Olipa kerran

Espoon Blues,

joka meinasi voittaa mestaruuden, mutta ei sitten voittanutkaan, koska Oulun Kärpät oli vielä pikkuisen parempi joukkue.

Bluesilla oli kyllä kova joukkue, joka sai hurjasti itseluottamusta noustuaan välieräsarjassa lähes uskomattomalla tavalla 1-3 tappioasemasta raivaten tiensä väkisin finaaleihin.

Kunnioitin ja ihailin tuota joukkuetta, vaikka näin oululaisena kannatankin Kärppiä. Nyt finaaleissa tuo Espoon joukkue kuitenkin on jotenkin muuttunut. Enää finaaleissa en kunnioittanut tuota välerien sankarillista sitkeää joukkuetta, joka pudotti mahtiseura Jokerit pronssipeliin.

Nyt tuosta joukkueesta oli tullut vastustajia vahingoittava raukkamainen HIFK-kiekkoa pelaava porukka kuumakalleja, jotka ruikuttivat haastatteluissa, että "tuomarit ovat meitä vastaan...jne.jne." Ensin katulätkä-Heiskanen taklasi Kärppien nuorta Jokista selkään, sitten toinen hullu Ilkka mikkolaa todella törkeästi selkään, tämän ollessa irti laidasta ainakin 1,5 metriä.

Tuokaan ei olisi tuntunut niin pahalta, sillä tällaistahan sattuu kovissa playoff-peleissä, kun kokemattomien nuorten pelaajien lataus menee ns. yli, mutta Blues-fanien mielipiteet saivat asian tuntumaan vielä pahemmalta: Kuinka voi olla mahdollista, että puolustellaan tuollaisia törkeyksiä?

Blues-kannattajat käyttäytyivät muutenkin törkeästi koko finaalisarjan ajan. Keskustelupalstoilla he syyttivät bluesin tappioista yleensä tuomareita, tai muita epäoleellisia asioita. Huomaa, että Blues-faneilla ja -pelaajilla ei ole kokemausta finaalipeleistä. Kärppäpelaajat ja kärppäfanit ymmärtävät, että finaaleissa voittaa vain joukkue, joka tekee enemmän maaleja, kuin vastustaja. Kaikki muu on epäoleellista.

Blues-kannattajat olisivat voineet vielä muuttaa käsitykseni heistä, jos olisivat alkaneet kannustaa omiaan 0-2 (otteluvoitot) tappiotilanteessa, mtta ei; He keskittyivat haukkumaan tuomareita, yksittäisiä kärppäpelaajia, Oulua, Pohjoissuomea. He räkyttivät, kuin pahaiset rakit, mutta eivät selvästikään uskoneet enää omiensa voittoon.

Samoin tuntui asennoituvan blues-palaajat, ainakin nuori Mikko Lehtonen, joka haastatteluissa syytti tappiosta tuomareita jo ennen kuin peli oli ohi?!?!

Välierien mahtavan taistelunsa ansiosta olisin suonut Bluesin voittavan mestaruuden, vaikka kärppäfani olenkin. Joukkueen ja fanien muututtua kuitenkin finaalisarjassa lapsellisiksi kitisijöiksi, aloin toivoa bluesin häviötä.

Ja onneksi niin kävikin. Blues ei itkemisestä ja vinkumisesta huolimatta enää noussut, vaan Kärpät vei mestaruuden 2008 otteluvoitoin 4-0.

Toivottavasti blues ja sen fanit oppivat tästä edes jotain, jos sattuvat vielä joskus pääsemään finaaleihin.

4

238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mmjklms

      Olipa kerran Blues Joka Tiputti hifkin ja Jokerit

    • här

      minullakin oli sympatioita bluesia kohtaan mutta ei ole enään.Finaalit ovat yleisölle ja pelaajille upeita tapahtumia joissa jokainen haluaa olla mukana.Siksi tuntuukin oudolta että halutaan tahallaan teloa vastustajia pois pelistä.Kovapeli ja rottamaisuus ovat eri asioita.

    • Dam Dam

      NÄIN ON
      JIHUU, KÄRPÄT JYRÄÄ

    • mielipide...

      Onpa hienoa että Te Herra/Rouva olette ottaneet esille vakavan ongelman: nimittäin palstojen törky-viestit. Toki viestistänne tulee sellainen kuva että vain Blues-fanit olisivat asian suhteen olleet aktiivisia. Korjaa jos olen väärässä, mutta eikös niitä törkeyksiä ole myös tullut toisestakin suunnasta.

      Tottahan toki tappiokin pitää nielaista jos sellainen tulee ja Blues ei vaan ole saanut viimeistä rutistusta (eli voittomaalia) aikaan ja Kärpät on osoittanut olevansa tehokas alakynnessäkin. Silti mielestäni Teidän esityksessänne on jotakin hieman teennäistä siinä miten ensin Olette ihaillut Bluesia ja sitten Ette (koska "vain" toinen osapuoli provosoinut?), mutta korjatkaa toki jos olen väärässä.

      Silti tuot hyvin erään tärkeän asian esille: Omaa joukkueta pitäisi kannustaa konstruktivisesti, tapahtui mitä tapahtui. Joten muistakaa kaikki: "Deeds, Not Words".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe