Kokemukset Albufeira ja hotelli Cerro Mar Garden

matkailija84

Joillekin lupasin tulla kertomaan kokemuksia huhtikuisesta reissusta Portugaliin ja Cerro Mar Garden hotellista.Sää ei meidän reissulla ollut mitä mahtavin,puolet viikosta satoi vettä ja oli pilvistä.Toukokuussa varmasti on jo varmempaa aurinkoa. Hotelli oli aivan mahtava,ylitti odotukset ja kaikki oli uutta ja hienoa.Tavan sauna ja turkkilainen sauna sekä poreallas tuli testattua moneen otteeseen,nämä siis ilmaisia. Huoneet olivat tilavat ja viihtyisät,kaikki varustelut löytyivät. Huom,ottakaa konetiskitabletteja mukaan,sillä niitä ei ole huoneissa.Myös pesuainetta,mikäli haluatte pestä pyykkiä. Aamiainen on ainoa,mistä voi sanoa moitteen sanaa,meillä se ei kuulunut hintaan ja söimme sen yhtenä aamuna,hinta 4,50 €,mutta nälkä sillä ei lähtenyt. Aamiainen on pöytiin tarjoiltuna eli ei voi santsata tai ottaa mitä haluaa ja muutenkin suppea vaihtoehtoina mannermainen tai englantilainen aamiainen. Ostimme aamiaistarvikkeet Lidlistä ja Modelosta (iso supermarket),koska keittiössä oli helppo laittaa itsekin ruokaa.

Vanhaan kaupunkiin laskeutuvat portaat n.300 metriä eivät ole jyrkät ja jaksaa kevyesti kulkea.Taksi uudesta kaupungista maksaa n.3,50. Vanhan kaupungin ravintoloista voin suositella Bailotea sekä erinomaista kiinalaista ravintolaa. Muuten ruoka Albufeirassa ei ollut mikään erityinen makuelämys.

Algarve shopping centre Guiassa on ehdoton shoppailijan paikka,taksilla sinne maksaa n.10 euroa. Myös Zoomarine Guiassa on kiva paikka,sinne kannattaa ostaa paketti jostakin paikallisesta matkatoimistosta, 25 euroa lippu ja bussikuljetus edestakaisin.

Ja varautukaa siihen,että jalkapallo pauhaa joka baarissa ja ravintolassa koko ajan! Aurinkoisia lomapäiviä!

12

10265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toukokuussa perheelle

      Hei!
      Kiva kuulla kuulumisia, lähdemme sinne 27.5. kahdeksi viikosksi. Millainen oli Albufeiran hintataso kaupoissa ja ravintoloissa? Lähinnä pääruoka /pizza/ puoli litraa talon viiniä? Kaupassa peruselintarvikkeet kalliimpia vai halvempia kuin Suomessa (jogurtti, leipä,mehu, murot). meidän edellisestä Portugalin matkasta on 11v ja viime kesä olimme huippu kalliissa Kreikan Pargassa.

      Kyselen, koska hinnat ovat varmaan tuoreessa muistissa?( ja meitä on lähdössä 4 henkilöä, joten ruoka lohkaisee suurimman osan lomabudjetista)

      Söittekö lounasta/päivällistä hotellissa?

      Oliko lastenruokalistoja?

      • Voin sanoa, että yleisesti ottaen Portugalin hintataso on alhaisempi kuin Suomessa. Näin on jo pelkästään sen vuoksi, että maan ostovoima ja palkkataso on alhaisempi. Peruselintrvikkeiden alvi on 4 prosenttia.

        Monien teknokemiallisten tuonti- ja merkkitavaroiden hinnat ovat suhteellisen korkeat, mutta Portugalissa valmistetut tuotteet ovat edullisia.

        Toisin kuin Suomessa pizza ei ole Portugalissa kansallisruoka eikä alalla siksi vallitse sellaista kiivasta kilpailua kuin esim. Helsingissä. Arvioin pizzan hinnan olevan 6-13 euroa koosta riippuen. Tämä on hintataso täällä Ponta Delgadassa. Pullo arkiviini maksaa ravintolassa keskimäärin kahdeksasta eurosta ylöspäin. Talon viini kannussa on halvempaa.

        Halvimmat ravintolat löytyvät turistialueiden ulkopuolelta. Niissä voi syödä varsin hyvin ja edullisesti.

        Maidon hinta Portugalin mantereella on ilmeisesti jonkin verran edullisempaa kuin Suomessa. Leipä on merkittävästi halvempaa kuin Suomessa. Sämpylät maksavat 10-20 snt kappale, puolen kilon leipä maksaa n. 50 snt, sekaleivät ovat hieman kalliimpia, mutta irronnevat Albufeirassakin alle eurolla.

        Suosittelen Pingo Doce -supermarketteja. Lähistöllä saattaa olla myös Lidl.


    • : )

      Kiitos vastauksesta..
      Me olemme menossa myös kyseiseen hotelliin toukokuussa ja kovasti joreissua odotetaan!
      Hmm..kuulostaapa kummalta tuo aamupala! Me otimme sen tuohon hotellipakettiin, maksoikohan sen 30€/hlö. Empä ole koskaan sellsesta aamupalasta kuullut että se ei olis Buffet-tyypinen hotellissa!
      Noh, pitää sitten varmaan syödä muualla santsaukset!

      Kävittekö missään vaiheessa millään vesimatkalla, esim. risteilyllä?

      Kiitos vastauksista! :)

      • matkailija84

        Hintataso oli yleisesti hieman halvempi kuin Suomessa, ainakin ravintoloissa. Pizzan sai noin 8 eurolla ja kana-annoksia n.6-10 euroa. Ruokakaupassa hinnat olivat suunnilleen samat kuin Suomessa,leipä ei mielestäni ollut erityisen halpaa kuten toisessa viestissä sanottiin. Jogurtit olivat halvempia kuin meillä ja valikoimat todella laajat.Viini kaupoissa tosin oli erittäin halpaa, sama pullo portugalissa 1,99 ja suomessa alkossa 6,90!

        Hotellilla söimme yhtenä iltana ja ruoka oli ihan hyvää,tosin hieman kalliimpaa kuin kaupungin ravintoloissa. Muistakaa,että alkuruoaksi automaattisesti tuotavista leivästä ja levitteestä voi myös kieltäytyä. Hinta n. 2 euroa per ruokailija.

        Emme valitettavasti käyneet risteilyillä,vaikka alunperin tarkoitus oli,mutta koska säät eivät oikein suosineet meitä,se jäi väliin. Luolilla olisi ollut mukava käydä,joten menkää ihmeessa. Veneet lähtevät uudesta satamasta,jonne kannattaa mennä taksilla. Kävellen matkaa n. 2km ja hieman hankala mennä.

        Mukavia lomia kaikille Portugaliin meneville ja muistakaa pitää bussimatkoilla turvavyöt kiinni!


      • matkailija84 kirjoitti:

        Hintataso oli yleisesti hieman halvempi kuin Suomessa, ainakin ravintoloissa. Pizzan sai noin 8 eurolla ja kana-annoksia n.6-10 euroa. Ruokakaupassa hinnat olivat suunnilleen samat kuin Suomessa,leipä ei mielestäni ollut erityisen halpaa kuten toisessa viestissä sanottiin. Jogurtit olivat halvempia kuin meillä ja valikoimat todella laajat.Viini kaupoissa tosin oli erittäin halpaa, sama pullo portugalissa 1,99 ja suomessa alkossa 6,90!

        Hotellilla söimme yhtenä iltana ja ruoka oli ihan hyvää,tosin hieman kalliimpaa kuin kaupungin ravintoloissa. Muistakaa,että alkuruoaksi automaattisesti tuotavista leivästä ja levitteestä voi myös kieltäytyä. Hinta n. 2 euroa per ruokailija.

        Emme valitettavasti käyneet risteilyillä,vaikka alunperin tarkoitus oli,mutta koska säät eivät oikein suosineet meitä,se jäi väliin. Luolilla olisi ollut mukava käydä,joten menkää ihmeessa. Veneet lähtevät uudesta satamasta,jonne kannattaa mennä taksilla. Kävellen matkaa n. 2km ja hieman hankala mennä.

        Mukavia lomia kaikille Portugaliin meneville ja muistakaa pitää bussimatkoilla turvavyöt kiinni!

        Matkailijan kokemukset ovat varmasti arvokkaita muille matkailijoille. Maassa asuva näkee asiat kuitenkin hieman toisin.

        Lukiessani matkailijoiden kommentteja hintatasosta näillä palstoilla nousee usein mieleeni kysymys, onko Suomesta tullut halpamaa, kun Portugalissa matkanneet suomalaiset niin kovin usein kirjoittavat hintatason olevan sunnnilleen saman kuin Suomessa. Jos näin olisi asia, suurella osalla portugalilaisia ei olisi varaa elää, sillä meidän tulotasomme ja ostovoimamme on merkittävästi alhaisempi kuin suomalaisten.

        Me saamme puolen kilon leivän vielä 50 sentillä, polakan kokoisen sekaleivän 85 sentillä, valkoisen sämpylän noin 15 sentillä. Perinteisen algarvelaisen leivän (paino n. 1 kilo) sai eräästä hallista jokin sitten vielä eurolla. Vaikka se maksaisi tänä päivänä 1,50 e, hinta on vieläkin edullinen.

        Matkailija ostaa harvoin lihaa. Se on täällä järjestään edullisempaa kuin Suomessa, jos eivät hinnat siellä ole kovasti laskeneet viime aikoina.

        Myös vihannekset maksavat täällä keskimäärin vähemmän kuin Suomessa eikä niitä ole kuljetettu tuhansien kilometrien päästä. Algarvelaiset appelsiinit ovat tällä hetkellä makeimmillaan.

        Vihannesten ja hedelmien paras ostospaikka ei välttämättä ole ison ketjun supermarket, vaan halli, joka etenkin lauantaisin on tulvillaan lähituotantoa. Näitä halleja (mercado municipal) on jota kuinkin jokaisessa portugalilaisessa kaupungissa.

        Matkailija etsii kaupan hyllyltä tuttuja tuotteita. Suomalainen syö emmental-juustoa. Sitä en ole huomannut valmistettavan Portugalissa. Niinpä se tuodaankin muualta ja saattaa siksi olla samoissa hinnoissa kuin Suomessa. Jos matkailija tyytyisi portugalilaisiin juustoihin, hän maksaisi juustoista pitkälti alle 10 euroa kilolta.

        Myös leikkeleet poikkeavat suomalaisista. Kokeilkaapa vaikka ns. ilmakuivattua kinkkua (presunto). Mitä se maksaakaan Suomessa kilo?

        Tutkipaa kalasäilykkeiden rikkautta ja tonnikalasäilykkeiden laatua. Meillä Portugalissa tuskin myydään paljonkaan mitään hippoja, sillä suurin osa tonnikalarasioistamme on kunnon filettä, sellaista, jota on Abban purkeissa. Hinta meillä on kuitenkin aivan toista luokkaa kuin Abban säilykkeiden hinta Suomessa.

        Mitä te maksatte kahvista Suomessa? Paljoko maksaa kuppi expressoa? (bica, café) Entä maitokahvi (meia leite)? Entä viinipullosta ravintolassa. Aivan jotakin muuta eli monta kertaa enemmän kuin Portugalissa.

        Toisin kuin Suomessa pizza ei ole Portugalin kansallisruoka. Niinpä kilpailu pizzan kohdalla ei ole yhteä veristä kuin esim. Helsingissä. Meillä on täällä omat pikaruokamme ja niissä on kunnon lihaa ja leipää. Ne maksavat noin 2,50 e, ranskalaisten kanssa noin euron enemmän.

        Maksaa vaivan perehtyä portugalilaiseen ruokakulttuuriin ennen matkaa, sillä siten voi säästää monta euroa. Aihetta on käsitelty Portugalin palstoilla useaan otteeseen.


      • masseur kirjoitti:

        Matkailijan kokemukset ovat varmasti arvokkaita muille matkailijoille. Maassa asuva näkee asiat kuitenkin hieman toisin.

        Lukiessani matkailijoiden kommentteja hintatasosta näillä palstoilla nousee usein mieleeni kysymys, onko Suomesta tullut halpamaa, kun Portugalissa matkanneet suomalaiset niin kovin usein kirjoittavat hintatason olevan sunnnilleen saman kuin Suomessa. Jos näin olisi asia, suurella osalla portugalilaisia ei olisi varaa elää, sillä meidän tulotasomme ja ostovoimamme on merkittävästi alhaisempi kuin suomalaisten.

        Me saamme puolen kilon leivän vielä 50 sentillä, polakan kokoisen sekaleivän 85 sentillä, valkoisen sämpylän noin 15 sentillä. Perinteisen algarvelaisen leivän (paino n. 1 kilo) sai eräästä hallista jokin sitten vielä eurolla. Vaikka se maksaisi tänä päivänä 1,50 e, hinta on vieläkin edullinen.

        Matkailija ostaa harvoin lihaa. Se on täällä järjestään edullisempaa kuin Suomessa, jos eivät hinnat siellä ole kovasti laskeneet viime aikoina.

        Myös vihannekset maksavat täällä keskimäärin vähemmän kuin Suomessa eikä niitä ole kuljetettu tuhansien kilometrien päästä. Algarvelaiset appelsiinit ovat tällä hetkellä makeimmillaan.

        Vihannesten ja hedelmien paras ostospaikka ei välttämättä ole ison ketjun supermarket, vaan halli, joka etenkin lauantaisin on tulvillaan lähituotantoa. Näitä halleja (mercado municipal) on jota kuinkin jokaisessa portugalilaisessa kaupungissa.

        Matkailija etsii kaupan hyllyltä tuttuja tuotteita. Suomalainen syö emmental-juustoa. Sitä en ole huomannut valmistettavan Portugalissa. Niinpä se tuodaankin muualta ja saattaa siksi olla samoissa hinnoissa kuin Suomessa. Jos matkailija tyytyisi portugalilaisiin juustoihin, hän maksaisi juustoista pitkälti alle 10 euroa kilolta.

        Myös leikkeleet poikkeavat suomalaisista. Kokeilkaapa vaikka ns. ilmakuivattua kinkkua (presunto). Mitä se maksaakaan Suomessa kilo?

        Tutkipaa kalasäilykkeiden rikkautta ja tonnikalasäilykkeiden laatua. Meillä Portugalissa tuskin myydään paljonkaan mitään hippoja, sillä suurin osa tonnikalarasioistamme on kunnon filettä, sellaista, jota on Abban purkeissa. Hinta meillä on kuitenkin aivan toista luokkaa kuin Abban säilykkeiden hinta Suomessa.

        Mitä te maksatte kahvista Suomessa? Paljoko maksaa kuppi expressoa? (bica, café) Entä maitokahvi (meia leite)? Entä viinipullosta ravintolassa. Aivan jotakin muuta eli monta kertaa enemmän kuin Portugalissa.

        Toisin kuin Suomessa pizza ei ole Portugalin kansallisruoka. Niinpä kilpailu pizzan kohdalla ei ole yhteä veristä kuin esim. Helsingissä. Meillä on täällä omat pikaruokamme ja niissä on kunnon lihaa ja leipää. Ne maksavat noin 2,50 e, ranskalaisten kanssa noin euron enemmän.

        Maksaa vaivan perehtyä portugalilaiseen ruokakulttuuriin ennen matkaa, sillä siten voi säästää monta euroa. Aihetta on käsitelty Portugalin palstoilla useaan otteeseen.

        Kaupunkisuomalaiset syövät enemmän paahtoleipää kuin maalla asuvat. Sellainen maksaa Portugalissa runsaat kolme euroa, toki pussilla on painoakin jonkun verran. Valtaosa portugalilaisista ei kuitenkaan osta muovipussiin pakattua muotissa paistettua paahtoleipää, vaan limpunmallista vaaleaa vehnäleipää tai sekaleipää. Molemmat maksavat alta euron kappale.


      • utelias matkailija
        masseur kirjoitti:

        Kaupunkisuomalaiset syövät enemmän paahtoleipää kuin maalla asuvat. Sellainen maksaa Portugalissa runsaat kolme euroa, toki pussilla on painoakin jonkun verran. Valtaosa portugalilaisista ei kuitenkaan osta muovipussiin pakattua muotissa paistettua paahtoleipää, vaan limpunmallista vaaleaa vehnäleipää tai sekaleipää. Molemmat maksavat alta euron kappale.

        Kiitos hienoista vieteistäsi. Kerroit,e ttä kannattaa tutustua ruokakulttuuriin ennen matkaa. Näin ainakin minä aina teen. Italiaan ja Kreikkaan ja Espanjaan menee enemmän turisteja ja niistä ruokakulttuureista saa lukea täkäläisistä naisten lehdistä joten ennakkokuva paikallisista herkuista on taattu. Toisaalta turistikohteissa myydään sitä mitä suurin osa turisteista haluaa syödä eli pippuripihviä ja pitsaa, kreikkalaista salattia ym. Miksi matksutaa turistikohteisiin? Johtuu siitä,e ttä pakettimatka on helppo ja vaivaton tapa matksutaa ,kun on kohtalaisen pieniä lapsia. Itse en syö lihaa, joten olen hiukan epävarma jos saan esim. Italiassa italiankileisen tai Portugalissa portugaliksi kirjoitetun listan. Kala maistuu kyllä ja kreikassa se on joskus ollut poikkeuskellisen huonoa (jonkun kreikkafanin mukaan massakalastuksen vuoksi). En mielläni matkalla laittaisi itse ruokaa tai söisi ravintolassa kalapuikkoja tai pakastealataasta sulatettuja sekavihanneksia riisin kera (Kreikka). Joten jos sinulla riittää intoa kertoa portugalaisista kasvis-/kalaherkuista niin olisin kiitollinen. Mainitsit juustot, itse en kuulu emmentalin ystäviin joten juustopuolen
        tietouskin on plussaa. len käynyt Portugalissa aiemminkin ja syönyt mm. hyvää miekkakalaa, tonnikalaa ja sardiineja.

        Olemme menossa Albufeiraan kahdeksi viikoksi ja maakunnassa käymme ainakin neljänä päivänä, joten varmasti ruokaikkoja on koko perheen makuun.


      • utelias matkailija kirjoitti:

        Kiitos hienoista vieteistäsi. Kerroit,e ttä kannattaa tutustua ruokakulttuuriin ennen matkaa. Näin ainakin minä aina teen. Italiaan ja Kreikkaan ja Espanjaan menee enemmän turisteja ja niistä ruokakulttuureista saa lukea täkäläisistä naisten lehdistä joten ennakkokuva paikallisista herkuista on taattu. Toisaalta turistikohteissa myydään sitä mitä suurin osa turisteista haluaa syödä eli pippuripihviä ja pitsaa, kreikkalaista salattia ym. Miksi matksutaa turistikohteisiin? Johtuu siitä,e ttä pakettimatka on helppo ja vaivaton tapa matksutaa ,kun on kohtalaisen pieniä lapsia. Itse en syö lihaa, joten olen hiukan epävarma jos saan esim. Italiassa italiankileisen tai Portugalissa portugaliksi kirjoitetun listan. Kala maistuu kyllä ja kreikassa se on joskus ollut poikkeuskellisen huonoa (jonkun kreikkafanin mukaan massakalastuksen vuoksi). En mielläni matkalla laittaisi itse ruokaa tai söisi ravintolassa kalapuikkoja tai pakastealataasta sulatettuja sekavihanneksia riisin kera (Kreikka). Joten jos sinulla riittää intoa kertoa portugalaisista kasvis-/kalaherkuista niin olisin kiitollinen. Mainitsit juustot, itse en kuulu emmentalin ystäviin joten juustopuolen
        tietouskin on plussaa. len käynyt Portugalissa aiemminkin ja syönyt mm. hyvää miekkakalaa, tonnikalaa ja sardiineja.

        Olemme menossa Albufeiraan kahdeksi viikoksi ja maakunnassa käymme ainakin neljänä päivänä, joten varmasti ruokaikkoja on koko perheen makuun.

        Kiitos ystävällisistä kommenteista.

        Portugalissa kala syödään pitkälti grillattuna. Pienempiä kaloja saatetaan tarjota myös tiristettyinä. Kala tarjotaan useimmiten kokonaisena eikä fileointi siten ole tavallista, kuten esim. Suomessa.

        Kalan mauste on yksinkertaisesti suola. Kesäikaan (etenkin) sitä saattaa joskus säilymisen varmistamiseksi olla runsaasti.

        Tuoreena yrttimausteena saatetaan käyttää korianteria.

        Tavallisimpia kaloja Algarven alueella ovat sardiinit (sardinhas) ja carapaut (carapau). Mainitsit miekkakalan (espadarte), jota todennäköisesti on ravintoloiden listoilla. Sieltä saattaa myös löytyä tuoretta tonnikalaa (atúm, albacora). Tonnikalan kalastusseonki on parhaillaan meneillään ja jatkuu jonnekin kesään saakka.

        Muita tavallisia kaloja ovat dourada, garoupa, congro (ankeriaan sukua, iso, pataruoissa), cavalo (makrilli), pescada, boca negra, salmonete, pargo, sargo,cherne (erittäin hyvä kala, iso, tarjotaan joko poikkisuuntaan tai pitkittäin leikattu pala), peixe espada preto tai branco (pitkä kapea kala, hopean tai mustan värinen, musta herkullisempi). Tarjolla voi olla myös haita, tubarão.

        Kalojen käännöksiin en ole tarkemmin perehtynyt, kun ne eivät välttämättä kerro mitään. Netistä löytyy kyllä mm. EU:n julkaisema nimistö, jossa on suomenkieliset nimet.

        Olemme tulleet siihen tulokseen, että kannattaa vain kokeilla uutta, tuntematonta kalaa. Harvoin täällä kokonaan pettyy saamaansa.

        Algarven erikoisuus on cataplana-niminen kalaruoka, joka yleensä valmistetaan vähintään kahdelle erityisessä metalliastiassa, joka on päältä kuparinen, sisältä tinattu (näin oli perinteisesti).

        Täällä Azoreilla syömme paikallisia juustoja, joista tunnetuin on São Jorge. Näitä myydään yleisesti marketeissa Portugalin mantereella. Ravintoloiden juustotarjonnasta en mene sanomaan. Portugalissa tehdään juustoa sekä vuohen että lampaanmaidosta samoin kuin niiden ja lehmänmaidon sekoituksesta. Nämä juustot ovat pienikokoisia, yleensä kypsytettyjä ja saattavat ensikertalaisen suussa maistua voimakkaalta. Monella alueella on omat spesialiteettinsä.

        Varsinaisia kasvisruokia itsenäisinä ruokalajeina ei tule mieleeni. Vihanneksia tarjotaan tyypillisesti lisukkeina ja ne ovat samoja kuin Suomessa. Tavallisin lisukesalaatti lienee alface e tomate, jossa on tomaattiviipaleita salaattipedillä. Etenkin turistipaikoilta lötyy tietenkin tonnikala- ym. ateriasalaatteja.

        Lihansyöjille maistunee grillattu broiler joka on tuiki tavallinen Portugalissa ja yleensä failsafe. Sitä saa myös pikanttina piri-piri -kastikkeella terästettynä.

        Portugalin erikoisuuteen kuuluu, että aterialla saatetaan tarjotaan usein sekä riisiä että perunoita. Ranskalaiset (rapeita) ovat tuiki tavallisia, mutta usein ne voi vaihtaa halutessaan keitettyihin perunoihin tai miksei myös riisiin. Ravintolan perunat ovat täällä tavallisesti hyviä.


      • utelias matkailija kirjoitti:

        Kiitos hienoista vieteistäsi. Kerroit,e ttä kannattaa tutustua ruokakulttuuriin ennen matkaa. Näin ainakin minä aina teen. Italiaan ja Kreikkaan ja Espanjaan menee enemmän turisteja ja niistä ruokakulttuureista saa lukea täkäläisistä naisten lehdistä joten ennakkokuva paikallisista herkuista on taattu. Toisaalta turistikohteissa myydään sitä mitä suurin osa turisteista haluaa syödä eli pippuripihviä ja pitsaa, kreikkalaista salattia ym. Miksi matksutaa turistikohteisiin? Johtuu siitä,e ttä pakettimatka on helppo ja vaivaton tapa matksutaa ,kun on kohtalaisen pieniä lapsia. Itse en syö lihaa, joten olen hiukan epävarma jos saan esim. Italiassa italiankileisen tai Portugalissa portugaliksi kirjoitetun listan. Kala maistuu kyllä ja kreikassa se on joskus ollut poikkeuskellisen huonoa (jonkun kreikkafanin mukaan massakalastuksen vuoksi). En mielläni matkalla laittaisi itse ruokaa tai söisi ravintolassa kalapuikkoja tai pakastealataasta sulatettuja sekavihanneksia riisin kera (Kreikka). Joten jos sinulla riittää intoa kertoa portugalaisista kasvis-/kalaherkuista niin olisin kiitollinen. Mainitsit juustot, itse en kuulu emmentalin ystäviin joten juustopuolen
        tietouskin on plussaa. len käynyt Portugalissa aiemminkin ja syönyt mm. hyvää miekkakalaa, tonnikalaa ja sardiineja.

        Olemme menossa Albufeiraan kahdeksi viikoksi ja maakunnassa käymme ainakin neljänä päivänä, joten varmasti ruokaikkoja on koko perheen makuun.

        Listastani jäi puuttumaan muutama tavallinen kala ja äyriäinen, nimittäin robalo ja linguado (viimeksi mainittu kuuluu luullakseni kampelaperheeseen, englanniksi sole). Äyriäisten klassikko Portugalissa on lulas (kalamar) grelhadas (grillattu). Tarjolla saattaa olla myös mustekalaa (polvo), jota syödään usein kylmänä salaattina.

        Algarvessa saattaa ruokalistalla esiintyy naapurimaakunnan Alentejon tyypillinen ruoka, acorda (asorda), jota usein tarjotaan katkarapujen (gambas) kanssa. Tämä ravintolaruoka on kehitetty köyhän kansan leipämössöstä, johon käytettiin kuivanut leipä. Höysteenä oli korkeintaan valkosipulia ja oliiviöljyä; kuivanut leipä kostutettiin vedellä. Edellä mainitut ainekset ovat yhä ruoan perusta, vain höystöt ovat monin verroin rikkaammat.

        Lihapuoella taisi jäädä minulta mainitsematta grillatun broilerin käännös, frango grelhado.


      • ihmiselle joka näkeee
        masseur kirjoitti:

        Listastani jäi puuttumaan muutama tavallinen kala ja äyriäinen, nimittäin robalo ja linguado (viimeksi mainittu kuuluu luullakseni kampelaperheeseen, englanniksi sole). Äyriäisten klassikko Portugalissa on lulas (kalamar) grelhadas (grillattu). Tarjolla saattaa olla myös mustekalaa (polvo), jota syödään usein kylmänä salaattina.

        Algarvessa saattaa ruokalistalla esiintyy naapurimaakunnan Alentejon tyypillinen ruoka, acorda (asorda), jota usein tarjotaan katkarapujen (gambas) kanssa. Tämä ravintolaruoka on kehitetty köyhän kansan leipämössöstä, johon käytettiin kuivanut leipä. Höysteenä oli korkeintaan valkosipulia ja oliiviöljyä; kuivanut leipä kostutettiin vedellä. Edellä mainitut ainekset ovat yhä ruoan perusta, vain höystöt ovat monin verroin rikkaammat.

        Lihapuoella taisi jäädä minulta mainitsematta grillatun broilerin käännös, frango grelhado.

        vaivaa kertoakseen ruokakulttuurista!Olen menossa ekaa kertaa Portugaliin, ihanaa lukea asillista tekstiä!Iso kiitos sinulle!


      • kesäsesonkina

        tuo aamupala tarjoillaan buffet-tyylisenä ja on todella monipuolinen ja hyvä. Mahan saa taatusti täyteen. Olimme ko. hotellissa kesäkuun alussa, ja buffet toini hyvin. Sesongin ulkopuolella on ilmeisesti tuo annos pöytään käytäntö. Silloin on mm. henkilökuntaa vähemmän palkattuna, joten voi johtua siitä.


    • portugalibest

      siis aivan ihaaana hotelli!! aamupaala oli aiva mahataava =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2284
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2147
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe