arvelisin toisena vaihtoehtona kotimaiset viljat tai kananmuna.
        Kannattaisi tuosta ihottumasta ihan kunnolla jutella neuvolassa, jos ei neuvolassa sano asiaan juuta eikä jaata niin käy juttelemassa lääkärille.


      • 4:n äiti

        Riisimaidosta 3 kk ikäinen ei saa riittävästi ravintoaineita. Jos aikoo lopettaa alle 1 vuotiaan maitoallergikon imetyksen, niin kyllä silloin on mentävä apteekkiin maidonkorviketta hakemaan. Ja kun menee erikoislääkärin kautta, niin on mahdollisuus saada Kelakorvausta niihin korvikkeisiin. Ja niitä erikoiskorvikkeita on tosiaan paljon muitakin kuin soijapohjaisia. Soijapohjaisia ei edes suositella alle 6 kk ikäisille kuin ainoastaan siinä tapauksessa että muuta sopivaa korviketta ei löydy.


    • ap.

      Hei! Kiitos neuvoista. Me käytettiin poikaa yksityisellä lasten erikoislääkärillä ja se laitto minut maitodoton-munaton ruokavaliolle. Tässä nyt ollaan 3pv oltu ja pojan mahaitkut hävinny. Todella rauhallinen ja tyytväinen poika ollaan saatu ja se mikä tässä ihmetyttää on, että se kakkaa 2-3krt päivässä!! Tarkottaakohan se sitä, että nyt maha toimii? Poskista kuivaiho on paranemassa, mutta se lieneen kortisonivoiteen ansiota.

    • äippä

      Saako lapsi äidinmaidonkorviketta? Jos ei niin minun kokemuksella lapsi vois olla allergin jollekin ruoka-aineelle mitä itse syöt ja sen jälkeen imetät. Ja onhan tapauksia että äidinmaito ei yksinkertaisesti käy. Kokeile korviketta se voi auttaa asiaa.
      Ihottuma kuulostaa atooppiselta, meidän kahdella lapsella on ollut myös kuivat rosoiset ja punaiset posket.Kannattaa käyttää lääkärissä mahdollisia jatkotutkimuksia varten.

    • allergia meillä

      Meillä oli lapsella LEHMÄN MAITO ALLERGIA, joka todettiin noin 2kk:n ikäisenä. Nimenomaan siksi minun piti imettää lastani mahdollisimman pitkään koska se oli parasta maitoa hänelle. Reilun 7kk:n ikäisenä sain hänet syömään tuttipullosta ja silloin hänen piti syödä soijamaitoa, jota ostimme apteekista lääkärin "lähetteellä".
      Meidän lapsella allergia todettiin kun yritimme juottaa hänelle tuttelia. Noin parin tunnin päästä syötöstä häneltä tuli kaikki tutteli ylös kuin suihkulähteestä. (ei siis imeytynyt lehmänmaito ollenkaan elimistöön.) Allergia voi myös ilmetä kuvailemallasi tavalla (= ihottuma ja punaiset, kuivat posket), mutta silloin lapsenne pitäisi juoda jotakin äidinmaidon korviketta.
      Todennäköisesti jokin muu syömäsi ruoka-aine voisi aiheuttaa oireet.

    • Erittäin allergisen lapsen ...

      ..selvisi, että lapsi oireilee minun syömään kananmunaan. Se puskee täysin läpi rintamaidosta.
      Kun lopetin kananmunan syönnin, (huom! tarkista myös ettei mikään syömäsi ruoka sisällä sitä!)loppui nuo järkyttävät ihottumat ja äärimmäisen läysä ripuli.
      Tässä meni noin viikko.
      Lopulta kuitenkin huomattiin, että meidän lapsella ON lisäksi maitoallergia, monta vilja-allergiaa tämän kananmunan lisäksi.. (ja monen monta muutakin ruoka-aineallergiaa)

      Jotenkin tuntuu että neuvolassa niin th kuin lääkärikin haluaa vain sanoa jokaisen asian olevan normaalia ja normaalia.. Kyllähän vauvat itkee, kakkaa löysää ja välillä posketkin punottaa.. Tää on aina muka normaalia.
      Vaan kyllä uleensääiti itse tietää milloin normaalin raja on ylitetty, niin kuin sinä nyt.
      Kehoitankin varaamaan ajan vaikka omalääkäriltä ja pyydä suoraan allergiatestit, niin verestä kuin prickein. ja Jos/kun näissä näkyy jotain niin pyydä lähete lastenpolille aleergia-asioihin perehtyneelle lääkärille. Maito ja viljat tarkistetaan polilla altistuksin.

      Harmi vaan, että näistä saa aina tapella, mutta kun tappelut on voitettu, elämä helpottaa niin vauvalla kuin sinulla. Saatte oikeanlaiset ohjeet, rasvat, lääkitykset (meillä hidas tutkimus aiheutti pojalle anemiaa ja muita puutostiloja, koska allergian takia ruoka-aineet eivät imeytyneet) ja nyt lapsi alkaa olemaan vihdoin kunnossa =) Hänestä tuli reipas, iloinen ja toukukas poika. Enää ei kaikki valveilla oloaika mene itsensä raapimiseen ja kipuitkuihin. Yötkin hän saa jo nukkua kun öisin ei tarvitse herätä raapimaan..



      Voimia!

    • MamaK

      Moi

      Meidän pojalla oireili maitoallergia nimenomaan poskissa ja sitten myös jaloissa olevilla ihotumilla. Suolistokin alkoi sitten oireilla kun oikein paheni. Nyt poika saa Almiron peptiä ja voi paremmin. Lääkäriin kannattaa mennä niin rupeaa vyyhti selviämään. Tsemppiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      40
      782
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe