Helou!
Osaiskohan kukaan auttaa.. Eli mieltä askarruttava kymysys kuuluu.. Onko vihreä tee yrttiteetä? : )
Vihreä tee
6
955
Vastaukset
Jos yrttiteellä käsitetään teenomaista juomaa, jota ei ole kuitenkaan saatu teepensaan lehdistä uuttamalla niin siinä mielessä vihreä tee ei ole yrttitee. Vihreä tee saadaan teepensaan lehdistä aivan aidolla tavalla - itse asiassa ehkä vielä aidommalla kuin ns. musta tee.
Mustaa teetä valmistettaessa teepensaan lehtien annetaan hapettua eli fermentoitua, jolloin ne muuttuvat mustiksi - siitä nimi. Vihreätä teetä valmistettaessa hapettuminen estetään kuumalla ilmalla kuivaamalla, jolloin lehdet säilyttävät vihreän värinsä - siitä puolestaan tämä nimi.
Vihreässä teessä sanotaan olevan enemmän terveysvaikutteisia ainesosia, koska siinä on enemmän parkkihappoja ja alkaloideja jäljellä.
Yhtä kaikki - saman pensaan lehtiä. Eikä mitään tekemistä ns. pupujussinteen kanssa.- Tietämätön..
..tiedosta. Vaikkei mukava tieto ollutkaan, joudun luopumaan teen juonnista ja elättelin vielä toivoa että saisin jatkaa vihreän teen juontia, mutta aina ei voi voittaa. : )
- Vadelmakeksi
Tietämätön.. kirjoitti:
..tiedosta. Vaikkei mukava tieto ollutkaan, joudun luopumaan teen juonnista ja elättelin vielä toivoa että saisin jatkaa vihreän teen juontia, mutta aina ei voi voittaa. : )
Mistä syystä voi joutua luopumaan vihreän teen juonnista?
- Iltateetä
Fermentoidaanko tee anaerobisesti vai aerobisesti. Anaerobisessa fermentoinnissa tapahtuu erilaisia hapettoman tilan reaktioita, eli siinä tapahtuu eräänlainen mätänemisreaktion alkaminen. Myös siinä kehittyy hyvinkin epämiellyttävän hajuisia rikkiyhdisteitä. Eli onko musta tee mätänemisestä aiheutuneita reaktiotuotteita sisältävä ja vaaleammat teet olisi fermentoitu aerobisesti ja näin sisältäisivät raikkaampia aromiaineita.
Anaerobisen fermentoinnin aiheuttamat epämiellyttävät aineet onneksi ainakin osittain poistuvat tuotteesta loppukuivauksen ja muun käsittelyn aikana.
Fermentointi voi olla myös jotakin anaerobisen ja aerobisen väliltä. Niukkahappisen fermentoinnin tulos voi olla vieläkin "kamalampi" kuin täysin anaerobisen fermentoinnin tulos, mutta pareneehan miellyttävyys loppukäsittelyissä. Teollisissa prosesseissa hygienia kuitenkin pysynee hallinnassa.
Kotifermennoinnissa anaerobinen tai niukkahappinen menetelmä tuottaa melkoisen bakteerimäärän ja muutenkaan tulos ei ole ollenkaan varma. Jätesankoon moni anaerobinen kotifermentointi johtaa...
...kääntyi sivuraiteille... - aivan oikein
Iltateetä kirjoitti:
Fermentoidaanko tee anaerobisesti vai aerobisesti. Anaerobisessa fermentoinnissa tapahtuu erilaisia hapettoman tilan reaktioita, eli siinä tapahtuu eräänlainen mätänemisreaktion alkaminen. Myös siinä kehittyy hyvinkin epämiellyttävän hajuisia rikkiyhdisteitä. Eli onko musta tee mätänemisestä aiheutuneita reaktiotuotteita sisältävä ja vaaleammat teet olisi fermentoitu aerobisesti ja näin sisältäisivät raikkaampia aromiaineita.
Anaerobisen fermentoinnin aiheuttamat epämiellyttävät aineet onneksi ainakin osittain poistuvat tuotteesta loppukuivauksen ja muun käsittelyn aikana.
Fermentointi voi olla myös jotakin anaerobisen ja aerobisen väliltä. Niukkahappisen fermentoinnin tulos voi olla vieläkin "kamalampi" kuin täysin anaerobisen fermentoinnin tulos, mutta pareneehan miellyttävyys loppukäsittelyissä. Teollisissa prosesseissa hygienia kuitenkin pysynee hallinnassa.
Kotifermennoinnissa anaerobinen tai niukkahappinen menetelmä tuottaa melkoisen bakteerimäärän ja muutenkaan tulos ei ole ollenkaan varma. Jätesankoon moni anaerobinen kotifermentointi johtaa...
...kääntyi sivuraiteille...Hapettamisesta käytetään usein virheellistä nimitystä "fermentointi". Hapettamisella ja hiostamisella voidaan tarkoittaa samaa asiaa.
Fermentointi tapahtuu suljetussa tilassa ja siihen ei käytetä ulkopuolista hapetuslähdettä. Teetä ei siis fermentoida vaan hapetetaan. Ainoastaan Puer-tee, eli kiinalaisten musta tee on fermentoitua teetä. Yleisesti musta tee tarkoittaa yleisiä hiostamalla hapetettuja teen laatuja.
Jostain kumman syystä käsitettä fermentointi käytetään nykyisin aivan väärin. Fermentointi ei ole hiostamista. Jostain syystä ammattilaisetkin käyttävät hiostamisesta fermentointi nimitystä. Oikein tehty kompostointi on fermentointia.
- Myös tietämätön
Teepensas voidaan luokitella yrttikasviksi. Sen sisältämät aineet ovat saman tyyppisiä kuin meidän yrttikasvien sisältämät aineet, vaikkakin oikeassa teessä on ne teelle tyypilliset aineet. Mutta muuten tässä mielessä oleellista eroa ei ole.
Suomessa yrttiteeksi mielletään kuitenkin yleensä kotimaisista raaka-aineista valmistettu tee, riippumatta siitä onko kotimainen tee vihreää vai onko se hapetettu tavallisen teen tapaan.
Voidaan myös kysyä: Onko kaupan maustetut teet yrttiteetä? Niissähän ei välttämättä ole aitoa teetä hippuakaan!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"
Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota3282816Vernu Vasunta
On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?1002114En kelpaa sinulle
Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v1201610Taidat vanhempi nainen
Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin731154- 711022
- 61983
Voi nainen...
Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi41950Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa
Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.146908Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle
Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj290842- 40744