tilli ja persilja säilyy ainakin pakkasessa kun ruukaan loput hienontaa pussiin ennenkö kovin menevät pilalle...
MUTTA mitkä muut yrtit voi säilyttää niin?
Sopivat sieltä hyvin esim. keittoihin, laatikoihin, joihinkin kastikkeisiin ja vaikka lihakääryleen täytteeksi, joissa ulkonäöllä ei ole niin merkitystä?
Mitä sanoo basilika jms. "kevytlehtiset"?
Rosmaariinejä jms. tuskin voi ja tarvikkaan...
Olisi ihana jos joku vastaisi pian oman näkemyksensä asiasta...?
mitkä yrtit
5
694
Vastaukset
- vuokki
Ruohosipulia olen pakastanut sekä myös oreganoa. Pinaattia myös mutta sehän nyt ei ole varsinaisesti yrtti. Timjaminit, salviat, rakuunat ja muut olen sitten kuivanut pienissä nipuissa ja musertanut pusiin kun ovat kuivia.
- pakastanut
Olen pakastanut basilikaa kokonaisina lehtinä. Ensin huuhtelen lehdet ja annan kuivua pyyheliinan päällä. Lehtiä kannattaa käännellä välillä, että vesi valuu paremmin pois. Käytän pakastukseen isoa lasitölkkiä, jonka kannessa on tiiviste. Basilika antaa nimittäin herkästi hajua/makua muihin ruokiin, esim. jäätelöön...
Pakastetun basilikan käyttö on helppoa. Jäistä massaa voi raaputella vaikka veitsen kärjellä tai lusikalla ja ottaa juuri sen suuruisen satsin kuin tarvitsee. On parhaimmillaan, kun sulaa heti uunista otetun ruuan päälle.- Pikku-tarhuri
siis basilikaa pakastanut???
Sehän on hyvin kylmänarka!!!
Vähän kun saa kylmää niin menee ihan mustaksi...
No minä kuitenkin kuivaan basilikani ja käytän osan tuoreena.. - toki!
Pikku-tarhuri kirjoitti:
siis basilikaa pakastanut???
Sehän on hyvin kylmänarka!!!
Vähän kun saa kylmää niin menee ihan mustaksi...
No minä kuitenkin kuivaan basilikani ja käytän osan tuoreena..Basilika on kylmänarka, siinä olet oikeassa. Minäkin kasvattelen sitä kesäisin kasvihuoneen lämmössä ja kosteudessa. Siellä se viihtyy ja röyhähtää oikein reheväksi.
Mutta loppukesällä tosiaan pakastan sen lehdet edellä kuvaamallani tavalla. (Olen oppinut tuon tavan kohta 50 vuotta puutarhaa hoitaneelta ihmiseltä.) Ja usko tai älä, lehdet eivät mustu ollenkaan pakastimessa! Eihän se basilika enää siellä pakkasessa kasva... - pikkusilppua minigrippiin
toki! kirjoitti:
Basilika on kylmänarka, siinä olet oikeassa. Minäkin kasvattelen sitä kesäisin kasvihuoneen lämmössä ja kosteudessa. Siellä se viihtyy ja röyhähtää oikein reheväksi.
Mutta loppukesällä tosiaan pakastan sen lehdet edellä kuvaamallani tavalla. (Olen oppinut tuon tavan kohta 50 vuotta puutarhaa hoitaneelta ihmiseltä.) Ja usko tai älä, lehdet eivät mustu ollenkaan pakastimessa! Eihän se basilika enää siellä pakkasessa kasva...ja perään mutama tippa öljyä-ei paakkunnu. Basilikan pestohan on ihan mössöä ja nuo yrtit antavat makua keittoihin, soossiin,jauhelihaan, lihapatoihin. Nyt jo metriset lipsitikat pakkasessa. Lehdet riivitty ja varret pätkitty ja kuivatettu. Niitä nakkelen perunakattilasta keitoksiin. Ens hätään nautittu kyllä keitot.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2254117Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1112603Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit382325Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?811416Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te981327- 481159
- 751047
- 59923
- 45906
Emme koskaan keskustelleet kasvotusten syistä välirikollemme
Enkä voisi kertoa perimmäistä rehellistä syytä. Kerroin sinulle pintapuolisen ”paketin” ja otin tavallaan omalle vastuu58901