Päänahan psoriasis, hoitoja esim. Locoid ja lääkevoide?

kertokaa......

Minulla on päänahassa psoriasis, ollut jo monta vuotta. Ei ole otettu koepalaa, lääkärit todenneet että ei tarvis. Näkee silmällä. Suvussani on myös psoriasista päänahassa ja vähän ihollakin. Osalla kait seborreaa. En ole oikein hoitanut tuota pahaa hilse karstaa ja haavoja päänahassani, mutta nyt viime vuosien aikana olen alkanut, kun päänahka kutiaa hirveästi ja hilsettä on kynsittävä irti! Tympeää. Hilseläiskät kiertää, ja vasemmalla puolella sitä ei ole ollenkaa. Kavojen iholla on talvisin muutamia ihottuma läiskiä, ilmeisesti tätä psoriaasia. Siihen on tepsinyt hydrocortison voide..Olen käyttänyt päänahkaan Diprosalic liuosta. Ei oikein hyvä, kun kuuriluontoinen, ei lähde kuin yhdeksi päivää pois ja heti käytön jälkeen hilsetöhnät tulee takaisin! Kutinaa aiheuttaa minulle, kun hilse lähtee taliköhnämäisesti tämän liuoksen jälkeen. Shampoona käytän ihan tavallisia kaupan shampoita. Voisiko joku kertoa parempia vaihtoehtoja, tuotteita?? Kaupan tuotteet, kampaamon ja apteekin. Tauti pahenee myös muotovaahdon ja hiuslakan käytön jälkeen. Nyt uusi lääkäri määräsi uuden hoidon. Lääkevoiteen, joka hierotaan päänahkaan 12h ajaksi, kuorii hilseen pois ja sen jälkeen 2vko käyttö Locoid liuoksen käyttöä, 0,1%. Sen pitäisi tepsiä ja psoriaseksen lähteä pitemmäksi aikaa pois haitolta... Ihotautilääkärillä en ole käynyt, mutta jos tämäkään hoito ei tepsi pitemmäksi ajaksi, niin menen ihotautilääkärille. Mitkä ruokavaliot pahentaa tätä? Kiitos jo etukäteen, jotka voi vastata kysymyksiini!

13

17728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tääonmunnimimerkki

      toi locoidi poisti multa hirveen ihottuman kahden viikon kuurin kuluttuessa.. nyt käytän pelkkää perusrasvaa ja tarvittaessa locoidia. päänahasta ei ainakaan huomaa että olisi psoria =)(oon kalju joten hoito helppoa!)

    • wintermix

      paras tuote ainakin normaaliin hilseongelmaan on
      nizoral-shampoo,tehoaa myös muihin ihon sienitauteihin,kannattaa ehdottomasti kokeilla,
      apteekkitavaraa.millään muilla tuotteilla en saanut tosi agressiivista hilseongelmaa kuriin.

      • H_J@

        Sienimyrkyt tuskin tehoavat psoriasikseen.


    • Troy77

      Mulla on käytössä dermovat scalp 0,5 mg/ml, tuntuu toimivan muutaman päivän ajaksi, kunhan muistaa iltaisin laittaa päähän, ja muihin psori paikkoihin reilusti perusvoidetta, mitä saa apteekista. ei kaupasta, niissä on yleensä hajusteita. Itse kävin ihotautiläkärillä, raimo suhosella Lääk. tieteen professori. Mulla kävi säkä kun asun mikkelissä, ja kyseinen ihotautilääkäri on samalta paikkakunnalta. valohoitokin on tehonnut 3 kertaa viikossa kävin 2kk ajan. Kannatta oikeesti hakeutua ihotautilääkärille, saa asian mukaista hoitoa, eikä psori pahene. Vointeja.

    • 7-vuotiaana päänahassa

      Psori-ihottumaa ei ole vielä muualla, ja jos vaariinsa tulee, niin ehkä kyynär- ja polvi-alueilla sitten tulee olemaan. Nivelpsori vaivaa vaaria myös.
      Meille lääkäri suositteli ensiksi kunnon saunomista, ilmeisesti hilsekarsta irtoaa hyvin kun iho hikoaa ja kastuu. Toinen konsti on permanentti!! siis tavallinen permis hiuksiin, antaa ilmavuutta hiuspohjalle, ehkä karstattuminen vähenee. Onneksi tytön tauti ei ole kovin ärhäkkä, hiuksia meinaan on paljon, sinne väliin Diprosalicin levittäminen kestää aina vartin kerrallaan.

      • Vallu K

        Kaikenlaisia lääkkeitä kokeiltu on. Alkuun kun itse en tienyt, eikä lääkäritkään aina, jouduin koekaniiniksi kaikenlaisille hoidoille. Vieläkin tukka nousee pystyyn muistellessani kun lääkäri määräsi ihottumakohtiin leviteltäväksi puhdistettua vaseliinia. Läiskiä ja rupia oli joka puolella. Ei kun rasvaus ja peltipaita päälle - (Kuten oli ennen armeijassa ja vankiloissa)- ja menoiks. Olo oli kuin liian ahtaaseen kuoreen pakatulla makkaralla. Paita liisteröity pintaan vaseliinilla.

        Onneksi on myöhemmin löytynyt parempiakin lääkkeitä, että lääkäreitä. Kokemuksesta kuitenkin olen huomannut, että viinit ja kaljat pahentaa asiaa. Ilman niitä selviää aikoja ilman lääkitystä.


    • Alexi83

      minulla on ollut psori jo 15 vuotta, mutta vihdoin olen löytänyt millä psorin saa pois päänahasta, pesen tukkani nykyään Head&SHouldersilla,sitten naaman korvien läheisyyteen hydrocortisonia. toi Head&SHoulders ei ole edes kovinkaan kallista, suisittelen.. otan minuun yhteyttä kokeilun jälkeen, niin jos [email protected]

    • minulla auttaa päänahkan kutiamiseen kun välillä värjään hiukseni. en tiedä mikä siinä auttaa, mut olen huomannut että näin on käyny, ja ihan vahigossa. en värjää kyllä useasti. särkylääkkeittä kun joudun käyttämään aikapaljon niin olen huomannut että minulla ainakin burana lisää psoria. joten vältän sitä ja sön ibixinia. kai joku lisäaine on erillainen? koska muutenha ne on suht samallaisii lääkkeitä.

    • Seiccu.

      System 4 Hair spa o oil öljyhoitoa. Sitä saa kampaamoista ja kampaaamoliikkeistä. Kampaamosta voi ostaa tuotteita vaikkei kävisi vastaanotolla. Olen käytänyt jonkin aikaa täättuoteta kyynärpäihin ja vartalolla olevaan psoriin.
      Pakkauksen sisällä olevassa selostuksessa lukee että voidaan käyttää ihovoiteenakin. Sillä on päänahkaa kuoriva ja hoitava vaikutus.
      Tuntuu etä kyynärpäiden kokkareet ovat madaltuneet, suorastaan lähteneet pois. Suihkun jälkeen hieron froteepyyhkeellä niin että karsta rullautuu pois ja laitan taas tuota voidetta ja vartalovoidetta ja tunnin kuluttua Silkistä.
      Toinen vastaava on KC Professional Biosystem cure hiusöljy.

    • Eiköhän auttaja löydy...

      Nimittäin semmoinen kuin NuViSal. Sitä valmistaa Charcoal Finland Alavieskassa ja niitä löytyy apteekeista yms.

      Linkki Charcoalin sivuille:
      http://www.nuvisal.com/

    • psori jo

      yli 30 v ja aikaisemmin päänahka oli aivan karseessa kunnossa.
      Kokeiltiin kortisonit, valohoidot ja kaikki mahdollinen.
      Sitten tuttavani toi minulle tuliaiseksi Kanadasta Neutrogena T-gel psorishampoota.
      En ollut uskoa miten hyvin se tehosi, päänahka parani ja sain heittää kortisonit romukoppaan.
      Yritin vuosia sitten löytää kyseiselle shampoolle maahantuojaa onnistumatta siinä.
      Itse sain sitä Kanadantuttujen tuomana.
      Nyt sitä kuitenkin saa kuulemma Stockalta, Sokokselta ja joistakin apteekeista.
      Kannattaa kokeilla, minulle se toi avun, samoin useille tutuilleni joille olen antanut kokeilusatsin.
      Pesen hiukset normaalishampoolla päivittäin, jos psoriläikkiä ilmaantuu, pesen Neutrogenalla noin viikon verran.
      Ja vielä ihosta; Minulla Aloe Vera voide on helpottanut oireita.

    • Anonyymi

      Diprosalic liuos on hyvä psoriaksen hoitoon hiuspohjassa. Lääkäri kirjoittaa reseptin "pitkäaikaisen sairauden hoitoon" niin saa edullisemmin.
      Muualle ihon psoriasksen hoitoon hyviä ovat esim. Locoid, Locobase repair...lääkärit kyllä tietävät ja osaavat auttaa kun näyttää missä kunnossa iho on.
      Minulla jo vuodesta 1975 psoriasis ja kokemuksella tiedän. Kyllä se ärsyttää ja ei kiva.mutta näillä "eväillä" on mentävä. On myös pitkiä parempia kausia. Tsemppiä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe