Kanaa currykastikkeessa ohje?

Nälkäinen.

Onko kellään tietoa, millä ohjeella kiinalaisissa ravintoloissa tehdään tuo currykana? Netistä kyllä löytyy monenlaista ohjetta currykanalle mutta eivät ne kyllä maistu yhtään sellaiselta kuin kiinalaisissa yleensä. Toki kiinalaisissakin on eroja, toisissa currykana on parempaa kuin toisissa ja jopa aivan eri makuistakin. Mutta jos kellään olis hyviä vinkkejä antaa, niin kiitos etukäteen.

14

12170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kotkottaja

      pistä paistinpannuun ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja saman verran voita. Kytke lämpö ja kun voi sulaa, sekoita ja lisää purkillinen smetanaa ja ruokalusikallinen kurria. Lisäksi ripaus valkopippuria ja teelusikallinen suolaa. Trimmaa vedellä sopivan notkeaksi. Paista kanan rintafileet eri pannulla öljyssä, kunnes pinnalla on vaalean ruskea kuori ja sitten lisää kastikkeeseen. Hauduta miedolla lämmöllä vielä 15 minuuttia. Tarjoa keitetyn riisin tai perunain kera.

      • LEEVI

        Kiitos tosta ohjeesta! Siskon tyttöni tykkää curry-kanasta ja haluan tehdä sitä hänelle.

        Tampereen Koskikeskuksen Manhattan ravintolassa
        on hyvää currykanaa ja sen ohjeen kun sais.

        Kannattaa mennä sinne syömään , siellä on tosi hyvää
        ruokaa ja erittäin ystävällinen ja nopea palvelu.


    • Alkoi kiinnostaa siinä mielessä tämä currykana, että mitähän kiinalaista noissa kiinalaispaikkojen currykanoissa on, jos se on todellakin yo. reseptin kaltainen?

      Minkähänlaisista annoksista on kyse? Ja mitenkähän curry erityisesti liittyisi juuri kiinalaiseen keittiöön?

      Olen varmaankin ollut oikeassa kun en ole vaivautunut Suomessa yhteenkään kiinalaispaikkaan vielä tähän menness'.

      • tonppelo

        Kyllähän tuo edellinen resepti oli rehti perussuomalainen mössö ja kaukana niistä valmistustavosta ja aineksista jolla se "kiinalaisissa" ravintoloissa tehdään. Tosiaan kyllä noissa kiinalaisissa on liikaakin noita annoksia jotka on tehty länsimaiseen makuun helposti nieltäväksi ja ilmeisesti lienevät vielä niitä listan suosituimpia annoksiakin, mutta kyllä täältä löytyy pari ravintolaa pääkaupunkiseudulta josta saa ihan kunnolistakin kiinalaista kun hitusen tietää mitä tilaa (eli jättää ne kanaa ja kasviksia ja kanaa curry-kastikkeella tilaamatta) ja mihin menee (Peking pekingin keittiön ruokia ja Dong Bei Hu Sichuan keittiön ruokia). Tietty mitään kiinalaiseen aitoon keittiöön verratavaakaan ei kannata haaveilla saavansa eli puhutaan rehdisti noista jenkki-kiinalaisista kuitenkin...


      • tonppelo kirjoitti:

        Kyllähän tuo edellinen resepti oli rehti perussuomalainen mössö ja kaukana niistä valmistustavosta ja aineksista jolla se "kiinalaisissa" ravintoloissa tehdään. Tosiaan kyllä noissa kiinalaisissa on liikaakin noita annoksia jotka on tehty länsimaiseen makuun helposti nieltäväksi ja ilmeisesti lienevät vielä niitä listan suosituimpia annoksiakin, mutta kyllä täältä löytyy pari ravintolaa pääkaupunkiseudulta josta saa ihan kunnolistakin kiinalaista kun hitusen tietää mitä tilaa (eli jättää ne kanaa ja kasviksia ja kanaa curry-kastikkeella tilaamatta) ja mihin menee (Peking pekingin keittiön ruokia ja Dong Bei Hu Sichuan keittiön ruokia). Tietty mitään kiinalaiseen aitoon keittiöön verratavaakaan ei kannata haaveilla saavansa eli puhutaan rehdisti noista jenkki-kiinalaisista kuitenkin...

        Näin kai se on rehellisesti nähtävä - kiinalaisella puolella ovat useimmat ravintolat tosi kaukana alkuperäkeittiöstä. Voisi kai syyttää raaka-aineitten puutetta, mutta ei ehkin loputtomiin. Kyllä niitä alkaa kai etnisissä kaupoissa jo löytyä ainakin perustarpeisiin.

        Se mikä minua ehkä eniten risoo näissä mukamas-etnisissä paikoissa ei ole välttämättä se, että kaikki ruoat eivät ole suinkaan aivan aitoja - tai edes sinne päinkään - vaan se, että ruokailun idea on kadotettu. Kiinalaisella aterilla syödään lähes aina keittiöstä riippumatta useita, pieniä, nopeasti valmistettuja annoksia ja monasti jopa tietyllä idealla tarjottuna. Omt kiinalaisemme noudattavat pikemminkin länsimaista ruoanvalmistus - ja tarjoilutapaa: alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka, mikä kiinalaisille on melko tuntematonta.

        Vietnamilaisesta tai thai-keittiöstä en tiedä.

        Lienenkö oikeassa - ampukaa vapaasti alas vain!


      • kiinalainen ruoka
        crudo kirjoitti:

        Näin kai se on rehellisesti nähtävä - kiinalaisella puolella ovat useimmat ravintolat tosi kaukana alkuperäkeittiöstä. Voisi kai syyttää raaka-aineitten puutetta, mutta ei ehkin loputtomiin. Kyllä niitä alkaa kai etnisissä kaupoissa jo löytyä ainakin perustarpeisiin.

        Se mikä minua ehkä eniten risoo näissä mukamas-etnisissä paikoissa ei ole välttämättä se, että kaikki ruoat eivät ole suinkaan aivan aitoja - tai edes sinne päinkään - vaan se, että ruokailun idea on kadotettu. Kiinalaisella aterilla syödään lähes aina keittiöstä riippumatta useita, pieniä, nopeasti valmistettuja annoksia ja monasti jopa tietyllä idealla tarjottuna. Omt kiinalaisemme noudattavat pikemminkin länsimaista ruoanvalmistus - ja tarjoilutapaa: alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka, mikä kiinalaisille on melko tuntematonta.

        Vietnamilaisesta tai thai-keittiöstä en tiedä.

        Lienenkö oikeassa - ampukaa vapaasti alas vain!

        Juu, näin se on. Kiinassa saat tilata erikseen lihan ja kasvikset ym. lisukkeet. Suomessa kiinalaisissa kaikki aineet on sotkettu keskenään. Lisäksi maku on ns. suomalaistettu, eli poistettu. En tiedä, onko meidän suomalaisten toive, että kaikki on sekaisen (vähän kuin pyttipannussa) vai ovatko ravintoloitsivat keksineet hyvän keinon pitää katteet korkealla. Annoksen hintaa saa kivasti alas herneillä ja porkkanoilla. Ei sen puoleen, hyviähän ne, mutta ei samaan annokseen laitotteuna.

        Juuri tuon takia käyn harvoin etnisissä ravintoloissa. Löysin joskus 10 vuotta sitten hyvän kiinalaisen keittokirjan, jonka ohjeilla saa samanmakuista(tai ainakin lähes samanmakuista) ruokaa kuin Kiinassa. Eli parempi kokkailla kiinlaiset kotikeittiössä! Etninistä kaupoista löytyy hyvin aineita ja monet aineet voi korvata jollain ihan tavallisella aineella. Mitään kanansorkkia en lautaselleni haluakaan.


      • tiedoksi
        kiinalainen ruoka kirjoitti:

        Juu, näin se on. Kiinassa saat tilata erikseen lihan ja kasvikset ym. lisukkeet. Suomessa kiinalaisissa kaikki aineet on sotkettu keskenään. Lisäksi maku on ns. suomalaistettu, eli poistettu. En tiedä, onko meidän suomalaisten toive, että kaikki on sekaisen (vähän kuin pyttipannussa) vai ovatko ravintoloitsivat keksineet hyvän keinon pitää katteet korkealla. Annoksen hintaa saa kivasti alas herneillä ja porkkanoilla. Ei sen puoleen, hyviähän ne, mutta ei samaan annokseen laitotteuna.

        Juuri tuon takia käyn harvoin etnisissä ravintoloissa. Löysin joskus 10 vuotta sitten hyvän kiinalaisen keittokirjan, jonka ohjeilla saa samanmakuista(tai ainakin lähes samanmakuista) ruokaa kuin Kiinassa. Eli parempi kokkailla kiinlaiset kotikeittiössä! Etninistä kaupoista löytyy hyvin aineita ja monet aineet voi korvata jollain ihan tavallisella aineella. Mitään kanansorkkia en lautaselleni haluakaan.

        Kiinalaisessa keittiossa ei kayteta vehnajauhoja, voita eika smetanaa. Sinun reseptillasi voisin ruveta tekemaan mammia vaikka tummasta suklaasta ja maissitarkkelyksesta, tuleehan siita ainakin ruskeata.


      • vast000000
        crudo kirjoitti:

        Näin kai se on rehellisesti nähtävä - kiinalaisella puolella ovat useimmat ravintolat tosi kaukana alkuperäkeittiöstä. Voisi kai syyttää raaka-aineitten puutetta, mutta ei ehkin loputtomiin. Kyllä niitä alkaa kai etnisissä kaupoissa jo löytyä ainakin perustarpeisiin.

        Se mikä minua ehkä eniten risoo näissä mukamas-etnisissä paikoissa ei ole välttämättä se, että kaikki ruoat eivät ole suinkaan aivan aitoja - tai edes sinne päinkään - vaan se, että ruokailun idea on kadotettu. Kiinalaisella aterilla syödään lähes aina keittiöstä riippumatta useita, pieniä, nopeasti valmistettuja annoksia ja monasti jopa tietyllä idealla tarjottuna. Omt kiinalaisemme noudattavat pikemminkin länsimaista ruoanvalmistus - ja tarjoilutapaa: alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka, mikä kiinalaisille on melko tuntematonta.

        Vietnamilaisesta tai thai-keittiöstä en tiedä.

        Lienenkö oikeassa - ampukaa vapaasti alas vain!

        '' Kyllä niitä alkaa kai etnisissä kaupoissa jo löytyä ainakin perustarpeisiin.'' Suomessa olevat etniset kaupoissa myydään vain vajaa 1/20 osaa kiinalaisruuan tarvikkeita!!
        esim. Vihannekset joita käytetään oikessa kiinalaisessa ei voidaan kasvataa suomen kylmässä ilmassa, vaikka ilmastomuutos on tuonnut vähäsen lämpöä lisää.
        Jos suomessa tarjoillaan oikeata kiinalaista ruokaa, kyllä asiakkaille tulee juoksemista vessaan, sillä oikeassa kiinalaisessa (länsikiinalaisessa keittiössä) käytetään tosi paljon ja vahvoja mausteita ! (


      • Kommentoinpa tässä

        Eivätpä nuo suomen kiinalaisten ruoat mitään kiinalaista ole, mutta hyvää silti. Aito kiinalainen olisi tietysti ihanaa, mutta kun saa hyvää ruokaa ja erittäin halvalla, niin kyllä minulle ainakin kelpaa. Currykana ei tietenkään ole sellainen kuin alunperin, mutta silti suosikkiruokiani, kun tahtoo jotain halpaa ja nopeaa noutoruokaa. Ei minusta alkuperäisyys ole mitenkään mikään itseisarvo. Pääasia on hyvä maku ja näin opiskelijana myös hinta. Itseasiassa eipä mistään mitään täysin alkuperäistä ruokaa edes saa. Ihan kaikki ruoka on saanut vaikutteita jostain ja sopeutettu paikallisten ihmisten makuun. Jos haluaa alkuperäistä niin voi syödä marjoja sellaisenaan ja kärtsätä riistaa nuotiolla. Esimerkiksi iiihanat japanilaiset ramen-nuudelit ovat alunperin kiinasta. Silti tuntuvat alkuperäisyysfanaatikoillekin kelpaavan. Ja herkullista onkin.


    • Edelleen nälkäinen

      Vähän tuntuu, että kommentit meni ohi avauksen. Kyselin nimenomaan, että miten tehdään se currykana mitä näistä Suomessa sijaitsevista kiinalaisista ravintoloista yleensä saa. En kysellyt minkään aidon kiinalaisen keittiön perään. Annoksissa näyttäis olevan yleensä paprikaa ja bambunversoja ja vaihtelevasti kaikenlaista muutakin vihannesta kanan ohessa. Mutta millä saada se maku loihdittua.

      • tonppelo

        No siis ethän sä nyt tosissas voi kuvitella että kun jokaisesta Kärsämäestäkin löytyy se vähintään 3 kiinalaisraflaa että niissä kaikissa on se 1 sama curry-kana resepti jolla ne sen tekee? Toi nyt on vielä ainoa noitten safka joka on niin perus länsimaisesti maustettu että tietämättäkin osaa sen tajuta mistä se maku siihen loihditaan. Eli behold: se salaperäinen "eksootinen" mauste on CURRY!!! Saatavissa jopa hyvinvarustelluista R-kioskeista kautta maan. Jopa Kärsämäeltä :)


    • Kaikilla omansa

      Sellainen "suomalaistettu" curry on paljon miedompi, kuin aito kiinalainen. Ehkä hyväkin kunnes tottuu siihen.
      Lisukkeita on vaikka millä mitalla. Minäkin vaihtelen usein esim. kerman, kookosmaidon sitten myös tandooricurrya (nam) ym. ym. Joskus kokeilen eri tavalla hapanimelääkin.

    • lekaatti

      Minä olen samaa vailla. Siis Suomalaisen kiinalaisen ravintolan kaltaista kanaa / härkää Currykastiikkeessa. Ei kiitos viisastelua. Tiedän kyllä kaiken Currystä ja hallussa thaikku ja intia osasto. Ei kookospohjaista resptiä. Ei punaista,vihreää eikä keltaista. Luulen, että toi on tehty johonkin maizena tyyppiseen suurusteeseen. mutta muu on auki. Toki voisi testailla, mutta mieluiten onnistuisin heti.
      Riisistäkin saan jo täydellistä japnilaisella keittimellä. kolme keittokirjaa selasin, mutt ei ohjetta. hapanimelä ja osteri löytyy jokaisesta ja mustapapu, mutta ei tätä curryä. Ehkä se tosiaa on niin modattu euromakuun. Tosin sitä saa kyllä esim lontoon china townista paikoista joissa käuy pääosin kinkkejä. MUtta auta jos osaat älä viisastele.
      kirjan nimi? tai reseptilinkki?

    • 36

      Löytyy paljon reseptejä kun googlaa "chinese curry chicken" tai "chinese chicken curry ". Löytyiskö niistä joku edes sinne päin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      120
      3021
    2. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      30
      2434
    3. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2415
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      109
      2051
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1670
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1378
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      289
      1212
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      260
      1120
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      62
      1057
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1054
    Aihe