Mistä sellaisen paprikajauheen saa ? Miten paljon sitä myydään ? Missä osastosta se löytyy ? En ole koskaan käyttänyt enkä kuullut edes sellaisesta. Reseptissa lukee ja mä itekin haluan oppia jotain uutta aineista, mutta eilen tulin kotiin ilman sellaista. Olisi kannattanut simppelisti kysyä.
PAPRIKAJAUHE
9
2286
Vastaukset
- Laatutietoinen nautiskelija
Elintarvike numero 11182, Capsicum annuum, lisätietoja kts. Fineli. Saatavana jokaisesta mausteita myyvästä kaupasta, ts. kaikki kaupat.
Silmä käteen hyvä ysstävä. - mitään
Paprikajauhe ei ole kovin kummoinen mauste. Monet sekoituksetkin sisältävät sitä ja pyrin niitä välttämään. No makuasiahan tämä.
- jauhettuna
on siellä missä muutkin maustepussit ovat.
Käytän sitä usein ruokien "pinnankoristeluun".
makaronilaatikot, broilerinkoivet, silakkarullat jne, saavat herkullisen värin uunissa, kun pinnalle ripottelee ihan pikkuisen paprikajauhetta. - vanha kokki
jauhettuna kirjoitti:
on siellä missä muutkin maustepussit ovat.
Käytän sitä usein ruokien "pinnankoristeluun".
makaronilaatikot, broilerinkoivet, silakkarullat jne, saavat herkullisen värin uunissa, kun pinnalle ripottelee ihan pikkuisen paprikajauhetta.Kokeilkaapa vaikka murukastikkeen yhteydessä. Alota työ kuumentamalla voita pannulla ja ripottelemalla voin joukkoon paprikajauhetta. Paista jauhetta kunnes tuntuu selvästi makea tuoksu, tämän jälkeen alat ruskistaa lihaa ja jatkat kuten normaalisti.
Kypsennetty paprikajauhe on aivan erimakuista kuin kypsentämätön. Sama pätee monissa muissakin jauhemaisissa mausteissa esim. curry.
Jostain syystä meillä ei osata noita mausteita käyttää monipuolisemmin. Kypesentämätön paprika on kitkerän ummehtuneen makuinen. Kypsätaas makean pehmeä ja täyteläinen. Parhaiten sen huomaa unkarilaistyyppisissä ruokalajeissa, kuten gulassi jamakasruoat. - kysymyksen kysyjä
vanha kokki kirjoitti:
Kokeilkaapa vaikka murukastikkeen yhteydessä. Alota työ kuumentamalla voita pannulla ja ripottelemalla voin joukkoon paprikajauhetta. Paista jauhetta kunnes tuntuu selvästi makea tuoksu, tämän jälkeen alat ruskistaa lihaa ja jatkat kuten normaalisti.
Kypsennetty paprikajauhe on aivan erimakuista kuin kypsentämätön. Sama pätee monissa muissakin jauhemaisissa mausteissa esim. curry.
Jostain syystä meillä ei osata noita mausteita käyttää monipuolisemmin. Kypesentämätön paprika on kitkerän ummehtuneen makuinen. Kypsätaas makean pehmeä ja täyteläinen. Parhaiten sen huomaa unkarilaistyyppisissä ruokalajeissa, kuten gulassi jamakasruoat.Kiitos paljon ihmiset tiedosta. Nyt tiedän mistä etsiä. Ja erityiset kiitokset vanhalle kokille. Tuollaista tietoa ei mistä tahansa löydä. Tuntuu mahtavalta kun vanha kokenut kokki jakaa tuollaisia kiinnostavia asioita ihan 19 vuotiaan aloittelijan kanssa...!!
Mukavaa päivää kaikille...!!! - Vihrinkäinen
kysymyksen kysyjä kirjoitti:
Kiitos paljon ihmiset tiedosta. Nyt tiedän mistä etsiä. Ja erityiset kiitokset vanhalle kokille. Tuollaista tietoa ei mistä tahansa löydä. Tuntuu mahtavalta kun vanha kokenut kokki jakaa tuollaisia kiinnostavia asioita ihan 19 vuotiaan aloittelijan kanssa...!!
Mukavaa päivää kaikille...!!!Hienoa kun uskallat kysyä ja vielä hienompaa kun olet innostunut ruoanlaitosta. Se jos mikää on taidetta ja kehittää luovuutta. Kiva kun sä kysyit siitä paprikasta niin minäkin sain hyvän vinkin. Olen aina paahtanut curryn voissa mutta en tiennyt että paprikajauhe muuttuu paremman makuiseksi sillä tavalla. Se ei ole koskaan ollut mieli mausteeni, mutta enpäs ole tainnut osata käyttää sitä oikein. Hei kokeilepa seuraavaksi kurkumaa. Se oli ihana yllätys minulle ja sillä saa kastikkeisiin niin ihanan värin ilman että tarvitsisi käristää jauhoja ihan kauheasti.
- ja käyttö
vanha kokki kirjoitti:
Kokeilkaapa vaikka murukastikkeen yhteydessä. Alota työ kuumentamalla voita pannulla ja ripottelemalla voin joukkoon paprikajauhetta. Paista jauhetta kunnes tuntuu selvästi makea tuoksu, tämän jälkeen alat ruskistaa lihaa ja jatkat kuten normaalisti.
Kypsennetty paprikajauhe on aivan erimakuista kuin kypsentämätön. Sama pätee monissa muissakin jauhemaisissa mausteissa esim. curry.
Jostain syystä meillä ei osata noita mausteita käyttää monipuolisemmin. Kypesentämätön paprika on kitkerän ummehtuneen makuinen. Kypsätaas makean pehmeä ja täyteläinen. Parhaiten sen huomaa unkarilaistyyppisissä ruokalajeissa, kuten gulassi jamakasruoat.http://www.meira.fi/maustaminen/mausteet/perusmausteet/perusmausteet/paprika-jauhettu//
http://www.suomiunkari.fi/unkariviikko/keittio.htm
- Anonyymi
Paprikajauhe maistuu paprikalle
- Anonyymi
Me löydetiin tällainen pari vuotta sitten, eikä olla muuta paprikajauhetta enää käytettykään. https://www.tokmanni.fi/savustettu-paprika-350-g-6438114563489
On muitakin valmistajia, en tiedä onko mauissa eroja...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 2014637
Kamalaa! Ketä tappoi vanhempansa Huittisissa? Ketkä tapettiin?
Kamalaa! Ketä tappoi vanhempansa Huittisissa? Ketkä tapettiin? Shokki!482197- 691876
Ymmärrätköhän nainen
Etten halua että ottaisit sitä suuhusi. Minusta se on ällöttävää, vaikka kivalta se kai tuntuisi, mutta vain minusta. Mi1361474Martina on käynyt puhumassa viisauksia
Iltalehden artikkelissa Martinan viisaudet.3591397Ajattelen sinua iltaisin, aamulla, päivittäin
Ehkä siinä jo pientä vinkkiä. Oot jäänyt pahasti mieleen. Sun katse on niin syvä ja oot niin lempeä. Hyvä olla sun kanss931019SDP:läinen lähettiläs Titta Maja-Luoto RAIVOAA lähetystössä -?
SDP:n puolueen Maja-Luoto on Portugalissa noussut Median otsikoihin, koska RAIVOAA työntekijöille ja pitää Heitä lähinnä27994Mitä alkoholijuomaa on myyty sekä Linda Lampeniuksen että Matti Nykäsen nimellä? Testaa tietosi!
Mikähän alkoholijuoma se mahtoi olla…? Tule pelaamaan kivaa Testerin Juomavisaa! Kuinka monta saat oikein? Tästä pääse10939Sinkkujen lapset ja kesäloman pituus
Tuli mieleeni kysyä oletteko huolissanne lasten ja nuorten tulevaisuudesta, tai siitä mitä he nyt joutuvat kokemaan yhte171846Voiko vauva uskoa ?
Lohkoissa väitetään ettei vauva voi uskoa. Tässä näet vauvan uskon. https://youtube.com/shorts/QhFbPSdjpnA?si=Zb2BCRST9186746