Kansallisuusomaisuus katoaa

Työntekijä_vain

Suomalaiset ovat kaiken aikaa hiljaisen sodankäynnin kohteina. Sotavälineinä ovat nyt suuryhtiöiden osakkeet. Hyökkääjänä on viime vuosina ollut pääasiassa Ruotsi, joka edelleen potee kiukkua siitä, että se 200 vuotta sitten menetti parhaan maakuntansa eli Itämaan eli Suomen. Myös Tanska, Norja ja Islanti pyrkivät korppien tavoin saaliinjaolle.

Aluevaltauksin kuuluvat jo Nordea, Sampopankki, Sonera ja hyvin moni teollisuuslaitos. Pankit ja vakuutusyhtiöt ovat luonnollinen kohde, koska niitä valtaamalla työntekijöiden työn tulosten ja omaisuuksien siirto uusille omistajille voidaan suorittaa tavalla, jota kansalaiset eivät kovin helposti ymmärrä.

Nyt on menossa TietoEnator. Kuka muistaa, mistä TietoEnator sai alkunsa? Sehän oli 1960-luvun lopulta alkaen Tietotehdas Oy ja Valtion Tietokonekeskus, joihin veronmaksajien rahoja upotettiin miljarditolkulla. Yhtiö on vuosikymmenten aikana koonnut hirvittävän suuren tietopotentiaalin. Yhtiön salaisuuksien joukossa on kaikkien suomalaisten perustiedot pitkiltä ajoilta. Yhtiön vastuulla on mm. suuri osa Suomen IT-infrastruktuuria. Fuusio ruotsalaisen nuoren Enatorin kanssa oli 1990-luvulla ensimmäinen askel siirryttäessä kohti länttä.

TietoEnator mainostaa, että se "on ensimmäisen kerran listattu yhdeksi maailman sadasta vastuullisimmista yrityksistä. Ns. Global 100 -lista julkistettiin viime viikolla Maailman talousfoorumin kokouksen yhteydessä Davosissa, Sveitsissä." Tästä huolimatta yhtiön osakkeiden arvoa on onnistuttu nakertamaan alaspäin. Mistä on kyse? Onko tässä ollut ostotarjouksen vuoksi tietoinen peli käynnissä?

TietoEnatorin johto on tosin oivaltanut ruotsalaisten tekemän valtausyrityksen vihamieliseksi, mutta yhtiön johto saattaa osoittautua voimattomaksi. Ja lieneekö kyse vain siitä tavanomaisesta vikinästä. Mielipide muuttuu helposti, jos takinkäännöksen palkkiona myönnetään hallintovaltaa käyttäville miljoonaoptioita. Väkeä tullaan vähentämään Suomessa jatkossa ilmeisesti nykyisiä potkuja enemmänkin. Jäljelle jääneille jää vastuu voittojen maksimoinnista hampaat irvissä. Myös laadussa on alettu tinkiä, minkä mm. valtion tilintarkastajien raportti kertoi.

Mukana TietoEnatorin valtauksessa on luonnollisesti - kuten aina - myös suomalaisia henkilöitä. Heitä ei kansallisomaisuuden siirto naapurimaihin lainkaan kiinnosta, jos heidän henkilökohtainen rahakirstunsa saa jälleen Roope Ankan rahasammion kokoisen lisän. Yksilön etu on vihdoin ohittanut meidän yhteisen etumme.

Älköön kukaan antako hämätä itseään sillä, että tämähän on muka vain globaalistumista eikä sille voi mitään tai että globaalistuminen oauttaa meitä kaikkia. Globaalistumisella on kuitenkin tavattoman monia tapoja toteutua. Pääomilla leikittelevät keinottelijat, joiden ääni kuuluu voimallisimmin, puolustavat tietenkin juuri sellaista globaalistumista, jossa heidän henkilökohtainen etunsa toteutuu.

Globaalijumalan verisellä alttarilla jonkun pienen Suomen täydellinenkään uhraaminen tai tuhoaminen pääoman liikkeiden eduksi ei ole edes uutisarvoinen asia. Mikä tahansa globaalistuminen ei siis ole meille suotavaa eikä tervettä. Tämän tietävät kaikki talouden asiantuntijat.

1

1972

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luopumaan

      Tietoenatorin osakkeistani millä hinnalla tahansa, sillä en usko yhtiön elinkelpoisuuteen. Olen tekemisissä firman kanssa lähes päivittäin, olen ollut siellä työssäkin, ja tunne firman jo vuosikymmenien takaa. Omistukseni on niin pieni, ettei se hetkauta mitään mihinkään suuntaan, mutta toivon osakkeiden päätyvän ulkomaiselle omistajalle, joka liittää osan tietotaidosta osaksi suurempaa konsernia ja siirtää suurimman osan työpaikoista jonnekin halvempiin maihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2936
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2500
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      92
      2256
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1896
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      46
      1825
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1323
    Aihe