Kani-allergia

JOS ja KUN

Sellaista kyselisin että kun meillä on 2 kania ja tyttö 9kk. JOS tyttö "tulisikin" allergiseksi kaneille niin miten nopeasti sen huomaisi ja millaisia ovat oireet? Olemme saaneet kanit nyt viikko sitten ja saamme palauttaa ne takaisin kasvattajalle JOS allergiaa tulee.
Tähän asti ei ole ollut mitään normaalista poikkeavaa oireilua. Tuuletamma kunnolla huoneistossa ja olen innokas pyyhkimään päivittäin tasoja ja lattioita kostealla. Kanit ovat eri huoneessa kuin ne huoneet joissa oleskellaan ja nukutaan.

7

3391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tabbys

      Ei sitä voi tietää. Toisilla tulee oireita jo parissa minuutissa, toisilla kestää vuosia altistua. Eikä oireitakaan voi ennustaa, voi olla hengitysongelmaa, nuhaa, kutinaa, ihottumaa, silmien kutinaa jne. jne.

      Kanit ja jyrsijät ovat aika allergisoivia kissojen ohella, mutta ei sitä mahdollista allergiaa kannata stressata. Tulee jos tulee, sinä et voi sille mitään. Toimenpiteilläsi tosin vähennät oireiden mahdollisuutta rutkasti, joten jos tykkäät siivota, niin jatka ihmeessä.

      Purupöly on ikävää, jos mahdollista niin käytä kaneilla jotain muuta, pellettejä yms. Kanit ovat myös hyvin siistejä eläimiä, laita niille vessalaatikko johon ostat hyvälaatuista pölyämätöntä kissanhiekkaa. Jos kanit pissivät pelkästään tähän vessalaatikkoon (useimmat kanit oppivat tämän helposti ja nopeasti), voit jopa luopua puruista muun häkkiosan pehmikkeenä kokonaan ja käyttää esim. vähemmän pölyävää olkea, tai jopa vanhoja pyyheliinoja. Kuivia papanoitahan kanit tekevät kaikkialle liikkuessaan, mutta ne on helppo siivota rikkalapiolla.

      Myös kanien päivittäin syömä kuiva heinä pölyttää vähän, joten osta vain hyvälaatuista ja käytä kaneilla heinähäkkiä (häkin laitaan kiinnitettävä heinäteline), jotta heinä ei pölise tarpeettomasti ympäri häkkiä. Mitäs muuta... Tässä varmaan tuli ainakin tärkeimmät. Kysy lisää jos tarvii.

      • juuri noin teen

        Joo, tutulta kuullostaa =)
        Elikkä pupuilla EI ole purua tai muuta pölyävää alusmateriaalia häkissä vaan mörttiröpöä ja "rouheampaa" haketta. Se ei siis pölyä.

        Joo ja ne osaavat käydä kissojen pissalaatikossa jossa on puupellettiä joka ei myöskään varsinaisesti pöllyä. Minulla oli aikaisemmin kissoillakin juuri tätä samaa pellettiä laatikossa.
        Kanit ovat todella siistejä, pissivät ja kakkivat VAIN laatikkoon mikä edesauttaakin siistinä pitoa. Ja TYKKÄÄN todella siivota ihan päivittäin, aina märkä rätti kädessä =) kai mulla on joku siisteyspinttymä =DD

        Juu, allergiahan tulee jos tulee, ei kai sitä etukäteen voi tietää. Halusin vaan kysellä. Ja onneksi meillä on sellainen mahdollisuus että kanit voi palauttaa JOS allergia puhkee. Harvoin tilanne on tällainen. Mutta sanoin jo kasvattajalle ihan alussa että emme tietenkään tiedä jos allergia joku päivä putkahtaakin. =I


    • EI PUPUILLE

      Mitä iloa häkkikaneista saat että olet valmis ottamaan riskin allergian puhkeamisesta?
      Onko ilo kanista suurempi kuin lapsesta? Entä lapsen terveys?
      Allergia on muutakin kuin pari punaista nyppyä ja lääkärillä käynti.
      Kolmetoista vuotta olen taistellut juuri eläinaltistuksesta puhjennutta allergiaa vastaan, hyvin heikoin tuloksin. Allergia laajeni kulovalkean lailla, nyt Suomen vaikeimpia ruoka-aineallergioita ja siihen lisänä vielä pälvikalju. Kyseessä on poikani.
      Yritän takoa kaikkien pienten lasten vanhemmille päähän että eläin ei sovi saman katon alle lapsen kanssa. Kaikille tietenkään ei koskaan puhkea mitään oireita, mutta mielestäni parempi katsoa kun katua.

      • vastailee

        Okei, asialla on monta näkökulmaa.
        En itse kuitenkaan aio etukäteen stressata. On tässä maailmassa muutakin stressattavaa.
        En ole välinpitämätön lapseni suhteen, mutta JOS ja KUN allergia tulee niin sitten on tilanne erikseen.
        Ymmärrän huolesi ja tilanteesi poikasi allergian takia. Onhan se ikävää. Joillakin vain sattuu allergiat puhkeamaan gerkemmin kuin toisilla. Jotkut lapset esim maalla viettävät ympärivuorokautista elämää kissojen, koirien, navettaeläinten yms kanssa saamatta koskaan oireita. Jotkut taas herkistyvät jo lapsiryhmässä jossa joillain lapsista on kotonaan lemmikki ja kantavat esim vaatteissaan hilsettä ja karvaa.



        Lähinnä tässä mietin vain että KUN allergia tulee niin millaisin oirein...


      • on silmien kutina
        vastailee kirjoitti:

        Okei, asialla on monta näkökulmaa.
        En itse kuitenkaan aio etukäteen stressata. On tässä maailmassa muutakin stressattavaa.
        En ole välinpitämätön lapseni suhteen, mutta JOS ja KUN allergia tulee niin sitten on tilanne erikseen.
        Ymmärrän huolesi ja tilanteesi poikasi allergian takia. Onhan se ikävää. Joillakin vain sattuu allergiat puhkeamaan gerkemmin kuin toisilla. Jotkut lapset esim maalla viettävät ympärivuorokautista elämää kissojen, koirien, navettaeläinten yms kanssa saamatta koskaan oireita. Jotkut taas herkistyvät jo lapsiryhmässä jossa joillain lapsista on kotonaan lemmikki ja kantavat esim vaatteissaan hilsettä ja karvaa.



        Lähinnä tässä mietin vain että KUN allergia tulee niin millaisin oirein...

        ja ainakin siitepölyallergiassa kirkas vesimäinen nuha. Ehkä voi tulla iho-oireitakin.
        Joskus oireet voivat olla myös sellaisia, että yleislääkärit ei niitä tunnista eikä neuvolassakaan kerrota sellaisia oireita.

        Tyttärelläni on kananmuna-allergia, joka todettiin n.kolmevuotiaana, kun oli aina maha kipeä. Olin vauvana kokeillut kaikki ruoka-aineet ohjeiden mukaan, yksi kerrallaan viiden päivän ajan pelkästään uutta ruokaa. Hänellä ei ole koskaan mitään iho-oireita, vaan iho on ollut aina loistavassa kunnossa, ainoat oireet olivat vatsaoireet ja limakalvojen punoitus(yleislääkäri kertoi, että hiivatulehdus ja määräsi siihen lääkettä - lastenlääkäri kertoi, että on tyypillinen oire allergisilla lapsilla). Tyttö myös kieltäytyi syömästä ruokia, joissa on kananmunaa esim. lihapullia, mutta en tajunnut epäillä allergiaa, kun ei ollut totutusvaiheessa iho-oireita.
        Luota itseesi ja omiin tuntemuksiisi. Lähinnä kannattaa seurata jos terveydentilassa tulee muutoksia esim. alkaa sairastella jatkuvasti.


    • voi ei, kani!

      Meillä on sellainen pieni hermeliinikani kohta 5v. Allergia on vaan saanut tulta alleen sen kanin takia, mun kohdalla ainakin. Näes ei mistään allergiasta ollut vielä pari vuotta siten tietoakaan ja ensimmäisiä pieniä reaktioita sain tämän kanimme ollessa jo 4-vuotias! Samassa huomattiin, että aloin saada oireita muistakin eläimistä. Käytiin allergiatesteissä ja kissat ja koirat olivat 4 ja kani asteikolla 5. Allergialääkkeet kouraan ja kehotus kanista luopumiseen. Vanhemmat hokevat nytkin vuoden päästä edelleen ettei siitä voi luopua kun se on jo niin vanha ja tottunut juoksemaan aina vapaana sisällä. Tämä ei valitettavasti ole auttanut yhtään allergiaani. Nyt kesällä olen jättänyt lääkkeet pois kahdeksi viikoksi ja tällä hetkellä selvää hengitysvaikeutta mutten viitsi enää sanoa asiasta mitään. Pitäisikö?

      Ja tämä ei siis todellakaan tarkoita että teidän tapauksessa sattuisi tällaista, tämä nyt vaan esimerkki!

      • sama kuin äsken

        Sama henkilö kuin edellisen viestin kirjoittaja.

        Kanit ovat kyllä muuten todella mukavia eläimiä! Meillä kun tuo kani pomppii vapaana niin kyllä se on seurallinen! Kaikki sähköjohdot on kyllä suojattu varmuudenvuoksi. Eli suht helpoksi ja kivaksi lemmikiksi voin kyllä kania kehua!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      906
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe