kummilapsen kanssa harratukseen?

kummi*

Heippa!

Olen miettinyt sellaista, että voisin aloittaa kummilapseni kanssa (melkein 3v.) jonkun yhteisen harrastuksen, kuten jumppa tai muskari? (myös muita harrastusideoita otetaan vastaan!:)

Käyn kyllä lapsen kanssa muutenkin harratamassa erilaisia juttuja silloin tällöin (uinti, jalkapallo, hiihto, luistelu ym.), mutta ajattelen, että jos olisi jokin säännöllinen yhteinen harrastus, tulisi harrastettua useammin, kun aika olisi aina se tuttu sama.

Mietin kuitenkin, mitä mieltä lapsen vanhemmat tästä ehdotuksesta olisivat? Ja kysynkin mahdollisilta tätä lukevilta vanhemmilta (ja muiltakin), mitä mieltä olette tällaisesta ajatuksesta?

4

655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Risto Nikula

      Hienoa, että olet kiinnostunut kummilapsestasi ja siitä mitä hänelle kuuluu. Uskon näin, koska sanot pitäväsi yhteyttä. Mielestäni tuollainen harrastuksiin vienti voi olla ihan hyvä asia, kunhan se vain tapahtuu lapsen vanhempien kanssa yhteisesti sovituila periaatteilla. Kuitenkin sinä olet ollut siinä kastetilaisuudessa, jossa lupasit yhdessä vanhempien kanssa huolehtia tämän lapsen kristillisestä kasvatuksesta. Tämä on kummin tärkein tehtävä ja se on kummiuden alkuperäinen tarkoitus. Jos koet kykenemättömyyttä tuossa tehtävässä, niin et ole ainoa sellainen.Joitakin vinkkejä voisin sinulle antaa tuon tehtävän hoitamisen avuksi.
      Voisit viedä tälle lapselle muulloinkin, kuin syntymäpäivinä jotain kristillistä lasten kirjallisuutta. kristillisissä kirjakaupoissa kyllä sinua autetaan löytämään lapsen ikään sopivia kirjoja.
      Selvitä, onko lapsen asuinpaikan alueella seurakunnan pyhäkoulua. Jos on, niin voisit auttaa vanhempia, niin, että ottaisit huolehtiaksesi lapsen viennin pyhäkouluun säännöllisesti.
      Joskus voisitte mennä yhdessä sunnuntaina Jumalanpalvelukseen. Ne ovat tarkoitettu aivan yhtä lailla lapsille, kuin aikuisillekin. Ja jos kummilapsesi on hieman levoton siellä, niin älä anna "mummojen" paheksuvien katseitten lannistaa. He eivät ehkä muista Jeesuksen sanoja: " Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä."
      Muista kantaa kummilastasi rukouksessa päivittäin Jumalan eteen, niin olet tehnyt kummina sen, mikä on tärkeintä.
      Jumala sinua tehtävässäsi siunatkoon.

    • Nimetön

      Minä ainakin itse äitinä tykkäisin ideasta. oma aika, kun ei riitä kaikkeen, vaikka haluasi.. kysy reippaasti lapsen vanhemmilta, mitä mieltä ovat! Ja kuulostat ihanalta kummilta!

    • kummi*

      Heippa!

      Kiitos mukavista vastauksistani. Täytyy kysellä tytön vanhemmilta mielipidettä. :) Itse olen ajatellut jotain muskaria, koska tyttö pitää paljon musiikista.

      Ensimmäiselle vastaajalle: kiitos sinullekin tästä muistutuksesta. Olen näitä "perimmäisiä ja alkuperäisiä" kummin tehtäviäkin mielestäni hoitanut ihan hyvin. :)

      Ollaan käyty tytön kanssa laulamassa Lasten kauneimpia joululauluja ja muutamassa muussa lasten kirkkotapahtumassa/messussa (esim. pääsiäisenä). Yhden kristillisen kirjan ja taulun olen myös ostanut ja muistan lasta rukouksissani. Minusta muunlainenkin muistaminen on tärkeää, tarkoitan siis että muutakin mukavaa kummi voi keksiä, ei kaiken tarvitse olla kristillistä.

      Myös ajattelen, että kun lapsi kasvaa, voi hänen kanssaan enemmän keskustella uskontoonkin liittyvistä asioista (myös kaikista muistakin asioista toivottavasti). Erityisesti ajatellen rippikoulun alkamista ja muutenkin sitä aikaa (johon on kyllä vielä aikaa :)). Itse olen nimittäin aikani saanut omasta rippikouluajastani ja sen jälkeisestä monen vuoden isos-ajasta paljon ja muistan kyllä sen ajan elämästäni ikuisesti.


      Mutta muutkin vielä vanhemmat ja muut, kertokaa mielipiteenne ajauksestani kummilapsen kanssa yhteisestä harrastuksesta! :)

    • metsämörri84

      Voisihan teidän yhteinen harrastus olla vaikkapa retkeily metsässä lauantaisin :)
      Tuo tosin vaan olis varmaan sellanen jota ei oikein "ehdi" muuten kuin viikonloppusin ja jos lapsen perhe on menevää sorttia ni ei välttämättä käy aikataulut yhteen.

      Noin pieni on kuitenkin todella tyytyväinen ihan pieneenkin yhteiseen juttuunn :)

      Ja meillä päin on kans vanhempi-lapsijumppia, sellaisessa sais oikeasti tehdä ja olla lapsen kanssa.

      Mun käsittääkseni (korjatkaa jos oon väärässä..) 3v. muskari on jo enemmän itsenäisempää. Tai siis meinsasin et ihan "vauvamuskarissa" äiti tmv. on lapsen kanssa kokoajan, muihin viedään-odotetaan-haetaan.
      Saattaa tietysti olla erilaisiakin ryhmiä, kannattaa varmistaa ;)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8326
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2539
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe