Oikeustiede ja Valtiotiede

Ylioppilas...

Olen suunnittelemassa opiskeluja yliopistossa intin jälkeen. Olen jo suorittanut avoimessa yliopistossa oikeustieteen opintoja 67op, joten voin yrittää päästä väylän kautta opiskelijaksi. Olen kuitenkin kiinnostunut valtiotieteestä ja erityisesti valtio-opista, joten haluaisin myös saada maisteri tutkinnon valtiotieteen puolelta. Onko samaan aikaan kahden tutkinnon opiskelu sallittua? Jos suorittaa eka oikeustieteen maisterin tutkinnon, niin voiko sitten valtiotieteen tutkinnoista saada jotain opintopisteitä hyväksi luettua oikeustieteen opintojen avulla? Toivottavasta saatte selvää sekavasta kirjotuksesta! Voitte kertoa ihan muutakin näistä mun ajatuksista ja erityisesti olisi hyvä jos joku vastaa kysymyksiin.

3

2796

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saa neuvoa

      Työllistymisen kannalta oikeustieteellinen on tuhat kertaa parempi vaihtoehto. Jos pääset sisään oikeustieelliseen avoimen väylän kautta, mene ihmeessä. Valtio-oppi on suurimmassa osassa yliopistoja vapaa sivuaine, eli sen opintoja voivat suorittaa vapaasti kaikki, joilla on ko. yliopistossa opinto-oikeus.

      Voit sitten opiskella oikeustieteellisessä ja suorittaa valtio-opin opintoja sivuaineena. Halutessasi voit toki hakea myöhemmin sinnekin tutkinnonsuoritusoikeutta joko pääsykokeessa tai suoritettujen opintojen perusteella ja tehdä siltäkin puolelta tutkinnon. Mutta menestyksekkään työelämän kannalta oikeustiede on varmempi vaihtoehto, jota itse Sinun tilanteessasi pitäisin ensisijaisena.

      • Valtsikan kundi

        Valtiotieteiden tohtori tienaa paremmin kuin oikeustieteen tohtori. Valtsikka valmisti minusta erinomaisen ihmisen. Olen 30v ja tienaan yli 20k kuussa yrittäjänä.


    • Poikkitietäjä

      Homma menee pääasiassa näin:
      - pääaineopiskelijana voi olla niin monessa tiedekunnassa ja yliopistossa kuin haluaa (joitakin poikkeuksia voi olla)
      - lukuvuodessa saa ottaa vain yhden 3. asteen opiskelupaikan vastaan

      Joten jos joku haluaa opiskella teknillisessä arkkitehtuuria, oikiksessa rikosoikeutta, kauppakorkeassa markkinointia, valtsikassa viestintää, humanistisessa taidehistoriaa ja matemaattis- luonnontieteellisessä tähtitiedettä ja lisäksi lukea itsensä lääkiksessä vaikka kirurgiksi, niin onnistuu, kunhan opiskelupaikat on otettu vastaan eri lukuvuosina :) Yhtenä keväänä kannataa siis keskittyä vain yksiin pääsykokeisiin jo tämänkin takia.

      Kahden tutkinnon tekeminen ei itse asiassa ole mitenkään tavatonta. Itsekin opiskelen sekä humanistisessa että yhteiskuntatieteellisessä ja lisäksi pitkänä sivuaineena on tietojenkäsittelyä. Itselläni kiinnostus on suurin syy, työllistyminen osasyy.

      Hyväksilukemisista en itsekään tarkkaan ottaen tiedä. Tiettyjä pakollisia opintoja (kuten tutkintoon kuuluvat pakolliset vieraan kielen opinnot "virkamiesruotsi") ei tarvitse moneen kertaan suorittaa, mutta en ole aivan varma siitä, vaikuttavatko nuo vaadittuun kokonaisopintopistemäärään.

      Se mainittakoon vielä, että sekä oikeustiede että valtio-oppi ovat sellaisia aineita, että yhtäaikainen opiskelu onnistuu hyvin, koska noissa ei ole välttämätöntä istua luennoilla. Toisin on esim. kielissä ja kasvatustieteissä, joissa tehdään jonkin verran ryhmätöitä ja useammilla kursseilla on läsnäolopakko. Joten jos kiinnostusta kahteen tutkintoon löytyy, niin siitä vain :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2910
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2155
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe