Herranjestas, kertokaa..

Telpet

Onko tässä asiassa perää, sanoinko höpö, höpö liianaikaisin. Juu, ja tämä ei kuulu tänne, mutta nyt tungen sen.
Kyse Ranskan buldokista, ei Mäntyharjulta haettu.
Sukulaistyttö tuli itkien, kun hän on antanut 10 viikkoiselle pennulle yrjölänpuuroa kerranpäivässä. Siinä on vähän raakaa jauhelihaa ja viiliä ja raejuustoa seassa ja tippa öljyä. Myös vihanneksia.
Nyt oli joku sitten sanonut, ettei ranskikselle saa antaa koskaan tuota. Että, niillä pitää olla ihan erikoiset ruuat. Ja johtuu kuulemma niiten nenästä. No hitto, minä hänelle tokaisin, että höpö, höpö juttua. En ole koskaan noita buldokkeja omistanut ja tulikin mieleen, josko se ihminen vaikka oli kuinka oikeassa.

6

351

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei ole niin minkäänlaista kokemusta, mutta olen kyllä kuullut jostain että niillä voi olla erilaisia ongelmia ruuansulatuksen kanssa juuri tuon pään ja suun muodon takia, jotain että ne eivät välttämättä pysty pureskelemaan kaikenlaista ruokaa samalla tavalla kuin pitempikuonoiset koirat... Mutta yrjölänpuuro on kyllä minusta niin "valmiiksi pureskeltua" että voiko sen kanssa sitten olla jotain ongelmaa, en oikein ymmärrä... :) Kai kasvattajalta voi kysyä asiaa?

      • Telpet

        oli sanonut, että jokainen syöttää vähän oman mielensä mukaan. Hän on ollut yhteydessä. Ei hän ollut kieltänyt yrjölän antamista, mutta tämä joku tuttava oli jyrkästi kieltänyt antamasta ja sanonut,että saatta sairastua vakavasti siitä.
        Minä en ole koskaan kuullut, että joku koira olisi yrjölästä sairastunut, päin vastoin.


      • Telpet kirjoitti:

        oli sanonut, että jokainen syöttää vähän oman mielensä mukaan. Hän on ollut yhteydessä. Ei hän ollut kieltänyt yrjölän antamista, mutta tämä joku tuttava oli jyrkästi kieltänyt antamasta ja sanonut,että saatta sairastua vakavasti siitä.
        Minä en ole koskaan kuullut, että joku koira olisi yrjölästä sairastunut, päin vastoin.

        ole kuullut että yrjölänpuurosta kukaan olisi sairastunut. :) Ja jos koira vaikuttaa hyvinvoivalta, ulostaa normaalisti eikä tuhnuta tavallista enempää, niin eikös se ole merkki siitä että ruoka on ollut sille ihan sopivaa...


    • Itse plättäkuonoisten kanssa lähes koko ikäni eläneenä sanon höpsistä.
      Ei meillä ainakaan ruoat kirsun vuoksi ole millään lailla olleet erilaisia kuin muiden rotujen. Jos on ahtaat sieraimet niin ei niihin mitkään pöperöt auta.

    • Kyllähän tuossa pieni todensiemen voi hyvinkin olla,vaikka puurot ja vellit on mennytkin vähän sekaisin,tai aika reippaastikkin...

      Todennäköisesti nyt kyse on alunperin siitä,että joillain lyhytkuonoisilla koirilla,joilla vielä saattaa olla ongelmaa pehmeän kitalakipurjeen kanssa,on tavattu jonkin sortin probleemaa nestemäisen pehmeän ruuan kanssa,kuten esim.piimä ja velli.Ei niinkään siis veden juonnin kanssa.Varsinkin jos on hoto,niin ne saattaa vetää sen ruuan jotteensakin niin,että ei ihan normaalilta näytä,saati terveelliseltä.

      Yrjölänpuuro nyt ei ole mitään litkua eli siinä mielessä mennyt nyt tosiaan vellit ja puurot jutussa sekaisin,tai kyseinen sanoja ei ole ikinä yrjölän puuroa,saati puuroruokintaa nähnytkään.Mitään tekemistä sillä nenällä ei ole asian kanssa,muuta kuin se,kuten mainitsin litkujen kanssa,että ne voi sen sinne vetästä.
      Noi tapaukset on kuitenkin aikas vähäisiä.

      Muuten lyhytkuonoiset alapurentaiset pystyy ja voi syödä ihan samaa ruokaa kuin muutkin moppet.Ainoa on niillä roduilla/koirilla,joilla on julmettu alapurenta,niin saattaa olla ongelmia metsästää esim.kuivia nappuloita purkin pohjalta,saati lattioilta tippuneet.

      ps.fiksu sukulaistyttö sinulla,kun koiralle antaa kunnon syötävääkin,heh :=)

      • Telpet

        ihan fiksu kaikin puolin ja jopa taloudellinenkin. Leipoo ruokaleivänkin itse. Hattua nostan, harva 20:nen likka viitsisi. Heillä ei syödä eineksiä, vaan kaikki valmistetaan kotona.Avomies yrittää lipsua välillä, mutta joutuu aina takaisin ruotuun.
        No, nyt hän uskaltaa jatkaa Nestorin kanssa samalla tavalla eteenpäin. ( Nestori on tuo koira) Kiitoksia.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      454
      10164
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      59
      2546
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      59
      1997
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1739
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      90
      1462
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      122
      1399
    7. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      157
      1331
    8. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      376
      1308
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      23
      1270
    10. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      112
      1185
    Aihe