Kansallisuusomaisuus katoaa

Työntekijä_vain

Suomalaiset ovat kaiken aikaa hiljaisen sodankäynnin kohteina. Sotavälineinä ovat nyt suuryhtiöiden osakkeet. Hyökkääjänä on viime vuosina ollut pääasiassa Ruotsi, joka edelleen potee kiukkua siitä, että se 200 vuotta sitten menetti parhaan maakuntansa eli Itämaan eli Suomen. Myös Tanska, Norja ja Islanti pyrkivät korppien tavoin saaliinjaolle.

Aluevaltauksin kuuluvat jo Nordea, Sampopankki, Sonera ja hyvin moni teollisuuslaitos. Pankit ja vakuutusyhtiöt ovat luonnollinen kohde, koska niitä valtaamalla työntekijöiden työn tulosten ja omaisuuksien siirto uusille omistajille voidaan suorittaa tavalla, jota kansalaiset eivät kovin helposti ymmärrä.

Nyt on menossa TietoEnator. Kuka muistaa, mistä TietoEnator sai alkunsa? Sehän oli 1960-luvun lopulta alkaen Tietotehdas Oy ja Valtion Tietokonekeskus, joihin veronmaksajien rahoja upotettiin miljarditolkulla. Yhtiö on vuosikymmenten aikana koonnut hirvittävän suuren tietopotentiaalin. Yhtiön salaisuuksien joukossa on kaikkien suomalaisten perustiedot pitkiltä ajoilta. Yhtiön vastuulla on mm. suuri osa Suomen IT-infrastruktuuria. Fuusio ruotsalaisen nuoren Enatorin kanssa oli 1990-luvulla ensimmäinen askel siirryttäessä kohti länttä.

TietoEnator mainostaa, että se "on ensimmäisen kerran listattu yhdeksi maailman sadasta vastuullisimmista yrityksistä. Ns. Global 100 -lista julkistettiin viime viikolla Maailman talousfoorumin kokouksen yhteydessä Davosissa, Sveitsissä." Tästä huolimatta yhtiön osakkeiden arvoa on onnistuttu nakertamaan alaspäin. Mistä on kyse? Onko tässä ollut ostotarjouksen vuoksi tietoinen peli käynnissä?

TietoEnatorin johto on tosin oivaltanut ruotsalaisten tekemän valtausyrityksen vihamieliseksi, mutta yhtiön johto saattaa osoittautua voimattomaksi. Ja lieneekö kyse vain siitä tavanomaisesta vikinästä. Mielipide muuttuu helposti, jos takinkäännöksen palkkiona myönnetään hallintovaltaa käyttäville miljoonaoptioita. Väkeä tullaan vähentämään Suomessa jatkossa ilmeisesti nykyisiä potkuja enemmänkin. Jäljelle jääneille jää vastuu voittojen maksimoinnista hampaat irvissä. Myös laadussa on alettu tinkiä, minkä mm. valtion tilintarkastajien raportti kertoi.

Mukana TietoEnatorin valtauksessa on luonnollisesti - kuten aina - myös suomalaisia henkilöitä. Heitä ei kansallisomaisuuden siirto naapurimaihin lainkaan kiinnosta, jos heidän henkilökohtainen rahakirstunsa saa jälleen Roope Ankan rahasammion kokoisen lisän. Yksilön etu on vihdoin ohittanut meidän yhteisen etumme.

Älköön kukaan antako hämätä itseään sillä, että tämähän on muka vain globaalistumista eikä sille voi mitään tai että globaalistuminen oauttaa meitä kaikkia. Globaalistumisella on kuitenkin tavattoman monia tapoja toteutua. Pääomilla leikittelevät keinottelijat, joiden ääni kuuluu voimallisimmin, puolustavat tietenkin juuri sellaista globaalistumista, jossa heidän henkilökohtainen etunsa toteutuu.

Globaalijumalan verisellä alttarilla jonkun pienen Suomen täydellinenkään uhraaminen tai tuhoaminen pääoman liikkeiden eduksi ei ole edes uutisarvoinen asia. Mikä tahansa globaalistuminen ei siis ole meille suotavaa eikä tervettä. Tämän tietävät kaikki talouden asiantuntijat.

1

931

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • luopumaan

   Tietoenatorin osakkeistani millä hinnalla tahansa, sillä en usko yhtiön elinkelpoisuuteen. Olen tekemisissä firman kanssa lähes päivittäin, olen ollut siellä työssäkin, ja tunne firman jo vuosikymmenien takaa. Omistukseni on niin pieni, ettei se hetkauta mitään mihinkään suuntaan, mutta toivon osakkeiden päätyvän ulkomaiselle omistajalle, joka liittää osan tietotaidosta osaksi suurempaa konsernia ja siirtää suurimman osan työpaikoista jonnekin halvempiin maihin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. No nyt! Toni Wirtanen kertoi ikävän uutisen - Vaimo Jannika B. kuittaa: "Jess! Nyt mäkin pääsen..."

   Asioissa kannattaa nähdä positiivisia puolia ja tämän vauvaa odottava Jannika B. tuntuu osaavan! https://www.suomi24.fi/viihde/no-nyt-toni-wirtanen-ke
   Kotimaiset julkkisjuorut
   14
   12014
  2. Wow! Uhkea Sointu Borg sensuellisti yläosattomissa - Janni Hussi täräyttää "Härreguud ku hieno..."

   Diili-voittaja Sointu Borg ei peittele muotojaan somessa. Nyt vuorossa aikas rohkea otos vai mitä mieltä olet? Insta ehkä poistaa kohta, joten kannatt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   23
   4490
  3. Korkeammat lämpötilat alkavat maksaa ihmishenkiä

   Monipäiväiset lämpöjaksot ovat nousemassa tasolle, josta on viime vuosina tullut ihmisille vaarallista. Ongelma syntyy, kun lämpötila ylittää kehomme
   Ilmastonmuutos
   112
   3591
  4. Nyt on pelottavaa mietelausetta stefulla lla

   Voisiko joku auttaa???? Tuntuisi hätähuudolta tämä viimeisin.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   2480
  5. Martinan Personal Trainer koulutus

   Martina valmentaa muttei kukaan tiedä, missä on suorittanut tutkinnon. Miksi ei rehdisti esitä todistusta instassaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   214
   828
  Aihe