tilli ja persilja säilyy ainakin pakkasessa kun ruukaan loput hienontaa pussiin ennenkö kovin menevät pilalle...
MUTTA mitkä muut yrtit voi säilyttää niin?
Sopivat sieltä hyvin esim. keittoihin, laatikoihin, joihinkin kastikkeisiin ja vaikka lihakääryleen täytteeksi, joissa ulkonäöllä ei ole niin merkitystä?
Mitä sanoo basilika jms. "kevytlehtiset"?
Rosmaariinejä jms. tuskin voi ja tarvikkaan...
Olisi ihana jos joku vastaisi pian oman näkemyksensä asiasta...?
mitkä yrtit
5
678
Vastaukset
- vuokki
Ruohosipulia olen pakastanut sekä myös oreganoa. Pinaattia myös mutta sehän nyt ei ole varsinaisesti yrtti. Timjaminit, salviat, rakuunat ja muut olen sitten kuivanut pienissä nipuissa ja musertanut pusiin kun ovat kuivia.
- pakastanut
Olen pakastanut basilikaa kokonaisina lehtinä. Ensin huuhtelen lehdet ja annan kuivua pyyheliinan päällä. Lehtiä kannattaa käännellä välillä, että vesi valuu paremmin pois. Käytän pakastukseen isoa lasitölkkiä, jonka kannessa on tiiviste. Basilika antaa nimittäin herkästi hajua/makua muihin ruokiin, esim. jäätelöön...
Pakastetun basilikan käyttö on helppoa. Jäistä massaa voi raaputella vaikka veitsen kärjellä tai lusikalla ja ottaa juuri sen suuruisen satsin kuin tarvitsee. On parhaimmillaan, kun sulaa heti uunista otetun ruuan päälle.- Pikku-tarhuri
siis basilikaa pakastanut???
Sehän on hyvin kylmänarka!!!
Vähän kun saa kylmää niin menee ihan mustaksi...
No minä kuitenkin kuivaan basilikani ja käytän osan tuoreena.. - toki!
Pikku-tarhuri kirjoitti:
siis basilikaa pakastanut???
Sehän on hyvin kylmänarka!!!
Vähän kun saa kylmää niin menee ihan mustaksi...
No minä kuitenkin kuivaan basilikani ja käytän osan tuoreena..Basilika on kylmänarka, siinä olet oikeassa. Minäkin kasvattelen sitä kesäisin kasvihuoneen lämmössä ja kosteudessa. Siellä se viihtyy ja röyhähtää oikein reheväksi.
Mutta loppukesällä tosiaan pakastan sen lehdet edellä kuvaamallani tavalla. (Olen oppinut tuon tavan kohta 50 vuotta puutarhaa hoitaneelta ihmiseltä.) Ja usko tai älä, lehdet eivät mustu ollenkaan pakastimessa! Eihän se basilika enää siellä pakkasessa kasva... - pikkusilppua minigrippiin
toki! kirjoitti:
Basilika on kylmänarka, siinä olet oikeassa. Minäkin kasvattelen sitä kesäisin kasvihuoneen lämmössä ja kosteudessa. Siellä se viihtyy ja röyhähtää oikein reheväksi.
Mutta loppukesällä tosiaan pakastan sen lehdet edellä kuvaamallani tavalla. (Olen oppinut tuon tavan kohta 50 vuotta puutarhaa hoitaneelta ihmiseltä.) Ja usko tai älä, lehdet eivät mustu ollenkaan pakastimessa! Eihän se basilika enää siellä pakkasessa kasva...ja perään mutama tippa öljyä-ei paakkunnu. Basilikan pestohan on ihan mössöä ja nuo yrtit antavat makua keittoihin, soossiin,jauhelihaan, lihapatoihin. Nyt jo metriset lipsitikat pakkasessa. Lehdet riivitty ja varret pätkitty ja kuivatettu. Niitä nakkelen perunakattilasta keitoksiin. Ens hätään nautittu kyllä keitot.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävöin sinua kokoyön!
En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun694919KALAJOEN UIMAVALVONTA
https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar1923850- 1903647
Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?
Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?783299Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin
Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo502979- 252004
- 241971
- 1871857
- 301706
HULLU MERSU KUSKI LIIKKEELLÄ
Onko kukkaan pannu merkille shamppanjan väristä w211 mersua josta puuttuu taka puskuri, ajelee hirveitä nopeuksia keskus981406