Isoäitiys ahdistaa

famu4

Miten saisin mieleni tasapainoon, tuntematta syyllisyyttä siitä, että rakastan lapsenlapsiani ja haluan viettää aikaa heidän kanssaan. Minun aviomieheni, (joka ei ole lasteni isä), ei voi sietää sitä, että otan lapsia hoitoon,etenkään viikonloppuisin. Hänelle ainoa oikea lauantai-ilta on nyhrätä sohvalla televisiota katsellen ja kaljaa juoden.Lapsenlapseni eivät työllistä häntä mitenkään, mutta ääntähän meistä kyllä lähtee, joka on mielestäni aivan normaalia.
Koen aina voimakasta ahdistusta siitä että kun ikävä iskee niin pyytäisin lapsia luokseni, mutta tietäen että siippani vetää herneet nenään. Hän ei halua keskustella asiasta lainkaan. Kerron tässä hieman taustaa:
Kun sain kasvatettua yksinhuoltajana kaksi lasta aikuisiksi, rakastuin nykyiseen mieheeni jolla oli silloin 3-vuotias lapsi yhteishuoltajuudessa ex-vaimonsa kanssa.Heti kohta lapsen äiti "kyllästyi" lapsensa hoitoon ja niimpä poika muutti luoksemme asumaan seitsemäksi vuodeksi.
Mukisematta hoidin toisen naisen lasta seitsemän vuotta, kunnes nainen päätti taas ryhdistäytyä ja vaati poikaa luokseen asumaan.Houkutellen poikaa kaikin tavoin, hän sai myös pojan haluamaan äitinsä luokse.Äidin kotona mikään ei olisi kiellettyä. Meidän perheissä oli aivan erilaiset kasvatusperiaatteet, joten ristiriitoja tuli. Meillä oli lapsille rajat. esim. kotiintuloajat, pleikkarirajoituksia, ruoka-ajat, läksyt tehtävä, nukkumaanmenoajat ym.mielestämme normaalia rajoituksia. Äidin mielestä lapsella pitää olla itsemääräämisoikeus. Sosiaalitoimen ja perheneuvolan kanssa neuvoteltaessa asiasta tehtiin väliaikapäätös. Ensialkuun kaikki meni hyvin ja äidillä asuminen sai jatkua ja siitä tehtiin päätös. Kahden vuoden kuluttua olivat äidin ja pojan kaljat ja tupakat jo sekaisin ja näpistyksiä ja lintsausta koulusta. Tässä vaiheessa poika ei enää suostunut tulemaan luoksemme takaisin, koska rajaton elämä oli mukavampaa. Seurasi huostaanotto ja nyt poika on lastenkodissa. Tunnen tästäkin voimakasta syyllisyyttä. Olisiko pitänyt yrittää vielä kovemmin. Jos kaikki olisi mennyt niinkuin minä olin mielessäni kuvitellut, niin meidän perheessä asuisi nyt myös tuo mieheni poika, sekä vierailulla kävisivät minun lasteni lapset.
PITÄÄKÖ MINUN MYÖS LUOPUA TÄSTÄ ISOÄITIYDESTÄNI sen takia että mieheni näin haluaa. AUTTAKAA ja kertokaa milipiteitänne.

17

1739

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mumi

      siitä, että pojallensa kävi kuten kävi.
      Toisaalta, eihän lapsille vaan käy jotain. Aikuisten asia on huolehtia lapsista, niin ettei tuollaista pääse käymään.
      Joka tapauksessa, lapsen asioista huolehtiminen kuuluu lapsen vanhemmille, siis äidille ja isälle, ei isän vaimolle.
      Siitä sun ei tarvi tuntea syyllisyyttä, ettet ole mennyt toisten tontille.
      Ihmettelen vaan, että jos pojalla olisi ollut koti teillä, miksi halusi mieluummin lastenkotiin, vai oliko se äidin tahto.
      Minkälainen tossukka se sun miehesi on, että suostuu vain sivusta seuraamaan, kun omaa lasta viedään, kuin pässiä narussa, milloin ex-vaimo, milloin viranomaiset????
      Minä sun sijassa pitäisin tiukasti kiinno oikeudestani tavata lapsenlapsiani, jopa avioeronkin uhalla.
      Sanoisin ukolle suorat sanat.
      Mulla on itsellä vähän saman tapainen tilanne, koska mulla on lapsenlapsia vasta pojalta, joka on mun ensimmäisestä avioliitosta.
      Silti mun mies on isovanhempi ihan täysillä lapsenlapsilleni ja he kutsuvat myös häntä isovanhempi nimityksellä. Mun lapsenlapsilla on siis kolme "vaaria" ja kaksi "mummoa". Silti kaikki tuntuvat olevan lapsille yhtä rakkaita.
      Ota tuo asia esiin, nosta kissa pöydälle ja sano oma kantasi ja toiveesi.
      Miehelläsi ei ehkä omast mielestään ole mitään lapsia vastaan, hän ei tajua, että näkyy läpi.
      Sano, mitä olet huomannut ja että odotat asiallisempaa ja lämpimämpää suhtautumista häneltä sinulle erittäin rakkaisiin lapsiin ja lastenlapsiin. Se on kunnioitusta sinua kohtaan.

      • isovanhemmuudesta

        Sinulla on siihen oikeus,joka ei kestä kovin monta vuotta.-Olisi miehesikin pitänyt kiinni pojastaan.Hänkin voisi vierailla kotonanne,vai eikö huostaanotetut pidä yhteyttä kotiinsa tai
        vanhenpiinsa


    • olisin....

      tuossa tilanteessa, että mieheni ei voisihyväksyä lapsenlapsiani, heittäisin oitis mieheni pellolle.
      Minunkaan mies ei ole lapseni isä mutta hyväksyy lapsenlapseni aivan täysin ja on heille ukkina.
      Jos olisi toisin, valitsisin mummon roolin ja lakkaisin olemasta vaimo.
      Mikään eikä kukaan mene edelle lapsenlapsista !

      • Pois.sohvalta

        Ei miestä heitetä pellolle lastenlasten takia. Mummu ei elä lastenlasten elämää vaan omaansa. Siihen kuuluu tämä puoliso, jolla on mielipide. Hän on oikeutettu mielipiteeseensä siinä kuin mummukin ja me muut.
        Hän voi olla muiden mielestä itsekäs ja omahyväinen, kun ei hyväksy vaimonsa edellisen liiton lapsenlapsia. Hän kuitenkin torjuu arvostelun ja jatkaa elämäänsä sohvalla. Hän ei nyt vaan halua tutustua heihin, ja kysynkin, mikä pakko se edes on!

        Arvostelen kuitenkin miestä, koska hän ei voi elää entistä elämäänsä, kun on kerran sitoutunut tämän vaimon kanssa samaan huusholliin ja elämään. Hänen elämäänsä on tullut lisää ihmisiä. Avioliitto tuo aina mukanaan sukua, kummaltakin puolisolta.
        Jos mies ei omaa sukuaan halua tavata, ei hän voi vaatia samaan uudelta kumppaniltaan.
        Vaimolla on oikeus lapsenlapsiinsa, mies ei voi sitä kiistää, ja niin on ainoa vaihtoehto, että mies tarkistaa omaa asennoitumistaan. Mutta ei häntä siihen voida pakottaa. Mummun vaihtoehto on lähteä lastenlasten kotiin hoitamaan lapsia. Silloin uusi mies ei joudu joustamaan sohvaltaan. Hän haluaa elää omaa elämäänsä.

        Lopputulos on, että me kaikki muut pidämme miestä itsekkäänä ja sovinistina, ja on hänen asiansa nyt ottaa kantaa ja sanoa mielipiteensä.
        Kirjoittakoon!


    • puolesi!

      Ethän sinä olisi voinut tehdä mitään pojan eteen, koska hän kuitenkin seuraa oman isänsä (ja äitinsä )roolimallia ja pojalla on myös oma tahto, jonka mukaan toteuttaa elämäänsä. Lastenkoti on varmasti ihan hyvä juttu pojan tapauksessa, koska selvästi äidistä eikä isästäkään ole kunnon kasvattajiksi. Miehesihän ei osaa olla sinun lapsenlapsiesi kanssa niin miten sitten omankaan poikansa kanssa.

      Olisiko miehelläsi ollut itsellään ongelmallinen lapsuus ja lasten läsnäolo tuottaa siksi epämiellyttäviä tunteita?

      Voisitko olla lasten kanssa enimmän aikaa vaikka ulkona tai puuhata jotain kodin ulkopuolella niin kauan, että pahin "remuamisikä" on takana? Pieniähän he ovat vain vähän aikaa ja kohta menevät omia menojaan.

      Miestäsi et voi muuttaa etkä häntä määrätä lähtemään pois kotoa. Mutta ei kai miehesi kuvittele olevansa yksinvalias teidän yhteisessä kodissa jossa sinulla ei ole mitään oikeuksia!?!

      • kylpylään lastenlasten kanssa

        Siellä ei olla kenenkään tiellä ja lapsilla on
        tosi hauskaa.Ei ulkona voi kovin kauan pyöriskellä.Menköön mieskin välillä jonnekkin kotoaan,ellei kestä lapsukaisia.


    • mummo lapsille

      Itsellä on kolme pientä lapsenlasta,asun avomieheni kanssa.Otan lapsia aika useinkin,ja ovat silloin myös yötä.Miehellä on yksi lapsenlapsi,mutta ei vielä ole ollut meillä hoidossa.Lapsista tietysti lähtee ääntä ja sotkua syntyy,mutta aika sopuisasti on selvitty.Olen ottanut täyden vastuun lapsenlapsistani kun ovat täällä,mutta odotan avomieheltäni,että kestää muuten tilanteen.Muistan myös kertoa sen,että ovat vaan niin lyhyen aikaa pieniä.Tulee aika,jolloin on muut menot tärkeämpiä,kuin mummolassa käynti.Jos avomiehen lapsenlapsi alkaa meillä kyläillä,hyväksyn sen tietenkin ja otan myös hoitovastuuta lapsesta ihan mielelläni.On toisen puolison huomioon ottamista,että antaa sille toiselle mahdollisuuden isovanhemmuuteen.Lapset ovat sinun sukuasi,heillä on oikeus olla kanssasi.Olethan sinäkin hoitanut miehesi poikaa ja hyväksynyt sen tilanteen.

      • on ihanaa

        Vaikka en ole oikeasti mummo - "omia" lapsia kun ei ole ollenkaan. Itselläni on "lainalapsi" eli sijaisäitina olin pitkään, poika 2 1/2 vuotias tullessa ja nyt 23 ja minä olen edelleen se mutzi jolle soitetaan kun on iloja tai suruja. Miehelläni 4 aikuista lasta ja kaksi ihanaa lastenlasta. Lapset ovat aika usein meillä viikonloppuja ja on ihanaa kun perään huudetaan mummiii. Ja mummihan leipoo ja lukee, ulkoiluttaa ja käy uimassa, neuloo ja halaa... Rakastan koko katrasta ja nämä pienet ovat todella mummin ja vaarin sydänkäpyjä. Innolla vaan odotetaan ilmoituksia muiltakin että lapsenlapsia olisi tulossa. Lisää mahtuisi tähänkin perheeseen. Samoin olisi nykyinen mieheni valmis vaariksi minun "lainalapsen" lapsille - kunhan niitä tulee.


    • tommonen äijä

      mun mutsilla on samanlainen kusipää.

      ei se siitä muutu.

      aina olin tiellä jne.. lapseni se kyl ottais mutten enää halua että se tapaa koskaan lapsiani!

      älä alistu! ja vielä juo ton lisäksi sohvallasi..

      mä en kattelis tollasta.

      ja sekin vielä ettei ole sun lasten biolog isä vaikuttaa asiaan. harva tykkää oikeasti muista kuin niistä jotka on omaa lihaa ja verta. näin se vaan on ja nähty on monet kerrat.

      sä oot hieno ihminen kun ruokit vieraan lasta, mä en tekis sitä. mut kukin tavallaan.

      mä en ole niin riippuvainen miehestä et sietäisin mitä vaan tai tollasta. oon ollu yksin monet vuodet, nyt perheen kanssa ja haluan pysyä näin. uutta miestä en ota. lapset saa kattella omaa isäänsä ja sillä hyvä. yksinkin osaan olla tai yksinhuoltajana jos mies jättää.

      toi mieshän torpedoi sun v apaa-aikaa tolla! mä en suostuis! mieti , itse päätät mitä teet!

      onko äijä sen arvonen??

      • minäkin mummo

        Isoäitiys on mielestäni oikeus sinullekin. Keskustelkaa asiasta miehesi kanssa,vaikka kaikilta se keskustelu ei sujukkaan jos "tyypillinen" suomalainen on.Sitkeästi vaan asia esille ja kaikki asian näkökulmatkin. Luulisin että haluaa olla "vaarina" mukana lasten riemuissa.


      • Oppikoon.vihdoin
        minäkin mummo kirjoitti:

        Isoäitiys on mielestäni oikeus sinullekin. Keskustelkaa asiasta miehesi kanssa,vaikka kaikilta se keskustelu ei sujukkaan jos "tyypillinen" suomalainen on.Sitkeästi vaan asia esille ja kaikki asian näkökulmatkin. Luulisin että haluaa olla "vaarina" mukana lasten riemuissa.

        "Keskustele"! Ihmeellistä, kun palstalla aina kehotetaan keskustelemaan asiasta. Luulisi, että ongelmista keskustellaan kauan ja hartaasti, ennen kuin suivaantunut osapuoli alkaa pyytää neuvoja ja apuja keskustelupalstoilta. Aloittaja on jo vuosia yrittänyt saada miehensä kiinnostumaan edes omasta lapsestaan, mutta kylmäsydäminen mies ei välitä.

        Minusta sanot suoraan ukolle: "Olen sopinut että lapset tulevat sitten yökylään, ettäs tiedät. Jos olet viisas, alat tutustua heihin, koska he tulevat tänne kuitenkin silloin tällöin". Parasta miehen tottua vaan, sillä sinulta ei voida vaatia että hylkäisit lapsenlapsesi miehen löhöilyn takia. Toivottavasti lapsenlapset ovay iloisia ja luottavaisia. Lapsi valloittaa aika helposti tympeänkin mielen omalla hyväntuulisuudellaan. Äreä pappa herättää pelkoa, ja se olisi aikaa myöten miehellekin hankala tilanne.


    • Jannikaah

      Mitenkähän tämä juttu meni? Minä en olis katsonut sellaista etten saisi omien lastenlasten kanssa viettää omassa kodissa aikaa.
      Lapsenlapset ovat kultaa!

    • Enuskoavausta

      Luulen, että avaus on provo. Ainakin famu4 hävisi kuin pieru saharaan, eikä vastaa esim kysymykseen siitä, miksi hän kantaa huonoa omaatuntoa miehensä pojasta, jos mies itse ei välitä tuon taivaallista, vaikka poika päätyi lastariin.

    • Naisten.kasvattamat

      Jos asunto on liian pieni lastenlasten yökyläilyille, niin ei auta muu kuin käydä lasten kotona heitä hoitamassa. Muutenkin se lasten kannalta olisi parempi vaihtoehto, sillä lasten paikka on kotona ja yöt omassa sängyssä.
      Jos taas tilaa riittää, niin ukko olohuoneen sohvalle kuten aina muulloinkin ja ovi kiinni. Mummi ja lapsenlapset muissa huoneissa, ja pianhan lapset oppivat, että mummin miestä ei häiritä. Keittiöhän on muutenkin kodin sydän, siellä on kotoista ja lämmin fiilis.
      Mummin mies on mustasukkainen lapsenlapsille, siitä tämä ärtymys kertoo. Ja itsekkyydestä. Monasti voi huomata, että aviomies on mennyt naimisiin saadakseen uuden ja sutjakkaamman äidin, joka hoivaa miestä ja kotia herkeämättä.
      Miehelle huollettavana oleminen on jäänne lapsuudesta. Äidit ja vaimot ruokkivat tätä tunnetta ylenpalttisella passaamisella. Tulos sitten on räyhäävä ja itsekäs sohvalla makaaja.

      Lapset saavat vain näkyä, ei kuulua. Moni mies on niin tärkeä omasta itsestään, että ei siedä alaikäisiä silmissään.
      He siinä menettävät, eivät lapset.

    • juoponjättänyt

      juoppo ukko sai lähteä kun alkoi minun kodissani komennella ja ei sietänyt lapsenlapsiani, huh en kyllä jatkas sellaisen ukon kanssa koskaan..

      • narsistinjäyyänyt

        narsisti akka ja sossu sai lähteä kun alkoi minun kodissani komennella ja ei sietänyt lapsiani, huh
        en kyllä jatkas sellaisen akan ja sairaan sossun
        kanssa koskaan..


    • Anonyymi

      Olen kahden pojan isoäiti. Yksikään mies ei tule siihen väliin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe