Alussa oli muka ISO PAMAUS

Big Bang

Miten tuollaista teoriaa voi ottaa vakavasti? Eihän tyhjässä avaruudessa ensinnäkään voi olla ääniä. Tosin Star Warsissa avaruusalukset pitää ääntä, mutta sehän on vaan fiktiota. Eli onko alkuräjähdysteoriakin vaan hömppää? Mikä siinä oikein räjähti ja miksi?

13

1083

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • motkelkkalynx==ilves==hihihi

      Sielä mikään "räjähtäny" bing bang o vaa vertauskuva materian syntymiseen ja räjähdysmäisen oloiseen leviämiseen joka suuntaan.

      • Big Bang

        Jos ei kerran sitä ennen mitään ollut. Meinaan, tyhjästä on paha nyhjäistä. Vai oliko avaruus, mutta ei mitään materiaa siinä. Ja sitten se tuli jostain ja räjähti joka suuntaan. Siis ne suunnat oli ainakin olemassa jo?


      • dsafsadf
        Big Bang kirjoitti:

        Jos ei kerran sitä ennen mitään ollut. Meinaan, tyhjästä on paha nyhjäistä. Vai oliko avaruus, mutta ei mitään materiaa siinä. Ja sitten se tuli jostain ja räjähti joka suuntaan. Siis ne suunnat oli ainakin olemassa jo?

        Näin tyhmää kysymystä ei voi ollakkaan... et taida siis uskoa tähän teoriaan tai olet tyhmä tjsp... kato vaikka wikipediasta!


      • Retorinen kysyjä
        Big Bang kirjoitti:

        Jos ei kerran sitä ennen mitään ollut. Meinaan, tyhjästä on paha nyhjäistä. Vai oliko avaruus, mutta ei mitään materiaa siinä. Ja sitten se tuli jostain ja räjähti joka suuntaan. Siis ne suunnat oli ainakin olemassa jo?

        Käsittääkseni Big Bang -teoria postuloi ainoastaan universumin olleen n. 13,6 miljardia vuotta sitten pistemäisessä tilassa, joka alkoi äkisti laajenemaan itsensä sisään (ei siis mihinkään ulkopuoliseen tilaan). Tällä perusteella avaruus on äärellinen, mutta reunaton.

        Se, mitä oli ennen pistettä, ei varsinaisesti liity itse "pamaukseen" mitenkään. Toisaalta, jos maailmankaikkeus oli joskus äärimmäisen tiheä ja pieni, se oli myös silloin täysin kvanttimekaniikan kaoottisten tapahtumien vääristämä. Kvanttitasolla esim. aika käyttäytyy täysin kaoottisesti, toisin kuin meille tutussa makroskooppisessa maailmassa.

        Mielenkiintoinen aihe joka tapauksessa!


    • ei mitään

      Alussa ei ollut mitään. Ei ollut aikaa, ei ollut avaruutta tilan muodossa. Ei ollut massaa ei ollut lämpötilaa, ei ollut mitään. Alussa ei ollut fysiikkaa siinä muodossa kuin me sen tunnemme. Emme siis voi mitata tuota tilannetta nykyisten fysiikan lakien mukaisesti. Se kaikki muodostui vasta myöhemmin alkuräjähdyksen jälkeen, kun maailmankaikkeus kehittyi. Meidän täytyy muistaa, että me katsomme maailmankaikkeutta omasta itsekkäästä näkökulmastamme. Me oletamme, että on yksi aikaulottuvuus, kolme aikaulottuvuutta, aineella massa ja paljon muuta. Mikä oikeus meillä on vaatia sitä äärimmäisissä olosuhteissa, jotka vallitsivat heti maailmankaikkeuden synnyn jälkeen? Nämä ominaisuudet saattoivat syntyä onnekkaan N:n alkuräjähdyksen jälkeen, joka johti lopulta meidän olemassa oloomme.

    • selittelyä

      ilman sen suurempaa tajua tai tietämystä. Ne tiedot mitä meillä on, niiden pohjalta on sit kyhätty tälläinen teoria, mikä varmasti tulisi muuttumaan, jos ihmisen ikä pidentyisi, järki ja viisaus kasvaisi jne, mutta kun ei. täytyy pysyä itsetuhoisen kulttuurin pauloissa "koska näin täällä kuuluukin tehdä" vaikka oli uskonnon perustajakin sitä vastaan mitä nykypäivänä sen nimissä tehdään :)

    • nyt ei ole

      mitään merkitystä, mitä mieltä sinun kaltaisesi pellet ovat siitä asiasta. Oleellista on, mikä tieteellisten tutkimusten tulos. Ja se on vahvasti ns. alkuräjähdyksen kannalla.

      Tieteellisiä asioita ei ratkota moukkien torikokouksissa.

      • KaukanaKaukana

        Mitä sitten "alkuräjähdyksellä" tarkoitammekaan, niin niitähän tapahtuu kokoajan mm. mustien aukkojen alueilla! Ne on VALTAVIA ja riittää olemaan "alkuräjähdys" mittapuumme ja käsityksemme mukaan. Mutta ihmisen ajatus on liian itsekeskeinen, käsitys on muokkautunnut, mutta kun ajattelee maailmaa, niin ei voi ajatella mitään "alkuräjähdystä", sitä ei tunne Maailmankaikkeuden Tiede, vain ihmisen tiede ja mehän emme itseasiassa tiedä kuin mikroskooppisen miljardisosan verran asioista, jos sitäkään. Pitää ajatella avarasti, Muailma vaan on niin valtava ja rajaton, ettemme sulata sitä pieneen aivokoppaamme, sääli. Pitäis ajatella asioita ilman "rajoja", ymmärtää muunlainenkin elämä, tosin siihen meitä ei ole luotu, meistä kun kaikella on raja ja seinä!


    • slangia

      Alkuperäinen termin käyttäjä takoitti sanalla "bang" kyllä jotain ihan muuta. Kyseessä täytyi olla todella upea bang, syntyihän sen seurauksena suorastaan universumi. Mustat aukot liittyvät tähän tapahtumaan läheisesti.

      • paikallaan

        Mikä se sellainen ei mikään oli joka oli ennen pamausta?


      • paikallaan kirjoitti:

        Mikä se sellainen ei mikään oli joka oli ennen pamausta?

        Niin, miksi pitäisi olettaa että ei ollut ei mikään ennen pamausta? Aivan, ei pidäkkään.


    • jhjhjkhjkhlkjhkjkjhlkjhkj
    • SAATANA!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6353
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4086
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2506
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1478
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe