Atarax

jhjhjh

Onko teillä kokemusta Ataraxin käytöstä ihottuman kutinaan? Meillä lääkäri määräsi sitä 1v2kk:n ikäiselle pojallemme.Luin että tarkoitettu aikuisen ahdistuneisuuteen ja kiihtymykseen!!Ja myöskin allergiseen kutinaan, mutta annostus vähän ihmetyttää:1-5 vuotiailla sama määrä 5ml ??
Kokeilin 3ml yks ilta ja poika kyllä simahti ku saunalyhty ja nukkuki hyvin yön.

15

18097

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kutinaa

      Meidän pojalla myös atooppinen iho ja allergia useille ruoka-aineille. Öisin poika herää ja joka paikkaa kutittaa. Lääkäri määräsi 9 kk pojallemme Ataraxia, annos 3 ml, mutta ei mitään vaiktusta. Myöhemmin annosmäärä nostettiin 5 ml:aan, koska poika on kasvanut hyvin. Suoranaista vaikutusta ei osaa sanoa ja lääkäreidenkin mukaan osalle Atarax auttaa, osalle ei. Eli olkaa tyytyväisiä, kun vaikutusta on, me jatkamme öiden valvomista...

    • ...

      Juu kokemusta on, alkuun meillä oli annos 2,5ml mut 1v alkaen annos on ollu 5ml.
      Meillä ataraxia käytetään pääasiassa allergia oireisiin, mut välillä kutinalääkkeenäkin. Meillä toimii. Meille määrättiin välillä kutinalääkkeeksi aeriusta ku se ei oo niin väsyttävää, mut meillä jäbä allerginen vissii jollekin sen aineelle ku siitä vasta kamala kutina alkokin.
      Mut atarax toimii iltasin annettuna kutinalääkkeenä ku sit sen väsyttävä vaikutus ei haittaa, nukkuupahan yönsä paremmin.

    • helna80

      Meillä vastikään määräsi alle vuoteiselle Aerius-merkkisen antihistamiinivalmisteen allergiseen ihottumaan. Valitsi tuon merkin, kun parhaiten siedetty ja ei pitäisi unettaa.

      Atarax kuulostaa omaan korvaan kovalta pienelle, mutta lääkärien luulisi kuitenkin tietävän, mitä määräävät :)

      • Severiina

        Hämmästyin kamalasti kun luin tätä viestiketjua, vaikutus lienee erilainen eri ihmisillä, mutta jos itse otan vaikka 2 tablettia, olen koko seuraavan päivänkin väsynyt, siksi en ota sitä enää ollenkaan.

        Pienille lapsille, uskomatonta, en uskaltaisi antaa yhtään, omien kokemusteni perusteella.
        On ihan pelottavaa ajatellakin.


      • pojun äiti

        Meillä on pojalle (nyt 2v) ollut Aeriusta n. 8 kk ikäisestä alkaen. Ei todellakaan uneta. Päin vastoin. Alle 1 vuotiaana annos oli 1 ml, mutta jos sen antoi, niin yöunet olivat 5 tuntia ja piste. Sen jälkeen piti aikakin 2 tuntia valvoa ennen kuin oli toivoakaan saada poju unten maille. 0,5 ml auttoi hyvin oireisiin, eikä valvottanut. Nyt isompana olisi annos 2,5 ml, mutta jos sen antaa vaikka pienissäkin erissä viikon aikana, niin taas valvotaan. 2*1 ml on maksimi viikkoannos. Eli jatkuvaksi lääkkeeksi tuosta ei olisi, mutta onneksi tarvitaan sitä vain satunnaisesti kun poika syö syystä tai toisesta sopimatonta ruokaa. Ihan pikku vaivoihin ei tee mieli noin tujua ainetta antaa. Välillä oli Zyrtec tippoja jotka auttoivat lievempiin oireisiin.


    • jaa

      kokele vaikka laittaa pyykinpesu koneeseen vähän vähemmän pyykiä että pyykki huutoutuu kunolla nykyset pyykkipulverit ovat pakattu tiivistenmuotoon että helposti laittaa vähän liikaa kun näyttää siltä että pulveria on niin vähän että pudasta ei voi tulla inhimilistä mutta totta elikä käytä vähemän pesupulveria asia voi korjaantua sillä

      • "ympäristöystävällisis...

        pesuaineissa oleva zeoliitti (veteen liukenematonta jauhetta) voi aiheuttaa iho-oireita eikä vielä ole tietoa mitä se voi aiheuttaa joutuessaan keuhkoihin. Se huuhtoutuu huonosti pyykistä nykyisillä vettä säästävillä pesuohjelmilla.
        Allergisille suositellaankin käytettäväksi fosfaatillisia pesuaineita. Taajama-alueilla asuessa jätevedet ohjataan puhdistamoihin, ja fosfaatti saadaan puhdistettua jätevesistä.
        Itse asiassa zeoliitin poistaminen aiheuttaa omat ongelmansa näissä fosfaatin poistoon suunnitelluissa puhdistamoissa.


    • yksi vanhimpia

      allergialääkkeitä, kehitetty jo -60-luvulla. Se auttaa kutinaan ja väsyttää myös, joten sitä käytetään sen takia yöhoidossa: on helpompi nukahtaa väsyttävän vaikutuksen takia ja kun ei kutise, ei raavi unissaan. Väsyttävä vaikutus johtuu lääkkeen antihistamiinista, eli allegialääkkeestä, eli ei ole mitään unilääkettä mukana. Sen takia sitä voidaan käyttää myös aikuisille "rauhoittavana", jos ei halua käyttää pameja tms. Aikuisten annos on 25 ml kerrallaan, eli tuo lasten annos on 5 kertaa pienempi. Mutta käytä ihmeessä niin pientä annosta kuin vaan toimii, meinaan väsyttävä vaikutus vähenee ajan kanssa, ja voit sitten nostaa annosta jos tuntuu, ettei se vanha annos enää pelaa.

      • Mimosan hipiä

        Itse saan Ataraxia tuntemattomasta syystä aiheutuvaan kutiavaan nokkosrokkoon. Se auttaa juuri väsyttävyytensä kautta. Yhdestä iltatabusta olen yleensä seuraavaan puolipäivään aika vedoton, mutta sietokyky tuntuu nousevan: kutina lakkaa nyttemmin vasta kahden tabletin jälkeen - ja seuraava päivä meneekin puolikuntoisena.


    • !!!!!

      Jumakauta, sehän on ollu aikoinaan joku psyykelääke. En omalle vauvalle sitä antaisi, en edes pienelle lapselle!

      Lääkärit tarjoavat Ataraxia pienten lasten juttuihin SIKSI että vanhemmat saisi nukkua yönsä, koska se nukuttaa lapsen milloin tahansa.

      On niitä miedompiakin "kutina" lääkkeitä!

      ZYRTEK!

      Sitä ennemmin ku Ataraxia!

    • mapee

      ataraxia annostellaan 1-2,5mg/painokilo ja 2mg/ml. Koska isoin ja pienin annos on viisinkertainen niin lapsen painokin voi olal tuolloin viisinkertainen ja ollaan hoitoalueella. Tuosta voi toki jokainen laskea lapsensa "oikean" annoksen tai lähinnä pienimmän mahdollisesti toimivan tai suurimman sopivan.

      Tuossahan siis 5ml on laskukaavalla vasta nelikiloisen annos maksimissaan toisaalta taas minimiannoksella ollan taas jopa kymmenkiloisen lapsen annoksessa...

      Atarax on vanha lääke ja toimii kuten moni muukin lääke monella tapaa. Monella lääkkeellä jopa ns sivuvsikutus on suositumpi käyttökohde kuin alkuperäinen tarkoitu son edes ollut tai tilalel tulee uudempi aja parempia lääkkeitä. Varsinaisesti ahdistukseen sitä ei juuri käytetä enää sillä sitä parempi lääkkeitä on tarjolla vaikka kuinka. Sen sijaan tuohon kutinaan ja varsinkin nukkumisongelmiin ei juuri vaihtoehtoja ole..

      Kannattaa ina lukea lääkepakkausken seloste ja sitten netistä löytyy useita lisäselvennyksiä vielä lääkkeistä. Lääkelaitos on niistä yksi parhaista tiedon antajista ja muitakin löytyy.

      • Annastiinajustiina

        ja hänelle määrättiin 2mg Ataraxia 1ml/kerta. Ihon kutinaan.


      • ataraksi
        Annastiinajustiina kirjoitti:

        ja hänelle määrättiin 2mg Ataraxia 1ml/kerta. Ihon kutinaan.

        poikani on saanut ataraxia ihan alle vuoden ikäisestä, ensin nestemäisenä, oli tuhtia tavaraa reikiinnyttämään maitohampaat, sitten siirryttiin tabletteihin kun osasi nielaista sen.. ja aina on lukuisat eri lääkärit sanoneet että anna sitä lääkettä, ihan säännöllisesti. lapsen kutina on niin syvällä ihossa ja pahenee aina iltaisin, atarax kannattaa antaa hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa. sehän siinä on hyvä puoli että se unettaa, silloin kutina helpottaa ja lapsi saa nukkua..


      • -TiTTi-
        ataraksi kirjoitti:

        poikani on saanut ataraxia ihan alle vuoden ikäisestä, ensin nestemäisenä, oli tuhtia tavaraa reikiinnyttämään maitohampaat, sitten siirryttiin tabletteihin kun osasi nielaista sen.. ja aina on lukuisat eri lääkärit sanoneet että anna sitä lääkettä, ihan säännöllisesti. lapsen kutina on niin syvällä ihossa ja pahenee aina iltaisin, atarax kannattaa antaa hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa. sehän siinä on hyvä puoli että se unettaa, silloin kutina helpottaa ja lapsi saa nukkua..

        Meillä kans atarax ollut käytössä tytöllä vuoden iästä saakka. Joskus joudutaan antamaan 3 kertaa päivässä kun on iho tulehdusta tai pahimmat allergiat/iho-oireet päällä. Jos ei ataraxia olisi olisimme luultavasti melkein koko aika antibioottikuureilla ja lapsen hermostoon käy myös se jos yöunet eivät ole riittävät. On kokeiltu "miedompia" hoitoja, mutta atarax on ollut ainut joka on auttanut. Ja meidän tytöllä se ei ole vauhtia hidastanut eikä pituuskasvukaan ole pysähtynyt vaikka tosiaan kohta 3-vuotta on sitä syönnyt, toisinaan jopa 3 kertaa päivässä kuureina useita viikkoja. Kohta tyttö 4 vuotta ja pituutta 110cm ja iho alkaaa olemaan jo parempi ja Ataraxia otamme vain silloin kun sitä tarvitaan ja sen käyttö vuosien aikana vähentynyt. En tiedä mitä ilman tuota lääkettä olisimme jaksaneet.. koska molempien yöunet olisivat todellakin kärsineet ja hermot olleet kireällä nukkumattomien yöunien jälkeen..
        Ja tabletteihin pääsemme vasta jossain iässä (olisiko ollut 5) ja sitten tulee ehkä enemmän vaihtoehtoja..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe