tilli ja persilja säilyy ainakin pakkasessa kun ruukaan loput hienontaa pussiin ennenkö kovin menevät pilalle...
MUTTA mitkä muut yrtit voi säilyttää niin?
Sopivat sieltä hyvin esim. keittoihin, laatikoihin, joihinkin kastikkeisiin ja vaikka lihakääryleen täytteeksi, joissa ulkonäöllä ei ole niin merkitystä?
Mitä sanoo basilika jms. "kevytlehtiset"?
Rosmaariinejä jms. tuskin voi ja tarvikkaan...
Olisi ihana jos joku vastaisi pian oman näkemyksensä asiasta...?
mitkä yrtit
5
668
Vastaukset
- vuokki
Ruohosipulia olen pakastanut sekä myös oreganoa. Pinaattia myös mutta sehän nyt ei ole varsinaisesti yrtti. Timjaminit, salviat, rakuunat ja muut olen sitten kuivanut pienissä nipuissa ja musertanut pusiin kun ovat kuivia.
- pakastanut
Olen pakastanut basilikaa kokonaisina lehtinä. Ensin huuhtelen lehdet ja annan kuivua pyyheliinan päällä. Lehtiä kannattaa käännellä välillä, että vesi valuu paremmin pois. Käytän pakastukseen isoa lasitölkkiä, jonka kannessa on tiiviste. Basilika antaa nimittäin herkästi hajua/makua muihin ruokiin, esim. jäätelöön...
Pakastetun basilikan käyttö on helppoa. Jäistä massaa voi raaputella vaikka veitsen kärjellä tai lusikalla ja ottaa juuri sen suuruisen satsin kuin tarvitsee. On parhaimmillaan, kun sulaa heti uunista otetun ruuan päälle.- Pikku-tarhuri
siis basilikaa pakastanut???
Sehän on hyvin kylmänarka!!!
Vähän kun saa kylmää niin menee ihan mustaksi...
No minä kuitenkin kuivaan basilikani ja käytän osan tuoreena.. - toki!
Pikku-tarhuri kirjoitti:
siis basilikaa pakastanut???
Sehän on hyvin kylmänarka!!!
Vähän kun saa kylmää niin menee ihan mustaksi...
No minä kuitenkin kuivaan basilikani ja käytän osan tuoreena..Basilika on kylmänarka, siinä olet oikeassa. Minäkin kasvattelen sitä kesäisin kasvihuoneen lämmössä ja kosteudessa. Siellä se viihtyy ja röyhähtää oikein reheväksi.
Mutta loppukesällä tosiaan pakastan sen lehdet edellä kuvaamallani tavalla. (Olen oppinut tuon tavan kohta 50 vuotta puutarhaa hoitaneelta ihmiseltä.) Ja usko tai älä, lehdet eivät mustu ollenkaan pakastimessa! Eihän se basilika enää siellä pakkasessa kasva... - pikkusilppua minigrippiin
toki! kirjoitti:
Basilika on kylmänarka, siinä olet oikeassa. Minäkin kasvattelen sitä kesäisin kasvihuoneen lämmössä ja kosteudessa. Siellä se viihtyy ja röyhähtää oikein reheväksi.
Mutta loppukesällä tosiaan pakastan sen lehdet edellä kuvaamallani tavalla. (Olen oppinut tuon tavan kohta 50 vuotta puutarhaa hoitaneelta ihmiseltä.) Ja usko tai älä, lehdet eivät mustu ollenkaan pakastimessa! Eihän se basilika enää siellä pakkasessa kasva...ja perään mutama tippa öljyä-ei paakkunnu. Basilikan pestohan on ihan mössöä ja nuo yrtit antavat makua keittoihin, soossiin,jauhelihaan, lihapatoihin. Nyt jo metriset lipsitikat pakkasessa. Lehdet riivitty ja varret pätkitty ja kuivatettu. Niitä nakkelen perunakattilasta keitoksiin. Ens hätään nautittu kyllä keitot.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1822138
Oletko ymmärtänyt
Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?1641856Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin
"Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I451824- 1231533
Liian paljon hylättyjä ääniä
Ottakaa avustaja mukaan jos ette osaa äänestää oikein. Moni varmaan sekosi kahden listan ja lipun takia. Oliko tarkoitus1721361Ikäero suhteessa
Huomasin äsken Iltalehden tuoreen artikkelin, jossa kerrottiin, että vain 5% parisuhteista on yli 10v ikäero. Millaisia631357Tiedän kyllä sen
Että käyt täällä. En kuvittelisi sellaista asiaa. Tiedän kyllä senkin, että olet ainakin ollut minusta kiinnostunut. Sen771181- 711001
Ähtärin vaalitulos ja nyt neuvottelut alkavat
Keskusta voitti yhden paikan Ähtärissä kun oli hyvin ehdokkaita ( 32) ja kansanedustaja veturina keräämässä ääniä. P30995- 15949