Mistä sellaisen paprikajauheen saa ? Miten paljon sitä myydään ? Missä osastosta se löytyy ? En ole koskaan käyttänyt enkä kuullut edes sellaisesta. Reseptissa lukee ja mä itekin haluan oppia jotain uutta aineista, mutta eilen tulin kotiin ilman sellaista. Olisi kannattanut simppelisti kysyä.
PAPRIKAJAUHE
9
2100
Vastaukset
- Laatutietoinen nautiskelija
Elintarvike numero 11182, Capsicum annuum, lisätietoja kts. Fineli. Saatavana jokaisesta mausteita myyvästä kaupasta, ts. kaikki kaupat.
Silmä käteen hyvä ysstävä. - mitään
Paprikajauhe ei ole kovin kummoinen mauste. Monet sekoituksetkin sisältävät sitä ja pyrin niitä välttämään. No makuasiahan tämä.
- jauhettuna
on siellä missä muutkin maustepussit ovat.
Käytän sitä usein ruokien "pinnankoristeluun".
makaronilaatikot, broilerinkoivet, silakkarullat jne, saavat herkullisen värin uunissa, kun pinnalle ripottelee ihan pikkuisen paprikajauhetta. - vanha kokki
jauhettuna kirjoitti:
on siellä missä muutkin maustepussit ovat.
Käytän sitä usein ruokien "pinnankoristeluun".
makaronilaatikot, broilerinkoivet, silakkarullat jne, saavat herkullisen värin uunissa, kun pinnalle ripottelee ihan pikkuisen paprikajauhetta.Kokeilkaapa vaikka murukastikkeen yhteydessä. Alota työ kuumentamalla voita pannulla ja ripottelemalla voin joukkoon paprikajauhetta. Paista jauhetta kunnes tuntuu selvästi makea tuoksu, tämän jälkeen alat ruskistaa lihaa ja jatkat kuten normaalisti.
Kypsennetty paprikajauhe on aivan erimakuista kuin kypsentämätön. Sama pätee monissa muissakin jauhemaisissa mausteissa esim. curry.
Jostain syystä meillä ei osata noita mausteita käyttää monipuolisemmin. Kypesentämätön paprika on kitkerän ummehtuneen makuinen. Kypsätaas makean pehmeä ja täyteläinen. Parhaiten sen huomaa unkarilaistyyppisissä ruokalajeissa, kuten gulassi jamakasruoat. - kysymyksen kysyjä
vanha kokki kirjoitti:
Kokeilkaapa vaikka murukastikkeen yhteydessä. Alota työ kuumentamalla voita pannulla ja ripottelemalla voin joukkoon paprikajauhetta. Paista jauhetta kunnes tuntuu selvästi makea tuoksu, tämän jälkeen alat ruskistaa lihaa ja jatkat kuten normaalisti.
Kypsennetty paprikajauhe on aivan erimakuista kuin kypsentämätön. Sama pätee monissa muissakin jauhemaisissa mausteissa esim. curry.
Jostain syystä meillä ei osata noita mausteita käyttää monipuolisemmin. Kypesentämätön paprika on kitkerän ummehtuneen makuinen. Kypsätaas makean pehmeä ja täyteläinen. Parhaiten sen huomaa unkarilaistyyppisissä ruokalajeissa, kuten gulassi jamakasruoat.Kiitos paljon ihmiset tiedosta. Nyt tiedän mistä etsiä. Ja erityiset kiitokset vanhalle kokille. Tuollaista tietoa ei mistä tahansa löydä. Tuntuu mahtavalta kun vanha kokenut kokki jakaa tuollaisia kiinnostavia asioita ihan 19 vuotiaan aloittelijan kanssa...!!
Mukavaa päivää kaikille...!!! - Vihrinkäinen
kysymyksen kysyjä kirjoitti:
Kiitos paljon ihmiset tiedosta. Nyt tiedän mistä etsiä. Ja erityiset kiitokset vanhalle kokille. Tuollaista tietoa ei mistä tahansa löydä. Tuntuu mahtavalta kun vanha kokenut kokki jakaa tuollaisia kiinnostavia asioita ihan 19 vuotiaan aloittelijan kanssa...!!
Mukavaa päivää kaikille...!!!Hienoa kun uskallat kysyä ja vielä hienompaa kun olet innostunut ruoanlaitosta. Se jos mikää on taidetta ja kehittää luovuutta. Kiva kun sä kysyit siitä paprikasta niin minäkin sain hyvän vinkin. Olen aina paahtanut curryn voissa mutta en tiennyt että paprikajauhe muuttuu paremman makuiseksi sillä tavalla. Se ei ole koskaan ollut mieli mausteeni, mutta enpäs ole tainnut osata käyttää sitä oikein. Hei kokeilepa seuraavaksi kurkumaa. Se oli ihana yllätys minulle ja sillä saa kastikkeisiin niin ihanan värin ilman että tarvitsisi käristää jauhoja ihan kauheasti.
- ja käyttö
vanha kokki kirjoitti:
Kokeilkaapa vaikka murukastikkeen yhteydessä. Alota työ kuumentamalla voita pannulla ja ripottelemalla voin joukkoon paprikajauhetta. Paista jauhetta kunnes tuntuu selvästi makea tuoksu, tämän jälkeen alat ruskistaa lihaa ja jatkat kuten normaalisti.
Kypsennetty paprikajauhe on aivan erimakuista kuin kypsentämätön. Sama pätee monissa muissakin jauhemaisissa mausteissa esim. curry.
Jostain syystä meillä ei osata noita mausteita käyttää monipuolisemmin. Kypesentämätön paprika on kitkerän ummehtuneen makuinen. Kypsätaas makean pehmeä ja täyteläinen. Parhaiten sen huomaa unkarilaistyyppisissä ruokalajeissa, kuten gulassi jamakasruoat.http://www.meira.fi/maustaminen/mausteet/perusmausteet/perusmausteet/paprika-jauhettu//
http://www.suomiunkari.fi/unkariviikko/keittio.htm
- Anonyymi
Paprikajauhe maistuu paprikalle
- Anonyymi
Me löydetiin tällainen pari vuotta sitten, eikä olla muuta paprikajauhetta enää käytettykään. https://www.tokmanni.fi/savustettu-paprika-350-g-6438114563489
On muitakin valmistajia, en tiedä onko mauissa eroja...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1293567- 851845
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151641Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541362VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu911202Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1121182- 681079
- 65954
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k98942Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi28942