Kuka Tuijottaa PeViSaa???

1/3 tutkitaan?

Vieläkö elää ihmisiä, jotka ajattelee että vain 1/3 osa roduista, joita käytetään jalostukseen, tutkitaan? Ja loput täysin tutkimattomia?

Aloitetaan pienellä katsauksella A-kirjaimella alkavilla roduilla.

Kennelliiton sivuilla on 2008 päivitetty lista Pevisaan kuuluvista roduista.

Listalla EI ole Austraaliankelpie.Mutta kun katsoo pentueita 2007, on vanhemmilta ahkerasti kuvattu mm.lonkkia ja kyynärpäitä . Yli puolet on käynyt tutkimuksissa.

Pevisaan ei kuulu listan mukaan Affenpinserikään. Silti suurimmalta osalta vanhemmista on tutkittu silmät ja polvet.

Appenzellinpaimenkoira ei listan mukaan kuulu pevisaan. Mutta, oli pentueita, joiden vanhemmilta oli tutkittu lonkat, kyynärpäät, silmät ja polvet.
Suurin osa jalostukseen käytetyistä koirista on tutkittu tässkin rodussa.

Jo a-kirjaimesta löytyi pienellä katsauksella 3 rotua lisää, joista yli puolet jalostukseen käytetyistä koirista on tutkittu.

Ja esim. Anatolianpaimenkoira on rotu suomessa. MUTTA, eipä löydy pentueita, mutta yksi ulkomailta tuotu rodun edustaja lötyy tutkituista, lonkat ja kyynärpäät kuvattu. Rotu ei kuulu pevisaan, miksi kuuluisi kun pentueitakaan ei ole ollut moneen vuoteen?

Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin. Nimenomaan suurinta osaa jalostukseen käytettävistä koirista tutkitaan jossakin määrin ilman pevisaa.

Nämä jotka tutkituttaa kauttaaltaan, tekee pioneeri työtä, jolloin rotuyhdistys voi kiinnittää huomiota rodun terveystilaan.

80

1848

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • silti tutkittu

      Voin jatkaa listaa. Pevisa-listassa ei ole Australianpaimenkoiraa. Kun katsoo tämän vuoden pentueet, 8 koiraa, joista kaikkien silmät tutkittu, 7 lonkat kuvattu, 6 kyynärpäät kuvattu. Ja rotu ei siis listan mukaan kuulu pevisaan.

      Entäs Hollanninpaimenkoira, ei listan mukaan Pevisassa. Silti liki kaikilta kuvattu lonkat ja kyynärpäät.

      Katalonianpaimenkoira ei listan mukaan Pevisassa, kaikkien lonkat kuvattu ja lisäksi tutkittu silmiä ja kyynärpäitä.

      Kroatianpaimenkoira ei listan mukaan Pevisassa. Kaikilta lonkat kuvattu, lisäksi tutkittu monelta kyynärät, silmät ja tai polvet.

      Picardienpaimenkoira ei listan mukaan kuulu pevisaan. v. 2007 ainoan pentueen molemmat vanhemmat kyynärpäiden, lonkkien ja silmien osalta. Toisella vanhemmista myös silmät peilattu.

      Schapendoes ei listan mukaan kuulu Pevisaan. Silti 6 jalostukseen käytetystä vanhemmasta 5 silmät peilattu, 4 lonkat kuvattu, 2 kyynärpäät kuvattu.Yhtään täysin tutkimatonta koiraa ei näistäkään 2008 pentueista löytynyt.

    • kuin pevisa vaatii

      Ja lisää erilaista "vapaaehtoisuutta".

      Shetlanninlammaskoiralta pevisan mukaan tarvitsee tutkia vain silmät. Silti hyvin monelta on kuvattu lonkat, on tutkittu kyynärpäitä, kuunneltu sydäntä ja kuvattu polvia. Eikä rotu kuulu lonkkien osalta pevisaan ainakaan kennelliiton listan mukaan.

    • kirjoitat!

      Harmi kun noista seropeista ei pidetä lukua... Olisi kiva tietää, montako paperittomien tehtailijaa on jalostuskoiransa tutkituttanut yhtään minkään perinnöllisen sairauden suhteen?

      Ai niin mutku ne seropit on niin terveitä, kun kaikki sairaudet johtuu vaan korkeasta rutsausprosentista... Naapurissa asuu muuten 2-vuotias seropi, joka ei pääse enää ilman apua portaita, kun on niin kehnot lonkat! Mutta hyvä, että on seropi, niin on terveempi kun meidän 12-vuotias rotukoira, jolla eläessään ei silmä- ja korvatulehdusta kummempaa vaivaa ole ollut!

      • mihin tuo tutkimus
        sinulle. kirjoitti:

        http://www.koiranjalostus.fi/sekarotu.html

        perustuu???

        Kovin tieteellinen se ei ole, kun tutkittavana on vain VAKUUTETUT koirat. Huomioon ei ole lainkaan otettu sitä, että onko ihminen joka vakuuttaa koiransa jotenkin erilainen, kun ihminen joka ei vakuuta? Ottaako seropinsa vakuuttanut ihminen koiran keskimääräistä useammin tuttavalta ja näinollen tiedossa on koiran suku vai hoitaako seropinsa vakuuttava ihminen koiraansa erilailla? Itse ei uskoisi tutkimusta, missä otanta ona tehty vain ja ainoastaan vakuutettujen koirien tietoja tutkimalla.


      • ------
        mihin tuo tutkimus kirjoitti:

        perustuu???

        Kovin tieteellinen se ei ole, kun tutkittavana on vain VAKUUTETUT koirat. Huomioon ei ole lainkaan otettu sitä, että onko ihminen joka vakuuttaa koiransa jotenkin erilainen, kun ihminen joka ei vakuuta? Ottaako seropinsa vakuuttanut ihminen koiran keskimääräistä useammin tuttavalta ja näinollen tiedossa on koiran suku vai hoitaako seropinsa vakuuttava ihminen koiraansa erilailla? Itse ei uskoisi tutkimusta, missä otanta ona tehty vain ja ainoastaan vakuutettujen koirien tietoja tutkimalla.

        Artikkelissa oli mainittu kuusi eri tutkimusta. Jos tuollainen perusasia jäi sinulta huomaamatta, niin ei kannata paljon kyseenalaistaa mitään.


    • sinulla.

      Mistä olet saanut päähäsi, että tuollaista kuvittelua esiintyy? Rotukoirien hinnat ovat usemmiten niin korkeita, että on suorastaan ihme, ettei kaikkia jalostukseen käytettyjä koiria ole tutkittu kokonaan. Tällä hetkellähän tilanne on se, ettei kovinkaan paljon löydy rotuja, joissa yleisesti tutkitaan lonkat, kyynärät, polvet ja silmät. Vai onko sinulla esittää rotuja, joissa näin tehdään? Edes muutama esimerkki?

      Miten tuota listaa voi jatkaa loputtomiin? Eihän rotujakaan ole loputtomasti.

      Mitä tulee Appenzellinpaimenkoiraan, pentueita syntyy vuodessa vain 1-4 kappaletta, joten sen pohjalta on turha tehdä laajempia yleistyksiä. Sama koskee Affenpinseria.

      Lopuksi toistan vielä alussa esittämäni kysymyksen. Mistä olet saanut päähäsi, että tuollaista kuvittelua esiintyy?

      "Vieläkö elää ihmisiä, jotka ajattelee että vain 1/3 osa roduista, joita käytetään jalostukseen, tutkitaan? Ja loput täysin tutkimattomia?"

      Missä siis näin on väitetty? Esitä todisteet.

      Tosiasia on se, että vain noin 1/3 roduista kuuluu pevisaan. Tosiasia on myös se, että tutkimattomilla rotukoirilla pennutellaan melkoisesti ja pennut rekataan.

      • mieti

        Ai mistä olen saanut päähäni? Kun esim. myydään palstalla erehtyy kysymään vanhempien terveystuloksia, joku "viisaudessaan" kommentoi tyyliin "eihän valtaosaa rotukoiristakaan tutkita" tai vain 1/3 osa rotukoirista kuuluu pevisaan ja loput jää tutkimatta jne. Hyvin moni palstalainen on tasan tarkkaan lukenut vastaavia kommentteja, joten ihan tuulesta tuo aihe ei ole temmattu.

        Totuushan on että suurin osa jalostukseen käytettävistä rotukoirista on tutkittu tarpeellisilta osin ja useammasta rodusta löytyy jalostukseen käytettyjä koiria, jotka on tutkittu kattavasti. Totuus on että hyvin hyvin pieni osa on täysin tutkimatta. Ne koirat ovat yksittäisiä tapauksia.

        Ja miksi täytyisi kaikki rodut tutkia kattavasti?

        Esim. Labratorinnoutaja on rotu, joka kuuluu 10 suosituimman rodun listaan. Otan sen esimerkiksi, koska nuo harvinaisemmat rodut ei sinulle esimerkiksi kelpaa.

        Labratorinnoutaja kuuluu Pevisaan, eli kaikki jalostukseen käytettävät koirat on lonkka-ja kyynärkuvattu sekä silmäpeilattu. Lisäksi 2000-2008 on tutkittu 46 jalostukseen käytettävän Labratorinnoutajan polvet, kaikilla tutkituilla on ollut terveet polvet.

        Miksi siis tutkia järjestelmällisesti polvia, koska polvet eivät ole Labratorinoutajan heikkous?

        Ja rotukoiran hintahan ei koostu ainoastaan terveystutkimuksista. Hintaero lähtee jo siitä, että on kalliimpaa ostaa se puhdasrotuinen Shetlanninlammaskoira, kuin sekarotuinen.

        Otetaanpa esimerkkinä muutama esimerkki ko. rodusta.http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN20827/04&R=88

        Tämä narttu pian 4 v, silmät peilattu 3 kertaa, kyynärpäät, lonkat ja polvet kuvattu. Näyttelyissä
        käyty useamman kerran ja pentuja syntynyt vain 2.
        Astutettu ulkomaan tuonti uroksella, näin sukusiitos prosentti hyvin pieni. Uroksella silmät peilattu 2 kertaa, lonkat ja polvet tutkittu. Uros monen maan valio, joten tuskin mikään halpa koira astumaan, mutta mitä sitä ei rotunsa eteen tekisi.

        Mitä onkaan maksanut koiran tutkimukset? Virallinen lonkkakuvaus, kyynärkuvaus ja polvien kuvaus täällä päin maksaa alle 20kg koiralta yli n. 230e pelkästään toimenpiteinä klinkkamaksut maksut kennelliittoon, että saat lunastettua nuo viralliset tutkimustulokset.
        Täällä yli 20kg koiralla pelkkä lonkkakuvaus maksaa klinikalla jo 169e.
        Yksi silmäpeilaus maksaa n. 40-50e, eli tuon nartun silmäpeilauksiin pelkästään kinikalle on mennyt liki 150e rahaa.
        Jos pennut on myyty sirutettuna ja eläinlääkärin tarkastamana, siihen on mennyt sievoinen summa... täällä yhdelle siru maksaa jo 66e.

        Pentujen rekisteröintiin on mennyt yli 40e (edelletys että on maksanut niin kennelliiton kuin rotujärjestön jäsenmaksun). Jos narttu on ultrattu, niinkuin moni ultraakin, siihen on mennyt n. 70e.

        Entäs tämä iäkäs cavalier narttu http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN23714/01&R=136

        Polveutuminen on varmistettu, hinta n. 40e. Sydänkuuntelut 20e/kerta klinikalle. 8 kuuntelua siis maksanut n.160e.
        3x silmät peilattu n. 150e
        Lonkat polvet kyynärnivelet 230e. Lisäksi taas maksaa se tulosten lunastaminen erikseen.
        Koiralla useita tuloksia agilitykisoista, tottelevaisuuskokeista, näyttelyistä ja koira on luonnetestattu.
        Koiralla 6 jälkeläistä, molempien pentueiden isä ei ns. halpa vaan molemmat ulkomailta tuotuja valioita.

        Mietitkö vielä, miksi nämä pennut maksavat enemmän kuin 500e? Kun puhutaan rotukoirasta, niin käyttöominaisuudet ja ulkonäkö, luonne.... ne ovat myös osa kasvatustyötä.

        Kuinka moni seropi on mikrosirutettu ja eläinlääkärin tarkistama ennen luovutusta?
        Yhdelläkään ei taida löytyä edes lonkkakuvaus tulosta?! Mitä onkaan ollut astutusmaksu, kun se kaverin koira on hypännyt selkään tai niinkuin se muka usein on ollut puhdas vahinko.


      • ............
        mieti kirjoitti:

        Ai mistä olen saanut päähäni? Kun esim. myydään palstalla erehtyy kysymään vanhempien terveystuloksia, joku "viisaudessaan" kommentoi tyyliin "eihän valtaosaa rotukoiristakaan tutkita" tai vain 1/3 osa rotukoirista kuuluu pevisaan ja loput jää tutkimatta jne. Hyvin moni palstalainen on tasan tarkkaan lukenut vastaavia kommentteja, joten ihan tuulesta tuo aihe ei ole temmattu.

        Totuushan on että suurin osa jalostukseen käytettävistä rotukoirista on tutkittu tarpeellisilta osin ja useammasta rodusta löytyy jalostukseen käytettyjä koiria, jotka on tutkittu kattavasti. Totuus on että hyvin hyvin pieni osa on täysin tutkimatta. Ne koirat ovat yksittäisiä tapauksia.

        Ja miksi täytyisi kaikki rodut tutkia kattavasti?

        Esim. Labratorinnoutaja on rotu, joka kuuluu 10 suosituimman rodun listaan. Otan sen esimerkiksi, koska nuo harvinaisemmat rodut ei sinulle esimerkiksi kelpaa.

        Labratorinnoutaja kuuluu Pevisaan, eli kaikki jalostukseen käytettävät koirat on lonkka-ja kyynärkuvattu sekä silmäpeilattu. Lisäksi 2000-2008 on tutkittu 46 jalostukseen käytettävän Labratorinnoutajan polvet, kaikilla tutkituilla on ollut terveet polvet.

        Miksi siis tutkia järjestelmällisesti polvia, koska polvet eivät ole Labratorinoutajan heikkous?

        Ja rotukoiran hintahan ei koostu ainoastaan terveystutkimuksista. Hintaero lähtee jo siitä, että on kalliimpaa ostaa se puhdasrotuinen Shetlanninlammaskoira, kuin sekarotuinen.

        Otetaanpa esimerkkinä muutama esimerkki ko. rodusta.http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN20827/04&R=88

        Tämä narttu pian 4 v, silmät peilattu 3 kertaa, kyynärpäät, lonkat ja polvet kuvattu. Näyttelyissä
        käyty useamman kerran ja pentuja syntynyt vain 2.
        Astutettu ulkomaan tuonti uroksella, näin sukusiitos prosentti hyvin pieni. Uroksella silmät peilattu 2 kertaa, lonkat ja polvet tutkittu. Uros monen maan valio, joten tuskin mikään halpa koira astumaan, mutta mitä sitä ei rotunsa eteen tekisi.

        Mitä onkaan maksanut koiran tutkimukset? Virallinen lonkkakuvaus, kyynärkuvaus ja polvien kuvaus täällä päin maksaa alle 20kg koiralta yli n. 230e pelkästään toimenpiteinä klinkkamaksut maksut kennelliittoon, että saat lunastettua nuo viralliset tutkimustulokset.
        Täällä yli 20kg koiralla pelkkä lonkkakuvaus maksaa klinikalla jo 169e.
        Yksi silmäpeilaus maksaa n. 40-50e, eli tuon nartun silmäpeilauksiin pelkästään kinikalle on mennyt liki 150e rahaa.
        Jos pennut on myyty sirutettuna ja eläinlääkärin tarkastamana, siihen on mennyt sievoinen summa... täällä yhdelle siru maksaa jo 66e.

        Pentujen rekisteröintiin on mennyt yli 40e (edelletys että on maksanut niin kennelliiton kuin rotujärjestön jäsenmaksun). Jos narttu on ultrattu, niinkuin moni ultraakin, siihen on mennyt n. 70e.

        Entäs tämä iäkäs cavalier narttu http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN23714/01&R=136

        Polveutuminen on varmistettu, hinta n. 40e. Sydänkuuntelut 20e/kerta klinikalle. 8 kuuntelua siis maksanut n.160e.
        3x silmät peilattu n. 150e
        Lonkat polvet kyynärnivelet 230e. Lisäksi taas maksaa se tulosten lunastaminen erikseen.
        Koiralla useita tuloksia agilitykisoista, tottelevaisuuskokeista, näyttelyistä ja koira on luonnetestattu.
        Koiralla 6 jälkeläistä, molempien pentueiden isä ei ns. halpa vaan molemmat ulkomailta tuotuja valioita.

        Mietitkö vielä, miksi nämä pennut maksavat enemmän kuin 500e? Kun puhutaan rotukoirasta, niin käyttöominaisuudet ja ulkonäkö, luonne.... ne ovat myös osa kasvatustyötä.

        Kuinka moni seropi on mikrosirutettu ja eläinlääkärin tarkistama ennen luovutusta?
        Yhdelläkään ei taida löytyä edes lonkkakuvaus tulosta?! Mitä onkaan ollut astutusmaksu, kun se kaverin koira on hypännyt selkään tai niinkuin se muka usein on ollut puhdas vahinko.

        Laita linkki sellaiseen kirjoitukseen, jossa väitetään " vain 1/3 osa rotukoirista kuuluu pevisaan ja loput jää tutkimatta"

        Yksittäisten esimerkkikoirien esiin tuominen ei kerro asioiden kokonaistilasta paljoakaan. Tottakai kymmenien tuhansien koirien joukosta löytyy yksittäistapauksia, jotka voi tuoda esiin tukemaan omia mielipiteitä. Labbis kuuluu rotuna niihin, joita tutkitaan melko hyvin. Ei tosin ole esitettykään, ettei sellaisia rotuja löytyisi, joten pointtiasi en oikein ymmärrä.

        Jään odottamaan todisteita esitetylle väitteelle.


      • kaverin
        ............ kirjoitti:

        Laita linkki sellaiseen kirjoitukseen, jossa väitetään " vain 1/3 osa rotukoirista kuuluu pevisaan ja loput jää tutkimatta"

        Yksittäisten esimerkkikoirien esiin tuominen ei kerro asioiden kokonaistilasta paljoakaan. Tottakai kymmenien tuhansien koirien joukosta löytyy yksittäistapauksia, jotka voi tuoda esiin tukemaan omia mielipiteitä. Labbis kuuluu rotuna niihin, joita tutkitaan melko hyvin. Ei tosin ole esitettykään, ettei sellaisia rotuja löytyisi, joten pointtiasi en oikein ymmärrä.

        Jään odottamaan todisteita esitetylle väitteelle.

        tutkimustuloksia. On varmasti kovin luotettavaa tuo tieto 1/3:sta kun ihan ite on kaveri ne tehnyt myydään palstaa selaten. Toivotaan ettei sulle käy aika pitkäksi odottaa niitä todisteita voi olla et joudut aika kauan kökkii täällä. Hyvää kesää!


      • ...
        kaverin kirjoitti:

        tutkimustuloksia. On varmasti kovin luotettavaa tuo tieto 1/3:sta kun ihan ite on kaveri ne tehnyt myydään palstaa selaten. Toivotaan ettei sulle käy aika pitkäksi odottaa niitä todisteita voi olla et joudut aika kauan kökkii täällä. Hyvää kesää!

        Yrittäisitkö ystävällisesti muotoilla kirjoituksesi luettavaan ja järkevään muotoon?


    • kukaan järkevä

      tuijota.

      • ^ tuo cava erityisesti

        ...katsoinpa ja etsi tietoja vielä tarkemmin ja tämä kuuden pennun kaikilta osin testattu ja terve narttu on kaikenlisäksi tupla-astutettu eli myös sen pennuilla on polveutuminen varmistettu (eikä hinta ole 40 eeroo vaan 45 styke kirjaamispalkkio 30 e ja testien ottamiset (sirutettu ensin) maksaa myös). Käyttämänsä uroksetkin näkyy olevan ansioituneita terveitä DNA-testattuja valioita, toinen luonnetestattu, joten tosissaan ei kelleen osapuolelle mikään naapurin koiralla tehty astutus varmasti kyseessä. Ottaisipa ihmiset yhtä tosissaan muutkin, myös ne seropien nimeen huutelijat... Minkä seropin vastaavat tiedot laitatte tähän vertauskohteeksi? Luuletteko että löytyy...


      • ............
        ^ tuo cava erityisesti kirjoitti:

        ...katsoinpa ja etsi tietoja vielä tarkemmin ja tämä kuuden pennun kaikilta osin testattu ja terve narttu on kaikenlisäksi tupla-astutettu eli myös sen pennuilla on polveutuminen varmistettu (eikä hinta ole 40 eeroo vaan 45 styke kirjaamispalkkio 30 e ja testien ottamiset (sirutettu ensin) maksaa myös). Käyttämänsä uroksetkin näkyy olevan ansioituneita terveitä DNA-testattuja valioita, toinen luonnetestattu, joten tosissaan ei kelleen osapuolelle mikään naapurin koiralla tehty astutus varmasti kyseessä. Ottaisipa ihmiset yhtä tosissaan muutkin, myös ne seropien nimeen huutelijat... Minkä seropin vastaavat tiedot laitatte tähän vertauskohteeksi? Luuletteko että löytyy...

        Olet unohtanut yhden perusasian. Rotukoirien hinnat ovat moninkertaisia saman tyyppisiin sekarotuisiin verrattuna. Jokaisella rotukoiralla tulisi olla kaikki nuo mainitut asiat tehtynä. Miksi niin harvalla kuitenkin on? Miksi tutkimattomilla koirilla pennutellaan niin paljon? Onhan se järkyttävää, ettei 1000-1600€ myyntihinnasta ole osaa sijoitettu terveystutkimuksiin. Miksi näin on?


      • sekarotuisten tutkimukset?
        ............ kirjoitti:

        Olet unohtanut yhden perusasian. Rotukoirien hinnat ovat moninkertaisia saman tyyppisiin sekarotuisiin verrattuna. Jokaisella rotukoiralla tulisi olla kaikki nuo mainitut asiat tehtynä. Miksi niin harvalla kuitenkin on? Miksi tutkimattomilla koirilla pennutellaan niin paljon? Onhan se järkyttävää, ettei 1000-1600€ myyntihinnasta ole osaa sijoitettu terveystutkimuksiin. Miksi näin on?

        Kyllähän rotukoiria tutkitaan joka tapauksessa 95 % enemmän terveyden puolesta kuin sekarotuisia ikinä, kuuluu rotu pevisaan joltain osin tai ei ollenkaan. Montaa rotua, jotka kuuluu pevisaan yhdeltä osa-alueelta, tutkitaan silti monta muutakin ei_pakollista juttua. Olkoonkin ettei kaikkia tutkita, mutta jalostukseen käytettävistä kuitenkin valtaosa. Samaa "jalostamistahan" se on sekarotuisten kanssa, mutta niitä ei tutkita. Miksei?! Miten niiden parempaan terveyteen voidaan vedota kun ei tutkimuksia tehdä olleskaan? Miksi niistä sitten pitäisi maksaa tai miksi rotukoira ei muka saisi maksaa mitä sitten maksaakaan? Miksi sekarotuiset päätyy ihmisille jotka eivät edes välitä koiransa todellisesta terveydestä vaan jos on sairas, koira lopetetaan ja otetaan uusi. Rotukoirien taatelintallaajaomistajatkin tutkituttavat niitä ns. kotikoiriaan ja edesauttavat oikean tiedon saannissa, jotta täällä sitten saadaan kiistellä samassa noidankehässä kuka on terveempi ja kuka on fiksumpi.

        Ostakoon kukin mitä lystää ja maksakoon mitä haluaa tai olkoon maksamatta ja hommatkoon uuden maanantaiversionsa tilalle, mutta tämän iänikuisen sekarotu-rotukoira-paremmuusjärjestyksen terveyden osalta saisi joko lopettaa tai ruveta sitten oikeastikin tutkituttamaan sekarotuisiakin. Itse en maksaisi 500 euroa mixistä, joka on tehty tutkimattomista taustoista, mutta mieluusti maksan 1200 euroa rotukoirasta jonka taustat tiedän. Ja aionpa vielä jatkaa tuota rotumme todellisen terveystiedon lisäämistä, vaikka ei pevisa-rotu olekaan. Tee sinä mixixisi kanssa samoin eli aloita itsestäsi ja toimi esimerkkinä!


      • :::.
        sekarotuisten tutkimukset? kirjoitti:

        Kyllähän rotukoiria tutkitaan joka tapauksessa 95 % enemmän terveyden puolesta kuin sekarotuisia ikinä, kuuluu rotu pevisaan joltain osin tai ei ollenkaan. Montaa rotua, jotka kuuluu pevisaan yhdeltä osa-alueelta, tutkitaan silti monta muutakin ei_pakollista juttua. Olkoonkin ettei kaikkia tutkita, mutta jalostukseen käytettävistä kuitenkin valtaosa. Samaa "jalostamistahan" se on sekarotuisten kanssa, mutta niitä ei tutkita. Miksei?! Miten niiden parempaan terveyteen voidaan vedota kun ei tutkimuksia tehdä olleskaan? Miksi niistä sitten pitäisi maksaa tai miksi rotukoira ei muka saisi maksaa mitä sitten maksaakaan? Miksi sekarotuiset päätyy ihmisille jotka eivät edes välitä koiransa todellisesta terveydestä vaan jos on sairas, koira lopetetaan ja otetaan uusi. Rotukoirien taatelintallaajaomistajatkin tutkituttavat niitä ns. kotikoiriaan ja edesauttavat oikean tiedon saannissa, jotta täällä sitten saadaan kiistellä samassa noidankehässä kuka on terveempi ja kuka on fiksumpi.

        Ostakoon kukin mitä lystää ja maksakoon mitä haluaa tai olkoon maksamatta ja hommatkoon uuden maanantaiversionsa tilalle, mutta tämän iänikuisen sekarotu-rotukoira-paremmuusjärjestyksen terveyden osalta saisi joko lopettaa tai ruveta sitten oikeastikin tutkituttamaan sekarotuisiakin. Itse en maksaisi 500 euroa mixistä, joka on tehty tutkimattomista taustoista, mutta mieluusti maksan 1200 euroa rotukoirasta jonka taustat tiedän. Ja aionpa vielä jatkaa tuota rotumme todellisen terveystiedon lisäämistä, vaikka ei pevisa-rotu olekaan. Tee sinä mixixisi kanssa samoin eli aloita itsestäsi ja toimi esimerkkinä!

        http://www.koiranjalostus.fi/sekarotu.html


      • :::. kirjoitti:

        http://www.koiranjalostus.fi/sekarotu.html

        Tosin pikkasen oli vanhat tutkimukset.Yksi ainoa,joka mainittiin oli edes 2000-luvulta.Siinä ei tosin mainittu,minkä vuosihaarukan koiriin tutkimus sijoittui.
        Muut oli sitten alle 2000 luvun.
        Kannattaa myös muistaa,että sekarotuiset on lisääntynytkin vasta jokusia vuosia sitten,joten eiköhän uudemmat tutkimukset jo sanoisi jotain muuta.
        Kun oli rotukoiratkin,mihin ne sekikset perustui,ennenvanhaan terveempiä.


        Joten jos tutkimuksia puhutaan,niin itse annan painoarvoa vain niille,jotka on ajantasalla ;)

        Toi Mitchelin tutkimus on aika todennäköistä eli lähinnä kokoon perustuva.


      • Tutkimuksia juu...
        molossi kirjoitti:

        Tosin pikkasen oli vanhat tutkimukset.Yksi ainoa,joka mainittiin oli edes 2000-luvulta.Siinä ei tosin mainittu,minkä vuosihaarukan koiriin tutkimus sijoittui.
        Muut oli sitten alle 2000 luvun.
        Kannattaa myös muistaa,että sekarotuiset on lisääntynytkin vasta jokusia vuosia sitten,joten eiköhän uudemmat tutkimukset jo sanoisi jotain muuta.
        Kun oli rotukoiratkin,mihin ne sekikset perustui,ennenvanhaan terveempiä.


        Joten jos tutkimuksia puhutaan,niin itse annan painoarvoa vain niille,jotka on ajantasalla ;)

        Toi Mitchelin tutkimus on aika todennäköistä eli lähinnä kokoon perustuva.

        Onhan noita tutkimuksia, mutta niilläkin on aina toinen puoli. Jos 10 000 sekarotuista on vakuutuksen piirissä, todennäköisesti niiden omistajatkin ovat keskimääräistä sekarotukoiran omistajaa tarkempia ja välittävät ja huolehtivat koirastaan muutenkin hyvin, ovathan he panostaneet sen hyvinvointiin, rahallisestikin, muutakin kuin vain hankintahinnan verran. Näistä sekarotuisista vakuutetuista todennäköisesti suurin osa on pystykorvarotuja ja käyttökoiria esim. metsästys-, veto- ja valjakkokoiria, joiden arvo mitataankin noilla ominaisuuksilla ja voivat olla, ja ovat, yhtä usein paperittomia kuin paperillisia. Tai tuonteja, joita ei ole rekattu oman maansa rekkariin. Niistähän ei tietenkään ole erittelyä otannoissa, vaan vain siitä, onko koira maansa rekisterissä vai ei.

        Toinen puoli on vakuutuksen hinta ja ihmisten herkkyysaste koiransa hoidattamiseen ja kalliiden tutkimusten teettämiseen. Rotukoirien el.lääkärikuluvakuutukset mahdollistavat koirien tutkimuksen ja hoidon melkoisin kustannuksin ja toki niitä hyödynnetään. Niinhän tehdään ihmisten ja kiinteistöjenkin vakuutusten suhteen ja siksi kaiketi vakuutusmaksuja maksetaankin: turvaksi ja mahdollistajaksi?

        Vakuutusten kattavuus rotukoirilla on aivan eri suuruusluokkaa, kuin sekarotuisilla, joille ei saa vastaavia vakuutusarvoja, kuin rotukoirille. Väitän, että varmasti jää isommat jutut hoidattamatta ja tutkimatta sekarotuisten osalta, koska vakuutus ei niitä kata. Myös jos koiran arvo on mitattu mahdollisimman alhaisella hankintahinnalla, se tarkoittaa myös koiran päivien päättämistä pienemmin kriteerein kuin rotukoirien. Kuka niitä sitten ilmoitteleekaan ja tilastoi? Ei kukaan. Tiedetäänhän myös se tutkimusten mukaan, että sekarotuisia on suurin piirtein sama määrä olemassa kuin rotukoiriakin. Miten näitä sitten muka voi optimistisesti ja realistisesti verrata keskenään joidenkin satunnaisten otantatutkimusten perusteella, joihin mukaan otetuilla koirilla ei ole samat lähtökohdat?

        Tutkimukset tilataan jotain tiettyä käyttöä varten ja tutkimusten teettäjät myös odottavat, että tutkimustulos on mahdollisimman positiivinen tukeakseen heidän näkökantaansa ja tarpeitaan. Näin esim. lääkkeiden, elintarvikkeiden ja koirien osalta vaikkapa koiranruokien kohdalla. Autojen valmistajien tutkimukset rakennetaan samalla periaatteella eli tulos riippuu tilaajasta, näin niinkuin kuriositeettina, jotta tiedetään mistä puhutaan.

        Ja vielä: onhan päivän selvää, että isokokoisen rodun elinkaari on lyhyempi kuin pienikokoisen. Tuohon ei edes tarvittaisi mitään tutkimuksia, vaan johan tuo nyt on ihmislääketieteen puolelta vuosikymmeniä sitten todennettu monen monituista kertaa. Degenaraatio ja sisäelinten väsyminen, verenkierto, kulumat tms. ovat loogisesti selitettävissä koon myötä. Se, että joku kuitenkin on isokokoinen tai toinen pieni, tai että joku pitää ison rodun edustajista ja toinen pienemmistä, lienee ihan jokaisen henkilökohtainen asia? Ja se, että rotukoirien omistajat ja harrastajat arvostavat koiristaan olemassa olevaa geneettistä tietoa ja sitä, että koiran ominaisuudet vastaavat omistajan toiveisiin (luonne/terveys/käyttö) on erittäin ymmärrettävää ja hyväksyttää ja viisas toimintamalli. Toki sitä kaikki haluavat varmasti terveen, fiksun ja toimivan koiran kotiinsa. Jos sen löytää rotukoiriapuolelta ilman arvuuttelua, mitä mahtaa oikeasti saada koiraa ostaessaan, niin Voila! Hieno homma. Jos ihmisellä ei ole tarvetta tai vaatimusta tietyille ominaisuuksille ja haluaa arvuutella sekarotuisella onnistumistaan, niin mikäs siinä. Jos ei onnistu eka tai toka, ehkä sitten kolmas tai neljäs voikin jo olla ihan jees tapaus. Ilmoittelisivat sitten ne parin ekan epäonnistuneen sairaudet tai luonneviat johonkin sekaroturekkariin ja lopetusiän, niin tutkimukset voisivat saada realistisempaa ja vertailukelpoisempaa pontta näihin sekarotu-rotukoira-kiistoihin.


      • Ihmetellä saa
        Tutkimuksia juu... kirjoitti:

        Onhan noita tutkimuksia, mutta niilläkin on aina toinen puoli. Jos 10 000 sekarotuista on vakuutuksen piirissä, todennäköisesti niiden omistajatkin ovat keskimääräistä sekarotukoiran omistajaa tarkempia ja välittävät ja huolehtivat koirastaan muutenkin hyvin, ovathan he panostaneet sen hyvinvointiin, rahallisestikin, muutakin kuin vain hankintahinnan verran. Näistä sekarotuisista vakuutetuista todennäköisesti suurin osa on pystykorvarotuja ja käyttökoiria esim. metsästys-, veto- ja valjakkokoiria, joiden arvo mitataankin noilla ominaisuuksilla ja voivat olla, ja ovat, yhtä usein paperittomia kuin paperillisia. Tai tuonteja, joita ei ole rekattu oman maansa rekkariin. Niistähän ei tietenkään ole erittelyä otannoissa, vaan vain siitä, onko koira maansa rekisterissä vai ei.

        Toinen puoli on vakuutuksen hinta ja ihmisten herkkyysaste koiransa hoidattamiseen ja kalliiden tutkimusten teettämiseen. Rotukoirien el.lääkärikuluvakuutukset mahdollistavat koirien tutkimuksen ja hoidon melkoisin kustannuksin ja toki niitä hyödynnetään. Niinhän tehdään ihmisten ja kiinteistöjenkin vakuutusten suhteen ja siksi kaiketi vakuutusmaksuja maksetaankin: turvaksi ja mahdollistajaksi?

        Vakuutusten kattavuus rotukoirilla on aivan eri suuruusluokkaa, kuin sekarotuisilla, joille ei saa vastaavia vakuutusarvoja, kuin rotukoirille. Väitän, että varmasti jää isommat jutut hoidattamatta ja tutkimatta sekarotuisten osalta, koska vakuutus ei niitä kata. Myös jos koiran arvo on mitattu mahdollisimman alhaisella hankintahinnalla, se tarkoittaa myös koiran päivien päättämistä pienemmin kriteerein kuin rotukoirien. Kuka niitä sitten ilmoitteleekaan ja tilastoi? Ei kukaan. Tiedetäänhän myös se tutkimusten mukaan, että sekarotuisia on suurin piirtein sama määrä olemassa kuin rotukoiriakin. Miten näitä sitten muka voi optimistisesti ja realistisesti verrata keskenään joidenkin satunnaisten otantatutkimusten perusteella, joihin mukaan otetuilla koirilla ei ole samat lähtökohdat?

        Tutkimukset tilataan jotain tiettyä käyttöä varten ja tutkimusten teettäjät myös odottavat, että tutkimustulos on mahdollisimman positiivinen tukeakseen heidän näkökantaansa ja tarpeitaan. Näin esim. lääkkeiden, elintarvikkeiden ja koirien osalta vaikkapa koiranruokien kohdalla. Autojen valmistajien tutkimukset rakennetaan samalla periaatteella eli tulos riippuu tilaajasta, näin niinkuin kuriositeettina, jotta tiedetään mistä puhutaan.

        Ja vielä: onhan päivän selvää, että isokokoisen rodun elinkaari on lyhyempi kuin pienikokoisen. Tuohon ei edes tarvittaisi mitään tutkimuksia, vaan johan tuo nyt on ihmislääketieteen puolelta vuosikymmeniä sitten todennettu monen monituista kertaa. Degenaraatio ja sisäelinten väsyminen, verenkierto, kulumat tms. ovat loogisesti selitettävissä koon myötä. Se, että joku kuitenkin on isokokoinen tai toinen pieni, tai että joku pitää ison rodun edustajista ja toinen pienemmistä, lienee ihan jokaisen henkilökohtainen asia? Ja se, että rotukoirien omistajat ja harrastajat arvostavat koiristaan olemassa olevaa geneettistä tietoa ja sitä, että koiran ominaisuudet vastaavat omistajan toiveisiin (luonne/terveys/käyttö) on erittäin ymmärrettävää ja hyväksyttää ja viisas toimintamalli. Toki sitä kaikki haluavat varmasti terveen, fiksun ja toimivan koiran kotiinsa. Jos sen löytää rotukoiriapuolelta ilman arvuuttelua, mitä mahtaa oikeasti saada koiraa ostaessaan, niin Voila! Hieno homma. Jos ihmisellä ei ole tarvetta tai vaatimusta tietyille ominaisuuksille ja haluaa arvuutella sekarotuisella onnistumistaan, niin mikäs siinä. Jos ei onnistu eka tai toka, ehkä sitten kolmas tai neljäs voikin jo olla ihan jees tapaus. Ilmoittelisivat sitten ne parin ekan epäonnistuneen sairaudet tai luonneviat johonkin sekaroturekkariin ja lopetusiän, niin tutkimukset voisivat saada realistisempaa ja vertailukelpoisempaa pontta näihin sekarotu-rotukoira-kiistoihin.

        Siltä vuodelta kuin toi sekarotuisten terveys/vakuutus tutkimus soopa on (vuodelta ennen väinö)... oli sekarotuisten toinen osapuoli tervettä pystykorvaa jne. Nykyään seropit on "jalostettu" pilalle kun tutkimattomia ja sairaita astutetaan toisella tutkimattomalla ja sairaalla.

        Vai kuka ostaa puhtaan narttupennun, maksaa 1000-1600e ja teetättää sitten sekarotuiset pennut? Juuri se joka vähät välittää pennutettavan nartun terveydestä tai se jonka on pakko saada maailmaan pennut huonosta terveydestä välittämättä.

        Eli molossi on oikeassa, uusi tutkimus todistaisi jotain muuta seropien terveydestä. Tutkimus joka oikeasti olisi kattava.

        Tunnen ikävä kyllä pari ihmistä jotka näitä cocktailpentuja on kasvattanut. Toisen narttu oli D/E lonkkainen (pennut meni hyvin kaupaksi hintaan 300e). Toinen osapuoli oli tutkimaton, mutta rotu jossa on lonkkavikaa. Ja toisella nartun astui säännöllisesti sen nartun oma poika eka cocktailpentueesta.. eikä kummallakaan mitään tutkimuksia takana.

        Jos rotikka astutetaam sakemannilla.. miten se lonkkatilanne paranee, kun vanhemmat on sairaita, ei voi puhtaita teetättää tai sitten ne on tutkimatta. Muutenhan nartulla omistaja teetättää paperipennut.

        Kun sheltti astutetaan kääpiösnautserilla, pieni hyvin kaupaksi menevä kääpiömalli. Tutkimattomat vanhemmat, kenties sairaat, ettei puhtaita saa rekisteriin. Miten silmien osalta terveys on parempi kuin tutkituilla ja terveillä puhtailla esim. shelteillä?


      • &&&&&...
        molossi kirjoitti:

        Tosin pikkasen oli vanhat tutkimukset.Yksi ainoa,joka mainittiin oli edes 2000-luvulta.Siinä ei tosin mainittu,minkä vuosihaarukan koiriin tutkimus sijoittui.
        Muut oli sitten alle 2000 luvun.
        Kannattaa myös muistaa,että sekarotuiset on lisääntynytkin vasta jokusia vuosia sitten,joten eiköhän uudemmat tutkimukset jo sanoisi jotain muuta.
        Kun oli rotukoiratkin,mihin ne sekikset perustui,ennenvanhaan terveempiä.


        Joten jos tutkimuksia puhutaan,niin itse annan painoarvoa vain niille,jotka on ajantasalla ;)

        Toi Mitchelin tutkimus on aika todennäköistä eli lähinnä kokoon perustuva.

        Samoja tutkimuksia lainataan useiden rotujärjestöjen sivuilla. Eivät kai he vanhentuneita tutkimuksia lainaisi?

        Voit ihan vapaasti esittää uudempia tutkimuksia.

        Millä perusteella luulet sekarotuisten lisääntyneen viime vuosina? Faktoja peliin? Vai oliko tuokin mutua?

        Uskon huomattavasti enemmän artikkelin kirjoittajaan kuin sinun käsitykseesi. Artikkelin kirjoittaja on alan arvostettu asiantuntija, sinä satunnainen nettipersoona. Voit toki esittää ansioluettelosi. Vertaillaan sitten sitä artikkelin kirjoittajan ansioluetteloon.

        Eli tiivistettynä. On ihan sama mille sinä annat painoarvoa. Asiantuntijoihin luotan huomattavasti enemmän.


      • rölli.
        Ihmetellä saa kirjoitti:

        Siltä vuodelta kuin toi sekarotuisten terveys/vakuutus tutkimus soopa on (vuodelta ennen väinö)... oli sekarotuisten toinen osapuoli tervettä pystykorvaa jne. Nykyään seropit on "jalostettu" pilalle kun tutkimattomia ja sairaita astutetaan toisella tutkimattomalla ja sairaalla.

        Vai kuka ostaa puhtaan narttupennun, maksaa 1000-1600e ja teetättää sitten sekarotuiset pennut? Juuri se joka vähät välittää pennutettavan nartun terveydestä tai se jonka on pakko saada maailmaan pennut huonosta terveydestä välittämättä.

        Eli molossi on oikeassa, uusi tutkimus todistaisi jotain muuta seropien terveydestä. Tutkimus joka oikeasti olisi kattava.

        Tunnen ikävä kyllä pari ihmistä jotka näitä cocktailpentuja on kasvattanut. Toisen narttu oli D/E lonkkainen (pennut meni hyvin kaupaksi hintaan 300e). Toinen osapuoli oli tutkimaton, mutta rotu jossa on lonkkavikaa. Ja toisella nartun astui säännöllisesti sen nartun oma poika eka cocktailpentueesta.. eikä kummallakaan mitään tutkimuksia takana.

        Jos rotikka astutetaam sakemannilla.. miten se lonkkatilanne paranee, kun vanhemmat on sairaita, ei voi puhtaita teetättää tai sitten ne on tutkimatta. Muutenhan nartulla omistaja teetättää paperipennut.

        Kun sheltti astutetaan kääpiösnautserilla, pieni hyvin kaupaksi menevä kääpiömalli. Tutkimattomat vanhemmat, kenties sairaat, ettei puhtaita saa rekisteriin. Miten silmien osalta terveys on parempi kuin tutkituilla ja terveillä puhtailla esim. shelteillä?

        Puutun nyt pariin kohtaan kirjoituksessasi.

        Oletko tietoinen tapauksista, joissa E/E-lonkkaisella on teetettu rotupentueita ja rekisteriin ovat menneet?

        Kääpiösnautserilla ei ole mitään terveysvaatimuksia, joten sairailla koirilla astuttamista ei mikään estä. Sheltiltä tarvitsee tutkia ainoastaan silmät.


      • &&&&&... kirjoitti:

        Samoja tutkimuksia lainataan useiden rotujärjestöjen sivuilla. Eivät kai he vanhentuneita tutkimuksia lainaisi?

        Voit ihan vapaasti esittää uudempia tutkimuksia.

        Millä perusteella luulet sekarotuisten lisääntyneen viime vuosina? Faktoja peliin? Vai oliko tuokin mutua?

        Uskon huomattavasti enemmän artikkelin kirjoittajaan kuin sinun käsitykseesi. Artikkelin kirjoittaja on alan arvostettu asiantuntija, sinä satunnainen nettipersoona. Voit toki esittää ansioluettelosi. Vertaillaan sitten sitä artikkelin kirjoittajan ansioluetteloon.

        Eli tiivistettynä. On ihan sama mille sinä annat painoarvoa. Asiantuntijoihin luotan huomattavasti enemmän.

        "Samoja tutkimuksia...".Niin,entä sitten?Jos niitä tutkimuksia jossain lainataan,niin miten se tekee niistä uudempia?Ei ne vuosiluvut mitenkään itsestään nuorene.

        Katso nyt ihan itse sieltä linkistä mikä täälläkin on,MILTÄ vuosilta ne tutkimukset on ja MILTÄ ajalta ne on tehty.NEHÄN näkyy ihan lukemalla sieltä ;)

        "Voit vapaasti...".En tietenkään voi,KUNNEI niitä ole.Niiden peräänhän juuri viestissäni kuulutin.

        "Millä perusteella...".En tiedä sinun ikääsi,mutta itse olen elänyt senverran kauan,että jotain on huomattu.Ylipäätään sekarotuiset alettiin enemmän hyväksyä silloin,kun kennelliitto antoi niille kilpailuoikeudet.Jos mennään ajassa selkeesti taaksepäin,niin ei kukaan sekiksiä tehnyt.Ne oli oikeesti vahinkopentueita,joita sitten annettiin ilmaiseksi/puoli-ilmaiseksi vähin äänin pois,tai saatettiin rotukoiralle jos vahinko kävi,niin myös hävittää koko pentue.
        Jos vähänkään mitään on seurannut,niin taatusti tietää,että vasta joitain vuosia on myös tekemällä tehty sekarotuisia.Ilmoituspalstat on niitä pullollaan,ei tarvi kun katsoa.Pieniä koiria,ja jotain erkoisuuksia tehdään reippaasti.Eiköhän tämä ole selkeesti 2000-luvun meininkiä.
        Itselläni on muutama tuttu sekiksen omistajakin,jotka sen myöntää.Kun on myös sen ikäisiä,että muistaa elämää kauemmas kuin vuosikymmen ;)

        " Uskon huomattavasti..."Sen kun uskot.Jokainen uskoo mihin haluaa.Toiset myös kyseenalaistaa asioita ja ajattelee jopa omilla aivoillaan,toiset taas ei.Minä kuulun ensimmäiseen ryhmään,siksi en kaikkea palvokaan ainoa oikeana,joka eteen laitetaan.

        Mutta kuten sanoin,jokainen uskoo mihin uskoo.
        Mutta katso nyt vielä ihmeessä se linkki.Jos sinun mielestäsi noin monta vuotta sitten tehdyt tutkimukset,ja noin moneen vuoteen taaksepäin tehty otanta on ajatasalla,niin omapa on mielipiteesi.

        En myöskään tiedä,missä määrin sekarotuisia on noissa maissa.
        Siksipä olisikin hyvä saada ihan kotimainen tutkimus.
        Ja kuten kerran sanoin,niin nuo painoyhteydet kuulostaa järkevältä ja loogiselta.

        Enkä nyt ymmärrä miten minun "ansioluettoloni" tähän kuuluu mielipiteeni yhteydessä.Et sinäkään omaasi ole esittänyt mielipiteesi tueksi,vai oletko?Miksi muiden täytyisi ;)

        Ja lopuksi pieni esim.periytyvyydestä.
        Jos laittaa kaksi samanrotuista yhteen,jolla on kaihi ja laittaa kaksi erirotuista rotukoiraa yhteen jolla on kaihi?
        Tai laittaa kaksi sekarotuista yhteen,jolla on kaihi,niin tuleekohan sitten niin,että ainoastaan saman rodun yhdistelmän sisällä tulee sairaat ja sekarotuisuus estää muissa tapauksissa.
        Miten mahtaa olla ;)


      • tutkimuksia löytyy laajemmin
        rölli. kirjoitti:

        Puutun nyt pariin kohtaan kirjoituksessasi.

        Oletko tietoinen tapauksista, joissa E/E-lonkkaisella on teetettu rotupentueita ja rekisteriin ovat menneet?

        Kääpiösnautserilla ei ole mitään terveysvaatimuksia, joten sairailla koirilla astuttamista ei mikään estä. Sheltiltä tarvitsee tutkia ainoastaan silmät.

        Hienot esimerkit otitkin =)

        Katsotaanpa miksi Sheltit ja Kääpiösnautserit voi maksaa =)

        Viimeisimmät (Vuoden 2008) Sheltti pentueet. Pentueita 10 eli jalostuskoiria käytetty 20.

        1. pentue. Uroksella silmät, lonkat, polvet tutkittu. Silmät jopa 3 kertaa.
        Nartulla 2x silmät.

        2.pentue. Tuonti uros, jolla silmät ja lonkat tutkittu. Nartulla lonkat, kyynärpäät, sydän, polvet ja silmät. Lisäksi nartulla luonnetestitulos ja agilityssa kisattu.

        3.pentue. Tuonti uros, jolla silmät x3 tutkittu lonkat.
        nartulla silmät x2 ja lonkat. Nartulla kisattu agilityssa.

        4.pentue. Uroksella 3x silmät ja lonkat tutkittu (junnuvoittaja). Nartulla 2 x silmät, polvet, lonkat ja luonnetestitulos on.

        5. pentue. Tuonti uros, monen maan valio, silmät ja lonkat tutkittu.Tuonti narttu, polvet, lonkat ja silmät tutkittu.

        6.pentue. Tuonti uros, lonkat ja silmät tutkittu. nartulla 3x silmät, polvet, lonkat, kyynärpäät. Luonnetestitulos on ja agilityssa kisattu.

        7.pentue. Uroksella silmätx3, lonkat ja polvet tutkittu.agilityssa kisattu luonnetestitulos on. Nartulla silmät x3, lonkat ja polvet. 3 maan valio, luonnetestitulos on.

        8.pentue. Tuonti uros, hyvin monen maan valio. silmät x 2, lonkat. Nartulla silmätx2.

        9.Tuonti uros, monen maan valio,3x silmät. Tuonti narttu, valio, lonkat ja silmät tutkittu.

        10. Tuonti uros, silmät, polvet, lonkat tutkittu.
        Nartulta kyynärpäät, lonkat, silmät x2 ja polvet tutkittu.

        Miten paljon vapaaehtoista tutkimista, luonnetestiä jne. Vaikka vain silmät tarvitsee tutkia.

        Viimeisimmät Kääpiösnautseri pentueet (2008).

        8 pentuetta. 12 vanhemmista oli silmäpeilaus tulos. 7 koirista oli tuotu ulkomailta tuomaan uutta verta rotuun. Löytyi luonnetesti tulosta ja agilitytulosta. Polviakin oli kuvattu.

        Aika hienoa, vaikka mitään ei vaadita...


      • ====
        molossi kirjoitti:

        "Samoja tutkimuksia...".Niin,entä sitten?Jos niitä tutkimuksia jossain lainataan,niin miten se tekee niistä uudempia?Ei ne vuosiluvut mitenkään itsestään nuorene.

        Katso nyt ihan itse sieltä linkistä mikä täälläkin on,MILTÄ vuosilta ne tutkimukset on ja MILTÄ ajalta ne on tehty.NEHÄN näkyy ihan lukemalla sieltä ;)

        "Voit vapaasti...".En tietenkään voi,KUNNEI niitä ole.Niiden peräänhän juuri viestissäni kuulutin.

        "Millä perusteella...".En tiedä sinun ikääsi,mutta itse olen elänyt senverran kauan,että jotain on huomattu.Ylipäätään sekarotuiset alettiin enemmän hyväksyä silloin,kun kennelliitto antoi niille kilpailuoikeudet.Jos mennään ajassa selkeesti taaksepäin,niin ei kukaan sekiksiä tehnyt.Ne oli oikeesti vahinkopentueita,joita sitten annettiin ilmaiseksi/puoli-ilmaiseksi vähin äänin pois,tai saatettiin rotukoiralle jos vahinko kävi,niin myös hävittää koko pentue.
        Jos vähänkään mitään on seurannut,niin taatusti tietää,että vasta joitain vuosia on myös tekemällä tehty sekarotuisia.Ilmoituspalstat on niitä pullollaan,ei tarvi kun katsoa.Pieniä koiria,ja jotain erkoisuuksia tehdään reippaasti.Eiköhän tämä ole selkeesti 2000-luvun meininkiä.
        Itselläni on muutama tuttu sekiksen omistajakin,jotka sen myöntää.Kun on myös sen ikäisiä,että muistaa elämää kauemmas kuin vuosikymmen ;)

        " Uskon huomattavasti..."Sen kun uskot.Jokainen uskoo mihin haluaa.Toiset myös kyseenalaistaa asioita ja ajattelee jopa omilla aivoillaan,toiset taas ei.Minä kuulun ensimmäiseen ryhmään,siksi en kaikkea palvokaan ainoa oikeana,joka eteen laitetaan.

        Mutta kuten sanoin,jokainen uskoo mihin uskoo.
        Mutta katso nyt vielä ihmeessä se linkki.Jos sinun mielestäsi noin monta vuotta sitten tehdyt tutkimukset,ja noin moneen vuoteen taaksepäin tehty otanta on ajatasalla,niin omapa on mielipiteesi.

        En myöskään tiedä,missä määrin sekarotuisia on noissa maissa.
        Siksipä olisikin hyvä saada ihan kotimainen tutkimus.
        Ja kuten kerran sanoin,niin nuo painoyhteydet kuulostaa järkevältä ja loogiselta.

        Enkä nyt ymmärrä miten minun "ansioluettoloni" tähän kuuluu mielipiteeni yhteydessä.Et sinäkään omaasi ole esittänyt mielipiteesi tueksi,vai oletko?Miksi muiden täytyisi ;)

        Ja lopuksi pieni esim.periytyvyydestä.
        Jos laittaa kaksi samanrotuista yhteen,jolla on kaihi ja laittaa kaksi erirotuista rotukoiraa yhteen jolla on kaihi?
        Tai laittaa kaksi sekarotuista yhteen,jolla on kaihi,niin tuleekohan sitten niin,että ainoastaan saman rodun yhdistelmän sisällä tulee sairaat ja sekarotuisuus estää muissa tapauksissa.
        Miten mahtaa olla ;)

        Jos niitä tutkimuksia lainataan, se osoittaa, etteivät ne ole vanhentuneita. Mitä järkeä olisi lainata vanhentuneita tutkimuksia? Saman osoittaa tuo artikkeli, jonka kirjoittaja on arvostettu asiantuntija alallaan. Sinä puolestasi tuskin olet edes lukenut kyseisiä tutkimuksia ja tietosi alalta tuskin on lähelläkään hänen tasoaan. Siksi puheesi omilla aivoilla ajattelemisesta ovat täysin vailla pohjaa. Ansioluetteloasi kysyin siksi, koska kyseenalaistat kirjoittajan käsitykset. Olisi mielenkiintoista kuulla, millä eväillä sen teet. Aika kevein eväin, se tuli jo selväksi. ;)

        Ilmoituspalstat eivät todellakaan ole pullollaan sekarotuisten myynti-ilmoituksia. Suuri osa sekarotuisten ilmoituksista lienee vieläkin vahinkotapauksia. Ainakin hinnasta päätellen. Toki tahallaan teetettyjen sekoitusten määrä on lisääntynyt. Se johtunee rotukoirien ylihinnoittelusta.

        Muistan 70-luvun koiratilanteen varsin hyvin. Asuinpaikkakunnallani tapaamani koirat olivat metsästysrotujen sekoituksia tai metsästysrotuisia. Saksanpaimenkoiria muistan muutaman, niistäkin suurin osa poliisin omistuksessa. Yhden kiinanpalatsikoiran muistan myös. Mutta kysymykseni kuuluikin, millä perusteella väität sekarotuisten yleistyneen vasta 2000-luvulla? Vai tarkoititko tahallaan teetettyjä sekarotuisia?


      • ????
        tutkimuksia löytyy laajemmin kirjoitti:

        Hienot esimerkit otitkin =)

        Katsotaanpa miksi Sheltit ja Kääpiösnautserit voi maksaa =)

        Viimeisimmät (Vuoden 2008) Sheltti pentueet. Pentueita 10 eli jalostuskoiria käytetty 20.

        1. pentue. Uroksella silmät, lonkat, polvet tutkittu. Silmät jopa 3 kertaa.
        Nartulla 2x silmät.

        2.pentue. Tuonti uros, jolla silmät ja lonkat tutkittu. Nartulla lonkat, kyynärpäät, sydän, polvet ja silmät. Lisäksi nartulla luonnetestitulos ja agilityssa kisattu.

        3.pentue. Tuonti uros, jolla silmät x3 tutkittu lonkat.
        nartulla silmät x2 ja lonkat. Nartulla kisattu agilityssa.

        4.pentue. Uroksella 3x silmät ja lonkat tutkittu (junnuvoittaja). Nartulla 2 x silmät, polvet, lonkat ja luonnetestitulos on.

        5. pentue. Tuonti uros, monen maan valio, silmät ja lonkat tutkittu.Tuonti narttu, polvet, lonkat ja silmät tutkittu.

        6.pentue. Tuonti uros, lonkat ja silmät tutkittu. nartulla 3x silmät, polvet, lonkat, kyynärpäät. Luonnetestitulos on ja agilityssa kisattu.

        7.pentue. Uroksella silmätx3, lonkat ja polvet tutkittu.agilityssa kisattu luonnetestitulos on. Nartulla silmät x3, lonkat ja polvet. 3 maan valio, luonnetestitulos on.

        8.pentue. Tuonti uros, hyvin monen maan valio. silmät x 2, lonkat. Nartulla silmätx2.

        9.Tuonti uros, monen maan valio,3x silmät. Tuonti narttu, valio, lonkat ja silmät tutkittu.

        10. Tuonti uros, silmät, polvet, lonkat tutkittu.
        Nartulta kyynärpäät, lonkat, silmät x2 ja polvet tutkittu.

        Miten paljon vapaaehtoista tutkimista, luonnetestiä jne. Vaikka vain silmät tarvitsee tutkia.

        Viimeisimmät Kääpiösnautseri pentueet (2008).

        8 pentuetta. 12 vanhemmista oli silmäpeilaus tulos. 7 koirista oli tuotu ulkomailta tuomaan uutta verta rotuun. Löytyi luonnetesti tulosta ja agilitytulosta. Polviakin oli kuvattu.

        Aika hienoa, vaikka mitään ei vaadita...

        Miten tuo liittyy asiaan? Vaikka tutkimuksia onkin, ei se muuta sitä tosiasiaa, että niitä ei kääpiösnautserilta vaadita. Shelteiltä vaaditaan vain silmätutkimukset.

        Eksyit asiasta pahemman kerran. :))


      • kumpi eksyi aiheesta
        ???? kirjoitti:

        Miten tuo liittyy asiaan? Vaikka tutkimuksia onkin, ei se muuta sitä tosiasiaa, että niitä ei kääpiösnautserilta vaadita. Shelteiltä vaaditaan vain silmätutkimukset.

        Eksyit asiasta pahemman kerran. :))

        Lue aloitus ja mieti, kumpi on eksyksissä. Kysehän on juuri nimen omaan siitä, että koiria tutkitaan enemmän kuin pevisa vaatii =)


      • ja pahoin
        kumpi eksyi aiheesta kirjoitti:

        Lue aloitus ja mieti, kumpi on eksyksissä. Kysehän on juuri nimen omaan siitä, että koiria tutkitaan enemmän kuin pevisa vaatii =)

        Eihän tuossa aloitukseen vastattu, vaan edellä esitettyyn väitteeseen, eli tähän:

        "Kun sheltti astutetaan kääpiösnautserilla, pieni hyvin kaupaksi menevä kääpiömalli. Tutkimattomat vanhemmat, kenties sairaat, ettei puhtaita saa rekisteriin."

        Kääpiösnautserin kohdalla sairaudet eivät estä rekisteröintiä. Sheltin kohdallakin pitää tutkia vain silmät.

        Ehkä nyt jo ymmärrät.

        :))


      • kasvattamisessa eroja
        ja pahoin kirjoitti:

        Eihän tuossa aloitukseen vastattu, vaan edellä esitettyyn väitteeseen, eli tähän:

        "Kun sheltti astutetaan kääpiösnautserilla, pieni hyvin kaupaksi menevä kääpiömalli. Tutkimattomat vanhemmat, kenties sairaat, ettei puhtaita saa rekisteriin."

        Kääpiösnautserin kohdalla sairaudet eivät estä rekisteröintiä. Sheltin kohdallakin pitää tutkia vain silmät.

        Ehkä nyt jo ymmärrät.

        :))

        Ehhei. Kyseessä on kasvattajan vastuuntunto. Shelttikasvattajista hyvin suuri osa on tutkituttanut muutakin, kuin silmät ja ihan vapaaehtoisesti.
        Kääpiösnautsereita tutkitaan, vaikka eivät pevisaan kuulu.

        Mutta kun koirana on sheltti-kääpiösnautseri, ei silmistä kukaan välitä, ei polvista, kyynärpäistä jne. Missä vapaaehtoisuus tutkimusten suhteen?

        Siinä on ero puhtaan ja seropin välillä. Seropeja ei tutkita, mutta kyllä niitä pennutetaan ja pennuista rahaakin osataan pyytää 550e =)



        Kasvattamisessa ja pentujen teetättämisessä on suuri ero.


      • ---------
        kasvattamisessa eroja kirjoitti:

        Ehhei. Kyseessä on kasvattajan vastuuntunto. Shelttikasvattajista hyvin suuri osa on tutkituttanut muutakin, kuin silmät ja ihan vapaaehtoisesti.
        Kääpiösnautsereita tutkitaan, vaikka eivät pevisaan kuulu.

        Mutta kun koirana on sheltti-kääpiösnautseri, ei silmistä kukaan välitä, ei polvista, kyynärpäistä jne. Missä vapaaehtoisuus tutkimusten suhteen?

        Siinä on ero puhtaan ja seropin välillä. Seropeja ei tutkita, mutta kyllä niitä pennutetaan ja pennuista rahaakin osataan pyytää 550e =)



        Kasvattamisessa ja pentujen teetättämisessä on suuri ero.

        Vastaa nyt tähän kysymykseen. Saako E-lonkkaista, silmävikaista ja huonopolvista kääpiösnautseria halutessaan rekisteriin vai ei?
        Vinkkinä voin sanoa, että saa.

        Haluaisin todisteita väitteellesi, jonka mukaan seropeita ei tutkita. Niitä odotellessa.


      • kysymys sullekin
        --------- kirjoitti:

        Vastaa nyt tähän kysymykseen. Saako E-lonkkaista, silmävikaista ja huonopolvista kääpiösnautseria halutessaan rekisteriin vai ei?
        Vinkkinä voin sanoa, että saa.

        Haluaisin todisteita väitteellesi, jonka mukaan seropeita ei tutkita. Niitä odotellessa.

        Saa, mutta kuka ostaa huono lonkkaisen, silmävikaisen ja sairaan koiran jälkeläisen? Koiranetistä kun löytyy pilvin pimein kasvattajia, jotka tutkituttaa koiransa.
        Tässä tapauksessa punnitaan kasvattajan vastuuntunto. A)pennut ja rekkariin... kuka ostaa?
        B) rekkaamattomana myyntiin, tyhmä ostaa
        c)astutetaan toisen rodun edustajalla... ai juu, seropithan on niin terveitä =)
        D)ja se paras vaihtoehto jo koiran itsensä kannalta, EI JALOSTUKSEEN

        Kysymys kuuluu, kuinka monella seropilla on huonot lonkat, huonot silmät, huonot kyynärpäät jne. Silti niitä teetätetään mutulla "on niin ihana, haluan pennun". Arvaa, kuinka monen seropin takana on huono terveys!


      • /&/%
        kysymys sullekin kirjoitti:

        Saa, mutta kuka ostaa huono lonkkaisen, silmävikaisen ja sairaan koiran jälkeläisen? Koiranetistä kun löytyy pilvin pimein kasvattajia, jotka tutkituttaa koiransa.
        Tässä tapauksessa punnitaan kasvattajan vastuuntunto. A)pennut ja rekkariin... kuka ostaa?
        B) rekkaamattomana myyntiin, tyhmä ostaa
        c)astutetaan toisen rodun edustajalla... ai juu, seropithan on niin terveitä =)
        D)ja se paras vaihtoehto jo koiran itsensä kannalta, EI JALOSTUKSEEN

        Kysymys kuuluu, kuinka monella seropilla on huonot lonkat, huonot silmät, huonot kyynärpäät jne. Silti niitä teetätetään mutulla "on niin ihana, haluan pennun". Arvaa, kuinka monen seropin takana on huono terveys!

        Aika monikin tuntuu ostavan. Koiranetin mukaan jopa E-lonkkaisilla ja 2/3-kyynäräisillä koirilla teetetään pentuja.

        Sinä et pysty esittämään mitään todisteita väitteillesi. Pelkkää mutua sekarotuisten huonosta terveydestä.


      • Tässä FAKTAA
        /&/% kirjoitti:

        Aika monikin tuntuu ostavan. Koiranetin mukaan jopa E-lonkkaisilla ja 2/3-kyynäräisillä koirilla teetetään pentuja.

        Sinä et pysty esittämään mitään todisteita väitteillesi. Pelkkää mutua sekarotuisten huonosta terveydestä.

        Et vastannut kysymykseen, Mihin katoaa kahden sairaan koiran sairaudet, kun toinen on vain erirotuinen?

        Sehän on heidän ongelma, kuka tietäen tahtoen tahtoo huonolonkkaisen koiran =) Itse ostaisin pennun terveistä vanhemmista.

        Ja tässä sekarotuisten terveydestä...

        "Risteytys
        Monen mielessä sana risteytys tarkoittaa sitä kun kaksi eri rotuista koiraa risteytetään keskenään.
        Risteytys on kuitenkin myös sitä kun kaksi saman rotuista mutta eri lähisukulaiset10 omaavaa yksilöä
        risteytetään keskenään. Kun tapahtuu risteytys putoaa sisäsiitosaste tasan nollaan siitä huolimatta
        miten korkea aste risteytyksen osapuolilla on. Se mitä risteytyksessä tapahtuu on, että perintötekijöiden
        asemat arvotaan uudelleen. Kummallakin osapuolella on omat perintötekijäparit, piilevät
        ja näkyvät, tuleva pentu saa näistä neljästä täysin sattumanvaraisesti kaksi. Pentu voi saada esimerkiksi
        molempien vanhempiensa piilevät perintötekijät.

        Risteytyksen haitat
        Haitat ovat tavallaan samat kuin edut. Ei ole linjaa mitä voisi kehittää ja jatkuvasti tuotetaan
        vain yksittäisiä pentueita, joilla ei ole perinnöllistä jatkuvuutta. Samat ongelmat painuvat
        piileviksi ja tulevat kohta esiin taas uudelleen. Risteytyksellä ei saavuteta jatkuvaa kehitystä,
        toisaalta ei myöskään aiheuteta pysyvää haittaa.
        Suuri ongelma risteytyksessä on se, että kaksi hyvää linjaa eivät välttämättä tuota risteytyksenä
        hyvää tulosta. Esimerkkinä voitaisiin ajatella, että on kaksi eri linjaa, jotka ovat molemmat
        hyvälonkkaisia mutta linjojen risteytys tuottaa väistämättä huonolonkkaisia jälkeläisiä.
        4.5.5. Virheuskomuksia risteytyksistä
        Moni koiranomistaja on kuullut väitteitä siitä, että monirotuiset koirat ovat terveempiä.
        Väittämä ei tietenkään pidä paikkaansa mutta siihen on helppo uskoa jos koiran vanhempia
        ei tunne, eikä tiedä koiran sukutaustaa. Yleensä näissä tapauksissa ei myöskään tiedetä
        onko kyseisen koiran jälkeläisissä ilmennyt perinnöllisiä vikoja.
        Täsmälleen samat virheuskomukset esiintyvät ns. rotukoirien kasvattajilla. Yleensä nämä
        ihmiset luulevat, että risteytys on jotenkin eri asia kunhan osapuolet ovat samaa koirarotua.
        Näin ei tietenkään ole.
        Joka kerta kun tehdään risteytysjalostus sotketaan perimäpakkaa hiukan enemmän. Perinnölliset
        ominaisuudet muuttuvat yhä vaikeammin ennakoitaviksi ja esiintyminen yhä epämääräisemmäksi.
        Tästä syntyy helposti mielikuva, että jokin ongelma on kadonnut vaikka
        se todellisuudessa on muuttunut piileväksi."

        http://www.sathy.fi/jalostus.pdf


      • ==== kirjoitti:

        Jos niitä tutkimuksia lainataan, se osoittaa, etteivät ne ole vanhentuneita. Mitä järkeä olisi lainata vanhentuneita tutkimuksia? Saman osoittaa tuo artikkeli, jonka kirjoittaja on arvostettu asiantuntija alallaan. Sinä puolestasi tuskin olet edes lukenut kyseisiä tutkimuksia ja tietosi alalta tuskin on lähelläkään hänen tasoaan. Siksi puheesi omilla aivoilla ajattelemisesta ovat täysin vailla pohjaa. Ansioluetteloasi kysyin siksi, koska kyseenalaistat kirjoittajan käsitykset. Olisi mielenkiintoista kuulla, millä eväillä sen teet. Aika kevein eväin, se tuli jo selväksi. ;)

        Ilmoituspalstat eivät todellakaan ole pullollaan sekarotuisten myynti-ilmoituksia. Suuri osa sekarotuisten ilmoituksista lienee vieläkin vahinkotapauksia. Ainakin hinnasta päätellen. Toki tahallaan teetettyjen sekoitusten määrä on lisääntynyt. Se johtunee rotukoirien ylihinnoittelusta.

        Muistan 70-luvun koiratilanteen varsin hyvin. Asuinpaikkakunnallani tapaamani koirat olivat metsästysrotujen sekoituksia tai metsästysrotuisia. Saksanpaimenkoiria muistan muutaman, niistäkin suurin osa poliisin omistuksessa. Yhden kiinanpalatsikoiran muistan myös. Mutta kysymykseni kuuluikin, millä perusteella väität sekarotuisten yleistyneen vasta 2000-luvulla? Vai tarkoititko tahallaan teetettyjä sekarotuisia?

        Vielä kerran rautalangasta vääntäen,lue se linkki.Sieltä ne ajat selviää ;)

        Ja mitä järkeä on?Enpä tosiaan tiedä.Kuten sanoin,itse arvostan kaikissa muissakin tutkimuksissa sitä,että ne on ajantasalla.Maailma kun muuttuu koko ajan ja NOPEASTI,ei me ihmisetkään eletä enää kivikaudella,joten sitä aikaa tuskin kannattaa kovasti verrata myöskään.

        Ja kuten sanoin,jos sinä allekirjoitat vaikka kaikki muinaisjäänteiset tutkimukset sun muut,jos ne on joku asiantuntija tehnyt,niin ei kaikkien tarvitse sitä tehdä ;)

        Ihan samoin mielipiteesi siitä,että kaikki,ketkä on kanssasi eri mieltä,eikä komppaile sinun tavoin jotain automaattisesti,on jotenkin todistettava " ansioluettelonsa",mutta sinun ei tarvi,on aikas omalaatuista logiikkaa.
        Joten heppoisat on se sinun eväspussisi tosiaan ;)

        Ja alempi kappale on ihan helppo todeta,kun menee lukemaan eri palstoja.Ihan tämänkin palstan muuntipuolta,apulaa ym.Kaikki vähänkään pitempään koiramaailmassa olleet on lukutaidollaan tuon pystynyt huomaamaan,ja siitä on kirjoiteltu ihan koiraharrastuslehdissäkin ;).

        Johtuu ylihinnoittelusta?
        Tuo oli varmaan vitsi.Ilmeisesti olet sitä mieltä,että esim.jos ei ole varaa ostaa mersua,niin sen voi vaikka hankkia sitten kyseenalaisesti ja tarjota,että sen haluava saa.Moraalista viis.

        Ja viimeiseen kappaleeseen.Sekin selviää jo edellisestä viestistäni.
        Tarkennuksena vielä,että tahallaan teetettyjen teko siis on ihan muoti-ilmiö,koska ne myy,kiitos halvalla haluavien ja koirien hyvistä pitämisistä sun muuta viis veisaavien.
        Ja muuten,kun en oikeen nykyaikana usko edes mihinkään vahinkopentueisiin.Kah,kun nykyään on kaikkien saatavilla epätoivottuihin tiineyksiin heti keskeytys ;)
        Mutta ehkä jonkun mielestä se on hyvä myyntikikka,se hellyyttävä sana "vahinkolapset".

        Mutta omasta puolestani lopetan tähän,koska asia on tullut jo selväksi.

        ps.Minun eväilläni myös kirjoitellaan omalla nimimerkillä ja aina samalla.
        Mites itselläsi,ainakin kun puhutaan jälkimmäisestä?

        Se niistä uskottavista eväistä ;=))))


      • ölyppö.
        molossi kirjoitti:

        Vielä kerran rautalangasta vääntäen,lue se linkki.Sieltä ne ajat selviää ;)

        Ja mitä järkeä on?Enpä tosiaan tiedä.Kuten sanoin,itse arvostan kaikissa muissakin tutkimuksissa sitä,että ne on ajantasalla.Maailma kun muuttuu koko ajan ja NOPEASTI,ei me ihmisetkään eletä enää kivikaudella,joten sitä aikaa tuskin kannattaa kovasti verrata myöskään.

        Ja kuten sanoin,jos sinä allekirjoitat vaikka kaikki muinaisjäänteiset tutkimukset sun muut,jos ne on joku asiantuntija tehnyt,niin ei kaikkien tarvitse sitä tehdä ;)

        Ihan samoin mielipiteesi siitä,että kaikki,ketkä on kanssasi eri mieltä,eikä komppaile sinun tavoin jotain automaattisesti,on jotenkin todistettava " ansioluettelonsa",mutta sinun ei tarvi,on aikas omalaatuista logiikkaa.
        Joten heppoisat on se sinun eväspussisi tosiaan ;)

        Ja alempi kappale on ihan helppo todeta,kun menee lukemaan eri palstoja.Ihan tämänkin palstan muuntipuolta,apulaa ym.Kaikki vähänkään pitempään koiramaailmassa olleet on lukutaidollaan tuon pystynyt huomaamaan,ja siitä on kirjoiteltu ihan koiraharrastuslehdissäkin ;).

        Johtuu ylihinnoittelusta?
        Tuo oli varmaan vitsi.Ilmeisesti olet sitä mieltä,että esim.jos ei ole varaa ostaa mersua,niin sen voi vaikka hankkia sitten kyseenalaisesti ja tarjota,että sen haluava saa.Moraalista viis.

        Ja viimeiseen kappaleeseen.Sekin selviää jo edellisestä viestistäni.
        Tarkennuksena vielä,että tahallaan teetettyjen teko siis on ihan muoti-ilmiö,koska ne myy,kiitos halvalla haluavien ja koirien hyvistä pitämisistä sun muuta viis veisaavien.
        Ja muuten,kun en oikeen nykyaikana usko edes mihinkään vahinkopentueisiin.Kah,kun nykyään on kaikkien saatavilla epätoivottuihin tiineyksiin heti keskeytys ;)
        Mutta ehkä jonkun mielestä se on hyvä myyntikikka,se hellyyttävä sana "vahinkolapset".

        Mutta omasta puolestani lopetan tähän,koska asia on tullut jo selväksi.

        ps.Minun eväilläni myös kirjoitellaan omalla nimimerkillä ja aina samalla.
        Mites itselläsi,ainakin kun puhutaan jälkimmäisestä?

        Se niistä uskottavista eväistä ;=))))

        Vielä kerran rautalangasta vääntäen. Lue se artikkeli. Sieltä asiat saattavat selvitä myös sinulle. Tutkimuksethan ovat ajan tasalla. Tutkimusten teettäminen on kallista, eikä siihen ryhdytä, jos käytettävissä on päteviä tutkimuksia ennestään. Ja kuten artikkelista selviää, niitä on useitakin.

        Sinä voit ihan vapaasti kiistää tutkimustulokset. Totuus ei sinun itkupotkuraivareistasi miksikään muutu. ;))

        Sinähän tässä kiistät asiantuntijoiden ja tutkimustulosten pätevyyden, joten on ihan luonnollista kysellä, millä eväillä sen teet. Kuten jo on huomattu, vähät evääsi on syöty. :))

        Tietenkin tarkoituksella teetetyt sekarotuiset myyvät. Tiettyjen koiratyyppien hinnat ovat nousseet niin korkealle, että tietenkin ihmiset etsivät järkevämpiä vaihtoehtoja. Sekarotuinen kun täyttää monelle ostajalle koiran paikan siinä kuin rotukoirakin, niin ei ihme, että niitä ostetaan. Yhtään moraalittomampaahan sekarotuisten teettäminen ei ole kuin rotukoirien, jos asiat hoidetaan kunnolla.

        Kiva, että sinulla on rekattu nimimerkki. Jo nimimerkkisi paljastaa asenteellisuutesi ja haluttomuutesi asioiden rehelliseen puntaroimiseen.

        Jos et usko vahinkopentueisiin, niin kerro miksi joku teettäisi koiralleen pennut ja antaa ne sitten ilmaiseksi tai pilkkahinnalla pois?


    • apulasta poimittu.

      Kyllä jotain vaatisi jo seropi pentueestakin, kuin sen että "hinnalla varmistan, että pentu saa hyvän kodin" =))))

      Esimerkkejä apulasta.

      Welsh gorgi gardigan pentue:

      Pennut myydään:
      - rekisteröityinä
      - useampaan kertaan madotettuina
      - mikrosirutettuina (tunnistusmerkintä)
      - eläinlääkärin tarkastamina
      - pienen pentupaketin ja "käyttöoppaan" kera
      - hintaan sisältyy myös terveystarkastuksia aikuisiällä ja uudelle omistajalle halutessaan rotujärjestön jäsenyyden ensimmäiseksi vuodeksi ilmaiseksi
      - luonnollisesti mukana seuraa kasvattajan tuki ja mahdollisuuksien mukaan myös paikan päällä koulutus- ja treenausapua


      Isänä Moonwalker
      - treenaa tavoitteellisesti pelastuskoiraksi, harrastuksiin kuuluu myös toko ja agility
      - luonnetestattu hyväksytysti, 174 pistettä, laukauskokematon
      - geneettisesti PRA-vapaa
      - silmät ok
      - polvet 0/0
      - lonkat C/C (siistit, ei nivelrikkoa)
      - kyynäreet 0/0
      - selkä- ja kaularanka terve
      - olkanivelet terveet
      - näyttelyistä ERI

      Emänä Big-Wood's Blueberry
      - myös moniharrastuskoira, päälajina agility, mutta harrastaa myös tokoa ja jälkihommia
      - paimennustestattu ja treenattu naudoilla, toimii
      - geneettisesti PRA-vapaa
      - silmät ok muu oireeton ja harmiton muutos
      - polvet 0/0
      - lonkat B/B
      - kyynäreet 0/0
      - selkäranka terve
      - näyttelyistä ERI

      Seropi pentue:

      Myydään sekarotuiset vahinko pennut, emä itälaika, isästä ei tietoa. 3 urosta ja 1 narttu. pennut syntyneet 1.3. eli parhaassa luovutusiässä.
      hinta 300 euroa, jolla varmistan että pennut saavat hyvän kodin ja asianmukaisen hoidon.

      Seropipentue:

      Kolmen koplasta vielä kaksi poikaa vapaana! Kahden rodun salarakkauden hedelmät etsivät koteja pirkanmaan seudulta. Pennut ovat syntyneet 27.3. ja tulevat luovutusikään toukokuun lopulla. Kuvia näistä karvapalleroista saa halutessaan s.postiin ja pentuja saa myös tulla tapaamaan paikanpäälle! Hinta 550e. Kysy lisää aluksi sähköpostilla.


      Pumi pentue:

      Pumin pentuja
      Pumin uros- ja narttupentu 17.3.08 syntyneestä pentueesta.
      Isä: FIN&N&S&LV MVA, EUJV-06, BALTV-07, LTUV-08
      Napos Gabor
      Lonkat A, silmät terveet
      Vuoden 2007 pumiuros
      Emä: FIN & N MVA, JUNV-02
      Szürkebarat Spine
      Lonkat A, silmät terveet
      Unkarin tuonti.

      Pennut luovutetaan eläinlääkärin tarkistamina ja mikrosirutettuina.
      Pumin pennun hinta on 800 euroa.

      Seropi pentueista ei tietoa, onko madotettu, onko eläinlääkäri tarkistanut...

      Puhtaat madotettu usein, eläinlääkäri tarkistanut, sirutettu, vanhemmilla tutkimuksia, koe- ja tai näyttelytuloksia.

      Mitä eroa sinä huomaat pentueiden suunnittelussa ja siihen panostamisessa?

      Seropi 550... ja salarakkauden tuloksia, niinpä niin.

      • &&&&&...

        Kovin valikoivia esimerkkejä. Mitä luulet saavuttavasi etsimällä omia mielipiteitäsi tukevia ääriesimerkkejä? Mihin unohdit 1300€ maksavat Bichon frice-pennut? Niiden kohdalla ei mainittu vanhempien terveystarkastuksia, eikä kyllä paljon muutakaan. Entäs mopsit ja ranskikset? Hintaa löytyy mutta tutkimustuloksia ei.


      • miksi et katsonut sivuilta
        &&&&&... kirjoitti:

        Kovin valikoivia esimerkkejä. Mitä luulet saavuttavasi etsimällä omia mielipiteitäsi tukevia ääriesimerkkejä? Mihin unohdit 1300€ maksavat Bichon frice-pennut? Niiden kohdalla ei mainittu vanhempien terveystarkastuksia, eikä kyllä paljon muutakaan. Entäs mopsit ja ranskikset? Hintaa löytyy mutta tutkimustuloksia ei.

        Bichon Frisen pentueen ilmoituksessa on kennelnimi. Sivuilta käy ilmi, että pennut luovutetaan eläinlääkärin tarkistamina, useaan kertaan madotettuna. Emällä on polvien osalta terveystutkimustulos.

        Tämän vuoden mopsipentueiden vanhemmilla on niin sydän, silmä, polvi kuin lonkkakuvaus tuloksia, joten ehkäpä kasvattaja esittää tulokset kun myy pennut. Lisäksi hintaan varmasti vaikuttaa, kun osa pentueiden vahemmista on tuotu ulkomailta tuomaan uutta verta suomeen.


      • .,.,.
        miksi et katsonut sivuilta kirjoitti:

        Bichon Frisen pentueen ilmoituksessa on kennelnimi. Sivuilta käy ilmi, että pennut luovutetaan eläinlääkärin tarkistamina, useaan kertaan madotettuna. Emällä on polvien osalta terveystutkimustulos.

        Tämän vuoden mopsipentueiden vanhemmilla on niin sydän, silmä, polvi kuin lonkkakuvaus tuloksia, joten ehkäpä kasvattaja esittää tulokset kun myy pennut. Lisäksi hintaan varmasti vaikuttaa, kun osa pentueiden vahemmista on tuotu ulkomailta tuomaan uutta verta suomeen.

        Rodullahan on polvitutkimuspakko, joten ei ihme, jos tulos on. Koirista tietävänä minun ei tarvinnut edes käydä kotisivuilla tuollaista asiaa katsomassa.

        Löytyy harvoja sellaisia mopsipentueita, joiden molemmilla vanhemmilla on tutkimustuloksia. Ylivoimaisella enemmistöllä ei niitä ole.


      • geenitutkimus apuna
        .,.,. kirjoitti:

        Rodullahan on polvitutkimuspakko, joten ei ihme, jos tulos on. Koirista tietävänä minun ei tarvinnut edes käydä kotisivuilla tuollaista asiaa katsomassa.

        Löytyy harvoja sellaisia mopsipentueita, joiden molemmilla vanhemmilla on tutkimustuloksia. Ylivoimaisella enemmistöllä ei niitä ole.

        Pevisan piiriin kuuluu monia rotuja ja kaikilla niillä on ne omat kuvaus pakkonsa. Tuskinpa ulkoa muistat, että mitä miltäkin rodulta pevisan puitteissa vaaditaan =) Vaikka minkälaisena koira-asiantuntijana itseäsi pidätkin.

        Miksi sitten edellisessä viestissä kyseenalaistit ko. vanhempien tutkimuksia?

        Mopsi on vain yksi rotu, monen muun rodun joukossa. Se ei muuta tosiasiaa, että valtaosa jalostukseen käytettävistä koirista tutkitaan.
        Tosin mopsit ovat lähteneet hyvin mukaan geenitutkimukseen... tuolta löytyy lisää.http://www.suomenmopsikerho.fi/uus/mopsitgeenitutkimuksiin.htm

        ja mikä hienoa, löytyy mopsipentueita, joiden vanhemmilla on useita tutkimustuloksia.
        Esim. tältä nartulta on sydän, silmät ja polvet tutkittu. Nartulla on kaksi pentuetta. Toisella uroksella on sydän x2, silmät x2 ja polvet tutkittu. Ja toisella silmät ja polvet tutkittu. Molemmat urokset monen maan valioita.http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN30168/04&R=253

        Ja tämä silmätutkittu narttu on astutettu hienolla monen maan valio uroksella, jolla on silmät x2, polvet ja sydän x2 tutkittu.http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN33697/06&R=253


      • yhtään.

        Osa roduista tosiaan piti liittää pevisaan, koska vapaaehtoinen tarkastusohjelma ei aina tuottanut tulosta. Tuo asia ei ole oma keksintöni, vaan luin sen joidenkin rotujen JTO:sta. Tässä esimerkiksi Chihuahuan JTO, josta myös kyseinen asia löytyy sivulta 14.

        Tässä lainaus JTO:sta: "Chihuahua ry. liittyi SKL-FKK:n PEVISA-ohjelmaan v. 1998, koska pelkkä vapaaehtoisuuteen perustunut tarkastusohjelma ei tuottanut toivottua tulosta. Ennen vuotta 1994 suurin osa siitokseen käytetyistä nartuista (vuosittain vaihdellen 30%-73%:n välillä) oli tarkastamattomia ja uroksistakin vain n. 10% oli tarkastettu."

        http://www.chihuahua.fi/rotutietoa.htm

        Eli se sinun hymiöistäsi. :))


        Yhdessäkään kirjoituksessa ei mainittu aloituksessa mainitulla tavalla. Aloituksen väitehän kuului näin:

        " Vieläkö elää ihmisiä, jotka ajattelee että vain 1/3 osa roduista, joita käytetään jalostukseen, tutkitaan? Ja loput täysin tutkimattomia?"

        Esitä nyt sellainen kirjoitus, jossa noin on väitetty. Sellaista ei linkkiesi takaa paljastunut.


      • mitä et ymmärrä
        yhtään. kirjoitti:

        Osa roduista tosiaan piti liittää pevisaan, koska vapaaehtoinen tarkastusohjelma ei aina tuottanut tulosta. Tuo asia ei ole oma keksintöni, vaan luin sen joidenkin rotujen JTO:sta. Tässä esimerkiksi Chihuahuan JTO, josta myös kyseinen asia löytyy sivulta 14.

        Tässä lainaus JTO:sta: "Chihuahua ry. liittyi SKL-FKK:n PEVISA-ohjelmaan v. 1998, koska pelkkä vapaaehtoisuuteen perustunut tarkastusohjelma ei tuottanut toivottua tulosta. Ennen vuotta 1994 suurin osa siitokseen käytetyistä nartuista (vuosittain vaihdellen 30%-73%:n välillä) oli tarkastamattomia ja uroksistakin vain n. 10% oli tarkastettu."

        http://www.chihuahua.fi/rotutietoa.htm

        Eli se sinun hymiöistäsi. :))


        Yhdessäkään kirjoituksessa ei mainittu aloituksessa mainitulla tavalla. Aloituksen väitehän kuului näin:

        " Vieläkö elää ihmisiä, jotka ajattelee että vain 1/3 osa roduista, joita käytetään jalostukseen, tutkitaan? Ja loput täysin tutkimattomia?"

        Esitä nyt sellainen kirjoitus, jossa noin on väitetty. Sellaista ei linkkiesi takaa paljastunut.

        Eli vieläkin olet hukassa. Rotuyhdistys, joka koostuu rodun kasvattajista. Heidän ansiosta rotu liitettiin pevisaan. Miksi? On kunnollisia kasvattajia, ja ei kunnollisia kasvattajia. Nämä jotka todella haluaa viedä rotua eteenpäin, vaatii tutkimuksia kuten yllä olevassa viestissäsi tulee ilmi. Siis nämä oikeat Koirien kasvattajat, ei vain ns. pennuttajat.

        Chihuahuan rotujärjestö ELI rodusta huolta kantavat KASVATTAJAT olivat vaatimassa rodun liittämistä pevisaan.

        Näin puskakasvattajat ei voi rekisteröidä tutkimattomien koirien jälkeläisiä. Kääpiökoirien suosio on tuonut suomeen monia ei niin asiallisia kasvattajia. Nyt kun nämä sairaiden koirien astuttajat ei pääse rekkaamaan pentueita, ne teetättää niillä paperittomia ja cocktailpentueita.

        Siinä sinulle hymiö=)

        Ja linkeissä oli useita esimerkkejä, kuinka monella on se harha käsitys, ettei jalostukseen käytettäviä koiria tutkita kuin pevisan vaatimilta osilta.


      • eikö 1/3 suurin osa
        yhtään. kirjoitti:

        Osa roduista tosiaan piti liittää pevisaan, koska vapaaehtoinen tarkastusohjelma ei aina tuottanut tulosta. Tuo asia ei ole oma keksintöni, vaan luin sen joidenkin rotujen JTO:sta. Tässä esimerkiksi Chihuahuan JTO, josta myös kyseinen asia löytyy sivulta 14.

        Tässä lainaus JTO:sta: "Chihuahua ry. liittyi SKL-FKK:n PEVISA-ohjelmaan v. 1998, koska pelkkä vapaaehtoisuuteen perustunut tarkastusohjelma ei tuottanut toivottua tulosta. Ennen vuotta 1994 suurin osa siitokseen käytetyistä nartuista (vuosittain vaihdellen 30%-73%:n välillä) oli tarkastamattomia ja uroksistakin vain n. 10% oli tarkastettu."

        http://www.chihuahua.fi/rotutietoa.htm

        Eli se sinun hymiöistäsi. :))


        Yhdessäkään kirjoituksessa ei mainittu aloituksessa mainitulla tavalla. Aloituksen väitehän kuului näin:

        " Vieläkö elää ihmisiä, jotka ajattelee että vain 1/3 osa roduista, joita käytetään jalostukseen, tutkitaan? Ja loput täysin tutkimattomia?"

        Esitä nyt sellainen kirjoitus, jossa noin on väitetty. Sellaista ei linkkiesi takaa paljastunut.

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=102&conference=4500000000000389&posting=22000000018363653

        Tässäkin, suurinta osaa ei tutkita. Jos 1/2 on puolet, niin eikö 2/3 jo ole "suurinta osaa"? Sehän viittaa harhakäsitykseen, että vain 1/3 tutkitaan.

        Ko, asiaan viittaavia viestejä löytyy useita.


      • :-)
        eikö 1/3 suurin osa kirjoitti:

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=102&conference=4500000000000389&posting=22000000018363653

        Tässäkin, suurinta osaa ei tutkita. Jos 1/2 on puolet, niin eikö 2/3 jo ole "suurinta osaa"? Sehän viittaa harhakäsitykseen, että vain 1/3 tutkitaan.

        Ko, asiaan viittaavia viestejä löytyy useita.

        Tuossahan oli kyse kaikista rotukoirista. On aivan totta, että suurinta osaa rotukoirista ei tutkita. Jos lasketaan vain pennutukseen käytetyt koirat, tutkimusprosentti on tietenkin suurempi.

        Yhdessäkään kirjoituksessa ei väitetä aloituksessa esitetyllä tavalla.


      • lue edelliset viestit
        :-) kirjoitti:

        Tuossahan oli kyse kaikista rotukoirista. On aivan totta, että suurinta osaa rotukoirista ei tutkita. Jos lasketaan vain pennutukseen käytetyt koirat, tutkimusprosentti on tietenkin suurempi.

        Yhdessäkään kirjoituksessa ei väitetä aloituksessa esitetyllä tavalla.

        Nimenomaan tuossa viestiketjussa on kyse koiran jalostukseen käyttämisestä =)


      • hoh hoo
        mitä et ymmärrä kirjoitti:

        Eli vieläkin olet hukassa. Rotuyhdistys, joka koostuu rodun kasvattajista. Heidän ansiosta rotu liitettiin pevisaan. Miksi? On kunnollisia kasvattajia, ja ei kunnollisia kasvattajia. Nämä jotka todella haluaa viedä rotua eteenpäin, vaatii tutkimuksia kuten yllä olevassa viestissäsi tulee ilmi. Siis nämä oikeat Koirien kasvattajat, ei vain ns. pennuttajat.

        Chihuahuan rotujärjestö ELI rodusta huolta kantavat KASVATTAJAT olivat vaatimassa rodun liittämistä pevisaan.

        Näin puskakasvattajat ei voi rekisteröidä tutkimattomien koirien jälkeläisiä. Kääpiökoirien suosio on tuonut suomeen monia ei niin asiallisia kasvattajia. Nyt kun nämä sairaiden koirien astuttajat ei pääse rekkaamaan pentueita, ne teetättää niillä paperittomia ja cocktailpentueita.

        Siinä sinulle hymiö=)

        Ja linkeissä oli useita esimerkkejä, kuinka monella on se harha käsitys, ettei jalostukseen käytettäviä koiria tutkita kuin pevisan vaatimilta osilta.

        Ihan ulkona näytät olevan. Rotu liitettiin pevisaan, koska kasvattajat eivät vapaaehtoisesti tutkituttaneet riittävästi koiriaan. Noin 10% uroksista oli tarkastettu. 90% ei siis tarkastettu. Onko siis suurin osa rodun kasvattajista mielestäsi pennuttajia?

        Yhdessäkään linkissä ei esitetty väittämälläsi tavalla.


      • ulkona olet
        lue edelliset viestit kirjoitti:

        Nimenomaan tuossa viestiketjussa on kyse koiran jalostukseen käyttämisestä =)

        Tuossa vastattiin tähän kirjoitukseen.

        "eipä kelpaa
        Kirjoittanut: syyksi se 3.8.2006 klo 19.35

           että kaikkia rotukoiriakaan ei tutkita,koska suurin osa tutkitaan."

        Ja totuushan on, ettei suurinta osaa tutkita.


      • miten pevisaan
        hoh hoo kirjoitti:

        Ihan ulkona näytät olevan. Rotu liitettiin pevisaan, koska kasvattajat eivät vapaaehtoisesti tutkituttaneet riittävästi koiriaan. Noin 10% uroksista oli tarkastettu. 90% ei siis tarkastettu. Onko siis suurin osa rodun kasvattajista mielestäsi pennuttajia?

        Yhdessäkään linkissä ei esitetty väittämälläsi tavalla.

        Luuletko, että rotuyhdistystyksen yleiskokouksessa on kaikki Chihuahuan omistajat? Riittää, kun se pieni mutta vastuuntuntoinen vähemmistö päättää asioista rodun hyväksi, vaikka se 10%.

        Pevisaan pääsemiseen on yksi hyvin selkeä ohje kennelliitolta ja se menee näin

        "Rotu voidaan liittää tähän ohjelmaan vain yhdistyksen yleiskokouksen päätöksellä, ja mikäli rodulla on Kennelliiton hyväksymä JTO."

        Eli Chihuahua yhdistyksen kokouksessa rodun kasvattajat päätti, että Chihuahuan pääsemistä pevisaan anotaan. Ilman tuota päätöstä ja kennelliiton jo hyväksymää JTO:a ei pevisaan pääse.

        kennelliitto ei sävellä omia sääntöjään vaan säännöt ovat hyvin selkeitä. Lukuisat sihteerit ja päättäjät siellä ei toimi omien sääntöjen mukaan, vaan noudattaa jo annettuja sääntöjä.


      • ja aika syvä
        miten pevisaan kirjoitti:

        Luuletko, että rotuyhdistystyksen yleiskokouksessa on kaikki Chihuahuan omistajat? Riittää, kun se pieni mutta vastuuntuntoinen vähemmistö päättää asioista rodun hyväksi, vaikka se 10%.

        Pevisaan pääsemiseen on yksi hyvin selkeä ohje kennelliitolta ja se menee näin

        "Rotu voidaan liittää tähän ohjelmaan vain yhdistyksen yleiskokouksen päätöksellä, ja mikäli rodulla on Kennelliiton hyväksymä JTO."

        Eli Chihuahua yhdistyksen kokouksessa rodun kasvattajat päätti, että Chihuahuan pääsemistä pevisaan anotaan. Ilman tuota päätöstä ja kennelliiton jo hyväksymää JTO:a ei pevisaan pääse.

        kennelliitto ei sävellä omia sääntöjään vaan säännöt ovat hyvin selkeitä. Lukuisat sihteerit ja päättäjät siellä ei toimi omien sääntöjen mukaan, vaan noudattaa jo annettuja sääntöjä.

        Eihän tässä ollut, miten rotu pevisaan liitettiin, vaan miksi se jouduttiin siihen liittämään. Syynä oli se, ettei vapaaehtoisesti tutkittu koiria riittävästi.


      • olet väärässä
        ulkona olet kirjoitti:

        Tuossa vastattiin tähän kirjoitukseen.

        "eipä kelpaa
        Kirjoittanut: syyksi se 3.8.2006 klo 19.35

           että kaikkia rotukoiriakaan ei tutkita,koska suurin osa tutkitaan."

        Ja totuushan on, ettei suurinta osaa tutkita.

        Totuus on että SUURIN osa Jalostukseen käytettävistä tutkitaan. Nyt nimen omaan on kyse jalostus koirista! Käy kaikki rodut läpi ja katso mistä ryhmistä mitäkin rotuja tutkitaan ja minkä verran. helpota työtäsi, ettet katso pevisa rotuja, koska nehän tiedetään jo tutkituiksi. Itse kävin kerran rodut läpi ja totesin, että SUURIN osa jalostukseen käytettävistä koirista tutkitaan yhden tai useamman sairauden osalta.

        Hienoa, että rodusta löytyy heitä, jotka tutkituttaa koiransa laajasti, näin saadaan kokonaiskuvaa rodun terveydestä.

        Ja hienoa, että pohjoismaat mm. tekee tiivistä yhteistyötä terveyden tutkimisen osalta.

        Mitä täällä edes vänkäät, kun totuus on muuta kuin väität!


      • oliko keskiarvo koulussa 4.1
        ja aika syvä kirjoitti:

        Eihän tässä ollut, miten rotu pevisaan liitettiin, vaan miksi se jouduttiin siihen liittämään. Syynä oli se, ettei vapaaehtoisesti tutkittu koiria riittävästi.

        Voi itku että olet idiootti tai tyhmä!

        Rautalangasta!!!

        Chihuahuata ei minkään ulkopuolisen tahon pakotteesta liitetty pevisaan, kuten sinä väität.
        Chihuahua liitettiin pevisaan Chihuahua Ry:n yleiskokouksen päätöksellä.
        Pakko ei tullut muualta, vaan rodun omat kasvattajat päätti että rotu liitetään pevisaan, ihan juuri siksi ettärodun ostajat ja pennuttajat tutkituttaa koiransa.

        Eli VASTUUNTUNTOISTEN kasvattajien VAPAAEHTOISUUDESTA lähti päätös rodun liittämisestä pevisaan.

        Kai käsität, että rotuyhdistyksen yleiskokouksessa tuo pieni osa Chihuahuan kasvattajia olisi voinut päättää myös toisin, silloin rotu ei kuuluisi pevisaan.


      • äly älä jätä
        olet väärässä kirjoitti:

        Totuus on että SUURIN osa Jalostukseen käytettävistä tutkitaan. Nyt nimen omaan on kyse jalostus koirista! Käy kaikki rodut läpi ja katso mistä ryhmistä mitäkin rotuja tutkitaan ja minkä verran. helpota työtäsi, ettet katso pevisa rotuja, koska nehän tiedetään jo tutkituiksi. Itse kävin kerran rodut läpi ja totesin, että SUURIN osa jalostukseen käytettävistä koirista tutkitaan yhden tai useamman sairauden osalta.

        Hienoa, että rodusta löytyy heitä, jotka tutkituttaa koiransa laajasti, näin saadaan kokonaiskuvaa rodun terveydestä.

        Ja hienoa, että pohjoismaat mm. tekee tiivistä yhteistyötä terveyden tutkimisen osalta.

        Mitä täällä edes vänkäät, kun totuus on muuta kuin väität!

        Ja opi lukemaan viestiketjua laajemmin, kuin yksi viesti. Ko, asiassa oli kyse nimenomaan jalostukseen käytettävien koirien tutkimisesta ja ko. viestissä väitettiin, ettei suurinta osaa tutkita.


      • ;-))
        oliko keskiarvo koulussa 4.1 kirjoitti:

        Voi itku että olet idiootti tai tyhmä!

        Rautalangasta!!!

        Chihuahuata ei minkään ulkopuolisen tahon pakotteesta liitetty pevisaan, kuten sinä väität.
        Chihuahua liitettiin pevisaan Chihuahua Ry:n yleiskokouksen päätöksellä.
        Pakko ei tullut muualta, vaan rodun omat kasvattajat päätti että rotu liitetään pevisaan, ihan juuri siksi ettärodun ostajat ja pennuttajat tutkituttaa koiransa.

        Eli VASTUUNTUNTOISTEN kasvattajien VAPAAEHTOISUUDESTA lähti päätös rodun liittämisestä pevisaan.

        Kai käsität, että rotuyhdistyksen yleiskokouksessa tuo pieni osa Chihuahuan kasvattajia olisi voinut päättää myös toisin, silloin rotu ei kuuluisi pevisaan.

        En ole väittänytkään minkään ulkopuolisen tahon liittäneen rotua pevisaan. Kerroin vain, miksi se siihen liitettiin. Siksi, ettei tutkimuksia muuten tehty tarpeeksi.

        Yritä nyt saada noin helppo asia uppoamaan päässäsi olevaan rusinaan. ;))


      • mitä se todistaakaan?
        ;-)) kirjoitti:

        En ole väittänytkään minkään ulkopuolisen tahon liittäneen rotua pevisaan. Kerroin vain, miksi se siihen liitettiin. Siksi, ettei tutkimuksia muuten tehty tarpeeksi.

        Yritä nyt saada noin helppo asia uppoamaan päässäsi olevaan rusinaan. ;))

        Hei rusina, mikä on ongelma. Tuo kaikki tukee sitä, että enemmän ja yhä enemmän rotuja tutkitaan =)))

        Ja edelleen suuri osa tutkituttaa niitä vapaaehtoisesti, kuten monen rodun kohdalta olen toteen näyttänyt =)

        Tuo pevisaan liittämis päätöshän on vastuuntuntoisten rodun kasvattajien ansiota, vapaaehtoisesti rotuyhdistyksen päätettävissä =))


      • ))).
        äly älä jätä kirjoitti:

        Ja opi lukemaan viestiketjua laajemmin, kuin yksi viesti. Ko, asiassa oli kyse nimenomaan jalostukseen käytettävien koirien tutkimisesta ja ko. viestissä väitettiin, ettei suurinta osaa tutkita.

        Siinä viestissä väitettiin yksiselitteisesti, että suurin osa rotukoirista tutkitaan. Nyt kun olet päässyt kouluun, voit pyytää opea selvittämään sinulle tuon asian.


      • sen..
        mitä se todistaakaan? kirjoitti:

        Hei rusina, mikä on ongelma. Tuo kaikki tukee sitä, että enemmän ja yhä enemmän rotuja tutkitaan =)))

        Ja edelleen suuri osa tutkituttaa niitä vapaaehtoisesti, kuten monen rodun kohdalta olen toteen näyttänyt =)

        Tuo pevisaan liittämis päätöshän on vastuuntuntoisten rodun kasvattajien ansiota, vapaaehtoisesti rotuyhdistyksen päätettävissä =))

        että asiat menivät juuri kertomallani tavalla. Eli olin oikeassa tässäkin asiassa.

        Jos rotu maksaa hintatietoisella kasvattajalla 1800€, niin siihen hintaan pitäisi kuulua kaikki mahdolliset tutkimukset.


      • missä leijailet?
        ))). kirjoitti:

        Siinä viestissä väitettiin yksiselitteisesti, että suurin osa rotukoirista tutkitaan. Nyt kun olet päässyt kouluun, voit pyytää opea selvittämään sinulle tuon asian.

        Täytyykö sinulle oikeasti etsiä kaikki kohdat yksitellen.

        Millä biittialueella oikein seilaat, mitä lääkkeitä söit aamupalaksi.

        Eikö tässä ole kyse, että minä todistan, että jotkut väittää ettei suurta osaa rotukoirista tutkita?
        Sinä väität, ettei kukaan niin väitä?

        Eikö 1/3 ole pieni osa... vähemmän kuin puolet?

        Jos joku sanoo,että "rotukoiristakin vain puolet tutkitaan" eikö se ole 1/2??

        Mutta jos joku väittää, ettei suurinta osaa tutkita, eikö silloin suhdeluku ole jo enemmän?

        Kirjoittaja A) Kirjoittaa "eipä kelpaa
        Kirjoittanut: syyksi se 3.8.2006 klo 19.35

           että kaikkia rotukoiriakaan ei tutkita,koska suurin osa tutkitaan."

        Hän siis sanoo että suurin osa rotukoirista tutkitaan? Olemmeko samaa mieltä? Viestiketjussahan on nimen omaan kyse koiran pennuttamisesta ja jalostusmateriaalin tutkituttamisesta.

        Kirjoittaja B vastaa A:lle "Kelpaa
        Kirjoittanut: ----------- 3.8.2006 klo 19.47

           hyvin syyksi, koska suurinta osaa ei tutkita."

        Hän siis väittää, että enemmän kuin 1/2 osa eli enemmän kuin puolet on tutkimatta? Eikö niin?

        Mikä vielä on epäselvää?


      • mitä saa 550E, ei mitään...
        sen.. kirjoitti:

        että asiat menivät juuri kertomallani tavalla. Eli olin oikeassa tässäkin asiassa.

        Jos rotu maksaa hintatietoisella kasvattajalla 1800€, niin siihen hintaan pitäisi kuulua kaikki mahdolliset tutkimukset.

        Siihen hintaan kuuluu jo usein eri tutkimuksia, näyttelytuloksia, sirutus, eläinlääkärintarkastus jne.

        Mitä saa 550e seropille? Ei sitten mitään, ei pevisan eikä vapaaehtoistakaan terveystarkistusta, ei X-rekisteriin liittymistä, ei mikrosirua... ei lääkärintarkistusta. Ei vakuutusta täydestä hinnasta, ei esim.kivesvian varalta korvausta, ei mahdolliusen napatyrän leikkaamista?

        Jos itse ostan Chihuahuan hintaan 1800e, maksan mielettömän astutusmaksun ja koira tekee vain 3 pentua... en tasan myy pentuja alennettuun hintaan =))

        Jos ostaa seropin hintaan 50e, vahinkgossa koirapuistossa joku koira astuu sen, niin jippii.. siitäkö pitäisi maksaa 550e?


      • onko järkeä?
        sen.. kirjoitti:

        että asiat menivät juuri kertomallani tavalla. Eli olin oikeassa tässäkin asiassa.

        Jos rotu maksaa hintatietoisella kasvattajalla 1800€, niin siihen hintaan pitäisi kuulua kaikki mahdolliset tutkimukset.

        Shih tzu/kiinanpalatsikoiraristeytys
        Luovutusikäinen urospentu. Hinta 600 euroa.Kuvia sivuillamme 3.5. valikossa myyntihevoset. Koira nähtävänä


      • vanhemmat tutkittu, pennut ...
        onko järkeä? kirjoitti:

        Shih tzu/kiinanpalatsikoiraristeytys
        Luovutusikäinen urospentu. Hinta 600 euroa.Kuvia sivuillamme 3.5. valikossa myyntihevoset. Koira nähtävänä

        Pitkäkarvainen collie
        VARATTAVISSA!
        Pitkäkarvaisen collien pentuja,2tricolour urosta ja 1narttu.
        Syntyneet 28.4.08
        Myydään papereilla,eläinl.tarkastamina,silmäpeilattuina ja sirutettuina.
        Hinta:600e


      • asiat..
        mitä saa 550E, ei mitään... kirjoitti:

        Siihen hintaan kuuluu jo usein eri tutkimuksia, näyttelytuloksia, sirutus, eläinlääkärintarkastus jne.

        Mitä saa 550e seropille? Ei sitten mitään, ei pevisan eikä vapaaehtoistakaan terveystarkistusta, ei X-rekisteriin liittymistä, ei mikrosirua... ei lääkärintarkistusta. Ei vakuutusta täydestä hinnasta, ei esim.kivesvian varalta korvausta, ei mahdolliusen napatyrän leikkaamista?

        Jos itse ostan Chihuahuan hintaan 1800e, maksan mielettömän astutusmaksun ja koira tekee vain 3 pentua... en tasan myy pentuja alennettuun hintaan =))

        Jos ostaa seropin hintaan 50e, vahinkgossa koirapuistossa joku koira astuu sen, niin jippii.. siitäkö pitäisi maksaa 550e?

        ja enemmänkin voi sisältyä alle puolet chihun hinnasta maksavan rodun hintaan. Miksi juuri chihusta pyydetään kiskurihintoja?


      • ---
        vanhemmat tutkittu, pennut ... kirjoitti:

        Pitkäkarvainen collie
        VARATTAVISSA!
        Pitkäkarvaisen collien pentuja,2tricolour urosta ja 1narttu.
        Syntyneet 28.4.08
        Myydään papereilla,eläinl.tarkastamina,silmäpeilattuina ja sirutettuina.
        Hinta:600e

        Pikkukoiraa etsivälle ei kovin paljon merkitystä ole isompien koirien hinnoilla. Hae vertailukohdaksi vastaavia rotuja. Luulisi sinulla sen verran ymmärrystä olevan.


      • m-m-
        onko järkeä? kirjoitti:

        Shih tzu/kiinanpalatsikoiraristeytys
        Luovutusikäinen urospentu. Hinta 600 euroa.Kuvia sivuillamme 3.5. valikossa myyntihevoset. Koira nähtävänä

        Jos vaihtoehtona on 1200€ tai enemmänkin maksava pikkurotu, niin tuo kuulostaa hyvinkin järkevältä vaihtoehdolta.


      • ccz<
        missä leijailet? kirjoitti:

        Täytyykö sinulle oikeasti etsiä kaikki kohdat yksitellen.

        Millä biittialueella oikein seilaat, mitä lääkkeitä söit aamupalaksi.

        Eikö tässä ole kyse, että minä todistan, että jotkut väittää ettei suurta osaa rotukoirista tutkita?
        Sinä väität, ettei kukaan niin väitä?

        Eikö 1/3 ole pieni osa... vähemmän kuin puolet?

        Jos joku sanoo,että "rotukoiristakin vain puolet tutkitaan" eikö se ole 1/2??

        Mutta jos joku väittää, ettei suurinta osaa tutkita, eikö silloin suhdeluku ole jo enemmän?

        Kirjoittaja A) Kirjoittaa "eipä kelpaa
        Kirjoittanut: syyksi se 3.8.2006 klo 19.35

           että kaikkia rotukoiriakaan ei tutkita,koska suurin osa tutkitaan."

        Hän siis sanoo että suurin osa rotukoirista tutkitaan? Olemmeko samaa mieltä? Viestiketjussahan on nimen omaan kyse koiran pennuttamisesta ja jalostusmateriaalin tutkituttamisesta.

        Kirjoittaja B vastaa A:lle "Kelpaa
        Kirjoittanut: ----------- 3.8.2006 klo 19.47

           hyvin syyksi, koska suurinta osaa ei tutkita."

        Hän siis väittää, että enemmän kuin 1/2 osa eli enemmän kuin puolet on tutkimatta? Eikö niin?

        Mikä vielä on epäselvää?

        Et tunnu kuuluvan laatikon terävimpiin veitsiin.

        Kysehän oli siitä, tutkitaanko enemmistö rotukoirista vai ei. No ei tutkita. Siinä sinulle totuus. Pyydä äitiäi selvittämään, jos et vieläkään ymmärrä.


      • ain niin, sä et ymmärrä =)))
        ccz< kirjoitti:

        Et tunnu kuuluvan laatikon terävimpiin veitsiin.

        Kysehän oli siitä, tutkitaanko enemmistö rotukoirista vai ei. No ei tutkita. Siinä sinulle totuus. Pyydä äitiäi selvittämään, jos et vieläkään ymmärrä.

        Kyse on siitä, tutkitaanko suurin osa JALOSTUKSEEN käytettävistä rotukoirista. Kyllä tutkitaan, se on totuus.


      • kyse oli
        ain niin, sä et ymmärrä =))) kirjoitti:

        Kyse on siitä, tutkitaanko suurin osa JALOSTUKSEEN käytettävistä rotukoirista. Kyllä tutkitaan, se on totuus.

        Et sitten löytänyt äitiäsi, vai onko teillä ymmärtämättömyys oikein sukuvika?

        Kerro nyt kuinka monta prosenttia pennutukseen käytettävistä rotukoirista tutkitaan? Voit myös kertoa, mikä on sinun mielestäsi tutkittu koira?


      • ei 1000e
        --- kirjoitti:

        Pikkukoiraa etsivälle ei kovin paljon merkitystä ole isompien koirien hinnoilla. Hae vertailukohdaksi vastaavia rotuja. Luulisi sinulla sen verran ymmärrystä olevan.

        KIINANHARJAKOIRA, POWDER PUFF, Urospentu. Rekisteröity, ell. tarkastettu. Luovutusikäinen. Lisää tietoa kotisivuilta. H. 850 e, puh

        MOPSIN PENTUJA, tammikuussa -08 syntyneitä, Vaaleita, luovutusikäisiä, eläinlääkärin tarkastamia, rokotettuja ja sirutettuja. H. 850 e, puh

        AMERIKANCOCKERSPANILIN PENTUJA, Kirjavia jenkkipentuja luov alk. 09.05. Rek. ja ell tark. pennut hienoista vanhemmista! H. 750 e


      • ><>
        ei 1000e kirjoitti:

        KIINANHARJAKOIRA, POWDER PUFF, Urospentu. Rekisteröity, ell. tarkastettu. Luovutusikäinen. Lisää tietoa kotisivuilta. H. 850 e, puh

        MOPSIN PENTUJA, tammikuussa -08 syntyneitä, Vaaleita, luovutusikäisiä, eläinlääkärin tarkastamia, rokotettuja ja sirutettuja. H. 850 e, puh

        AMERIKANCOCKERSPANILIN PENTUJA, Kirjavia jenkkipentuja luov alk. 09.05. Rek. ja ell tark. pennut hienoista vanhemmista! H. 750 e

        Nuo tuli kuin tilauksesta. Joku tuossa ylempänä piti 1800€ hintaa chihulle kohtuullisena. Esimerkkisi olisit voinut kohdistaa hänelle.


      • mitkä on rodun heikkoudet
        kyse oli kirjoitti:

        Et sitten löytänyt äitiäsi, vai onko teillä ymmärtämättömyys oikein sukuvika?

        Kerro nyt kuinka monta prosenttia pennutukseen käytettävistä rotukoirista tutkitaan? Voit myös kertoa, mikä on sinun mielestäsi tutkittu koira?

        Koirahan on tutkittu, kun sillä on esim. silmä ja polvitutkimus tehty.

        Seropia pitäisin tutkittuna, jos niiltä osin tutkitaan, mitä heikkouksia roduissa esiintyy, joita koirassa on.

        En tiedä tarkkaa % määrää, mutta sanoisin sen olevan liki 80-90% joilta löytyy tutkimustuloksia.


      • ----------------
        mitkä on rodun heikkoudet kirjoitti:

        Koirahan on tutkittu, kun sillä on esim. silmä ja polvitutkimus tehty.

        Seropia pitäisin tutkittuna, jos niiltä osin tutkitaan, mitä heikkouksia roduissa esiintyy, joita koirassa on.

        En tiedä tarkkaa % määrää, mutta sanoisin sen olevan liki 80-90% joilta löytyy tutkimustuloksia.

        Koirahan on tutkittu silloin vain silmien ja polvien osalta. Eli hyvin pieni osa koirasta on silloin tutkittu.

        Tuo prosenttiluku ei ole lainkaan uskottava.


    • lisää Faktaa

      "Myöskään monirotuinen koira ei ole vapaa perinnöllisistä ongelmista; pahimmillaan sillä on taipumus useampiin perinnöllisiin vaivoihin, joita sen esi-isät ovat geeneissään kantaneet."

      Tuo löytyy Eläinystäväsi Lääkäri Sivuilta.
      http://www.elainystavasilaakari.fi/?El%E4imen_hankinta:Huomioi_koiran_hankinnassa

      • hieno juttu

        http://www.koiranjalostus.fi/sekarotu.html

        "Usein väitetään sekarotuisten koirien olevan puhdasrotuisia terveempiä. Pitääkö tämä paikkansa?


        Kyllä se pitää paikkansa. On muistettava, että yksittäisellä koiralla saattaa kuitenkin olla vaikka mitä ongelmia. Katsottaessa suurempaa joukkoa, tämä sekarotuisten terveys näkyy."


      • putositko junasta, jäitkö a...
        hieno juttu kirjoitti:

        http://www.koiranjalostus.fi/sekarotu.html

        "Usein väitetään sekarotuisten koirien olevan puhdasrotuisia terveempiä. Pitääkö tämä paikkansa?


        Kyllä se pitää paikkansa. On muistettava, että yksittäisellä koiralla saattaa kuitenkin olla vaikka mitä ongelmia. Katsottaessa suurempaa joukkoa, tämä sekarotuisten terveys näkyy."

        Ruotsissa tutkittiin 30 rodun koirien elinikää ja sairastavuutta vuoden 1996 vakuutusyhtiöaineistosta (Egenvall ym. 2000).

        Kun ruotsissa n. 12 vuotta sitten tutkittiin VAIN 30 rotua vakuutusyhtiön toimesta, saatiin sinusta hieno kaiken kattava tutkimus?

        Tuon 12 vuoden aikana moni asia on muuttunut, jopa se että nykyään seropin toisena osapuolena EI ole se 11 terveimmän rodun piiriin kuuluva metsästyskoira, vaan on muotiin tullut "hieno" seropien jalostus. Astuetaan sairas Rottweiler vielä sairaammalla saksanpaimenkoiralla. Pevisan takia kun puskajussi ei näitä koirien jälkeläisiä rekata. Ja naps... näin syntyy muka terve rotikka-sakumix pentu.


      • sinua..
        putositko junasta, jäitkö a... kirjoitti:

        Ruotsissa tutkittiin 30 rodun koirien elinikää ja sairastavuutta vuoden 1996 vakuutusyhtiöaineistosta (Egenvall ym. 2000).

        Kun ruotsissa n. 12 vuotta sitten tutkittiin VAIN 30 rotua vakuutusyhtiön toimesta, saatiin sinusta hieno kaiken kattava tutkimus?

        Tuon 12 vuoden aikana moni asia on muuttunut, jopa se että nykyään seropin toisena osapuolena EI ole se 11 terveimmän rodun piiriin kuuluva metsästyskoira, vaan on muotiin tullut "hieno" seropien jalostus. Astuetaan sairas Rottweiler vielä sairaammalla saksanpaimenkoiralla. Pevisan takia kun puskajussi ei näitä koirien jälkeläisiä rekata. Ja naps... näin syntyy muka terve rotikka-sakumix pentu.

        kysykkäämpi olisi huomannut artikkelista löytyvän viitteet useaan muuhunkin tutkimukseen.

        Esitätkö myyntipalstoilta muutaman rotikka/saku-yhdistelmän.


      • tiedän, että rotikka-sakumi...
        sinua.. kirjoitti:

        kysykkäämpi olisi huomannut artikkelista löytyvän viitteet useaan muuhunkin tutkimukseen.

        Esitätkö myyntipalstoilta muutaman rotikka/saku-yhdistelmän.

        Väitätkö, ettei rotikka-saku yhdistelmiä ole olemassa =))
        Tai väitätkö, että rotikka-saku yhdistelmien vanhemmat on tutkittu?


      • ei ainuttakaan uutta tutkim...
        sinua.. kirjoitti:

        kysykkäämpi olisi huomannut artikkelista löytyvän viitteet useaan muuhunkin tutkimukseen.

        Esitätkö myyntipalstoilta muutaman rotikka/saku-yhdistelmän.

        Ja jos on kykyä, huomaa että kaikki artikkelit viittaa vanhoihin tutkimuksiin, osa jopa 1985 vuodelta. Yksikään tutkimuksista ei ole v. 2000 tehty.


      • ----------------
        tiedän, että rotikka-sakumi... kirjoitti:

        Väitätkö, ettei rotikka-saku yhdistelmiä ole olemassa =))
        Tai väitätkö, että rotikka-saku yhdistelmien vanhemmat on tutkittu?

        Sinä väitit kyseisiä yhdistelmiä tehtävän sairailla koirilla. Jos niitä ei ole tutkittu, niin miten tiedät niiden olevan sairaita? Voisit samalla esittää todisteita sairailla vanhemmilla tehdyistä sekarotuisista pentueista.


      • ...
        ---------------- kirjoitti:

        Sinä väitit kyseisiä yhdistelmiä tehtävän sairailla koirilla. Jos niitä ei ole tutkittu, niin miten tiedät niiden olevan sairaita? Voisit samalla esittää todisteita sairailla vanhemmilla tehdyistä sekarotuisista pentueista.

        Koska KUKAAN ei teetätä tutkitulla puhtaalla rotukoiralla sekarotuisia pentuja. Kukaan ei anna tutkittua tervettä puhdasta urosta astumaan erirotuista... ei edes samanrotuista huonoa koiraa.


      • ---.--.-
        ... kirjoitti:

        Koska KUKAAN ei teetätä tutkitulla puhtaalla rotukoiralla sekarotuisia pentuja. Kukaan ei anna tutkittua tervettä puhdasta urosta astumaan erirotuista... ei edes samanrotuista huonoa koiraa.

        Sinähän et tuota asiaa voi tietää. Kyllä yllättävän moni antaa käyttää tutkittua tai tutkimatonta rotukoiraansa. Eivät kaikki ole tiukkapipoisia tuon asian suhteen, vaikka sinä olisitkin. Minäkin olen antanut. Kokemusta on myös muutamasta tapauksesta, jossa nartuilla teetettiin rotupentue kasvattajan toimesta ja omistaja teetti myöhemmin sekarotuisen pentueen.


      • missä niiden pennut on?
        ---.--.- kirjoitti:

        Sinähän et tuota asiaa voi tietää. Kyllä yllättävän moni antaa käyttää tutkittua tai tutkimatonta rotukoiraansa. Eivät kaikki ole tiukkapipoisia tuon asian suhteen, vaikka sinä olisitkin. Minäkin olen antanut. Kokemusta on myös muutamasta tapauksesta, jossa nartuilla teetettiin rotupentue kasvattajan toimesta ja omistaja teetti myöhemmin sekarotuisen pentueen.

        "Yllättävän moni" =))) Sinähän vitsin murjasit.

        kerroppas missä nämä tutkittujen vanhempien, kahden tai useamman rodun seropipentueet on myynnissä. Ja hyvin harvoin löytyy seropipentue, jossa edes se isäkoira on tutkittu.

        Näytä mulle seropipentue, jossa molemmat vanhemmat on tutkittu. Yksikin terveystutkimus riittää. Tai edes toinen osapuoli on tutkittu vaikka ainoastaan lonkkien osalta =)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      174
      1578
    2. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      126
      1501
    3. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      119
      1442
    4. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      8
      1127
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      73
      973
    6. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      275
      941
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      223
      922
    8. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      86
      873
    9. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      77
      823
    10. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      147
      804
    Aihe