HÄTÄ! kilppareitten kanssa!

AAPPUUAAA

Meille tuli tossa kaks konnaa joita oli pidetty huonoissa olo suhteissa. Entisessä akvassa oli vähän vettä pohjalla eikä lämmittelytasoa. Nyt sellainen on ja vettä enemmän. Mutta konnat eivät osaa uida pinalle! Oppiiko ne uimaan??

3

525

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minkä lajisia kilpikonnat ovat? Jos kyseessä puna- tai keltakorvakilpikonnat, vettä tosiaan pitää olla paljon. Kahdelle konnalle mielellään 500l akvaario. Tällainen akvaario vaatii myös tehokkaat suodattimet ja säännöllisen veden vaihdon. Konna kannattaa ruokkia erillisessä astiassa, esimerkiksi vadissa, jotta altaan vesi ei sotkeentuisi niin pahasti. (Punakorvakilpikonnat tarvitsevat vesiympäristön, jotta kykenevät nielemään. Ne eivät syö lainkaan kuivalla maalla)

      Kaikki vettä tarvitsevat kilpikonnalajit eivät kuitenkaan osaa uida kunnolla, on lajeja, jotka luonnossakin asuvat noin 15cm syvässä vedessä jossa saa pään kurkotettua pinnalle takajalkojen ollessa pohjassa.

      Jos kyseessä on laji joka tosiaan tarvitsee syvän veden, mutta ei näytä osaavan uida, kannattaa ehkä aloittaa veden lisääminen asteittain. Ensin vaikka 20cm vettä ja kun konna siitä pääsee pintaan hyvin, niin sitten 25cm.. Lämmittelytaso kannattaa tehdä niin, että siinä on "luiska" vedenalle, jotta konnan olisi helpompi kiivetä sille.

      Missä kunnossa konnien kilvet ovat? Jos niillä ei ole ollut käytössään lämmittelypaikkaa ollenkaan, on hyvin mahdollista, ettei kilpi ole terve. Irtoileeko kilvestä palasia? Tai minkäänlaisia murusia? Vesi-/Suokonnan kilven tulisi uusiutua jatkuvasti, eli siitä irtoilee ohuita kerroksia. Mitä isompia palasia kerralla irtoaa sen parempi.

      Kannattaa tutustua osoitteeseen www.herppi.net , sieltä löytyy paljon asiantuntevaa väkeä, jotka kyllä auttavat kun kysytään. Kannattaa kuitenkin aloittaa tiedonhankinta haku-toiminnolla, eli kirjoitat vaikka hakusanaksi "punakorvakilpikonna" ja johan alkaa löytyä punakorviin liittyvää materiaalia.

      • ----

        Niin ja maakilpikonnathan EI osaa uida ollenkaan eivätkä opi.


      • Nimetön
        ---- kirjoitti:

        Niin ja maakilpikonnathan EI osaa uida ollenkaan eivätkä opi.

        tuli kolme aikuista punakorvakilpikonnaa 200l akvaariossa olivat siinä kuulemma koko ikänsä asustaneet vettä oli alle 100l joten uiminen jäi hyvin vähäiselle. Ostin niille 450l akvan. Kun sinne pääsivät naaraat osasivat uida moiteettomasti huomasi oikein kuinka ne nautti kun pääsivät sukeltelemaan, mutta tämä meidän uros ei oikein hallinnut tätä uima taitoa vaan räpiköi aivan älyttömästi ja vesi roiskui ympäriinsä. Ensimmäiset tunnit menikin lähinnä pohjassa kävellen ja välillä käytiin haukkaamassa happea, mutta eipä siinä mennyt kun se päivä niin konna pysyi jo pinnalla ihan kiitettävän pitkään vaikka välillä vähän räpiköitiinkin. Viikko eteenpäin niin konna oli jo oppinut uimaan täydellisesti. Nyt kun sitä kattelee ei uskois ettei kaveri aikasemmin osanut uida sen verran innokkaasti nykyisin vedessä on hyvä kun malttaa 5 minuutiks tulla kuivattelemaan :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6063
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2556
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2063
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe