tottelematon pentu

paula---

meillä on 5kk vanha ranskanbulldoggi narttu. Ongelmana on se, että pentu ei oikein tahdo totella. Tänne käskyä ollaan koitettu opetella jo jonkin aikaa, mutta minkäänlaisia tuloksia ei tule. Kun pyytää pentua tulemaan luokse, niin se vaan pällistelee paikallaan. Ja joskus harvoin kun sattuu tulemaan, niin sekin tulee viiveellä, eikä oikeastaan tule luokse vaan lähelle. Aina kun pentu on tullut luokse niin on kehuttu ja silitelty kovasti. Alkuun palkittiin myös herkuilla, mutta se ei kuulemma ole loppujenlopuksi hyvä tapa koiran oppia. On koitettu myös niin että pentu on hihnassa ja on sanottu "tänne" jos koira ei liiku niin pieni nykäys hihnasta ja koiran pitäisi mukamas tulla luokse..Ei toiminut sekään. Olisikos kellään mitään hyviä vinkkejä..?

6

813

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saada luoksetulo

      hauskaksi leikiksi makupalun tai lelun avulla ja piiloon menemällä..usein kannattaa myös kiinnittää huomiota omaan elehtimiseen ettei koira koe sinua uhaksi eli ääni rento innostava ei komentava (aluksi kannattaa aina saada namien avulla koira oppimaan uusia asioita ja sitten voi namia alkaa jättämään pois kun koira menee hyvin ja varsinkin ymmärtää mitä haluat) asento takakeno ja aluksi kannattaa mennä kyykkyyn (tai voit pyrähtää pois päinkin jotta koira alkaa seuraamaan ellei tuo auta)..näin koira kokee että olet rento etkä uhkaava ja komentava. Älä kisko remmistä vaan innosta koiraa ..

    • kontakti

      Kukas niin on sanonut että makupala on huono keino opettaa koiraa.. Kukin koira oppii parhaiten käyttämällä sitä menetelmää, joka aktivoi parhaiten. Jollekkin koiralle se saattaa tarkoittaa rapsutuksia juuri tietystä paikasta, toislle herkkuja ja joku pitää eniten leikistä lempilelulla.

      Eli ei muuta kuin kokeilemaan mikä a

    • itsepäisiä

      Hyvä muistaa, että koiranne on ranskanbulldoggi.
      Ei niistä saa kuuliaisia tottelijoita. Tottelee vain jos se on tarpeeksi kivaa. Siksi käytä vain sitä namia tai jos tykkää jostain lelusta. Ei yksikään ranskanbulldoggi toimi pakolla, siitä tulee vain itsepäisempi. Ranskanbulldogille nami on hyvä tapa oppia. Kannattaa kysellä muilta ranskanbulldogin omistajilta miten ne toimii ja miten heidän koirat käyttäytyy.
      Kyse kun ei ole mistään saksanpaimenkoirasta tai noutajasta, joilla on mielyttämisenhalua.

    • ...

      Tänne käskyn opetteleminen lähdetään siitä luona olosta, ei mistää liikesarjasta, johon kuuluu havaitseminen, juokseminen ja omalle kohdalleen tulo...

      Eli opetatko koiran sivullesi vai eteen? Eteen suositellaan, mutta on ihan sama, mutta lähde alusta asti siitä perusasennosta. Eli koirasi istuu edessäsi, anna palkkaa ja sano tänne. Toista sellainen tuhat kertaa, ennen kuin lähdet käyttämään käskyä sillein, että koira on kauempana itsestäsi kuin siinä paikallaan istumassa. Tänne käskyn ei pitäisi kertaakaan antaa kaikua kuuroille korville, vaan olisi välttämätön osata. Eli opeta, että tänne tarkoittaa sitä, että palkkaa saa istumalla juuri siinä oikeassa kohdassa. "Käsky" tänne on siis vain vihje koiralle, että nyt sitä saa. Luoksetulo tulee siinä ohessa itsestään kun koira tietää, että sen pitää tulla siihen kohtaan, että sitä saa...

      • Riippuu mitä haetaan.Epäilen,ettei aloittaja nyt hae mitään kokeenomaista luoksetuloa,vaan yksinkertaisesti koiran tuloa luokse kutsuttaessa ylipäätään.

        Kun opetetaan kokeenomaisesti,niin se on hieman eri juttu.Ainakin useinmiten eli se on se ehdoton oikeaan paikkaan suoritus.

        Ja ehkä on parempi puhua,opettaako koiran suoraan sivulle luoksetulossa vai ENSIN eteen,jos siis puhutaan kokeenomaisesta suorituksesta.
        Se kumman haluaa,ei ole merkitystä,ellei kisaa pk-kokeissa.
        Ja se perusasentohan on siinä sivulla,ohjaajan vasemmalla puolella,samassa rintamasuunnassa.


    • Ja miksei ole hyvä tapa käyttää herkkuja?
      Kaikki mikä motivoi positiivisesti on hyvä tapa käyttää.

      Ei muuta kuin leikkiä koiran kanssa,välillä juostaan vähän koiraa pakoon, ja kutsutaan koiraa iloisella äänellä.Kesken leikin voi vaikka hypätä piiloon ja samalla taas kutsua koiraa.Sitten sanalliset kehut ja makupala tai kiva leluleikki päälle.Siitä se pennun kanssa lähtee.Hihnan ja liinan käyttö on ihan ok oikein toimittuna,mutta mielestäni vasta sitten,jos asia rupeaa tökkimään esim.nuoren murkun kanssa.Mutta mieluummin kannattaisi panostaa iloiseen ja sellaiseen luoksetuloon,että koira sen tekee innoissaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      174
      1578
    2. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      126
      1501
    3. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      119
      1442
    4. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      8
      1127
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      73
      973
    6. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      275
      941
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      223
      922
    8. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      86
      873
    9. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      77
      823
    10. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      147
      804
    Aihe