Vanha uutinen!

kuullut

Atomivoimaloiden ympärillä pesivät linnut eivät saa poikasia!
Tuollainen uutinen oli jo kauan sitten.

Näyttää myös tilastojen mukaan, että maapallolla ei pesi lintuja enää 2013!

7

573

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • todisteet

      "Itäisimmän Uudenmaan ongelmahan on, että muuttovoittoa voi olla, mutta kuolleisuus ylittää syntyvyyden merkittävästi. Siitä Loviisa on valitettava esimerkki, sanoo Pernajan kunnanjohtaja Ralf Sjödahl."

      Miksi salailu jatkuu? Mikä aiheuttaa kuolleisuuden? Ei kai vaan...

      • terveysvaikutuksista

        STUK eli säteilyturvakeskus ilmaisee aina asiat ympäripyöreästi ei merkittävää haittaa tai niin vähäistä ym.

        Tshernobylin onnettomuuden seurauksena mm. Suomen maaperään, vesistöihin tuli merkittäviä määriä radioktiivisia laskeutumia löytyy netistä näitä karttoja.

        Miksi muuten STUK vasta 20 vuotta Tshernobylin onnettomuuden jälkeen varoittaa sienien radioktiivisuuspitoisuuksista?

        Miettikääpä hiukan tuota virallista tiedotuspolitiikkaa. Salailuahan se käytännössä on.


      • ********

        *****************


    • mörökölli

      Lukekaa ja miettikää!

      Niitä läheltä piti tilanteitahan on ollut vaikka kuinka paljon on, joista on aiheutunut merkittäviä terveyshaittoja, mutta niistähän viranomaiset eivät kansalaisille tiedota. Tuossa alla yksi esimerkki, vaikkakaan se ei ole Suomesta, mutta siitä saa jonkinlaista käsitystä siitä miten asiat ovat.

      >>Radioaktiivista säteilyä espanjalaisesta ydinvoimalasta
      huhtikuu 07, 2008
      Espanja —

      Greenpeace on havainnut muun muassa kobolttiin ja mangaaniin liittyvää säteilyä Espanjassa, Ascón ydinvoimalan katoilla, aidoissa ja muualla voimalan ympäristössä. Alueelle levinneen radioaktiivisuuden määrä on vähintään 200 miljardia bequerelia eli sama kuin 80 grammassa plutoniumia tai seitsemässä tonnissa luonnonuraania.

      Energiayhtiöiden Endesa ja Iberdrola omistama Ascón ydinvoimala sijaitsee Ebro-joen rannalla 70 kilometriä ylävirtaan Välimerestä.

      Radioaktiiviselle mangaanille altistuminen aiheuttaa muun muassa lasten kehityshäiriöitä ja Parkinsonin tautia muistuttavaa hermoston rappeumaa. Koboltille altistuminen vaurioittaa munuaisia, maksaa, sydäntä ja keuhkoja.

      Greenpeacen Espanjan toimiston mukaan säteily johtuu todennäköisesti onnettomuudesta, jonka aiheuttamaa saastumista ei ole kunnolla siivottu. Säteily saattaa liittyä korkeasti radioaktiivisen veden vuotoon, joka on syntynyt, kun uutta ydinpolttoainetta on ladattu reaktoriin lokakuussa 2007. Greenpeace vaatii Espanjan ydinturvaviranomaisilta (Consejo de Seguridad Nuclear) selvitystä säteilystä ja tapahtuneesta onnettomuudesta.

      - Greenpeacen mukaan löytö on huolestuttava osoitus ydinvoimaloiden turvallisuuskulttuurin heikentymisestä. Aiemmin esimerkiksi Ruotsin ydinvoimaloissa on paljastunut vakavia puutteita turvallisuuskulttuurissa, sanoo energiakampanjoitsija Lauri Myllyvirta.

      Espanja on viidentenä maana Euroopassa päättänyt ajaa alas ydinvoimakapasiteettinsa. Ensimmäinen voimala suljettiin vuonna 2006. Maassa on nyt jäljellä kahdeksan noin 1000 MW:n ydinvoimalaa, joista seuraava suljetaan ensi vuonna. Maan sähköntuotannosta 13 prosenttia tapahtuu tuulivoimalla ja 20 prosenttia ydinvoimalla. Tuulivoima kasvaa nopeasti ja ohittanee ydinvoiman noin vuonna 2010.

      • csn

        GP:n tiedote on päivätty 7.4.
        Espanjan viranomainen tiedotti asiasta näköjään jo kaksi päivää aikaisemmin, 5.4. http://www.csn.es/plantillas/index.jsp


      • touhua
        csn kirjoitti:

        GP:n tiedote on päivätty 7.4.
        Espanjan viranomainen tiedotti asiasta näköjään jo kaksi päivää aikaisemmin, 5.4. http://www.csn.es/plantillas/index.jsp

        Noinhan GP (greenpeace) aina toimii.
        Se poimii viranomaisten tiedotteista irtojuttuja, ja esittää ne "omina" havaintoinaan mahdollisimman kovan metelin kera. Samaa konstia GP käytti Olkiluodossa "raportoidessaan" Olkiluoto3:n rakentamisongelmista.

        GP:n ongelma on se, että tämä "tiedonjulkistus"-politiikka ei toimi enää. Se toimi aataminaikana, kun ei ollut internettiä. Nykyisin kuka tahansa pääsee kädenkäänteessä käsiksi alkuperäiseen aineistoon, ja näkee, että eihän GP:n "uutinen" ollut mikään uutinen.

        Suomalaiset toimittajat ovat oppineet GP:n kikat, ja siksi GP ei saa julkisuudessa tavoittelemaansa huomiota. Ei GP julkisuutta ansaitsekaan, joten mitään vahinkoa ei tapahdu.

        Ennakoin, että jossain vaiheessa media-ammattilaiset kyllästyvät lopullisesti GP:n möläyksiin, ja pudottavat sen sille rupusakkitasolle, mihin se kuuluu.


      • "Alueelle levinneen radioaktiivisuuden määrä on vähintään 200 miljardia bequerelia eli sama kuin 80 grammassa plutoniumia tai seitsemässä tonnissa luonnonuraania."

        Entä sitten ? Ketä tuo pelottaa ???

        2 neliökilometriä Suomen peltomaata vastaa sisältää 9 tonnia uraania[lähde 1], joten Greenpeacen pitäisi varoittaa lintuja lentelemästä Suomeenkin eikä vain jonkin ydinvoimalan lähelle.
        Jotenkin GP:n propaganda pelottelemalla maallikoita becquerellilla kusee nyt taas kerrain kintuille. GP:n pitäisi ottaa oppia internetistä edes sen verran että ymmärtää että heidän kannatuksensa laskee kuin Jehovan todistajain kannatus kun internet-viisaat alkavat paljastavat heidän propagandansa onttoudet..


        t. MrKAT

        [1]".. Helmikuun 2001 Sotilasaikakauslehdessä kirjoittaneen everstiluutnantti
        Juhani Juutilaisen mukaan Suomessa on neliökilometrin suuruisella alueella
        metrin syvyyteen ulottuvassa maakerroksessa uraania 4500 kiloa eli lähes
        puolet Kosovon sodassa käytetyn köyhdytetyn uraanin kokonaismäärästä."
        -Jyrki Iivonen, Kaleva ma 2.4.2001, s.2


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1407
    2. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1131
    3. 37
      812
    4. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      796
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      157
      765
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      752
    7. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      48
      722
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      695
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      679
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      632
    Aihe