Helou!
Osaiskohan kukaan auttaa.. Eli mieltä askarruttava kymysys kuuluu.. Onko vihreä tee yrttiteetä? : )
Vihreä tee
6
1021
Vastaukset
Jos yrttiteellä käsitetään teenomaista juomaa, jota ei ole kuitenkaan saatu teepensaan lehdistä uuttamalla niin siinä mielessä vihreä tee ei ole yrttitee. Vihreä tee saadaan teepensaan lehdistä aivan aidolla tavalla - itse asiassa ehkä vielä aidommalla kuin ns. musta tee.
Mustaa teetä valmistettaessa teepensaan lehtien annetaan hapettua eli fermentoitua, jolloin ne muuttuvat mustiksi - siitä nimi. Vihreätä teetä valmistettaessa hapettuminen estetään kuumalla ilmalla kuivaamalla, jolloin lehdet säilyttävät vihreän värinsä - siitä puolestaan tämä nimi.
Vihreässä teessä sanotaan olevan enemmän terveysvaikutteisia ainesosia, koska siinä on enemmän parkkihappoja ja alkaloideja jäljellä.
Yhtä kaikki - saman pensaan lehtiä. Eikä mitään tekemistä ns. pupujussinteen kanssa.- Tietämätön..
..tiedosta. Vaikkei mukava tieto ollutkaan, joudun luopumaan teen juonnista ja elättelin vielä toivoa että saisin jatkaa vihreän teen juontia, mutta aina ei voi voittaa. : )
- Vadelmakeksi
Tietämätön.. kirjoitti:
..tiedosta. Vaikkei mukava tieto ollutkaan, joudun luopumaan teen juonnista ja elättelin vielä toivoa että saisin jatkaa vihreän teen juontia, mutta aina ei voi voittaa. : )
Mistä syystä voi joutua luopumaan vihreän teen juonnista?
- Iltateetä
Fermentoidaanko tee anaerobisesti vai aerobisesti. Anaerobisessa fermentoinnissa tapahtuu erilaisia hapettoman tilan reaktioita, eli siinä tapahtuu eräänlainen mätänemisreaktion alkaminen. Myös siinä kehittyy hyvinkin epämiellyttävän hajuisia rikkiyhdisteitä. Eli onko musta tee mätänemisestä aiheutuneita reaktiotuotteita sisältävä ja vaaleammat teet olisi fermentoitu aerobisesti ja näin sisältäisivät raikkaampia aromiaineita.
Anaerobisen fermentoinnin aiheuttamat epämiellyttävät aineet onneksi ainakin osittain poistuvat tuotteesta loppukuivauksen ja muun käsittelyn aikana.
Fermentointi voi olla myös jotakin anaerobisen ja aerobisen väliltä. Niukkahappisen fermentoinnin tulos voi olla vieläkin "kamalampi" kuin täysin anaerobisen fermentoinnin tulos, mutta pareneehan miellyttävyys loppukäsittelyissä. Teollisissa prosesseissa hygienia kuitenkin pysynee hallinnassa.
Kotifermennoinnissa anaerobinen tai niukkahappinen menetelmä tuottaa melkoisen bakteerimäärän ja muutenkaan tulos ei ole ollenkaan varma. Jätesankoon moni anaerobinen kotifermentointi johtaa...
...kääntyi sivuraiteille... - aivan oikein
Iltateetä kirjoitti:
Fermentoidaanko tee anaerobisesti vai aerobisesti. Anaerobisessa fermentoinnissa tapahtuu erilaisia hapettoman tilan reaktioita, eli siinä tapahtuu eräänlainen mätänemisreaktion alkaminen. Myös siinä kehittyy hyvinkin epämiellyttävän hajuisia rikkiyhdisteitä. Eli onko musta tee mätänemisestä aiheutuneita reaktiotuotteita sisältävä ja vaaleammat teet olisi fermentoitu aerobisesti ja näin sisältäisivät raikkaampia aromiaineita.
Anaerobisen fermentoinnin aiheuttamat epämiellyttävät aineet onneksi ainakin osittain poistuvat tuotteesta loppukuivauksen ja muun käsittelyn aikana.
Fermentointi voi olla myös jotakin anaerobisen ja aerobisen väliltä. Niukkahappisen fermentoinnin tulos voi olla vieläkin "kamalampi" kuin täysin anaerobisen fermentoinnin tulos, mutta pareneehan miellyttävyys loppukäsittelyissä. Teollisissa prosesseissa hygienia kuitenkin pysynee hallinnassa.
Kotifermennoinnissa anaerobinen tai niukkahappinen menetelmä tuottaa melkoisen bakteerimäärän ja muutenkaan tulos ei ole ollenkaan varma. Jätesankoon moni anaerobinen kotifermentointi johtaa...
...kääntyi sivuraiteille...Hapettamisesta käytetään usein virheellistä nimitystä "fermentointi". Hapettamisella ja hiostamisella voidaan tarkoittaa samaa asiaa.
Fermentointi tapahtuu suljetussa tilassa ja siihen ei käytetä ulkopuolista hapetuslähdettä. Teetä ei siis fermentoida vaan hapetetaan. Ainoastaan Puer-tee, eli kiinalaisten musta tee on fermentoitua teetä. Yleisesti musta tee tarkoittaa yleisiä hiostamalla hapetettuja teen laatuja.
Jostain kumman syystä käsitettä fermentointi käytetään nykyisin aivan väärin. Fermentointi ei ole hiostamista. Jostain syystä ammattilaisetkin käyttävät hiostamisesta fermentointi nimitystä. Oikein tehty kompostointi on fermentointia.
- Myös tietämätön
Teepensas voidaan luokitella yrttikasviksi. Sen sisältämät aineet ovat saman tyyppisiä kuin meidän yrttikasvien sisältämät aineet, vaikkakin oikeassa teessä on ne teelle tyypilliset aineet. Mutta muuten tässä mielessä oleellista eroa ei ole.
Suomessa yrttiteeksi mielletään kuitenkin yleensä kotimaisista raaka-aineista valmistettu tee, riippumatta siitä onko kotimainen tee vihreää vai onko se hapetettu tavallisen teen tapaan.
Voidaan myös kysyä: Onko kaupan maustetut teet yrttiteetä? Niissähän ei välttämättä ole aitoa teetä hippuakaan!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa
Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on747467- 737269
Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki
Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h1535914Luotathan siihen tunteeseen, joka välillämme on?
Uskothan myös, että se kestää tämän? Kaipaan sinua valtavasti. Vielä tehdään yhdessä tästä jotain ihmeellistä ja kaunist544847En saa sua mielestäni vaikka tekisin mitä
Mikä tähän auttaa.. ei mikään. Edes aika. Kaivan sut kohta vaikka kivenkolosta että saan kysyä haluatko sinäkin💛204129Onnettomuus
Hukkajärventiellä kolaroi lavetti ja henkilöauto. Uutista ei missään! Hys hys ollaanko hiljaa tästäkin?53830- 313447
- 373368
Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"
Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris802843Adonikselle
Kuvittelitko oikeasti, että ootan sua? Kuvittelitko, että voit noin vain vetäyttä ja kun tulet takaisin, kaikki on niin2092512