Shirehevonen pienikokoiselle?

ihastunut86

Eli onko täysin hullunkurinen ajatus ostaa shirehevonen (säkä n. 174) pikkuruiselle 155 senttiselle ratsastajalle? :) Pituutta en siis enää kasva milliäkään. Kokemusta hevosten kanssa on kertynyt jo vuosia, eli se ei ole ongelma.

22

6165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Shiret on kivoi

      No jos jakkaraa jaksaa mukanaan kantaa mikäs siinä. mutta toisaalta liian suurelle hevoselle on hankala antaa pohkeita.

    • ninsku-89

      No kyllä minun mielestä voit ostaa shirehevosen.
      Mutta yllätkö hoitamaan,
      satuloimaan,
      sekä suitsimaan sen?

      • miä vaan

        Juu kyl voit ostaa mutta kannattaa harkita muitakin rotuja jos haluat esim. kilpailla esteillä, sillä minusta shiret eivät ole mitenkään hirveän hyviä hyppääjiä... mutta jos haluat sen harrasteratsuksi niin mikäs siinä...


      • on työhevonen eli
        miä vaan kirjoitti:

        Juu kyl voit ostaa mutta kannattaa harkita muitakin rotuja jos haluat esim. kilpailla esteillä, sillä minusta shiret eivät ole mitenkään hirveän hyviä hyppääjiä... mutta jos haluat sen harrasteratsuksi niin mikäs siinä...

        iso ja raskas, eikä siksi mikään maailman mukavin ratsu. Eihän sua kukaan estä sellaista ostamasta, mutta hoito ja etenkin pohkeiden antaminen voi olla hankalaa. Harrastuskaverina shire menee kyllä, mutta jos haluat vääntää koulua ja hypätä enemmän, kannattaa hankkia jokin ratsurotuinen polle tai suokki...


      • pikkuruinen
        on työhevonen eli kirjoitti:

        iso ja raskas, eikä siksi mikään maailman mukavin ratsu. Eihän sua kukaan estä sellaista ostamasta, mutta hoito ja etenkin pohkeiden antaminen voi olla hankalaa. Harrastuskaverina shire menee kyllä, mutta jos haluat vääntää koulua ja hypätä enemmän, kannattaa hankkia jokin ratsurotuinen polle tai suokki...

        noh ite en omista shireä mutta oon pari senttiä pitempi ko sinä ja shirellä oon ratsastanu. Kyllä siellä vähäsen pikkuinen olo on, ja harjaaminen on vähän työlästä ko ei oikein selkään yletä ja varusteitten laitto ym. mut jos aattelet pärjääväs ja jaksavas kurottelua niin mikäs siinä :)


      • Joku4576
        on työhevonen eli kirjoitti:

        iso ja raskas, eikä siksi mikään maailman mukavin ratsu. Eihän sua kukaan estä sellaista ostamasta, mutta hoito ja etenkin pohkeiden antaminen voi olla hankalaa. Harrastuskaverina shire menee kyllä, mutta jos haluat vääntää koulua ja hypätä enemmän, kannattaa hankkia jokin ratsurotuinen polle tai suokki...

        Sanoit että pohkeiden antaminen voi olla vaikeaa, mutta kyllä se hevonen oppii siihenkin että annat vähän ylempääki pohkeita...:)


    • Shire vapaa.

      Helou ! Sinulla olisi siis aikomus ostaa Shire-hevonen. Aika pieneltä vaikutat,en ehkä suosittelisi Shireä ensimmäiseksi tai toiseksi omaksi hevoseksi,mutta niinkuin sanotaan : mitä isompi hevonen,sitä kiltimpi. Se ei aina ihan mene niin. Olin lentää eräs päivä noin puolentoista metrin kokoisen hevosen selästä,taisi olla sitäkin isompi. Olen itse ylitse 170 cm. Olen 14.vuotias. Olen menettänyt 2 hevosta ja varsan,minulla on kokemusta jos jonkin laisista hevosista. Olen ratsastanut shirellä,se ei ole niin rauhallinen mitä luullaan. No mutta jos meinaat ostaa shire hevosen,olethan varovainen ! ? =)

    • ...=)

      Itse olen paljon ratsastanut shirellä, joka oli ori, yli 180 cm korkea, itse olen 158 cm pitkä. Hevonen oli todella rauhallinen hoitaessa ja ratsastaessa, mukavempaa hevosta saa etsiä. Ratsastaessa ei ollut mitään ongelmaa vaikka lyhyt olenkin. Olen nähnyt muitakin shirejä ja kaikki ovat olleet yhtä kilttejä ja rauhallisia, vaikka tietysti poikkeuksiakin varmasti löytyy. Itse olen ihastunut rotuun niin paljon että jos tallissamme olisi tarpeeksi isot karsinat ja rahaa olisi niin ehdottomasti ostaisin shiren ja suosittelen rotua muillekkin!

    • Kantaa ottava lapsi

      Ei tietenkään haittaa, vaikka ostaisit shirehevosen. Eihän se siitä ole kiinni, kuinka korkea hevonen on tai kuinka lyhyt sinä. Jos osaat jo käsitellä vaikeampiakin hevosia ja kokemusta on niin siitä vain katselemaan sopivaa shirehevosta! Kannattaa kuitenkin ensin hieman totutella noin suuren hevosen kuin shirehevosen hoitamiseen, ratsastamiseen ja ruoka-asioihin. Kannattaa käydä katselemassa shirehevos yhdistyksien sivuja. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka siellä olisi juuri sopiva hevonen sinulle! Ei muuta kuin onnea etsintään ^^

    • joku aiheen löytäjä.. :P

      Shire asiaa!!

      Minusta ei olisi yhtään hullua, jos hankkisit shiren..

      olen itsekkin 13vuotias 150cm.. ja haaveilen itsekkin shirestä.. :)

      Joten ainakaan minusta se ei olisi hullu ajatus..
      jos vain osaa käsitellä sen verran isoa hevosta, eikä pelkää, koska hevonen huomaa pelon.
      ja muistat vain olla varovainen, ettet jää alle :)

      kyseessä on kuitenkin aika iso hevonen..
      mutta miten itse haluat.. :)

      -yrittää autaa-

      p.s. ellet ole jo ostanut pollea :)

    • tinkerityttö

      Mun mielestä voisit kyl ostaa shiren. Mullakin on oma pohjoisruotsinheppa, vaik oon vast 13. Vaik oon pieni ni pärjään kyl sen kaa. Tarviin vaa jakkaraa. Tosin nyt sil on riviä... =(

      • Apuha

        Pakko tähän kommentoida... Miksi ihmiset kertovat hevostensa kuulumisia vaikka aihe ei ole mailla eikä halmeilla? Olisit voinut viimeisen lauseen jättää pois, vaikka säälihän se on että hevosella riviä on, mutta se ei ehkä kaikkia kiinnosta. Koitappa parantaa se hevosesi ja muista pestä sen jalat tarhailun jälkeen!


    • aanskuuu

      Olen vasta 13v. ja olen mennyt noin 170cm korkeella kouluhepalla ja oon noin 160cm pitkä ja hyvin se meni. Sain annettuu ihan hyvin pohkeitaki. Ite haaveilen irlannin cobista, koska se olis just hyvän kokonen. Jos oikeesti haluut tosi paljon shiren nii ala vaan ettii ja jos löytyy kiinnostava ota yhteyttä myyjään. Kannattaa koittaa toteuttaa omat haaveet. Mulla on se vaikeus että pitää kysyy kaikkee aina vanhemmilta. Mut mee ettiin shire yhdistyksen sivuilta. Ei kuitenkaan kannata ottaa varmaan ihan sitä vauhdikkaimpaa mikä vaan löytyis. Jos on lyhyt ni ei siin mun mielest oo hävettävää se saattaa joissain tilanteis olla vaan hyväks. Koska joskus kokemus kyllä riittää vaikka oliski lyhyt ja pieni kokonen ja kyllä sä saatat saada siitä shirestä sellasen kaverin et se tottelee sua ihan pienestäki asiasta vaa.

    • Shirehorse

      Itselläni on shirehevonen, shirellä voi harrastaa monipuolisesti toki estehevoseksi en suosittele pelkän raskaan painontakia. shire ei ole raskasratsastettava vaikka moni niin luuleekin koontakia. Shire on monitoimipolle siinä missä moni muukin hevonen. shiren luonne/käyttäytyminen ne ei ole automaattisesti kilttejä ja lempeitä koska ovat kylmäverisiä. Perusluonne on rauhallinen ja kiltti mutta kaikki on täysin käsittelystä ja koulutuksesta kiinni. Oma hevoseni on kasvatettu luontaisella hevoskasvatuksella eli minä olen "johtajatamma" meillä hoitaa lapsetkin sitä =) JOTEN JOS SOPIVA LÖYTYY, OSTA POIS!! -HEVOSEN PITÄÄ KUNNIOITTAA IHMISTÄ-
      jos näin on sinun ei tarvitse pelätä että jäisit jalkoihin.

    • Shiretys

      Voimaahan se kysyy kun kyse sen verran vahvasta ja suuresta hevosesta. Tietenkin massasta on apua hevosen hallinnassa, mutta jos itse uskot pitäväsi moisen kurissa niin mikäs siinä.

      • patushire

        Shire sopii mun mielestäni kaikille..mulla on ittelläni oma shire....Ja p.s.oon 146 senttinen...oon 11 wee..onhan mullakin vaikeuksia hoitaa sitä kun se pokkuroitsee ja potkii ja näykkiiii...suitsiakaan ei anna laittaa...Ottaa vähän podeen...;)


    • piissu

      Voisit miettiä hiukan pienempää shireä. Esim. jotain 165cm korkeaa.

    • tupsufan

      mitäs sä teet sitten kun se yli 800 kiloa lähtee käsistä maastossa/kentällä? onhan se tietysti hoidettava suhde kuntoon ensin maastakäsin mutta ihan omanlaisensa otushan tuo shire on...kylmäverinen ja myös usein itseppäinen.
      Olen kaverin hevosta käyny ratsastamassa ja se ei todellakaan ole helpoimmasta päästä, ihan jo kavion puhdistus tuommoiselta norsulta on oma hommansa. =) vaatii tahdonvoimaa ja oikeaa asennetta että sitä jaksaa. kannattaa todella miettiä asiat läpi ennenkuin ottaa, onhan se komea ja ihmiset sitä varmasti ihastelee ja kyselee paljon mutta ajattele ensiksi eläintä ja käytännön asiaa ennenkuin komeaa ulkomuotoa.

    • laukkaava-katastrofi

      vaikka keskustelu "on jo mennyt vanhaksi", niin kommentoin silti (jos vaikka joku muu pohtii samaa kysymystä??)

      rotu kuin rotu, jos sinulla ei ole siitä tarpeeksi tietoa, käänny asiantuntijoiden puoleen.
      he osaavat kysyä sinulta oleelliset kysymykset ja suositella ko. rotua sen pohjalta.
      onhan se toki helpompaa kysyä täällä ns. "kasvottomana" ja saada vastauksia ihmisiltä, joille ei sitten "tarvitse olla vastuussa" tiedusteluistaan. samaten saadut vastauksetkin voivat olla jotain ihan muuta, kuin faktaa.

      vaikka täältäkin löytyi "kanssasisaria", eli (tämän ei sitten ole tarkoitus loukata ketään) pieniä ratsastajia, niin pitää muistaa myös ihmisten olevan omia yksilöitään siinä missä hevosetkin. eli se mikä sopii naapurin tiinalle, ei välttämättä sovi sinulle vaikka kävisitte identtisistä kaksosista.

      no, nyt pyörähdin täysin pois kysymyksestä :)
      ei, ei ole hullua osataa shireä, vaikka pituusmitat eivät ihan kohtaisikaan "sääntöjen mukaan".
      kullekin omansa.
      mutta semmoinen pieni ylim. huomautus täytyy tähän vielä heittää; sopiiko se sinulle?
      kyllä, juu. itsekin haluaisin shiren, mieluusti 180cm (itse olen 168cm), mutta;
      asun liesupohjaisella alueella (mutaa riittää kun vähänkin sataa), en pysty tarjoamaan päivittäistä rodun vaatimaa liikuntaa, vaan vain ns. puskailua, tallissa pitäisi tehdä megaremppa, että moinen jätti mahtuisi sinne, tarhoja laajentaa etc..
      samoilla puitteilla haaveilen yhtä lailla friisiläisistä, andalusialaisista yms. yms. mutta kuitenkin ostin pari vuotta sitten itselleni puoliverisen, joka ei kärsi mistään em. asioista.

      aina ajoittain selailen läpi myynti-ilmoituksia (että jonakin päivänä saan hommattua heppaselleni kaverin) ja aina sydän hypähtää, kun joku "suosikkirotuni" edustaja on myynnissä. haaveet laukkaavaat jossain linnunradan tuolla puolen ja niistä tulee sitten revittyä itsensä raskaasti alas; menee hyvä hevonen hukkaan, jos minä sen ostan.

      noin, olikohan siinä tarpeeksi pitkäveteistä lässytystä :D

    • 1ssu

      itte olen ratsastanu semmoisella kun olin sinua pienenpi.itte sinä sen osaat arvioida.
      luonne on tärkeempi ku rotu.

    • 1ssu

      jos 9-vuotias lapsikin voi niin miksei lyhyt aikuinen?!

    • Anonyymi

      näillähän ennen ratsasti ritaritkin.ja vanhaan aikaan ihmiset oli nykyistä lyhyempiä.
      niiden ratsun piti olla vahva jotta selkä kestäisi. kevyinkin haarniska painoi 50 kiloa.
      ja ritarit nostettiin selkään nostolaitteella. asiaan perehtynyt. nim.Aera horse.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4902
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      288
      3019
    3. 134
      1787
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1607
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1149
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1109
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    Aihe