Mistä sellaisen paprikajauheen saa ? Miten paljon sitä myydään ? Missä osastosta se löytyy ? En ole koskaan käyttänyt enkä kuullut edes sellaisesta. Reseptissa lukee ja mä itekin haluan oppia jotain uutta aineista, mutta eilen tulin kotiin ilman sellaista. Olisi kannattanut simppelisti kysyä.
PAPRIKAJAUHE
9
1875
Vastaukset
- Laatutietoinen nautiskelija
Elintarvike numero 11182, Capsicum annuum, lisätietoja kts. Fineli. Saatavana jokaisesta mausteita myyvästä kaupasta, ts. kaikki kaupat.
Silmä käteen hyvä ysstävä. - mitään
Paprikajauhe ei ole kovin kummoinen mauste. Monet sekoituksetkin sisältävät sitä ja pyrin niitä välttämään. No makuasiahan tämä.
- jauhettuna
on siellä missä muutkin maustepussit ovat.
Käytän sitä usein ruokien "pinnankoristeluun".
makaronilaatikot, broilerinkoivet, silakkarullat jne, saavat herkullisen värin uunissa, kun pinnalle ripottelee ihan pikkuisen paprikajauhetta. - vanha kokki
jauhettuna kirjoitti:
on siellä missä muutkin maustepussit ovat.
Käytän sitä usein ruokien "pinnankoristeluun".
makaronilaatikot, broilerinkoivet, silakkarullat jne, saavat herkullisen värin uunissa, kun pinnalle ripottelee ihan pikkuisen paprikajauhetta.Kokeilkaapa vaikka murukastikkeen yhteydessä. Alota työ kuumentamalla voita pannulla ja ripottelemalla voin joukkoon paprikajauhetta. Paista jauhetta kunnes tuntuu selvästi makea tuoksu, tämän jälkeen alat ruskistaa lihaa ja jatkat kuten normaalisti.
Kypsennetty paprikajauhe on aivan erimakuista kuin kypsentämätön. Sama pätee monissa muissakin jauhemaisissa mausteissa esim. curry.
Jostain syystä meillä ei osata noita mausteita käyttää monipuolisemmin. Kypesentämätön paprika on kitkerän ummehtuneen makuinen. Kypsätaas makean pehmeä ja täyteläinen. Parhaiten sen huomaa unkarilaistyyppisissä ruokalajeissa, kuten gulassi jamakasruoat. - kysymyksen kysyjä
vanha kokki kirjoitti:
Kokeilkaapa vaikka murukastikkeen yhteydessä. Alota työ kuumentamalla voita pannulla ja ripottelemalla voin joukkoon paprikajauhetta. Paista jauhetta kunnes tuntuu selvästi makea tuoksu, tämän jälkeen alat ruskistaa lihaa ja jatkat kuten normaalisti.
Kypsennetty paprikajauhe on aivan erimakuista kuin kypsentämätön. Sama pätee monissa muissakin jauhemaisissa mausteissa esim. curry.
Jostain syystä meillä ei osata noita mausteita käyttää monipuolisemmin. Kypesentämätön paprika on kitkerän ummehtuneen makuinen. Kypsätaas makean pehmeä ja täyteläinen. Parhaiten sen huomaa unkarilaistyyppisissä ruokalajeissa, kuten gulassi jamakasruoat.Kiitos paljon ihmiset tiedosta. Nyt tiedän mistä etsiä. Ja erityiset kiitokset vanhalle kokille. Tuollaista tietoa ei mistä tahansa löydä. Tuntuu mahtavalta kun vanha kokenut kokki jakaa tuollaisia kiinnostavia asioita ihan 19 vuotiaan aloittelijan kanssa...!!
Mukavaa päivää kaikille...!!! - Vihrinkäinen
kysymyksen kysyjä kirjoitti:
Kiitos paljon ihmiset tiedosta. Nyt tiedän mistä etsiä. Ja erityiset kiitokset vanhalle kokille. Tuollaista tietoa ei mistä tahansa löydä. Tuntuu mahtavalta kun vanha kokenut kokki jakaa tuollaisia kiinnostavia asioita ihan 19 vuotiaan aloittelijan kanssa...!!
Mukavaa päivää kaikille...!!!Hienoa kun uskallat kysyä ja vielä hienompaa kun olet innostunut ruoanlaitosta. Se jos mikää on taidetta ja kehittää luovuutta. Kiva kun sä kysyit siitä paprikasta niin minäkin sain hyvän vinkin. Olen aina paahtanut curryn voissa mutta en tiennyt että paprikajauhe muuttuu paremman makuiseksi sillä tavalla. Se ei ole koskaan ollut mieli mausteeni, mutta enpäs ole tainnut osata käyttää sitä oikein. Hei kokeilepa seuraavaksi kurkumaa. Se oli ihana yllätys minulle ja sillä saa kastikkeisiin niin ihanan värin ilman että tarvitsisi käristää jauhoja ihan kauheasti.
- ja käyttö
vanha kokki kirjoitti:
Kokeilkaapa vaikka murukastikkeen yhteydessä. Alota työ kuumentamalla voita pannulla ja ripottelemalla voin joukkoon paprikajauhetta. Paista jauhetta kunnes tuntuu selvästi makea tuoksu, tämän jälkeen alat ruskistaa lihaa ja jatkat kuten normaalisti.
Kypsennetty paprikajauhe on aivan erimakuista kuin kypsentämätön. Sama pätee monissa muissakin jauhemaisissa mausteissa esim. curry.
Jostain syystä meillä ei osata noita mausteita käyttää monipuolisemmin. Kypesentämätön paprika on kitkerän ummehtuneen makuinen. Kypsätaas makean pehmeä ja täyteläinen. Parhaiten sen huomaa unkarilaistyyppisissä ruokalajeissa, kuten gulassi jamakasruoat.http://www.meira.fi/maustaminen/mausteet/perusmausteet/perusmausteet/paprika-jauhettu//
http://www.suomiunkari.fi/unkariviikko/keittio.htm
- Anonyymi
Paprikajauhe maistuu paprikalle
- Anonyymi
Me löydetiin tällainen pari vuotta sitten, eikä olla muuta paprikajauhetta enää käytettykään. https://www.tokmanni.fi/savustettu-paprika-350-g-6438114563489
On muitakin valmistajia, en tiedä onko mauissa eroja...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 972743
Jotain puuttuu
Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu1042330- 912090
- 151847
Hei A, osaatko
sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en441721- 381715
- 781696
Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.
Onko kenellekään yllätys?1001646Synnittömänä syntyminen
Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.1291477Mitä tämä tarkoittaa,
että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?411294